top of page

Advies voor het beste bedhekje

Moeder legt kind in bed met Noma bedhekje.jpg

Niet ieder bed is direct veilig voor een kind om in te slapen. Kinderen kunnen namelijk zeer beweeglijk zijn in hun slaap, waardoor er een risico is om onbedoeld uit het bed te vallen. Een bedhekje zorgt ervoor dat jouw kind veilig kan slapen zonder het gevaar dat hij of zij er ’s nachts uitrolt. Een kind kan nogal lelijk terecht komen wanneer hij of zij al dromend uit bed valt. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend schrikken, wat het weer moeilijk maakt om verder te slapen. Veiligheid moet dus altijd gegarandeerd zijn. Op deze pagina leggen wij je graag uit hoe een bedhekje werkt en wat voor verschillende soorten er zijn. Daarnaast geven we je kooptips en hebben wij onze top 10 favorieten voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Veilig in ieder bed met een bedhekje

Op een gegeven moment komt er een tijd waarop je denkt ‘goh, wat gaat de tijd toch snel’, en waarschijnlijk komt dat moment wanneer jouw kind een eigen peuter- of kinderbed krijgt. Het is belangrijk om bij een verhuizing naar een groter bed een bedhekje aan te schaffen, indien dit nieuwe bed geen eigen valbescherming heeft. Een bedhekje is zowel voor de ouders als het kind een fijne toevoeging waardoor jullie allebei een stuk beter zullen slapen.

Als volwassene denk je misschien dat je heel beweeglijk bent in bed, maar vooral een jong kind kan enorm beweeglijk zijn. Waarschijnlijk heb je dit al gemerkt terwijl jouw kind nog in de box of ledikantje lag. Legde je jouw kind dan met het hoofd aan de ene kant, na een half uur lag zijn hoofd alweer compleet aan de andere kant.

Maar, bij een normaal bed heb je niet de veiligheid van een afgesloten omgeving. Dit heeft als risico dat een kind langs de randen van zijn bed kan rollen en eruit valt als hier geen bescherming is. Met een bedhekje heb je dit risico niet. Het is een simpele en goedkope oplossing die weinig inspanning vergt. Ook als ouder zal je waarschijnlijk veel beter slapen. Je bent minder bezig met luisteren of jouw kind niet uit bed valt en kunt dus gewoon rustig je ogen dicht doen. Een win-win situatie!

Profielfoto Dyantha babyspullen-advies.nl.jpg

Geschreven door:

Dyantha

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk een bedhekje die goed past. Veel plezier!

Verschillende soorten bedhekjes

 

Er zijn verschillende soorten bedhekjes. Allereerst zijn er natuurlijk allerlei verschillende materialen zoals metaal, hout en kunststof. De vorm kan ook verschillend zijn. Sommige bedhekjes hebben (horizontale of verticale) spijlen, terwijl andere modellen juist een wand van stof of gaas vormen. Een houten bedhekje met spijlen ziet er vaak mooier uit, maar het nadeel hiervan is dat een kindje hier tegen aan kan slaan en zijn handje tussen kan krijgen. Dit kan pijnlijk zijn waardoor een kindje wakker kan worden. Een zachter model met gaas heeft dit probleem minder. 

Daarnaast zijn sommige bedhekjes opvouwbaar en inschuifbaar zodat je deze gemakkelijk kan opbergen zonder dat het te veel ruimte in neemt. Er bestaan zelfs opblaasbare bedhekjes. Dit noemt men meestal een opblaasbare bedrand. Deze vormen vaak een rand over de hele lengte van het bed, in tegenstelling tot traditionele bedhekjes. Het voordeel is dat ze lekker zacht zijn, maar de rand is wel lager. 

Ten slotte heb je nog bedhekjes die speciaal ontwikkeld zijn voor boxprings, met een hogere rand en een langere bevestigingsband.

Hoe bevestig je een bedhekje?

