top of page

Advies voor de beste duo buggy

Vrouw en kinderen met Joovy Kooper X2 Dubbele Buggy.jpg

Als je een tweeling of een baby en een peuter hebt, dan heb je op een gegeven moment een dubbele buggy nodig. Deze worden meestal een duo buggy of een tweeling buggy genoemd. Hiermee kan je gemakkelijk samen op avontuur. Maar waar moet je nou allemaal op letten voordat je er eentje koopt, en wat zijn volgens ons de beste duo buggy’s van dit moment? Bekijk rustig onze info op deze pagina en ontdek jouw favoriete tweeling buggy in onze top 5 van dit moment!

 


 

Wat is een duo of tweeling buggy?

 

Een buggy is een lichte, inklapbare wandelwagen voor baby’s tot aan peuters. Vaak wordt een buggy gebruikt als compacte en lichte aanvulling op de kinderwagen, vanaf de fase dat je niet meer gebruik maakt van een reiswieg. Voor een buggy is het namelijk belangrijk dat een kindje zelfstandig rechtop kan zitten. Voor hele jonge baby’s is een buggy dan dus ook nog niet geschikt. Doordat een buggy compact en lichtgewicht is, is het een prettig vervoermiddel voor kinderen wanneer jullie onderweg zijn en een volwaardige kinderwagen niet nodig is.

Een duo buggy of tweeling buggy is simpelweg een dubbele buggy voor twee kinderen. Dit kan een uitkomst zijn als je twee kinderen hebt die niet veel in leeftijd verschillen, of wanneer je een tweeling hebt. Bij een duo kinderwagen zit er nog verschil tussen het gebruik voor tweelingen of duo’s, waarbij er bijvoorbeeld eentje in een reiswieg meekan en de ander zittend. Dit is bij duo of tweeling buggy’s niet het geval, aangezien ze beiden zittend vervoerd worden. Een duo buggy is wat ons betreft dan dus ook hetzelfde als een tweeling buggy. Het zijn beiden simpelweg dubbele buggy’s.

Een kinderwagen kan je natuurlijk ook als buggy gebruiken, maar deze zijn meestal wel wat groter en zwaarder dan een buggy. Wel is er de laatste jaren een trend gaande waarbij buggy’s steeds steviger en comfortabeler worden. Hiermee nemen ze een beetje de rol over van de kinderwagen, zeker wanneer je ze ook met een reiswieg of autostoeltje kan combineren. Dit vinden wij zeker een goede ontwikkeling, maar het maakt ze wel meteen een stuk zwaarder en dus wat minder mobiel.

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk een duo buggy die bij jouw situatie past. Veel plezier!

Inhoudsopgave: 

 

Algemene info

Koopadvies

Duo buggy Top 5

Ook leuk

Laatste update: 15-11-2023

Koopadvies: belangrijke kenmerken van een duo buggy

 

Als je je aan het oriënteren bent voor een dubbele buggy, dan zijn er een aantal punten waar je op kan letten voor de eventuele aanschaf. Hieronder hebben wij de belangrijkste kenmerken voor je op een rijtje gezet:


 

 • Zitjes voor- of naast elkaar

 • Rijeigenschappen

 • Breedte of lengte

 • Gewicht

 • Inklapbaarheid

 • Aantal wielen

 • Duwstang

 • Opbergruimte

 • Gebruikte materialen

 • Comfort kinderen

 • Comfort ouders

 

Het grootste verschil tussen alle duo buggy’s is of de zitjes voor- of naast elkaar geplaatst zijn. Dit heeft grote invloed op de rijeigenschappen en is dus een belangrijke afweging. De totale breedte of lengte verschilt dan flink, en je kiest dus voor een langer maar smaller model of een korter maar bredere buggy. Een langer en smaller model neemt minder ruimte in op de stoep of in een drukke stad, maar is veel moeilijker te draaien dan een tweelingbuggy met de zitjes naast elkaar. Deze zijn een stuk breder, maar in het algemeen prettiger om mee te rijden. En, niet te vergeten: wanneer de zitjes naast elkaar zijn, dan zitten de broertjes en/of zusjes dus ook veel gezelliger naast elkaar dan wanneer ze achter elkaar zouden zitten. In dat geval kunnen ze elkaar niet zien, en zo kunnen ze samen de wereld ontdekken. Daarom kiezen mensen meestal voor een duo buggy met de zitjes naast elkaar.

