top of page

Het beste bedhekje? Koopadvies & top 10 2023

Moeder legt kind in bed met Noma bedhekje.jpg

Een bedhekje zorgt ervoor dat jouw kind veilig in bed kan slapen zonder het gevaar dat hij er ’s nachts uitrolt. Een kind kan nogal lelijk terecht komen wanneer hij onbewust uit bed valt, dus veiligheid moet altijd gegarandeerd zijn.

Veilig in bed met een bedhekje

Op een gegeven moment komt er een tijd waarop je denkt ‘goh, wat gaat de tijd toch snel’, en waarschijnlijk komt dat moment wanneer jouw kind een eigen peuter- of kinderbed krijgt. Het is belangrijk om bij een verhuizing naar een groter bed een bedhekje aan te schaffen. Een bedhekje is zowel voor de ouders als het kind een fijne toevoeging waardoor jullie allebei een stuk beter zullen slapen, en daar vertellen wij jou graag wat meer over.

Kinderen bewegen veel in bed

Als volwassene denk je misschien dat je heel beweeglijk bent in bed, maar vooral een jong kind is enorm beweeglijk. Waarschijnlijk heb je dit al gemerkt terwijl jouw kind nog in een box lag. Je legde jouw kind dan met zijn hoofd aan de ene kant en na een half uur lag zijn hoofd alweer aan de andere kant.

Maar, bij een groot bed heb je niet de veiligheid van een box. Dit heeft als risico dat hij wel eens langs de randen van zijn bed kan rollen en eruit valt als hier geen bescherming is.

Een bedhekje voorkomt het risico van vallen

Natuurlijk zal een kind na verloop van tijd wat minder gaan bewegen en rollen, maar voorlopig kun je daar niets aan veranderen. Met een bedhekje heb je dit risico niet. Het is een simpele en goedkope oplossing die weinig inspanning vergt.

Ook als ouder zal je waarschijnlijk veel beter slapen. Je bent minder bezig met luisteren of jouw kind niet uit bed valt en kunt dus gewoon rustig je ogen dicht doen. Een win-win situatie!

Profielfoto Sandra babyspullen-advies.nl - roze.jpg

Geschreven door:

Sandra

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk een bedhekje die goed past. Veel plezier!

Hoe bevestig je een bedhekje?

Verreweg de meeste bedhekjes schuif je met de voetjes onder het matras. Hierdoor klemt het hekje vanzelf door het gewicht van het matras. Deze kan je weer simpel verwijderen wanneer je het bedhekje niet gebruikt. Dit is extra handig tijdens een logeerpartij bij opa en oma.

Er bestaan ook bedhekjes die speciaal ontwikkeld zijn voor een specifiek bed. Deze bevestig je met schroeven. 

Dit filmpje op Youtube van Safety 1st laat zien hoe je hun draagbare model in een bed plaatst.

De verschillende soorten bedhekjes

 

Er zijn verschillende soorten bedhekjes. Allereerst zijn er natuurlijk allerlei verschillende materialen zoals metaal, hout maar ook kunststof.

Sommige bedhekjes zijn opvouwbaar en inschuifbaar zodat je deze gemakkelijk kan opbergen zonder dat het te veel ruimte in neemt. Er bestaan ook opblaasbare bedhekjes. Dit noemt men meestal een opblaasbare bedrand.

De vorm kan ook verschillend zijn. Sommige bedhekjes hebben spijlen of stangen, terwijl andere modellen juist een wand van stof of gaas vormen.

Waar let je op bij de aanschaf van een bedhekje?

Wat voor soort bedhekje je kiest ligt vooral aan jouw eigen voorkeur. Ze hebben allemaal dezelfde werking en zijn allemaal veilig. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een bedhekje wilt kopen.

Niet elk bedhekje is geschikt voor elk peuter- of kinderbed. Let bij de aanschaf goed op de lengte waar het hekje voor bedoeld is. Er zijn verschillende specificaties voor verschillende bedden. Een kind van 3 heeft natuurlijk een veel groter en steviger bedhekje nodig dan een kind van 1.

Wat voor jou als ouder misschien wel fijn is, is om ook te kijken hoe het bedhekje bevestigd wordt. Dit is grotendeels afhankelijk van het soort bedje wat je gekocht hebt, maar ook gedeeltelijk van hoe jij het bevestigd wilt hebben. Bekijk altijd de productspecificaties om te zien of jouw bed voldoet aan de bevestigingen die nodig zijn! 