 

Verreweg de meeste bedhekjes schuif je met de voetjes onder het matras. Hierdoor klemt het hekje vanzelf al door het gewicht van het matras. Vaak kan je het hekje ook nog met banden vastmaken aan de andere kant van het bed, zodat het nog beter op zijn plek blijft. Je kan een bedhekje dus ook weer simpel verwijderen wanneer je het bedhekje niet gebruikt. Dit is extra handig tijdens een logeerpartij bij opa en oma! 

Alleen boxspring is het wat anders, omdat het matras vaak hoger is en je geen rand hebt om de bevestigingsriemppjes van het hekje aan vast te maken. Hiervoor heb je een speciaal bedhekje voor een boxspring nodig, met nog langere bevestigingsbanden en meestal ook een hogere rand.

Heb je een opblaasbare bedrand? Let er dan op dat je deze onder het hoeslaken plaatst, zo blijft deze nog beter op zijn plek.

Dit filmpje op Youtube van Safety 1st laat zien hoe je hun draagbare model in een bed plaatst.

Waar let je op bij de aanschaf van een bedhekje?

Wat voor soort bedhekje je kiest ligt vooral aan jouw eigen voorkeur, en de beweeglijkheid van het kind. Een houten bedkje ziet er mooi uit, maar als je kindje erg beweeglijk is en veel met de armen slaat kan een kunststof hekje met gaas een betere optie zijn.

 

De breedte van het het hekje maakt niet direct uit. Een hekje hoeft niet lang te zijn, om te zorgen dat een kindje niet uit bed kan vallen. Toch kan het voor je eigen gemoedstoestand soms prettig zijn om een groter bedhekje te kopen.

Heb je het bedhekje nodig voor een boxsprings? Dan is het altijd even extra opletten of het hekje wat je op het oog hebt hiervoor geschikt is. Zoals we hierboven al geschreven hebben, gaat het bevestigen bij zo'n bed net even anders waardoor niet ieder bedhekje geschikt is.

Ten slotte is het type bedhekje afhankelijk van de gebruikssituatie. Blijft het hekje de komende maanden of jaren permanent op het bed? Dan heb je natuurlijk geen opvouwbaar hekje nodig. Gebruik je het hekje af en toe, bijvoorbeeld op vakantie of bij opa en oma? Dan zijn opvouwbare bedhekjes top. Je bergt ze makkelijker op, en je neemt ze makkelijker mee. Een oplaasbare bedrand kan dan ook een leuke optie zijn. 

Hieronder hebben wij de top 10 beste bedhekjes van dit moment voor je op een rijtje gezet en beoordeeld. Hopelijk helpen deze reviews jou bij het vinden van een passend bedhekje! Stuur je ons een bericht als je nog vragen hebt?

Via de links bij de producten kan je de bedhekjes verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Direct naar de aanbiedingen?

Veilig in bed met een bedhekje
Hoe bevestig je een bedhekje?
De verschillende soorten bedhekjes
Waar let je op bij de aanschaf van een bedhekje?
Kindje slaapt veilig in bed met knuffel en Lionelo Lora bedhekje.jpg

10.  Safety 1st draagbaar bedhekje

 

 

Dit bedhekje van Safety 1st is een eenvoudig opvouwbaar, draagbaar bedhekje. Het hekje is ruim een meter breed. Hij is geschikt voor matrassen tussen de 10 en 24 cm dik en is eenvoudig te plaatsen.

 

De pootjes van de bedrail moeten onder het matras geplaatst worden en de bedrail in het midden van het matras. Hierdoor is deze bedrail stevig en kan jouw kindje niet zomaar uit bed vallen. De pootjes hebben geen extra bevestigingsbanden, maar de anti-slip en het gewicht van het matras houden hem goed op zijn plek.

Het hekje is gemaakt van kunststof en gaas. Hierdoor heeft het niet de mooiste uitstraling, maar het is wel erg functioneel. Zo kan je hem ook in de lengte opvouwen, waardoor het compact op te bergen of mee te nemen is.

