top of page

Advies voor de beste elektrische bakfiets

Man en kind fietsen op urban arrow famil

Een bakfiets is een geweldig vervoermiddel om samen met je kinderen op avontuur te gaan. In een bakfiets is meestal ruimte zat voor meerdere kinderen en een hoop spullen. Trappen wordt dan wel snel zwaar. Een elektrische bakfiets geeft jou veel ondersteuning tijdens het fietsen, maar is vaak wel een stuk duurder. Het kiezen van een bakfiets is niet gemakkelijk. Lees verder en ontdek alles over bakfietsen, zo vind je gemakkelijk jouw favoriet!

Elektrische bakfiets vs. normale bakfiets

Tegenwoordig zie je steeds meer elektrische fietsen. In 2020 is het aantal elektrische fietsen dat verkocht is met 30% gestegen. Dat zijn er zelfs zoveel dat de helft van de nieuw verkochte fietsen elektrisch is!

 

Wanneer je van plan bent om een bakfiets te gaan kopen, is al helemaal een goede vraag om te kijken of je een elektrische bakfiets wilt. Want juist bij een bakfiets kan een elektrische motor echt een verademing zijn. 

 

Om je echt te overtuigen is het aan te raden om een proefrit te gaan maken op zowel een elektrische bakfiets als een bakfiets zonder motor. Dan merk je snel het verschil en weet je of het prijsverschil het voor jou waard is.

Via de links op deze site kan je de elektrische fietsen verder bekijken en aanschaffen bij bol.com en / of amazon.nl. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Urban Arrow bakfiets

Als je het ons vraagt, komen de mooiste bakfietsen van Urban Arrow. Urban Arrow is een Nederlands bedrijf, opgericht in 2010. Zij hebben als missie om het stedelijk vervoer van de toekomst te bouwen. Hier zijn ze al goed in geslaagd! Naast elektrische bakfietsen voor cargo en bedrijven, zal jij ze vooral kennen van het Family model.

Urban Arrow Family

 

De Urban Arrow Family is dé elektrische bakfiets van het merk. En als vervoerder van de toekomst is deze natuurlijk alleen verkrijgbaar als een elektrisch model. Het is echt een super bakfiets. Fietsen op de Urban Arrow is een groot plezier voor jou en alles en iedereen die in de bak plaats neemt, of dit nu je kinderen, honden of partner is.

 

De kwalitatieve Urban Arrow komt wel met een dito prijskaartje van rond de 5 duizend euro. Maar daar krijg je wel een hoop bakfiets voor terug:

 

  • Keuze uit Active, Performance of Cargo line motor / fiets

  • 400 Wh of 500 wh accu 

  • Soepel sturen met het enkele voorwiel

  • Bosch Purion display

  • Enviolo versnellingssysteem

  • Schijfremmen

  • Keuze uit zwart of wit

  • Gewicht fiets: 51 kilogram

  • Maximale belading bak: 125 kilogram

Vrouw met 3 kinderen fietst op urban arr
Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk leuke tips voor het uitzoeken van een elektrische bakfiets. Veel plezier!

Direct naar de aanbiedingen?

Urban Arrow bakfiets
Elektrische bakfiets, of zelf lekker doortrappen?
Artistieke foto van fietsvelg en band voor blauwe muur - foto van Alessandra Caretto

Vogue bakfiets

 

De bakfietsen van Vogue zijn ook populair. Dit Nederlandse bedrijf is al sinds 2007 actief en richt zich op de wat meer betaalbare (bak)fietsen. De elektrische bakfietsen van Vogue zijn namelijk al verkrijgbaar tussen de 2.000 en 3.000 euro. 

 

Vogue Troy bakfiets

 

De troy bakfiets is een betaalbare elektrische alleskunner. Hij heeft een grote laadbak met ruimte voor wel 4 kinderen, en een actieradius van zo’n 50 kilometer. In tegenstelling tot de Urban Arrow Family heeft de Troy bakfiets 3 wielen en stuur je de gehele laadbak. Dit is een andere manier van fietsen. Wat fijner is, is echt persoonlijk. Met een prijskaartje van €2049 is het de voordeligste elektrische bakfiets van Troy.

Bakfiets Vogue-Troy-Matt-Black-Brown.jpg

Vogue Carry 3


De Vogue carry 3 is de meest luxe elektrische bakfiets van Vogue. Zo heeft hij een middenmotor en zijn er in de bak twee bankjes geplaatst. Hij is ten opzichte van de Troy net even wat luxer en mooier afgewerkt, met bijvoorbeeld een mooiere bak. Daarnaast heeft hij ook een betere actieradius: 70 kilometer.

Bakfiets Vogue-Carry-3-Matt-Black-Brown.
Vogue bakfiets

Marktplaats elektrische bakfiets

 

Met de hoge prijzen is de aanschaf van een bakfiets erg kostbaar. Je kan daarom ook eens op marktplaats kijken voor een tweedehands elektrische bakfiets. Bij een tweedehands bakfiets is het belangrijk om goed te kijken naar de staat van de bakfiets.

 


 

Oude bakfiets te koop: tweedehands bakfiets kopen

 

Goedkope bakfietsen zijn vaak van minder goede kwaliteit, en deze worden dan ook snel slechter. Zeker als ze vooral buiten in de regen hebben te staan, krijgen ze het zwaar te verduren. Net als bij normale bakfietsen is het aan te raden om bij tweedehands bakfietsen te kijken naar de betere merken. Deze zijn kwalitatiever gebouwd met betere materialen, waardoor ze ook tweedehands nog goed kunnen zijn.

 

Bakfiets test

 

Als jij van plan bent een bakfiets te gaan kopen, is het altijd aan te raden om zelf een test te gaan uitvoeren. Ga naar een winkel bij jou in de buurt en vraag proefritjes aan. Of vraag even aan je buurman of je een keer een ritje op zijn Urban Arrow mag maken. Alleen zo kom je er achter hoe ze fietsen en wat jij prettig vindt fietsen.

 
oude antieke bakfiets vintage zwart met
Marktplaats elektrische bakfiets
Bakfiets test
Tweedehands bakfiets kopen
bottom of page