top of page

Ons advies voor de beste baby autostoel

baby in maxi cosi pebble 360 autostoeltje groen.jpg

Een autostoeltje moet goed passen bij je baby, je levensstijl en natuurlijik bij je auto. Maar, het uitzoeken van een autostoeltje is helemaal niet zo eenvoudig. Wij vinden het zelfs één van de moeilijkste aankopen. Je krijgt te maken met verwarrende termen als groep 1, 2, of 3, Isofix, iSize en draaibare basen. Daarnaast verschillen de autostoeltjes flink in prijs, en voor ieder stoeltje is de veiligheid natuurlijk het belangrijkste. Dus, waar moet je allemaal goed op letten bij de aankoop? En, wat zijn de beste autostoeltje van dit moment? Met verschillende tips en adviezen en onze onze handige reviews en Top overzichten en wordt het kiezen van jouw ideale autostoel hopelijk een stukje gemakkelijker!

Veilig op de weg

De veiligheid van ieders kindje staat natuurlijk op één. En, alhoewel autorijden tegenwoordig super veilig is, zit een ongelukje in een klein hoekje. Jouw baby zit kwetsbaar achterin, met een beetje mazzel zonder te huilen. Je wilt dus in ieder geval dat de autostoel zo veilig mogelijk is. Daarnaast moet je baby comfortabel kunnen zitten en liggen; dit is niet alleen prettig voor je baby maar het geeft jou ook de grootste kans op een stille, ontspannen rit. Daarom is het kiezen van een goede autostoel ook zo ontzettend belangrijk. 

Wist je dat een autostoeltje zelfs verplicht is in Nederland, Europa en de meeste ontwikkelde landen? Kinderen tot een lengte van 1,35 zijn in Nederland verplicht om in een auto in een autostoeltje te zitten. In sommige Europese landen geld zelfs een verplichting tot 1,50 meter. Ook voor jonge kinderen is het net zo belangrijk om een veilige zitpositie in een auto te hebben.

Dit betekent dus dat je baby's en jonge, kleine kindjes plaats moeten nemen in een speciaal autostoeltje. Wanneer ze hieruit groeien maak je de overstap naar een zitverhoger. Een bijzonder moment, en ook voor jezelf fijn want ze nemen een stuk minder ruimte in. Deze heb je in de vorm van alleen het zitgedeelte of meer als een echte stoel incl. rugleuning. 

Maat overzicht autostoeltjes

Een belangrijk kenmerk van een autostoeltje is de maat. Pas wanneer een kindje goed in de autostoel past, kan het een veilige plek bieden. Helaas is het maatsysteem wat gehanteerd wordt niet zo duidelijk of eenvoudig. Hieronder hebben we een overzicht opgesteld voor de gehanteerde maten van autostoeltjes:

 • Babyautostoeltje

  • Groep 0+

  • 0-13 kilogram

  • i-Size naar lichaamslengte
    

 • Peuterautostoeltje

  • Groep 1

  • 9-18 kilogram

  • i-Size naar lichaamslengte
    

 • Kinderautostoeltje klein

  • Groep 2

  • 15-25 kilogram

  • i-Size naar lichaamslengte
    

 • Kinderautostoeltje groot

  • Groep 3​

  • 22-36 kilogram

  • i-Size naar lichaamslengte

Verschil tussen groepen (R44) en i-Size (R129)

Zoals misschien hebt gemerkt worden autostoeltjes traditioneel ingedeeld in verschillende groepen, 0 t/m 3. Dit gaat volgens de verouderde Europese R44 norm. De maatstaf die hierbij wordt gehanteerd is het lichaamsgewicht van het kindje. Dit in tegenstelling tot de nieuwere i-Size classificatie (de R129 norm), waarbij er wordt gekeken naar de lichaamslengte i.p.v. het gewicht. Dit moet er voor zorgen dat de autostoeltjes beter passen, en zo veiliger zijn.

We zullen je de details besparen, maar het is goed om te weten dat autostoeltjes met groepen (0 t/m 3) en dus de R44 norm, momenteel langzaam worden uitgefaseerd. Autostoeltjes die voldoen aan deze norm mogen per 1 september 2024 niet meer verkocht worden. Vanaf dan is alleen de nieuwere, strengere en veiligere i-Size norm toegestaan om te verkopen. De oudere norm mag je trouwens wel gewoon blijven blijven gebruiken.

Groepen

Ook al zijn autostoeltjes die ingedeeld zijn volgens groepen binnenkort niet meer te koop, toch zijn er straks nog genoeg verkrijgbaar via marktplaats of je eigen kring. We vinden het dan ook belangrijk om hier te vermelden wat de maatvoering inhoudt.

 

 • Groep 0 is bedoeld voor kinderen van 0 tot 10 kilogram. Deze zijn bijna niet meer te krijgen. In plaats daarvan zien we nu de groep 0+ vaak. Deze groep is bedoeld voor kinderen van 0 tot 13 kilogram. Groep 0+ wordt voor de veiligheid ALTIJD tegen de rijrichting in geplaatst.