Safety 1st Draagbare Bedhekje zwart
10.  Safety 1st draagbaar bedhekje

9. Fenns Trombone

 

 

De Fenne bedhek heeft horizontaal drie spijlen die je uit kan schuiven. Hierdoor is 'ie in de breedte verstelbaar van 77 tot 125 cm en past daardoor op vrijwel elk bed.

 

Het bedhekje is gemaakt van sterk wit gemoffeld metaal waardoor je niet bang hoeft te zijn dat het bedhekje het gewicht van jouw kind niet kan houden.

Het voordeel van de horizontale spijlen, is dat hier een handje van een kind niet zo makkelijk tussen komt. Er zijn geen extra bevestigingsbanden, je plaatst de onderkant van dit bedhekje komt onder het matras zodat hij stevig vast staat.

A3 baby & kids Trombone bedhekje uitschuifbaar wit.jpg
9. Fenns Trombone

8. Noma inklapbaar bedhek

 

Noma is gespecialiseerd in baby veiligheidsproducten voor in huis. Als je op zoek bent naar een bedhekje dat je makkelijk kunt verplaatsen, dan ben je op zoek naar deze Noma uitklapbaar bedhek.

 

Je bevestigt het bedhekje gemakkelijk en kunt gebruik maken van een veilig klikmechanisme. Hij is geschikt voor alle bedtypes, lattenbedden, bedbanken en bedden met een logeerbed eronder zolang het matras 76 tot 100 cm breed is en 141 tot 210 cm in lengte.

Het bedhekje is makkelijk in te klappen en kan meegenomen worden op vakantie, naar opa’s en oma’s en ga zo maar door. Omdat je het hekje makkelijk kunt uitklappen kun je jouw kind gemakkelijk uit bed tillen of het beddengoed verschonen.

Noma uitklapbaar bedhekje wit
8. Noma uitklapbaar bedhek

7. Blue Premium Opblaasbare bedrand


 

Ben je bang dat jouw kind vast komt te zitten tussen de spijlen van een bedrand? Met deze opblaasbare bedrand van Blue Premium hoef je je daar geen zorgen over te maken. 

 

Je blaast het bedrandje op en plaatst deze aan de rand van het bed. Je kunt het bijna een beetje vergelijken met de werking van een babynestje, maar dan voor grotere kindjes. Het beste is om hem onder het hoeslaken te stoppen, zo blijft hij nog beter op zijn plek. 

Er wordt gebruik gemaakt van een anti-slip grip waardoor de opblaasbare bedrand goed op zijn plek blijft staan. Het past op elk bed, is makkelijk in gebruik, waterproof en voldoet aan alle veiligheidseisen. Hij kan zelfs tot ruim 100 kilogram aan.

Blue Premium Opblaasbare bedrand wit
7. Blue Premium Opblaasbare bedrand

6. Bo Jungle opblaasbaar bedhekje

 

 

Ook Bo Jungle biedt een opblaasbaar bedhekje aan. Deze kun je veilig gebruiken vanaf 2 jaar en is makkelijk in gebruik. Je blaast het bedhekje op, plaatst deze op het matras onder het onderlaken en gaat rustig slapen, wetend dat jouw kind niet uit bed kan vallen.

Bij aanschaf van de Bo Jungle opblaasbaaer bedrand krijg je ook een handig tasje, pompje en een reparatieset. Zo kan jouw bedhekje altijd mee op vakantie of tijdens het logeren. Wanneer er geen lucht meer in zit is hij gemakkelijk op te vouwen en neemt hij weinig ruimte in beslag.

Bo Jungle Opblaasbare Bedrand wit
6. Bo Jungle opblaasbaar bedhekje

5. Deryan bedrand

Dit bedhekje van Deryan werkt hetzelfde als een opblaasbare bedrand, alleen is deze gemaakt van traagschuim. Het voordeel van een bedrand ten opzichte van een bedhekje is dat het kindje minder opgesloten ligt, wat voor sommige kindjes minder fijn kan aanvoelen. Daarnaast doet zo'n zachte rand geen pijn als je er in je slaap per ongeluk tegenaan slaat.

