top of page

Advies voor het beste peuterbed

Vipack - Huisbed Casami - 70x140 - Wit 2

Een peuterbed is de ideale tussenstap tussen een ledikant en een kinderbed. Een peuterbed is namelijk veiliger, zelfstandiger en prettiger voor een peuter dan meteen de overstap naar een kinderbed. Vanaf zo’n 24 maanden tot ongeveer een jaar of 6 a 7 kan een peuter in een peuterbed slapen. Wil je meer weten en ben je benieuwd naar de top 10 peuterbedden van dit moment? Lees dan lekker verder!


Wat is een peuterbed?

 

De naam zegt het natuurlijk al: een peuterbed is een bed voor peuters. Een peuterbed wordt ook wel een juniorbed genoemd en zit qua afmetingen tussen een ledikant en een kinderbed in. De kenmerken van een peuterbed zijn:

 

 • Een peuterbed is lager dan een kinderbed

  • Hierdoor kan de peuter gemakkelijker zelfstandig in en uit het bed kruipen.

 • Een peuterbed heeft (meestal) bedhekjes

  • Hierdoor kan de peuter niet uit het bed vallen en is het dus veiliger dan een kinderbed. Al kan je natuurlijk ook een kinderbed voorzien van bedhekjes, net als een peuterbedje zonder bedhekjes.

 • Een peuterbed slaapt knusser en daardoor prettiger dan een kinderbed

  • Doordat een peuterbed kleiner is dan een kinderbed, verdwijnt je peutertje niet helemaal in het bed. Een peuterbed is smaller en minder lang, en ligt dus knusser. Dit ervaren veel kinderen (en volwassenen) als een prettigere plek om te slapen.

Wat zijn de afmetingen van een peuterbed?

 

Een peuterbed is kleiner dan een kinderbed, en een kinderbed is bijna altijd 90x200 centimeter. Sommige partijen maken nog onderscheid tussen een peuterbed en een juniorbed, maar dit is naar ons idee wat overdreven en zijn beiden gelijk. Hieronder de verschillende afmetingen op e een rijtje:

 

 • Afmetingen wieg: 40x80 of 40x90 cm

 • Afmetingen ledikant: 60x120 cm

 • Afmetingen peuterbed (of juniorbed): 70x140 of 70x150 cm

 • Afmetingen kinderbed (of tienerbed): 90x200 cm

Profielfoto Dyantha babyspullen-advies.nl.jpg

Geschreven door:

Dyantha

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk een leuk peuterbedje. Veel plezier!

Wanneer kies je voor een peuterbed?

 

Sommige ouders gaan vanuit een ledikantje direct over naar een kinderbed (ook wel tienerbed genoemd). Waarom? Vooral, omdat het kosten bespaart. Naar ons idee is een peuterbed toch echt een belangrijke slaapplek die je niet zomaar moet overslaan. Hieronder zie je de verschillende kinderbedjes en leeftijdsfases op een rijtje:

 


 

Dus, is je kindje de ledikant ontgroeid en is het tijd voor een volgende fase bed? Kies dan voor een peuterbed, wanneer het budget het je toelaat. Anders ga je voor een kinderbed in combinatie met een bedhekje.

Ons team heeft veel onderzoek gedaan naar de leukste peuterbedjes van dit moment. We presenteren hieronder dan ook met trots deze peuterbed top 10. Bekijk de handige informatie per juniorbedje en vind snel jouw favoriet!

Via de links bij de producten kan je de peuterbedjes verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Direct naar de aanbiedingen?

Wat is een peuterbed?
Wanneer kies je voor een peuterbed?
Wat zijn de afmetingen van een peuterbed?
Peuter staat naast peuterbed in kleurrijke kinderkamer met dakraam.jpg

10. en.casa

We trappen deze peuterbed top-10 af met de meest basic variant. Dit juniorbedje van en.casa is eenvoudig en voordelig, maar zeker niet slecht. 

Het bedje is gemaakt van stevig vurenhout en voorzien van een hoofd- en voeteneinde. Daarnaast is een één zijde voorzien valbescherming in de vorm van een verhoogde zijkant. 

Het bedje is daarnaast laag, de hoogte van de bedbodem (zonder het matras) is 16 centimeter. Hierdoor kan jouw kleintje gemakkelijk zelfstandig in en uit bed kruipen. Naast deze versie blanke met natuurlijk vuren is hij ook verkrijgbaar in wit.