 

Ook kan je letten op het gewicht van de buggy en of je hem makkelijk en compact kan inklappen. Een zwaardere buggy kan vaak meer comfort bieden en betere rijeigenschappen hebben dan een lichtere buggy, maar is wel weer minder makkelijk of mobiel om ingeklapt te vervoeren of te tillen. Een zwaardere buggy is over het algemeen namelijk steviger dan een lichtere buggy in dezelfde prijsklasse. Ook het aantal wielen is hierbij van belang, want meer wielen wil niet zeggen dat het fijner rijden is. Wij vinden altijd minder wielen beter dan meer, omdat je minder rolweerstand hebt.

 

De rijeigenschappen en jouw comfort worden ook sterk bepaald door de duwstang. Een enkele duwstang kan je makkelijker duwen met één hand, en je bent sowieso minder gebonden aan waar je je hand moet plaatsen dan bij een buggy met meerdere losse handvatten. Daarnaast kan het fijn zijn om, net als bij een kinderwagen, veel opbergruimte te hebben in een boodschappenmand.

 

Veel van de bovenstaande punten bepalen uiteindelijk het comfort voor de kinderen die in de buggy zitten en de ouders die de buggy duwen. Het is natuurlijk belangrijk dat de buggy comfort biedt voor zowel de ouder als de kinderen, dus denk daar ook aan en let niet alleen op het comfort van het kind. De gebruikte materialen bepalen vervolgens de duurzaamheid, het zit- en duw comfort en de uitstraling van de tweeling buggy.

Om jou te helpen bij jou aankoop, hebben wij de populairste modellen voor jou getest. Hieronder vind je ons overzicht met de top 5 duo buggy's van dit moment.  We hopen dat dit je helpt bij het maken van een goede keuze - veel succes en plezier!

Via de links bij de producten kan je de duo & tweeling buggy's verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Direct naar de aanbiedingen?

Wat is een duo of tweeling buggy?
Koopadvies
Kind in duo buggy op marktje - foto van billow926
5. Baninni Adige

5. Baninni Adige

De Baninni Adige is een mooi ontworpen duo tweeling buggy. De zitjes zijn comfortabel, en hebben zowel een individuele zonnekap als losse beschermbeugels. Handig als je ene kindje net even wat anders wil dan je andere kind. De Adige heeft eenzelfde ontwerp als de duurdere Rolo X2 en de Kooper X2.

 

Verder is de Adige duo buggy met 11,6 kilogram lekker lichtgewicht. Dit merk je ook aan het gemak waarmee je hem - voor een duo buggy - best compact inklapt. Zo neemt hij ingeklapt relatief weinig ruimte in. Samen met de enkele duwstang, de 6 soepele wielen en de mooie materialen is een fijne buggy in het dagelijks gebruik. 

 

De zitjes kunnen wel maar een max gewicht aan van 15 kilogram per zitje. Dit is hetzelfde als bij de Chicco Ohlala en de Joie Aire, maar een stuk minder dan bij de Luxe Rolo X2 (tot 22kg) en de Kooper X2 (tot 25 kg). Sommige gebruikers van de buggy vinden het een nadeel dat het zitje niet helemaal rechtop kan, en dat kindjes dus altijd een beetje achterover hangen. Daarnaast is ook niet iedereen helemaal tevreden met hoe stevig de buggy is. wat een reden voor ons is om de Adige op de 5e plek te zetten.

Breedte: 76cm

Gewicht: 11,6 kg

Te gebruiken tot: 15 kilogram.

Duo buggy Baninni Adige Moss - Luxe tweeling wandelwagen - Twinbuggy.jpg
4. Chicco Ohlala Twin

4. Chicco Ohlala Twin

De Chicco Ohlala Twin is misschien niet de mooiste duo buggy, het is wel een hele praktische buggy met een prima prijs-kwaliteit verhouding. Zo is het zelfs ruimschoots de lichtste dubbele buggy uit dit overzicht, met een gewicht van slechts 8 kilogram. Dat is echt weinig voor een duo buggy.

