top of page

Het beste meerijdplankje? Koopadvies & top 10 2023

Vrouw en kind op Carbebe Roller Plus Meerijdplankje Universeel - Zwart-min.jpg

Een kinderwagen is natuurlijk het ideale transportmiddel voor kinderen, maar om met meerdere kinderwagens te gaan lopen is een beetje onhandig. Daarom is het meerijdplankje in het leven geroepen. Deze kun je aan de kinderwagen (of buggy!) bevestigen en biedt ruimte voor een tweede kind om mee te rijden of zitten. Laten we er eens wat meer naar gaan kijken.

 

Voordelen van een meerijdplankje

Zoals we dus al besproken hebben, is een meerijdplankje bedoeld om een tweede kind te vervoeren met één kinderwagen of buggy. Dit kind moet natuurlijk wel zelfstandig kunnen zitten en staan.

Het is voor papa of mama vooral handig omdat je dan met één kinderwagen gelijk klaar bent. Je hoeft geen fietsjes, loopautootjes of dubbele kinderwagen mee te nemen. Je monteert het plankje aan één van de stangen van de kinderwagen en bent klaar om te wandelen. Meer is het niet!

Geen gezeur meer over wie wel of niet moet lopen, gewoon allebei lekker meerijden en, in sommige gevallen, zelfs zitten.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een meerijdplankje?

Veel meerijdplankjes zijn tegenwoordig universeel. Dit betekent dat ze op vrijwel elke kinderwagen te gebruiken zijn. Er zijn wel uitzonderingen op die regel, maar die worden meestal per product apart vermeld.

Hoewel een plankje als universeel gezien kan worden, moet je zelf ook rekening houden met het een en ander. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je erop let dat het plankje de remfunctie van de kinderwagen niet blokkeert. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk het meerijdplankje dat bij je past. Veel plezier!

Inhoudsopgave: 

 

Voordelen

Let hier op bij de aanschaf

Koopadvies

Meerijdplankjes top 10 2023

Laatste update: 15-3-2023

Direct naar de aanbiedingen?

Daarnaast is het ook belangrijk om naar de veiligheid van het kind op het meerijdplankje te kijken. Als er een zitje aanwezig is, dan is het bijvoorbeeld van belang om te kijken of er een veiligheidsgordel aanwezig is. Voor grotere kinderen is dit misschien minder belangrijk, maar kleine kinderen weten nog niet hoe zij moeten vallen en kunnen ernstig verwond raken als het plankje toevallig verkeerd terecht komt. Voor het platform waar het kind op staat kun je kijken naar een antislip laag.

Ook het comfort van jouw kind is niet onbelangrijk. Je zit natuurlijk veel lekkerder wanneer het zitje voorzien is van een kussen en handvaten. Rubberen wielen verhogen ook het comfortniveau omdat er dan meer schokdemping is. Sommige zitjes maken zelfs gebruik van een stuur, in plaats van handvaten, om het leuker te maken voor de kinderen. Met dit stuur kun je natuurlijk niet écht de kinderwagen besturen.

 

Koopadvies

Welk meerijdplankje je uiteindelijk gaat kopen is helemaal afhankelijk van jouw eigen wensen. Als er van jou niet veel meer nodig is dan een platform waar je op kan staan, dan is een basis meerijdplankje al gauw genoeg. Maar als je vaak langere stukken loopt, en jouw kind het niet zo lang kan volhouden, dan is een meerijdplankje met zitje misschien een beter idee.

Natuurlijk is het ook afhankelijk van het merk en model van jouw kinderwagen. Niet ieder plankje is compatibel met elke kinderwagen. Ook universele plankjes hebben kinderwagens waar zij gewoon absoluut niet op passen, of waarbij deze onveilig zijn om te gebruiken door het blokkeren van de remfunctie. Wij kunnen jou in ieder geval 10 meerijdplankjes adviseren die van goede kwaliteit zijn, comfortabel, en vooral veilig om te gebruiken. Zie de top 10 hieronder!

Via de links bij de producten kan je de meerijdplankjes verder bekijken en aanschaffen verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Voordelen meerijdplankje
Waar moet je op letten bij het kopen van een meerijdplankje?
Aankoopadvies

10. EasyHome Universeel

 

Het Meerijdplankje Universeel van EasyHome is geschikt om op te staan, maar kan ook als een kid sit meerijdplankje gebruikt worden.