Geschikt voor afmeting matras: 70x140 centimeter

en.casa peuterbed met bedbodem en uitval
10. en.casa

9. Top beds

Dit is wel een erg vrolijk peuterbedje van Top Beds! En ook nog eens voordelig geprijsd. De gezellige vormen zorgen op een natuurlijke manier voor uitvalbescherming zonder te duidelijk aanwezig te zijn als hekje.

Ondanks de scherpe prijs wordt dit peuterbedje ook nog eens geleverd inclusief matras. Sommige consumenten vinden het matrasje alleen wel aan de dunne kan. Zoals het hoort is het trouwens ook een laag bedje.

 

De recensies zijn dan ook zeer positief, al schijnt het bedje niet zo gemakkelijk in elkaar te zetten te zijn. Dus houd er rekening mee dat je misschien hulp nodig hebt wanneer je het bedje in elkaar gaat zetten.

Inclusief matras: 70x140 centimeter

Top Beds Peuterbed 140x70 Midi Wit - Inc
9. Top beds

8. Go Go Momi

Dit houten peuterbedje van Go Go Momi is een erg simpel, maar stijlvol bedje met een ontwerp dat bijna Scandinavisch te noemen is. De eenvoudige vorm straalt rust uit, en past in bijna iedere kinderkamer.

Het peuterbedje heeft aan beide zijden uitvalbescherming bij het hoofdeinde. Dit zou voldoende moeten beschermen, en zorgt er tegelijkertijd voor dat het kindje nog gemakkelijk zelfstandig in bed kan kruipen. Zeker in combinatie met de lage instap van zo'n 18 centimeter hoog.

Geleverd met lattenbodem, het matrasje dien je nog wel apart aan te schaffen.

Geschikt voor afmeting matras: 70x140 centimeter

Go Go Momi Houten peuterbed - 140x70 - m
8. Go Go Momi

7. en.casa Tipi

 

Hoe stoer is het om als kleine peuter te slapen in een bedje in de vorm van een tipi! Nou, met dit schattige junior tipi bedje kan dat gemakkelijk!

Het tipi bedje heeft een stevig ontwerp gemaakt van vurenhout. De bodem is erg laag, slechts 4 centimeter boven de grond. Dit zorgt voor een super makkelijke instap voor de peuter, en met behoud van voldoende ademruimte onder het matras.

Uitvalbescherming ontbreekt zoals je kan zien wel. Dat is op zich wel een minpunt. Maar gezien de ontzettend lage ligging van het matras, hoeft dit niet zo'n probleem te zijn. Van vallen is misschien nog niet eens sprake, het zal eerder "uit bed rollen" zijn.

Verkrijgbaar in meerdere kleuren, gemakkelijk in elkaar te zetten met een stevige constructie - gewoon gaaf!

Geschikt voor afmeting matras: 70x140 centimeter

en.casa peuterbed tipi met bedbodem 70x1
7. en.casa Tipi

6. Vipack Kiddy

Het Kiddy peuterbedje van Vipack kenmerkt zich door een schattig design gecombineerd met een praktisch en veilig gebruik.

Het juniorbedje is aan twee zijden voorzien van een bedhekje en beschermt dus goed tegen het uit bed vallen. Hierbij is er genoeg ruimte overgelaten om zelfstandig in en uit bed te klauteren. 

Met een lief tweekleurig design is dit een echte aanwinst voor in veel kinderkamers. Wat een beetje verwarrend is, is dat veel verkopers aangeven dat het bedje geleverd wordt zonder matrasbodem. Naar ons idee is dit niet juist, en wordt het bedje gewoon geleverd inclusief de lattenbodem. Dit kan je bijvoorbeeld afleiden aan de montagehandleiding die we er voor jouw gemak bij hebben geplaatst.

Geschikt voor afmeting matras: 70x140 centimeter

Vipack - Peuterbed Kiddy - 70x140 - Wit.
6. Vipack Kiddy

5. Viking choice huisbed 

Een huisbed  is voor veel kindjes én ouders de favoriete keuze voor een peuterbedje. Dit huisbedje van Viking Choice is dan een hele leuke optie, al is niet iedereen even enthousiast over de kwaliteit van het hout. Het lastige hierbij is dat dit moeilijk te beoordelen is omdat het ook kan liggen aan de manier waarop men het bedje in elkaar heeft gezet.