De zitjes zijn comfortabel, je kan ze goed individueel verstellen en je kan de rugleuning helemaal platleggen. Met 78 cm breedte is hij net wat breder dan de Bannini, maar dit krijg je wel terug in comfort voor de kindjes. Zolang de buggy maar wat onder de 80 cm breedte blijft, kan hij door de meeste deuren.

Verder zijn veel ouders enthousiast over het rijgemak, je kan de Ohala twin vrij eenvoudig met één hand besturen. Dat is een hele prettige eigenschap. En, ondanks zijn lage gewicht, is men in het algemeen te spreken over de kwaliteit en stevigheid.

Breedte: 78 cm

Gewicht: 8,0 kg

Te gebruiken tot: 15 kilogram.

Chicco Ohlala twin duo buggy zwart.jpg
3. Joie Aire Twin

3. Joie Aire Twin

De Joie Aire Twin is voor ons een mooie combinatie van het praktische van de Ohlala met net een wat leuker design zoals bij de Bannini. Je zou verwachten dat deze duo buggy duurder is, maar het tegenovergestelde is juist waar.

De buggy rijdt lekker, is prima geveerd en heeft goede zitjes die je individueel kan verstellen; van geheel plat tot helemaal rechtop. Een nadeel vinden wij de enkele beschermbeugel. Het was beter geweest als je deze per zitje los kan maken.

Het is gewoon een hele degelijke buggy voor een mooi prijsje als je op zoek bent naar een goedkopere duo buggy. Vandaar ook de 3e positie in dit overzicht. Met een breedte van 76 cm is hij lekker smal en hij rijdt prima.

Breedte: 76 cm

Gewicht: 11,8 kg

Te gebruiken tot: 15 kilogram.

Joie aire twin duo buggy tweeling grijs.jpg

2. Deryan Rolo X2

De Deryan Rolo X2 is een hele populaire dubbele buggy. Dat heeft misschien te maken met het feit dat Deryan een tof Nederlands merk is wat je waarschijnlijk kent van hun handige reisbedjes. De Rolo X2 is een uitstekende duo buggy die volgens ons net wat minder goed is dan de Kooper X2, maar hij is wel ook een stuk goedkoper.

Hij heeft dezelfde vlotte uitstraling als de Baninni maar komt een stuk kwalitatiever over. Dit komt mede doordat de zitjes ieder een gewicht aan kunnen tot 22 kilogram. Hij rijdt lekker, is goed wendbaar, klapt gemakkelijk met één hand in.

Ouders die de Deryan Rolo X2 gebruiken zijn er dan ook super blij mee en positief over - ze geven hem gemiddeld zelf 4.9 / 5 sterren. Ook al vinden wij de Kooper X2 nóg beter, het ontwerp van de Rolo is wel leuker en dat kan natuurlijk ook belangrijk voor je zijn!

Breedte: 77 cm

Gewicht: 11,8 kg

Te gebruiken tot: 22 kilogram.

Moeder met kinderen in Deryan Luxe Rolo X2 Dubbele Buggy zwart.jpg
2. Deryan Luxe Rolo X2

1. Joovy Kooper X2

De Joovy Kooper X2 is wat ons betreft zonder twijfel de beste duo of tweeling buggy. Het is dan ook meteen de duurste dubbele buggy uit dit overzicht. Mocht je het geld hieraan kunnen besteden, dan vinden wij het wel echt de investering waard.

De Kooper heeft lekker grote wielen, die soepel rollen en goed geveerd zijn. Dit maakt hem lekker wendbaar en lichtgewicht. De Kooper X2 is daarnaast ook heel makkelijk in een paar seconden in te klappen, en hij blijft zelfstandig rechtop staan. Een nadeel is wel dat hij ingeklapt niet bijzonder compact wordt. Verder is aan bijna alle details gedacht, wat hem een klasse beter maakt dan de andere duo buggy's in dit overzicht. Denk aan de individuele trays met bekerhouders, de comfortabele en ruime zitjes die 25 kg aan kunnen en het rijcomfort en stevigheid van de buggy.

Ouder zijn over het algemeen ook super enthousiast, en geven de Joovy Kooper X2 4,9 van 5 sterren. Naast de bovenstaande punten is het een groot voordeel dat hij echt grote kindjes aankan van 25 kilogram - fijn als je kindjes hebt met een groter leeftijd verschil.