Je kunt het plankje makkelijk monteren dankzij het universele design. Het stevige materiaal zorgt ervoor dat je het meerijdplankje op ieder terrein kan gebruiken. Is het plankje even niet nodig? Dan gebruik je de bijgeleverde opberg riem om deze op te hangen aan de kinderwagen voor extra loopruimte.

Let wel op, er zijn een paar uitzonderingen waar het meerijdplankje niet gebruikt kan worden; namelijk bij: Joolz, Quiny Zapp Flex en de Mutsy kinderwagen.

Vrouw en kind op EasyHome universeel meerijdplankje-min.jpg
Top 10
10. EasyHome Universeel

9. Be Cool Skate

Op zoek naar een simpele universeel meerijdplankje die op vrijwel alle kinderwagens past? Het Skate Meerijdplankje van Be Cool is geschikt voor kinderen vanaf 15 maanden.

Je kunt het plankje vrij hoog aan de kinderwagen bevestigen zodat je zelf meer loopruimte hebt. Het plankje zelf weegt slechts 2,7 kilogram, dus buiten het gewicht van jouw kind om zal je er niet veel van merken.

Ook hier zijn weer een paar uitzonderingen, dus check even of het universele plankje toevallig net niet op jouw kinderwagen past. Het meerijdplankje past niet op Emmaljunga Nitro, Oyster 2 of Mondial (Zowel V1 als V2).

Be Cool Skate Meerijdplankje zwart-min.jpg
9. Be Cool Skate

8. Bumprider Universeel

 

De Bumprider is gemaakt om extra comfort te bieden dankzij de rubberen wielen. Zolang er een stang of buis aanwezig is op de kinderwagen kun je dit meerijdplankje gebruiken.

Voor extra veiligheid is er gebruik gemaakt van een anti slipmat. Dit zorgt ervoor dat jouw kind niet zomaar van het plankje af kan glijden. Ook is het voorzien van reflectors zodat het verkeer ook duidelijk kan zien wat er gebeurt.

Wanneer je het plankje niet meer nodig hebt kun je deze gemakkelijk los halen door de twee knoppen in te drukken.

Bumprider - Universeel Meerijdplankje - Zwart-min.jpg
8. Bumprider Universeel

7. Baninni Kid Board Passo

 

Comfort is belangrijk, ook als je op een meerijdplankje zit of staat. Dat weten ze bij Baninni als geen ander.

Dit universeel meerijdplankje maakt gebruik van zachte PU wielen waardoor het comfortniveau verhoogd wordt. Het zitje is ook netjes afgewerkt zodat er comfortabel op gezeten kan worden, en is ook makkelijk te verwijderen wanneer staan de voorkeur heeft.

Het plankje is geschikt voor kinderen vanaf 15 maanden en kan maximaal 20 kilogram dragen. Er zijn een aantal kinderwagens waar het plankje niet op past, namelijk Quinny Buzz & Zapp, Stokke Trialz & Xplory, Joolz Day en Mutsy.

Baninni Kid Board Passo Universeel Meerijdplankje - Zwart-min.jpg
7.  Baninni Kid Board Passo

6. Babyzen YOYO+

Het meerijdplankje van Babyzen is geschikt voor kinderen met een maximaal gewicht van 20 kilogram en past perfect op de Babyzen YOYO² buggy.

Er is een zitje aanwezig waar jouw kind comfortabel op kan zitten tijdens wandelingen. Het zadel kan er ook gemakkelijk van af gehaald worden wanneer deze niet gebruikt wordt. Het platform heeft een patroon waardoor kinderen er niet makkelijk van af kunnen glijden.

Het bevestigen gebeurt tussen twee stangen. Alleen de Babyzen YOYO+ en de Babyzen YOYO² zijn geschikt voor dit meerijdplankje. Het is dus geen universeel meerijdplankje.

Babyzen YOYO+ Meerijdplankje - Board-min.jpg
6. Babyzen YOYO+ meerijdplankje

5. Bugaboo Comfort

Als je een Bugaboo kinderwagen in huis hebt, dan kun je daar het Bugaboo Comfort meerijdplankje voor aanschaffen. Hier kan jouw kind zowel op zitten als staan.