 • Groep 1 is voor kinderen van 9 tot 18 kilogram. Deze worden meestal in de rijrichting gemonteerd, maar sommige modellen kunnen ook tegen de rijrichting in gemonteerd worden.

 • Daarnaast hebben we nog groep 2 ( 15 tot 25 kilogram) en groep 3 (22 tot 36 kilogram). Deze worden vaak in één stoel samengevoegd. Dit soort stoeltjes zien wij meer als zitverhogers.

i-Size

i-Size deelt de autostoeltjes niet meer in op lichaamsgewicht maar kijkt naar de lichaamslengte. Dit maakt het makkelijker voor ouders om het juiste kinderzitje te kopen. De lichaamslengte moet beter aansluiten bij een wel of niet goede zit in een kinderzitje. Dit zijn enkele verbeteringen die vooral voor meer veiligheid zorgen dankzij i-Size:

 • Formaat autostoeltjes ingedeeld op lengte i.p.v. gewicht voor een betere fit en vergelijking tussen stoeltjes.

 • Verplichting achterwaarts gerichte positie kind tot 15 maanden i.p.v. 9 maanden.

 • Zijdelingse crash impact toegevoegd aan test en het gebruik van verbeterde dummies.

 • Beter passend in alle auto's met i-size logo. Hierbij is de focus op isofix verbinding maar met gordel blijft afhankelijk van het type autostoeltje ook mogelijk.

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een vader, babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk een mooi autostoeltje die bij je past. Veel plezier!

Hoe installeer je een autostoeltje?

Met je baby op pad gaan is vaak een groot avontuur. En, het is vaak ook een enorme opgave. Je hebt een hoop spullen bij je, van schone luiers tot kinderwagen en speelgoed, en vaak ook nog eens je eigen spullen. Daarom wil je dat je je baby eenvoudig, snel en veilig in de auto kan installeren. Een autostoeltje in de auto plaatsen is gelukkig helemaal niet zo moeilijk. Hoe je het moet doen verschilt echter wel per autostoeltje. Er zijn twee algemene systemen: installeren met Isofix of bevestigen met de autogordel.

Installeren met Isofix (base)

Isofix is een super handig systeem om een autostoeltje eenvoudig en veilig te installeren in een auto. Alle moderne auto's zijn uitgerust met dit systeem. Je klikt het autostoeltje makkelijk vast aan de passagiersstoel.​ Het autostoeltje klik je of wel direct vast, of je maakt gebruik van een aparte base. Deze base maakt het mogelijk om alleen het stoeltje uit de auto te verwijderen. In beide gevallen is het soms ook mogelijk om het stoeltje hierin tot 180° te draaien. 

Naast het vastklikken bevestig je ook altijd een derde steunpunt. Dit kan een voet zijn, die op de vloer steunt, of een bevestiging aan de achterkant van de autostoel zelf via het top tether systeem. Beiden zorgen voor veiligheid bij een frontale botsing. 

 

Het i-Size maatsysteem is ook doorgevoerd in een systeem om de autostoel te installeren in een auto, maar dit is in principe gewoon isofix. Lekker verwarrend allemaal he? Je herkent de bevestigingspunten in de auto aan het 'i-Size ready' log met een zitje en een i.​ Dit zie je op nieuwe auto's. Het is dus gewoon isofix, maar wordt nu aangeduidt met 'i-Size' of 'i-Size ready'.

Direct naar de aanbiedingen?

Is isofix beter dan het bevestigen met de autogordel?

 

We krijgen vaak de vraag of het beter is om een autostoeltje met isofix te bevestigen dan via de autogordel. Voor veel mensen voelt het vastmaken met de gordel ouderwets en onveilig. In principe is het gebruik van isofix inderdaad veiliger, omdat je hier minder risico hebt op een verkeerde bevestiging. Het systeem geeft, in tegenstelling tot de gordel, zelf aan of het stoeltje en / of de base goed is bevestigd. 

Maar, het gebruik van een de autogordel kan net zo veilig, zolang je het stoeltje maar goed bevestigd. Wij hebben dit zelf ook een tijd lang gedaan, en het heeft zelfs enkele voordelen. Een base is heel gebruiksvriendelijk, maar je zal merken dat het bevestigen met de autogordel vooral een handigheidje is. Als je dit eenmaal goed door hebt, doe je dit net zo snel en veilig als bij een base.

 

Het voordeel? Een autostoeltje zonder base neemt meestal minder ruimte in. Hierdoor kan de passagier voorin de stoel wat verder naar achter zetten. Dit is super fijn in wat kleinere auto's. Daarnaast blijft er geen base in de auto achter wanneer je het autostoeltje uit de auto haalt. Dit is weer handig als je de auto ook vaak zonder de kinderen gebruikt.