Deze bedrand is zo'n 130 cm lang en 20 cm breed. Het zal je misschien verbazen, maar je kan hem opbergen in een tas van zo'n 22x20x20 cm. Dit maakt het ondanks zijn uitgeklapte grootte, toch een handzaam product.

Kindje slaapt in bed met Deryan bedhek van traagschuim.jpg
5. Deryan bedrand

4. Hauck Sleep ’n safe

 

 

De Sleep ’n safe van Hauck is weer zo’n makkelijk bedhekje wat je kunt inklappen. Hierdoor is hij ideaal voor het logeren bij opa en oma of om mee te nemen op vakantie.

 

Als je het hekje opvouwt is hij slechts 55 x 44 cm groot waardoor hij gemakkelijk in de kofferbak past. Het bed moet minimaal 108 cm lang zijn voor dit bedhekje om te passen.

Het gaas zorgt voor een goed ademend en zachte valbescherming. Je bevestigt het hekje gemakkelijk onder elk soort matras waardoor hij stevig staat en jouw kindje beschermt.

Hauck Sleep n safe plus bedhek creme
4. Hauck Sleep ’n safe

3. TWF (hout)


 

Wil je graag een houten bedhekje? Dan heb je heb je verschillende vergelijkbare opties, zoals deze van TWF. Hij ziet er dankzij het hout meteen mooi uit, is verkrijgbaar in zwart of wit en doet waar het voor gemaakt is. Je hoeft niets in elkaar te zetten en kunt jouw kleine zo in bed leggen. Het hekje is 120 cm breed en 40 cm hoog.

 

Je zou het niet meteen denken bij een houten bedhekje, maar ook deze kan je inklappen. Zo kan je hem als een plat pakketje opbergen. Het gebruik van hout maakt dit bedhekje tijdloos en lekker stevig zodat jouw kleintje altijd goed beschermd is en volledige vrijheid heeft in bed.

Leg het bedhekje klem onder het matras en slaap met een gerust hart terwijl jouw kind veilig in zijn eigen bed ligt. Voorlopig zal jouw kindje nog niet sterk genoeg te zijn om het bedhekje weg te krijgen, ook al is het de grootste sloper van de buurt. 

TWF wit bedhek van hout bij kinderbed.jpg
3. TWF (hout)

2. Lionelo Lora XL

 

De Lionelo Lora XL is een bedhekje waarbij je goed merkt dat het ontwikkeld is op basis van veel ervaring met andere bedhekjes. Zo is het inklapbaar, en kan je het gemakkelijk opbergen in een reistasje.

Het mooie van de Lora is dat de buitenkant lekker zacht hebt. Zelfs bij andere bedhekjes van zacht gaas heb je nog een harde rand, dat is bij deze een stuk minder. Hierdoor is het een prettig bedhek voor kindjes die veel om zich heen slaan. Het nadeel is wel, dat het minder ademt dan gaas.

Met 150x46 cm is het een groot bedhek. Volgens Lionelo zelf is hij hierdoor geschikt voor kindjes tot 5 jaar.

Lionelo lora bedhek grijs opvouwbaar.jpg
2. Lionelo Lora XL

1. Safety 1st inklapbaar bedhekje


 

We kunnen natuurlijk maar één model als het beste bedhekje prijzen, en dat is wat ons betreft het Safety 1st inklapbaar bedhekje. Dit is een luxere versie van het wat meer simpele model op nummer 10.

 

Hij is maar liefst 90 of 150 cm lang en makkelijk te monteren. Veel consumten zijn er erg tevreden mee, en geven het hekje dan ook goede reviews. Het gaas is lekker luchtig, en een kind kan er zelfs tegen aan liggen en nog gemakkelijk ademen.

Je kunt het bedhekje inklappen om mee te nemen wanneer je op vakantie gaat of logeren. Er wordt gebruik gemaakt van automatische vergrendeling zodat het hekje niet inklapt. Gebruik het Safety 1st inklapbaar bedhekje in combinatie met een matrasdikte van 9 tot 26 cm.

Safety 1st inklapbaar bedhekje metaal
1. Safety 1st inklapbaar bedhekje
bottom of page