top of page
  • Foto van schrijverDaan

Welk type speelgoed past het beste bij welke leeftijdscategorie?

Ieder kind heeft speelgoed nodig, zo simpel is het. Het doel daarvan is tweeledig: aan de ene kant educatief, en ter plezier en ontspanning. Door kinderen het juiste speelgoed ter beschikking te stellen, daag je ze optimaal uit. Spelenderwijs leert een kind zo ontzettend veel nieuwe vaardigheden aan. Denk maar eens aan de bekende kubus met blokjes in verschillende vormen, die op slechts één manier door de openingen passen. Super simpel natuurlijk, maar voor een jong kind een geweldige uitdaging en ontdekkingsreis. Soms is speelgoed zelfs zo gecreëerd dat het bepaalde vaardigheden stimuleert, zoals de oog-handcoördinatie of het evenwicht. Voor iedere levensfase is er weer nieuw speelgoed dat het beste past. Dus, welk speelgoed is nu geschikt voor welke leeftijd? Dat vertellen we je graag in deze blogpost!

 


Een jong nederlands kindje zit in zijn kamer met veel speelgoedBaby’s: eenvoud heerst

 

In de eerste maanden zal je kindje zich vooral bezighouden met drinken en slapen. Een zeer belangrijke fase voor de ontwikkeling, maar dus niet een fase waarin heel uitbundig gespeeld wordt. Logisch, want allerlei handelingen zijn nog onmogelijk of best ingewikkeld voor een baby. Je kunt wel het internet afstruinen op zoek naar het meest creatieve en uitdagende speelgoed, maar dat heeft op dit moment nog geen zin. Een knuffelbeest en een rammelaar is in die eerste maanden eigenlijk alles wat je nodig hebt. Na pakweg zes maanden kun je dat wat verder uitbreiden. Zorg er bovendien altijd voor dat er geen kleine objecten in de buurt van je baby zijn, want een baby is geneigd alles in de mond te steken, met alle gevaren van dien! Je vindt onze tips en koopadviezen voor het leukste babyspeelgoed van dit moment hier.

 

Dreumesen: de eerste uitdaging

 

In het volgende stadium noem je een kindje een dreumes – tussen 1 en 2 jaar oud. Een dreumes is volop bezig de wereld te ontdekken en daar hoort uitdagend speelgoed bij, dat nog wel heel eenvoudig moet zijn. Een blokkendoos bijvoorbeeld, waarmee je een toren kunt bouwen. Vergeet ook niet voor de warmste maanden van het jaar om wat buitenspeelgoed aan te schaffen, maar houd het vooral simpel. Tijd voor ingewikkeld en duur speelgoed is er nog volop in de latere stadia. Met een mooi speelkleed en wat autootjes of poppen kom je al een heel eind. Je vindt onze tips en koopadviezen voor het leukste buitenspeelgoed van dit moment hier.

 

Peuters en kleuters: kom maar op!

 

Voor peuters en kleuters geldt dat ze zelf steeds creatiever worden en die creativiteit willen ze graag uiten. Kleurpotloden of stiften zijn dus een aanrader, maar denk ook aan balspelletjes en natuurlijk de altijd populaire kralen om een ketting van te rijgen. Ze moeten ook vooral ergens die giga hoeveelheid aan energie in kwijt! Ook leuk: een speelgoedversie van een muziekinstrument. Misschien schuilt in jouw kindje wel een nieuwe Wibi Soerjadi of André Rieu! Om zich buiten te vermaken is de step voor deze leeftijdsgroep een echt succesnummer. Warm in de zomer? Zet een opblaasbaar zwembad in je tuin en blijf hier natuurlijk ALTIJD bij in de buurt.Wat zijn jouw tips voor het leukste en uitdagendste speelgoed? Laat het – zoals altijd - ons en de andere bezoekers van babyspullen advies weten via de comments hieronder. 😊 Oh ja, de leukste babyspeelgoed deals van dit moment vind je bij:0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page