Waar let je op bij de aankoop van een autostoeltje?

Hoe weet je nu welke autostoel voor jouw kindje geschikt is? Veiligheid staat op 1, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar je wil ook dat je baby comfortabel zit. Dit zorgt niet alleen voor de baby voor een comfortabele rit. Ook het gebruiksgemak is van belang. Dit gaat niet alleen over het installeren van de autostoel in de auto, maar ook het gemak waarmee je elke keer je kindje in de autostoel plaatst.

Dit zijn wat ons betreft de belangrijkste punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een autostoeltje:

 • Veiligheidsnormen

 • Maat 

 • Bevestigingssysteem

 • Zit comfort 

 • Gebruiksgemak

 • Gebruikte materialen

 • Voor- of achterwaartse zit

 • Opties zoals het draaien van het zitje

Je zou het niet verwachten, maar zo soms blijkt uit een test dat een autostoeltje dat te koop is niet veilig is. Je leest hier alles over in onze blog.

Om jou te helpen bij je aankoop, hebben wij een heleboel autostoeltjes uitgebreid voor je getest en beoordeeld. Hieronder vind je onze top 10 babyautostoeltjes (groep 0) en de top 3 meegroeiautostoeltjes (groep 0+1) van dit moment. We wensen je veel plezier met het lezen van onze reviews en zijn benieuwd welk autostoeltje jij kiest! Laat het ons vooral weten als je nog meer advies nodig hebt of dingen mist. Je kan ons team altijd een mailtje sturen voor persoonlijk advies.

Via de links bij de producten kan je de autostoeltjes verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Vastmaken met een autogordel

Wanneer je een oudere auto hebt is de kans groot dat er geen Isofix systeem aanwezig is. In dat geval kies je voor een autostoeltje dat je kan bevestigen met de autogordel. Ook dit zorgt voor een veilige bevestiging. Ook als je een nieuwe auto hebt kan je er voor kiezen om een stoeltje op deze manier te bevestigen. Hieronder lees je waarom. Het bevestigen is niet moeilijk. Op het begin kan het nog wel lastig zijn, maar als je het eenmaal onder de knie hebt is een fluitje van een cent en kan je het ook heel snel doen. Dit filmpje van veiligheidNL laat je duidelijk zien hoe je dit doet.

Veilig op de weg
Maat overzicht autostoeltjes
Hoe installeer je een autostoeltje?
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een autostoeltje?
baby gapend in auto in maxi cosi coral 360 paars.JPG

10. Maxi-Cosi Cabriofix

De Maxi-Cosi Cabriofix is een populair autostoeltje van het bekende merk omdat hij lekker licht is en voordelig geprijsd. Het is zelfs het lichtste autostoeltje van Max-Cosi dat je in combinatie met een base kan gebruiken. Dit maakt hem erg prettig in het gebruik buiten de auto, bijvoorbeeld op een kinderwagen.

De Carbiofix is daarnaast prima comfortabel. Aangezien hij zo licht is is het natuurlijk niet het meest comfortabele stoeltje. Hij heeft toch nog lekkere dikke padding. De hoes is afneembaar, dus die kan je gemakkelijk wassen. Ook kan het handvat naar beneden klappen, handig als je je baby een flesje wil geven.

 

Er zit ook nog een zonnescherm in het stoeltje verstopt. Deze kan je tevoorschijn halen en vastmaken aan het handvat. Dit gaat niet super makkelijk of snel, maar het is wel mooi dat het erop zit.

Maxi-Cosi CabrioFix Autostoeltje - Essential Graphite.jpg

Minpunten

 • Weinig verstelmogelijkheden

 • Zonnekap is lastig uit te klappen

 • Niet draaibaar op base

Eigenschappen
 

 • € 99

 • Groep 0+

 • 0 - 13 kilogram

 • Geboorte tot 12 maanden

 • 45 - 75 cm

 • 3,35 kilogram

 • Isofix (base) & gordel

Pluspunten

 

 • Eén van de lichtste autostoeltjes

 • Handig voor gebruik buiten de auto

 • Base relatief voordelig

10. Maxi-Cosi Cabriofix

9. Cybex Aton S2


 

De Aton S2 is de nieuwe, verbeterde versie van de S5 die we eerder op deze positie hadden staan; dit keer met i-Size. De S5 heeft geen i-size keurmerk en mag binnenkort niet meer verkocht worden. In de basis verschillen ze niet veel van elkaar, behalve dat de S2 aan nog strengere veiligheidseisen voldoet.

 

Het is een comfortabele basic autostoeltje met prima verstelmogelijkheden. Vergeleken met de Cabriofix kan je de Aton beter verstellen, maar hij is dan ook wel een stuk zwaarder. Desondanks is het nog steeds een licht autostoeltje.