Hieronder hebben wij de top 10 beste bedhekjes van 2023 voor je op een rijtje gezet en beoordeeld. Hopelijk helpt dit jou bij het vinden van een passend bedhekje!

Via de links bij de producten kan je de bedhekjes verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Direct naar de aanbiedingen?

10.  Safety 1st draagbaar bedhekje

 

 

Dit bedhekje van safety 1st is 101 cm breed. Hij is geschikt voor matrassen tussen de 10 en 24 cm dik en is eenvoudig te plaatsen.

 

De pootjes van de bedrail moeten onder het matras geplaatst worden en de bedrail in het midden van het matras. Hierdoor is deze bedrail stevig en kan jouw kindje niet zomaar uit bed vallen.

Dit model is compact opvouwbaar en geschikt voor vrijwel alle bedden met de genoemde matrasdikte. De grijze kleur past bij vrijwel ieder bed, beddengoed en interieur.

Safety 1st Draagbare Bedhekje zwart

9. A3 Baby & Kids Trombone

 

 

De A3 Trombone bedhek heeft horizontaal drie spijlen voor ultieme veiligheid. Hij is in de breedte verstelbaar van 77-125 cm en past op elk bed.

 

Het bedhekje is gemaakt van oersterk wit gemoffeld materiaal waardoor je niet bang hoeft te zijn dat het bedhekje het gewicht van jouw kind niet kan houden.

Een gedeelte van dit bedhekje komt onder het matras zodat hij extra stevig vast staat. Je kunt rustig met een gerust hart gaan slapen. Bevestig het hekje in het midden van het bed zodat de grootste valkuilen beschermd zijn.

A3 baby & kids Trombone bedhekje uitschuifbaar wit.jpg

8. Noma inklapbaar bedhek

 

Noma is gespecialiseerd in baby veiligheidsproducten voor in huis. Als je op zoek bent naar een bedhekje dat je makkelijk kunt verplaatsen, dan ben je op zoek naar deze Noma uitklapbaar bedhek.

 

Je bevestigt het bedhekje gemakkelijk en kunt gebruik maken van een veilig klikmechanisme. Hij is geschikt voor alle bedtypes, lattenbedden, bedbanken en bedden met een logeerbed eronder zolang het matras 76 tot 100 cm breed is en 141 tot 210 cm in lengte.

Het bedhekje is makkelijk in te klappen en kan meegenomen worden op vakantie, naar opa’s en oma’s en ga zo maar door. Omdat je het hekje makkelijk kunt uitklappen kun je jouw kind gemakkelijk uit bed tillen of het beddengoed verschonen.

Noma uitklapbaar bedhekje wit

7. Blue Premium Opblaasbare bedrand


 

Ben je bang dat jouw kind vast komt te zitten tussen de spijlen van een bedrand? Met deze opblaasbare bedrand hoef je je daar geen zorgen over te maken.

 

Je blaast het bedrandje op en plaatst deze op het randje van het bed. Je kunt het een beetje vergelijken met de werking van een babynestje, maar dan voor grotere kindjes.

Er wordt gebruik gemaakt van een anti-slip grip waardoor de opblaasbare bedrand altijd op zijn plek blijft staan. Harde botsingen tegen de muur of op de vloer vallen zijn verleden tijd. Het past op elk bed, is makkelijk in gebruik, waterproof en voldoet aan alle veiligheidseisen. Hij kan zelfs tot ruim 100 kilogram aan.

Blue Premium Opblaasbare bedrand wit

6. Bo Jungle opblaasbaar bedhekje

 

 

Ook Bo Jungle biedt een opblaasbaar bedhekje aan. Deze kun je veilig gebruiken vanaf 2 jaar en is makkelijk in gebruik. Je blaast het bedhekje op, plaatst deze op het matras onder het onderlaken en gaat rustig slapen, wetend dat jouw kind niet uit bed kan vallen.

Bij aanschaf van de Bo Jungle opblaasbaar bedhekje krijg je ook een handig tasje, pompje en een reparatieset. Zo kan jouw bedhekje altijd mee op vakantie of tijdens het logeren. Wanneer er geen lucht meer in zit is hij gemakkelijk op te vouwen en neemt hij weinig ruimte in beslag.