Het plankje is met slechts twee klikken aan het onderstel van de kinderwagen te bevestigen. Dankzij een flexibele plaatsing – links of rechts van het midden – heb jij als ouder meer loopruimte. Het plankje kan ook moeiteloos losgekoppeld worden op opgeklapt wanneer deze niet gebruikt wordt.

Voor de Bugaboo Buffalo, Cameleon en Donkey heb je nog aparte adapters nodig om het meerijdplankje te koppelen.

Bugaboo Comfort Meerijdplankje - Zwart-min.jpg
5. Bugaboo Comfort

4. BabyGO Buggy Board

Het meerijdplankje van BabyGO is universeel en dus te gebruiken op vrijwel elke kinderwagen. Jouw kind kan hierop zowel zitten als staan.

De speciaal ontwikkelde aansluiting zorgt ervoor dat je deze op alle kinderwagens kunt gebruiken. Deze kun je in zowel de hoogte als de breedte verstellen. Ook is het plankje voorzien van rubberen wieltjes zodat er schokdemping is.

Jouw kind zit dankzij het zitje met stoelkussen en gordel altijd comfortabel en veilig. Daarnaast is het stuur ook bekleed met extra zachte handvatten. Het platform is voorzien van een antislip laag.

Buggy Board - Meerijdplankje met zitje en stuur-min.jpg
4. BabyGO Buggy Board

3. Cozy Rider CozyB Rider

Wil je een universeel meerijdplankje met zitje die er ook nog eens stoer uitziet? Dan ben je op zoek naar de Cozy Rider CozyB Rider.

Dit meerijdplankje is in hoogte verstelbaar en is voorzien van een antislip laag. Het kan kinderen met een maximaal gewicht tot 25 kilogram dragen. De aansluitingen zijn in lengte, breedte en hoogte verstelbaar.

Zachte stoelkussens, rubberen wielen en gordels zorgen ervoor dat jouw kind altijd comfortabel en veilig zit. Het stoeltje is tevens ook in hoogte verstelbaar.

 

De wielen zien voorzien van knipperende LED lampjes wat niet alleen een stoer effect geeft, maar ook zorgt voor veiligheid in het verkeer tijdens de donkere uren!

COZY B RIDER Meerijdplankje - met zitje en stuur-min.jpg
3. Cozy Rider CozyB Rider

2. EVE Kids Kid-Sit

De Kid-Sit van EVE Kids heeft een uniek ontwerp en is razen populair. Het is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 18 maanden en tot een gewicht van 18 kilogram.

Jouw kind kan comfortabel zitten op het unieke zadeltje, maar kan er ook voor kiezen om gewoon te staan. Het rolt moeiteloos met de kinderwagen mee waardoor het voor jou ook een fijne wandeling is.

Kinderwagens die niet voorzien zijn van een rechte achteras kunnen gebruik maken van de Kid-Sit adapter om het plankje alsnog te laten passen. Het moderne design is zeker iets voor de ogen, maar het comfort en de gebruiksvriendelijkheid laat ook weinig te wensen over.

Kid-Sit Meerijdplankje - kidsit Zwart met Groen handvat-min.jpg
2. EVE Kids Kid-Sit

1. Bébécar Roller Plus

Vanaf 15 maanden tot een maximaal gewicht van 25 kilogram kan jouw kind gebruik maken van het beste meerijdplankje, de Roller Plus van Bébécar Carbebe.

Het plankje straalt een en al comfort uit, mede dankzij het zitje comfortabele en luxe zitje. Jouw kind zit in een goede houding dankzij de rugleuning en zit tevens ook veilig door de veiligheidsgordel.

Wanneer je het meerijdplankje van Bébécar niet meer gebruikt, kun je deze aan het handvat van de wagen vastmaken zodat deze niet in zijn geheel gedemonteerd hoeft te worden maar toch niet in de weg zit. Let er wel op dat dit plankje niet geschikt is voor gebruik in sneeuw of modder.

Carbebe Roller Plus Meerijdplankje Universeel - Zwart-min.jpg
1. Carbebe Roller Plus
Kinderwagen icoon - foto door Sandy Millar
bottom of page