Maar wat betreft de adviesprijs verschilt deze niet veel van de Cloud G, die een stuk luxer en comfortabeler is maar ook zwaarder en groter. We zouden de S2 dan ook vooral aanraden als je hem in de aanbieding kan kopen (en dat is 'ie vaak) en / of als je een compact en licht autostoeltje wil. 

Cybex Aton S2 i-size autostoeltje blauw.jpeg

Pluspunten

 

 • Goede verstelmogelijkheden 

 • XXL zonnekap schuift gemakkelijk uit

 • Compact en licht

 • Base relatief voordelig

Eigenschappen
 

 • €199,95

 • i-Size: 45 - 87 cm

 • 0 - 13 kilogram

 • Isofix (base one) & gordel

 • 4,2 kilogram

Minpunten

 • Zwaarder dan de Maxi-Cosi Cabriofix

 • Niet draaibaar op base

9. Cybex Aton S2

8. Joie I-Gemm

 

De Joie I-Gemm is een autostoeltje waarbij - natuurlijk naast veiligheid - vooral gekeken is naar luxe en comfort. De afwerking en verstelmogelijkheden geven de I-gemm een luxe gevoel mee. Het stoeltje is erg comfortabel, met bijvoorbeeld pasgeboren insert en een in hoogte verstelbare hoofdsteun. 

Bij het verstellen van de hoofdsteun gaan de gordels automatisch in hoogte mee, dat werkt erg handig. Vergeleken met de Cabriofix en de Aton 5 heeft hij ook een 5-puntsgordel i.p.v. een 3-puntsgordel. 

De luxe afwerking en het hoge comfort maken de I-Gemm met 4,6 kilogram wel vrij zwaar. Zeker als je het stoeltje ook veel buiten de auto op een kinderwagen wilt gebruiken, kan dit in de dagelijkse praktijk vervelend worden.

Joie I-Gemm Baby Autostoeltje blauw.jpg

Pluspunten

 

 • Luxe afwerking en veel comfort

 • Grote zonnekap met ventilatie heerlijk om onder te slapen

Minpunten

 • Zwaar

 • Niet draaibaar op base

Eigenschappen
 

 • € 179

 • Groep 0+

 • 0 - 13 kilogram

 • Geboorte tot 12 maanden

 • 40 - 85 cm

 • Isofix base & gordel

 • 4,6 kilogram

8. Joie I-Gemm

7. Maxi-Cosi Rock

De Maxi-Cosi Rock is in 2018 door de consumentenbond uitgeroepen als beste koop vanwege zijn uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. Hij voldoet aan de i-size normering. Dit betekent o.a. dat hij extra is getest op botsingen vanaf de zijkant. 

De Rock is eigenlijk de geüpgraded versie van de Cabriofix. Die voldoet namelijk niet aan i-Size. Beide stoeltjes zijn super licht. Met 3,9 kilogram is de Rock nog steeds een van de lichtere autostoeltjes uit dit overzicht. Dat resulteert wel in bijvoorbeeld het beperkte zonneschermpje, wat je zelf aan de draagbeugel vast moet maken.

De pasgeborenen insert kan je gebruiken tot je kindje 3 maanden is. Verder heeft de Rock weinig verstelmogelijkheden. Dit maakt hem niet het meest comfortabele autostoeltje. Maar, dankzij het super lichte gewicht en de i-Size normering is het wel een heel hanteerbaar stoeltje in het dagelijkse gebruik dat ook nog eens erg veilig is

Maxi-Cosi Rock Babyautostoeltje grijs.jpg

Pluspunten

 

 • Beste koop '18 consumentenbond

 • Super lichtgewicht

 • i-Size veiligheidsnormering

Minpunten

 • Beperkte verstelmogelijkheden

 • Karige zonnekap

 • Relatief klein tot 75 cm

 • Niet draaibaar op base

Eigenschappen
 

 • € 149

 • Groep 0+

 • 0 - 13 kilogram

 • Geboorte tot 12 maanden

 • 45 - 75 cm

 • Isofix (base) & gordel

 • 3,9 kilogram

7. Maxi-Cosi Rock

6. Doona autostoel

De Doona autostoel is een autostoel met wielen: je kan hem zo vanuit de isofix basis op zijn wielen zetten door deze in een simpele beweging uit te klappen. Zo gebruik je hem direct als kinderwagen. Uitklappen gaat echt makkelijk en kan gewoon met je baby erin. Zo kan je echt makkelijk vanuit de auto op pad, en hoef je niet eerst je kinderwagen uit de achterbak te tillen waarop je het zitje dan ook nog zou moeten vastklikken. Inklappen gaat ook makkelijk, maar kost wel even wat gewenning.