Bo Jungle Opblaasbare Bedrand wit

5. Deryan bedrand

Dit bedhekje van Deryan werkt hetzelfde als een opblaasbare bedrand, alleen is deze gemaakt van traagschuim. Het voordeel van een bedrand ten opzichte van een bedhekje is dat het kindje minder opgesloten ligt, wat voor sommige kindjes minder fijn kan aanvoelen. Daarnaast doet zo'n zachte rand geen pijn als je er in je slaap per ongeluk tegenaan slaat.

Deze bedrand is zo'n 130 cm lang en 20 cm breed. Het zal je misschien verbazen, maar je kan hem opbergen in een tas van zo'n 22x20x20 cm. Dit maakt het ondanks zijn uitgeklapte grootte, toch een handzaam product.

Kindje slaapt in bed met Deryan bedhek van traagschuim.jpg

4. Hauck Sleep ’n safe

 

 

De Sleep ’n safe is weer zo’n makkelijk bedhekje wat je kunt inklappen. Hierdoor is hij ideaal voor het logeren bij opa en oma of om mee te nemen op vakantie.

 

Als je het hekje opvouwt is hij slechts 55 x 44 cm groot waardoor hij gemakkelijk in de kofferbak past. Het bed moet minimaal 108 cm lang zijn voor dit bedhekje om te passen.

Schoonmaken kan heel eenvoudig door het af te nemen met een licht vochtig doekje. Je bevestigt het hekje gemakkelijk onder elk soort matras waardoor hij stevig staat en jouw kindje beschermt.

Hauck Sleep n safe plus bedhek creme

3. Bannini Rocco


 

Wil je graag een houten bedhekje? Dan moet je dit Rocco bedhekje van Baninni hebben. Het bedhek is 130 cm breed en 35 cm hoog. Hij kan gemakkelijk omlaag geklapt worden waardoor jouw kindje zelf in en uit bed kan kruipen. Het Rocco houten bedhekje is uitermate geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Er wordt gebruik gemaakt van een automatische lock als het bedhek omhoog staat waardoor extra veiligheid gegarandeerd is. Je plaatst het bedhekje onder het matras en kunt het 90 graden uitklappen voor het uit bed stappen.

 

Het gebruik van hout maakt dit bedhekje tijdloos en lekker stevig zodat jouw kleintje altijd goed beschermd is en volledige vrijheid heeft in bed.

Baninni Rocco Houten Bedhekje roze

2. Childhome Beukenhout Bedhekje

 

 

Is beukenhout helemaal jouw ding? Dan kun je natuurlijk alleen maar voor dit beukenhouten bedhekje kiezen van Childhome. Hij ziet er mooi uit en doet waar het voor gemaakt is. Je hoeft niets in elkaar te zetten en kunt jouw kleine zo in bed leggen.

Leg het bedhekje op de lattenbodem onder het matras en slaap met een gerust hart terwijl jouw kind veilig in zijn eigen bed ligt. Hij is lekker stevig en weegt maar liefst 5 kilogram. Voorlopig zal jouw kindje nog niet sterk genoeg te zijn om het bedhekje weg te krijgen, ook al is het de grootste sloper van de buurt.

Childhome Beukenhout Bedhekje wit

1. Safety 1st inklapbaar bedhekje


 

We kunnen natuurlijk maar één model als het beste bedhekje prijzen, en dat is wat ons betreft het Safety 1st inklapbaar bedhekje. Hij is maar liefst 90 of 150 cm lang en makkelijk te monteren. De pootjes komen langs de lange kant onder het matras met het bedhekje in het midden van het matras.

Er wordt gebruik gemaakt van automatische vergrendeling zodat het hekje niet inklapt. Je kunt het bedhekje inklappen om mee te nemen wanneer je op vakantie gaat of logeren. Gebruik het Safety 1st inklapbaar bedhekje in combinatie met een matrasdikte van 9 tot 26 cm.

Safety 1st inklapbaar bedhekje metaal
Veilig in bed met een bedhekje
Kinderen bewegen veel in bed
Een bedhekje voorkomt het risico van vallen
Hoe bevestig je een bedhekje?
De verschillende soorten bedhekjes
Waar let je op bij de aanschaf van een bedhekje?
Bedhek top 10
10.  Safety 1st draagbaar bedhekje
9. A3 Baby & Kids Trombone
8. Noma uitklapbaar bedhek
7. Blue Premium Opblaasbare bedrand
6. Bo Jungle opblaasbaar bedhekje
5. Deryan bedrand
4. Hauck Sleep ’n safe
3. Bannini Rocco
2. Childhome Beukenhout Bedhekje
1. Safety 1st inklapbaar bedhekje
bottom of page