Breedte: 77 cm

Gewicht: 12,7 kg

Te gebruiken tot: 25 kilogram.

Joovy Kooper X2 Dubbele Buggy - Black - Duo Buggy.jpg
1. Joovy Kooper X2
Daankap_Bold_and_clear_illustrative_background_with_yellow_and_pastel.jpeg

Ook leuk

Ook leuk

X Adventure Duo

Deze dubbele buggy van X Adventure ziet er uit zoals je zelf een eenvoudige tweeling buggy zou beschrijven. Het is een eenvoudige, traditionele plooibuggy die je als een paraplu inklapt. Hij is met 12,5 kilo redelijk lichtgewicht.

Het is vooral een praktische duo buggy tegen een vriendelijke prijs. Je kan de lig- en zitstand van de twee zitjes onafhankelijk van elkaar verstellen, inklappen gaat makkelijk en hij wordt ook mooi compact.

Iedere stoel heeft ook zijn eigen opbergmandje. Zo kan je handig de spullen van je kinderen apart houden. Een nadeel vinden wij wel de 3 losse duwstangen, waarvoor je in de meeste situaties twee handen nodig hebt. Toch zijn er genoeg ouders die dit juist fijn vinden.

Consumenten zijn er mede vanwege de goede prijs / kwaliteit verhouding erg blij mee en geven hem 4 van de 5 sterren. De zittingen zijn wel wat aan de smalle kant, wat een nadeel kan zijn als je kinderen wat groter worden. Dit houdt hem dan wel weer lekker smal.

X Adventure Duo Buggy- Plooibuggy - Grijs.jpg

Koelstra Simba Twin T4

De Koelstra Simba Twin T4 is hetzelfde vormgegeven als de X Adventure Duo, alleen is hij wat luxer en kwalitatiever ontworpen. Hij is dan ook wel meteen twee keer zo duur, en hiermee van dezelfde prijsklasse als de Baninni Adige. Een echte paraplu buggy, met twee individueel verstelbare zitjes.

De gebruikte materialen zijn goed, en de duo buggy is duurzaam ontworpen. Dat betekent dat hij niet snel kapot gaat en lang mee kan gaan, wat zijn hoge prijs voor een duo paraplu buggy zou rechtvaardigen. Toch is in de praktijk niet iedereen er even blij mee. 

Zo schieten de gespen van de riempjes soms los en ook de zonnekap zit niet al te stevig vast waardoor ook die los kan schieten. Gezien de betere prijs / kwaliteit van de X Adventure duo buggy is dat naar ons idee een betere optie als je op zoek bent naar een paraplu model duo buggy.

Koelstra Simba Twin T4 - Duo buggy - Grijs.jpg

Joovy Scooter X2

De Joovy Scooter X2 is best een bijzondere dubbele buggy doordat hij eigenlijk is vormgegeven als een enkele buggy met twee zitjes. Hij valt echt op door zijn grote, enkele zonnekap, de enkele beugel en de twee dubbele voorwielen. Een XL buggy waar twee zitjes in verwerkt zijn.

Je kan de zitjes van de dubbele Joovy buggy gewoon los van elkaar verstellen. Ze zijn ook best ruim, en kunnen per zitje een kindje van 20 kilogram aan. De grote enkele duwstang maakt hem prettig om voort te duwen, ook met één hand. Zeker als je het vergelijkt met de paraplubuggy's van Xadventure of Koelstra.

Ouders zijn er dan ook erg blij mee en geven hem 4,4 uit 5 sterren. Zo vinden ze de Scooter X2 prettig in gebruik, makkelijk met één hand op te vouwen en hij heeft met de XL boodschappenmand veel opbergruimte.

 

De Joovy Scooter X2 heeft wel ook een paar duidelijke nadelen. Hij is namelijk met 13,6 kilogram relatief aan de zware kant, en je kan de zonne- en slaapkap niet per zitje verstellen. Het grootste nadeel is wel dat je hem niet echt compact kan inklappen. Zelfs ingeklapt neemt hij het grootste deel van de meeste kofferbakken in.

Joovy Scooter X2 - Duo Buggy - Dubbele Buggy - Blauw.jpg
bottom of page