Toch moet je niet denken dat je nu in één klap klaar bent. Sowieo rijdt de Doona een heel stuk minder comfortabel dan een echte kinderwagen. De wielen en vering zijn eenvoudig en de duwstang kan je niet in hoogte verstellen, het geheel is wat laag bij de grond. Daarnaast mag je een baby nooit te lang achtereen in een autostoeltje laten zitten. Buiten de auto is de Doona dan ook vooral een oplossing voor korte stukjes, bijvoorbeeld even langs de bakker. In dat geval ideaal!

Het is het makkelijkst om de Doona op de apart verkrijgbare isofix base te bevestigen. In onze optiek heb je dan ook pas echt het voordeel van de Doona. Eventueel kan je hem ook met de gordel vastmaken. Het autostoeltje is door de wielen erbij met 7 kilogram ook best zwaar.

Doona autostoel groen zwart

Pluspunten

 

 • Te gebruiken als kinderwagen

 • Ideaal voor korte stukjes buiten de auto

 • 5-punts gordel

Eigenschappen
 

 • € 449

 • Groep 0+

 • 0 - 13 kilogram

 • 0 - 12 maanden

 • Isofix base of gordel

 • 7 kilogram

Minpunten

 • Alsnog niet de vervanging van een kinderwagen

 • Zwaar om te tillen

6. Doona autostoel en kinderwagen
5. Britax Römer Baby-Safe 2

5. Britax Römer Baby-Safe 2

 

Het Duitse Britax Römer maakt kwalitatieve autostoeltjes, en deze Baby-Safe 2 is daar een mooi voorbeeld van. Het is een comfortabel en veilig autostoeltje dat een goede zitpositie biedt voor pasgeboren kindjes tot aan kindjes van 83 centimeter. Hiervoor gebruik je de verwijderbare zitverkleiner en de in hoogte verstelbare hoofdsteun.

De Baby-Safe 2 heeft een gepatenteerde ligpositie voor pasgeboren baby's. Het is bij pasgeboren baby's belangrijk om een zo vlak mogelijke ligpositie te creëren, omdat de spieren nog onvoldoende zijn ontwikkeld voor een zitpositie. Dit werkt heel makkelijk: pas de hoogte van de hoofdsteun aan en de juiste ligpositie wordt hierop automatisch aangepast.

Verder voldoet de Baby-Safe 2 aan de nieuwe i-Size norm.  Hiermee voldoet hij aan de hoogste veiligheids eisen. Het autostoeltje is hierbij wel wat aan de zware kant, namelijk 4,8 kilogram.

Britax Römer Baby-Safe2 i-Size Smile Baby Autostoeltje Cosmos Black zwart.jpg

Pluspunten

 • Voldoet aan i-Size

 • Met side impact protection

 • 5-puntsgordel extra veilig

 • Base is in hellingshoek te verstellen

Minpunten

 • Zwaar

 • Niet draaibaar op base

 • Standaard voetenzak past niet op 5-puntsgordel

Eigenschappen
 

 • € 220

 • Groep 0+

 • 0 - 13 kilogram

 • 0 - 15 maanden

 • 40 - 83 cm

 • Isofix base of gordel

 • 4,8 kilogram

4. Bugaboo Turtle Air by Nuna

 

Het Nederlandse merk Bugaboo kennen we allemaal van de prachtige kinderwagens. Tot 2020 hadden zij nog geen autostoel in de collectie. Daar is met de introductie van het Turtle model autostoel verandering in gebracht, en de Turtle Air is hier alweer de opvolger van.

 

Omdat Bugaboo zelf nog geen ervaring in autostoelen had, is de Turtle ontwikkeld in samenwerking met het merk Nuna, en deze bundeling van krachten merk je in de kwaliteit en het design. Maar wat hem vooral bijzonder maakt, is het gewicht. De Bugaboo Turtle Air is met slechts 3 kilogram namelijk ultra lichtgewicht. Hij is zelfs nog lichter dan de minder comfortabele Cabriofix. Al hebben ze bij deze 3 kilo de zonnekap en het verkleinzitje niet meegerekend.

 

De Turtle Air past alleen op Bugaboo kinderwagens. Dat is pech als je die zelf niet hebt, maar maakt het extra stijlvol als je er wel een hebt. Let hierbij wel op dat je de juiste versie koopt met de adapter die past bij jouw model Bugaboo kinderwagen.

Bugaboo Turtle Air by Nuna autostoel zwart.jpg

Pluspunten

 

 • Perfecte aansluiting bij je Bugaboo kinderwagen

 • Mega lichtgewicht en toch comfortabel

Eigenschappen
 

 • € 229

 • Groep 0+

 • 0 - 13 kilogram

 • 0 - 15 maanden

 • 40 - 83 cm

 • Isofix base of gordel

 • 3,0 kilogram

Minpunten

 • Geen i-Size

 • Past niet op de Bugaboo Ant

 • Isofix base niet draaibaar

4. Bugaboo Turtle Air by Nuna

3. Maxi-Cosi Coral 360

 

De Maxi-Cosi Coral 360 is een nieuw innovatief autostoeltje dat het merk medio 2021 heeft geïntroduceerd. Het is het eerste modulaire autostoeltje. Dit wil zeggen dat gehele zitting verwijderd kan worden van de kuip. De zitting weegt dan nog maar 1,7 kilogram. Hierin kan de baby blijven liggen en kan je hem dus heel licht vervoeren, bijvoorbeeld van de auto naar je voordeur. Echt licht om te tillen dus, en ook makkelijk dat je niet heel het stoeltje hoeft te verwijderen uit de base.