Het huisbedje heeft een simpele, strakke vormgeving wat je op een populaire manier zou kunnen beschrijven als een Scandinavisch design. Daarnaast staat veiligheid voorop, wat je kan zien aan de bedhekjes aan alle zijden. Slechts aan één zijde is er (meer dan voldoende) ruimte overgelaten om zelfstandig in en uit het bedje te kruipen.

Zoals het hoort bij een echt juniorbedje is de instap lekker laag, en is het huisbedje gelakt met kindveilige verf. Check zelf wel nog even de reviews van andere consumenten, aangezien dus niet iedereen even tevreden is. 

Geschikt voor afmeting matras: 70x140 centimeter

Viking choice Huisbed - peuterbed - 140
5. Vikingchoice huisbed

4. Vipack brandweerbed

Een autobed is de droom van vele stoere jongetjes en moderne meiden. Dit brandweerbedje van Vipack is meteen een hele gave versie. Hoe cool wordt de kinderkamer hiermee! En, wat voor stoere avonturen gaat jouw kleintje allemaal beleven in zijn dromen?

Dit brandweerbed is een echt peuterbed met een lage instap met uitvalbescherming in de vorm van bedhekje aan beide zijden. Om het avontuur helemaal af te maken is het autobedje zelfs voorzien van LED-koplampen!

Inclusief lattenbodem, relatief eenvoudig in elkaar te zetten en met een stevige, duurzame constructie!

Geschikt voor afmeting matras: 70x140 centimeter

Vipack brandweer - peuterbed - 77x147cm.
4. Vipack brandweerbed

3. Wildkidzz

 

Echte prinsesjes slapen natuurlijk het liefst in een echt prinsessenbedje. Wat dacht je dan van dit schattige peuterbedje met een kroon als hoofdeinde?

Naast dat het een kwalitatief en erg leuk peuterbedje is, staat service bij Wildkidzz voorop. Zo wordt het bedje compleet geleverd inclusief matras van 12 centimeter dik.

Daar blijft het niet bij, want het bedje wordt ook nog eens thuis voor je in elkaar gezet! Inclusief gratis montage dus, wat het shoppen van een peuterbedje wel erg ontspannen maakt. Veel mensen vinden het zelf in elkaar zetten het grootste nadeel van online bedden kopen. In dit geval heb je daar dus helemaal geen last van.

Inclusief matras: 70x150 centimeter

Wildkidzz.com Peuterbed met kroon WIT 70
3. Wildkidzz

2. Bopita Jonne

Het Nederlandse merk Bopita zie je wel vaker terugkomen in onze top 10 beoordelingen. Dit komt door de altijd terugkerende elementen: kwaliteit, veiligheid, betaalbaarheid en een leuk ontwerp.

Dit peuterbedje met de naam Jonne is daar weer een mooi voorbeeld van. Het bedje is oerdegelijk gemaakt en voorzien van uitvalbescherming door bedhekjes aan beide zijden. De instap is laag genoeg, maar niet super laag. Dit zorgt er wel weer voor dat er ruimte is voor een lade op wieltjes die je apart kan aanschaffen. Handig om spulletjes in op te bergen!

Een nadeel is wel dat het ontwerp vrij strak is. Hierdoor past het niet in iedere kinderkamer - je moet er echt van houden.

Geschikt voor afmeting matras: 70x140 centimeter

BOPITA - JUNIOR BED JONNE 70X150 - MIX &
2. Bopita Jonne

1. Vipack Casami

 

Een huisbed is al gaaf, en als die zo mooi is als dit Casami huisbed van Vipack dan moet die bijna wel vanzelf op de eerste plek komen te staan. En die plek verdient 'ie ook!

Het speelse huisbedje is zo ontzettend leuk vormgegeven. Het huisje aan het hoofdeinde zorgt voor een knusse slaapplek, zonder dat het over heel het bedje heen gaat. Met de raampjes en een beetje creativiteit kan erg leuk gespeeld worden.

En, dan is er nog aan het voeteneinde een bankje, om verhaaltjes te lezen, de eerste veters te strikken en met knuffels te spelen. Het bedje is laag en door het huisje is er een zekere vorm van uitvalbescherming. Super!

 

Een nadeel is wel dat de vorm van het bedje het best tot zijn recht komt wanneer deze alleen met het hoofdeinde tegen de muur staat; zoals op de foto. Hier is natuurlijk niet in iedere kamer plek voor.

Geschikt voor afmeting matras: 70x140 centimeter

Vipack - Huisbed Casami - 70x140 - Wit.j
1. Vipack Casami
bottom of page