Het is hierbij wel jammer dat je de zitting niet kan bevestigen aan een autostoeltje. Hiervoor heb je wel de harde kuip nodig. En dat is meteen het nadeel, want de modulaire kuip weegt samen met de zitting 5,5 kilo wat juist weer zwaar is.

Toch vinden veel ouders het erg fijn dat ze alleen de soft carrier zitting kunnen meenemen. Dit is in de praktijd voor korte stops erg handig. Daarnaast is het stoeltje lekker comfortabel en met i-Size erg veilig. Je kan hem op de Familyfix base zelfs met één hand 180 graden draaien.

Maxi-Cosi Coral 360 autostoel grijs.JPG

Minpunten

 • Complete stoeltje juist weer zwaar

 • Wat minder lang te gebruiken (tot 75 cm ~ 12 maanden)

Pluspunten

 

 • Uniek modulair systeem

 • Losse zitting erg licht om te tillen

 • Roteer op FamilyFix 360 base 180º met één hand

 • i-Size

Eigenschappen
 

 • € 299

 • Groep 0+

 • 0 - 12 kilogram

 • 0 - 12 maanden

 • 40 - 75 cm

 • Isofix base of gordel

 • 1,7 - 5,5 kilogram

3. Maxi-Cosi Coral 360

2. Cybex Cloud Z2

 

De Cybex Cloud Z2 i-Size autostoel  (de nieuwe upgrade van de Cloud Z)  is wat ons betreft het mooist vormgegeven autostoeltje uit deze top 10. Het is de opvolger van de Cloud  Q, en is hiermee 15% lichter geworden. Het zitje ziet erg gaaf uit en is hoogwaardig afgewerkt. Het stoeltje is mega comfortabel, heeft  als enige baby autostoeltje een speciale ligstand en kan op de Base Z isofix basis 180º draaien.

De ligstand is bedoeld voor buiten de auto, bijvoorbeeld op de kinderwagen. Zo kan je je kindje terwijl deze in de Cloud Z zit met een simpele beweging laten liggen. Comfortabeler voor een dutje, en ook ergonomisch beter voor jonge baby's.

 

Samen met de Base Z2 Isofix basis voldet de Cloud Z 2 aan de i-Size normering. Op die base kan je het autostoeltje 180º draaien, ideaal voor het goed installeren van je kindje. Als je baby de Cloud Z is ontgroeid dan kan je op deze zelfde Base Z het Sirona Z autostoeltje gebruiken voor de periode tot 5 jaar. Zo hoef je niet weer apart een base aan te schaffen.

Het stoeltje is echt comfortabel, met dikke paddings en een hoofdsteun die je op 11 standen kan instellen. Het stoeltje is ook wat groter dan andere stoeltjes, waardoor je hem wat langer kan gebruiken. Cybex claimt zelf 24 maanden, maar dit vinden wij wat lang. Het is aannemelijker dat je hem tot zo'n 15 maanden kan gebruiken.

Dit alles maak de Cloud Z i-Size wel wat groot en zwaar, zo weegt hij 4,8 kilogram. Dit maakt hem een stuk zwaarder om uit de auto te tillen dan bijvoorbeeld de Turtle Air. Ook in de auto neemt hij best wat ruimte in. Toch past hij prima in onze kleine Volkswagen Up met het Base Z systeem!

Cybex Cloud Z i-size autostoeltje zwart.JPG

Pluspunten

 

 • Unieke ligstand, handig voor op de kinderwagen

 • 180º draaibaar op de Base Z Isofix basis

 • Super comfortabel

 • Base Z2 kan later gebruikt worden voor Sirona Z of T

Eigenschappen
 

 • € 279

 • Groep 0+

 • 0 - 13 kilogram

 • 0 - 15 maanden

 • 45 tot 87 cm

 • Isofix base of gordel

 • 4,8 kilogram

Minpunten

 • Relatief zwaar

 • Neemt aardig wat ruimte in de auto in

2. Cybex Cloud Z

1. Maxi-Cosi Pebble 360


 

De Pebble 360 autostoel heeft Maxi-Cosi in 2021 geïntroduceerd als het eerste baby autostoeltje van het merk dan kan draaien op een base. Dit kan de later geïntroduceerde Coral 360 ook.

 

Het simpele feit dat het een draaibaar baby autostoeltje is van Maxi-Cosi maakt hem sinds de start al een erg gewild autostoeltje. Hiervoor heb je het FamilyFix 360 onderstel nodig. Draaien gaat erg makkelijk, en hiervoor heb je maar één hand nodig. Dit werkt een stuk makkelijk dan bij de Base Z van de Cloud Z. Op dit zelfde onderstel kan je later het Pearl 360 stoeltje bevestigen, zodat je de base tot en met 4 jaar kan gebruiken.

De Pebble 360 lijkt kleiner, maar neemt toch net zo veel ruimte in beslag als de Cloud Z. Ze hebben zelfs exact dezelfde lengte en breedte (44 x 67 cm). Hij is met 4,3 kg wel een stukje lichter. Hij biedt net zo veel comfort, al heeft hij geen speciale ligstand. Maxi Cosi heeft bij de Pebble 360 juist extra gelet op comfort door goede ventilatie met het Climaflow systeem. Dit zorgt voor een goede luchtcirculatie en temperatuurregeling.

Maxi-Cosi Pebble 360 i-Size Baby Autostoeltje Essential Black zwart.jpg

Pluspunten

 

 • Met één hand 180° draaibaar op FamilyFix base

 • Goede luchtcirculatie en temperatuurregeling

 • Base kan t/m 4 jaar gebruikt worden met de Pearl 360.

 • Lichter dan de Cloud Z

Minpunten

 • Geen speciale ligstand voor op kinderwagen

 • Kan iets minder lang gebruikt worden dan de Cloud Z

 • Neemt aardig wat ruimte in de auto in beslag

Eigenschappen
 

 • € 269

 • Groep 0+

 • 0 - 13 kilogram

 • 0 - 15 maanden

 • 40 tot 83 cm

 • Isofix base of gordel

 • 4,3 kilogram

1. Maxi-Cosi Pebble 360

De top 3 beste meegroei autostoeltjes (groep 0+1)

Groep 0+1: top 3

3. Cybex Sirona T

De nieuwe Cybex Sirona T is recentelijk pas in 2023 geïntroduceerd en het is de nieuwe versie van de super populaire Sirona Z2. Het is een luxe, premium meegroeistoel voor groep 0+1. Dat wil zeggen dat je hem - net als de overige stoeltjes in deze top 3 - kan gebruiken vanaf de geboorte tot zo'n 18 kilogram / 4 jaar / 105 centimeter.

De Sirona T is gewoon een super goed autostoeltje. Het stoeltje is heel comfortabel, en je kan hem in achterwaartse en in voorwaartse positie gebruiken. In beide richtingen kan je hem in 5 ligstanden instellen. Baby's vervoer je voor de veiligheid verplicht in achterwaartse positie, pas als je kindje groter wordt (15 maanden / 76 cm) mag je hem naar voren draaien. Een leuk detail is de nieuwe zonnekap, handig om je kindje lekker te laten slapen.

De Sirona T werkt o.a. op de Z2 base waardoor je hem gemakkelijk 360 graden kan draaien; deze moet je wel apart aanschaffen. Als je graag jouw baby mee wil nemen in de autostoel op de kinderwagen, dan kan dat niet met deze stoel. Hiervoor zou je eerst de Cloud Z kunnen gebruiken. Het voordeel hiervan is, is dat die ook op dezelfde base past, dus dan hoef je die maar één keer aan te schaffen.

Cybex Sirona T i-size autstoel groep 0+1 op base ZT.jpg

Minpunten

 • Prijzig

 • Geen geïntegreerde base (maar kan dus ook voordeel zijn)

Pluspunten

 

 • Mega veilig & heel comfortabel

 • Roteert op Z2 base 180º met één hand

 • i-Size

 • 5 ligstanden voor- & acter

 • 12 hoofdsteunposities

 • In ligpositie draaibaar

Eigenschappen
 

 • 399

 • Groep 0+1

 • 0 - 18 kilogram

 • 0 - 48 maanden

 • 45 - 105 cm

 • Isofix base (apart kopen)

 • 360º draaibaar

2. Bugaboo Owl

 

De Bugaboo Owl by Nuna is een fantastische groep 0+1 autostoel en is sterk vergelijkbaar aan de Sirona T. Ook dit autostoeltje werkt op een apart verkrijgbare base en heeft ongeveer dezelfde eigenschappen; zoals 360º draaibaar, premium afwerking en comfort en de beste bescherming met i-Size.

Waar we bij de Owl gescharmeerd door zijn, zijn de betere baby inserts. Hierdoor wordt de zitting nog een stukje beter opgevuld, en kan je baby ook kleiner zijn om goed in de stoel te mogen zitten (40 ipv 45 cm). De hoofdsteun is wat minder specifiek te verstellen (6 ipv 12 standen), maar dit is ruim voldoende.

Ook zit de hendel om de stoel te draaien op een handige plek aan de zijkant van de stoel. Hierdoor kan je er heel gemakkelijk bij. De Owl is net als de Sirona geen goedkoop autostoeltje, maar Bugaboo heeft regelmatig aanbiedingen wanneer je hem tegelijkertijd met de base koopt. Als je nog meer te weten wilt komen over de Owl, lees dan onze uitgebreide review.

Baby lilly in auto in Bugaboo Owl autostoeltje grijs.jpg

Minpunten

 • Prijzig

 • Geen geïntegreerde base (maar kan dus ook voordeel zijn)

Pluspunten

 

 • Premium comfort, materialen en veiligheid

 • Fijne positie knop om te draaien

 • Goede baby inlegkussens

 • Een troon voor prins of prinses

Eigenschappen
 

 • € 399

 • Groep 0+1

 • 0 - 18 kilogram

 • 0 - 48 maanden

 • 40 - 105 cm

 • Isofix base (apart kopen)

 • 360º draaibaar

3. Cybex Sirona T
2. Bugaboo Owl

1. Maxi-Cosi Mica Pro Eco

De Maxi-Cosi Mica Pro Eco is de nieuwste versie (2023) en het is de premium versie van de standaard Mica. Het is een meegroeistoel die je 360 graden kan draaien. Het grote verschil ten opzichte van de Sirona T en de Owl, is dat bij dit stoeltje de base is geïntegreerd.

 

Dit kan een groot voordeel zijn als je niet op zoek bent naar een autostoel die je uit de auto kan halen om op de kinderwagen te bevestigen. Je hebt namelijk geen gedoe met een aparte, kostbare base. Wanneer je kindje de groep 0 fase ontgroeid is, zal je een autostoel toch niet meer uit de auto willen halen. Maar als je bijvoorbeeld al een cybex base hebt, dan is het natuurlijk logischer om daar de cybex sirona T op aan te laten sluiten.

De Mica Pro Eco heeft alle premium eigenschappen die je mag verwachten. Het draaien gaat gemakkelijk met één hand, net als het verstellen in de verschillende ligposities. De materialen zijn mooi, en heel goed ademend. Als je op zoek bent naar een meegroeistoel met geïntegreerde base, dan is dit een hele mooie optie voor je.

Kindje zit in auto in Maxi-Cosi Mica Pro eco autostoeltje.jpg

Minpunten

 • Vrijwel geen, mits je op zoek bent naar meegroeistoel met geïntegreerde base

Pluspunten

 

 • Geïntegreerde base (kan natuurlijk ook nadeel zijn)

 • Makkelijk te verstellen

 • Premium comfort en veiligheid

 • Eco: 10% gereycled stof

Eigenschappen
 

 • € 439

 • Groep 0+1

 • 0 - 18 kilogram

 • 0 - 48 maanden

 • 40 - 105 cm

 • Geïntegreerde base

1. Maxi-Cosi Mica Pro Eco

Inklapbare autostoel

Inklapbare autostoel

hamilton by yoop Cabrio

Hamilton by Yoop ken je misschien van hun handige autofold buggy. Dit Nederlandse bedrijf maakt innovatieve babyproducten tegen redelijke prijzen en is hiermee een echte uitdager van de meer premium merken. Wij vinden het dan ook erg gaaf dat ze een bijzondere innovatie binnen autostoeltjes op de markt hebben gebracht: de opvouwbare autostoel Cabrio.

De Cabrio is het eerste inklapbare groep I, II en III autostoeltje ter wereld. Het stoeltje heeft een slim systeem wat heel gemakkelijk werkt, waardoor je hem in zowel de hoogte als de breedte kan aanpassen aan het lichaam van het kind. Hierdoor kan je hem vanaf zo'n 9 maanden tot wel 12 jaar kan gebruiken.

Er zijn verschillende redenen waarom een inklapbaar autostoeltje kandig kan zijn. Een traditioneel autostoeltje neemt altijd veel ruimte in, ook wanneer je het niet gebruikt. Als jij niet altijd gebruik hoeft te maken van het stoeltje, dan kan dit vervelend zijn. De Cabrio klap je heel makkelijk in tot een compact pakketje, wat je thuis of in de achterbak kan opbergen. Uitklappen doe je vervolgens in een handomdraai, net als het bevestigen via Isofix en een Top Tether beveiliging.

Hamilton by Yoop opvouwbare autostoel zwart.jpg

Minpunten

 • Inklapbaar niet voor iedereen noodzakelijk

Pluspunten

 

 • Compact opvouwbaar

 • Meegroeiautostoel

 • Makkelijk te verstellen in de breedte en hoogte

 • Met opbergtas

Eigenschappen
 

 • €199

 • Groep 1, 2 & 3

 • 9 - 36 kilogram

 • 9 maanden - 12 jaar

 • 40 - 105 cm

 • Isofix & Top Tether

Meer in de categorie onderweg:

Kijk ook eens bij:

Geraadpleegde bronnen:

 
 
 
bottom of page