top of page

De beste tweeling duo buggy? Koopadvies & top 5 2023

Vrouw en kinderen met Joovy Kooper X2 Dubbele Buggy.jpg

Als je een tweeling of een baby en een peuter hebt, dan heb je op een gegeven moment een dubbele buggy nodig. Deze worden meestal een duo buggy of een tweeling buggy genoemd. Hiermee kan je gemakkelijk samen op avontuur. Maar waar moet je nou allemaal op letten voordat je er eentje koopt, en wat zijn volgens ons de beste duo buggy’s van dit moment? Bekijk rustig onze info op deze pagina en ontdek jouw favoriete tweeling buggy in onze top 5 van 2023!

 


 

Wat is een duo of tweeling buggy?

 

Een buggy is een lichte, inklapbare wandelwagen voor baby’s tot aan peuters. Vaak wordt een buggy gebruikt in de fase na de kinderwagen. Voor een buggy is het namelijk belangrijk dat een kindje zelfstandig rechtop kan zitten. Voor hele jonge baby’s is een buggy dan dus ook nog niet geschikt, al kan je ook mooie buggy’s vinden waar je een reiswieg op kan bevestigen. 

 

Een 3-in-1 kinderwagen kan je natuurlijk ook als buggy gebruiken, maar deze zijn meestal wel wat groter en zwaarder dan een buggy. Wel is er momenteel een trend gaande waarbij buggy’s steeds steviger en comfortabeler worden. Hiermee nemen ze een beetje de rol over van de kinderwagen, zeker wanneer je ze ook met een reiswieg of autostoeltje kan combineren. Dit vinden wij zeker een goede ontwikkeling, maar het maakt ze wel meteen een stuk zwaarder en dus wat minder mobiel.

 

Een duo buggy, of tweeling buggy, is simpelweg een dubbele buggy voor twee kinderen. Dit kan een uitkomst zijn als je twee kinderen hebt die niet veel in leeftijd verschillen, of wanneer je een tweeling hebt. 

 

Bij een duo kinderwagen zit er nog verschil tussen het gebruik voor tweelingen of duo’s, waarbij er bijvoorbeeld eentje in een reiswieg meekan en de ander zittend. Dit is bij duo of tweeling buggy’s niet het geval, aangezien ze beiden zittend vervoerd worden. Een duo buggy is wat ons betreft dan dus ook hetzelfde als een tweeling buggy. Het zijn beiden simpelweg dubbele buggy’s.

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk een duo buggy die bij jouw situatie past. Veel plezier!

Inhoudsopgave: 

 

Algemene info

Koopadvies

Duo buggy's top 5 2023

Laatste update: 15-3-2023

Koopadvies: belangrijke kenmerken van een duo buggy

 

Als je je aan het oriënteren bent voor een dubbele buggy, dan zijn er een aantal punten waar je op kan letten voor de eventuele aanschaf. Hieronder hebben wij de belangrijkste kenmerken voor je op een rijtje gezet:


 

 • Zitjes voor- of naast elkaar

 • Rijeigenschappen

 • Breedte of lengte

 • Gewicht

 • Inklapbaarheid

 • Aantal wielen

 • Duwstang

 • Opbergruimte

 • Gebruikte materialen

 • Comfort kinderen

 • Comfort ouders

 

Het grootste verschil tussen alle duo buggy’s is of de zitjes voor- of naast elkaar geplaatst zijn. Dit heeft grote invloed op de rijeigenschappen en is dus een belangrijke afweging. De totale breedte of lengte verschilt dan flink, en je kiest dus voor een langer maar smaller model of een korter maar bredere buggy. Een langer en smaller model neemt minder ruimte in op de stoep of in een drukke stad, maar is veel moeilijker te draaien dan een tweelingbuggy met de zitjes naast elkaar. Deze zijn een stuk breder, maar in het algemeen prettiger om mee te rijden. Daarom kiezen mensen meestal voor een duo buggy met de zitjes naast elkaar.

 

Ook kan je letten op het gewicht van de buggy en of je hem makkelijk en compact kan inklappen. Een zwaardere buggy kan vaak meer comfort bieden en betere rijeigenschappen hebben dan een lichtere buggy, maar is wel winder minder makkelijk of mobiel om ingeklapt te vervoeren of te tillen. Ook het aantal wielen is hierbij van belang, want meer wielen wil niet zeggen dat het fijner rijden is. Wij vinden altijd minder wielen beter dan meer, omdat je minder rolweerstand hebt.

 

De rijeigenschappen en jouw comfort worden ook sterk bepaald door de duwstang. Een enkele duwstang kan je makkelijker duwen met één hand, en je bent sowieso minder gebonden aan waar je je hand moet plaatsen dan bij een buggy met meerdere losse handvatten. Daarnaast kan het fijn zijn om, net als bij een kinderwagen, veel opbergruimte te hebben in een boodschappenmand.

 

Veel van de bovenstaande punten bepalen uiteindelijk het comfort voor de kinderen die in de buggy zitten en de ouders die de buggy duwen. Het is natuurlijk belangrijk dat de buggy comfort biedt voor zowel de ouder als de kinderen, dus denk daar ook aan en let niet alleen op het comfort van het kind. De gebruikte materialen bepalen vervolgens de duurzaamheid, het zit- en duw comfort en de uitstraling van de tweeling buggy.

Direct naar de aanbiedingen?

Wat is een duo of tweeling buggy?
Koopadvies
Top 5

3. Joovy Scooter X2

De Joovy Scooter X2 is best een bijzondere dubbele buggy doordat hij eigenlijk is vormgegeven als een enkele buggy met twee zitjes. Hij valt echt op door zijn grote, enkele zonnekap, de enkele beugel en de twee dubbele voorwielen. Een XL buggy waar twee zitjes in verwerkt zijn.

Je kan de zitjes wel de dubbele Joovy buggy gewoon los van elkaar verstellen. Ze zijn ook best ruim, en kunnen per zitje een kindje van 20 kilogram aan. De grote enkele duwstang maakt hem prettig om voort te duwen, ook met één hand. Zeker als je het vergelijkt met de paraplubuggy's van Xadventure of Koelstra.

Ouders zijn er dan ook erg blij mee en geven hem 4,4 uit 5 sterren. Zo vinden ze de Scooter X2 prettig in gebruik, makkelijk met één hand op te vouwen en hij heeft met de XL boodschappenmand veel opbergruimte.

 

De Joovy Scooter X2 heeft wel ook een paar duidelijke nadelen. Hij is namelijk met 13,6 kilogram relatief aan de zware kant, en je kan de zonne- en slaapkap niet per zitje verstellen. Het grootste nadeel is wel dat je hem niet echt compact kan inklappen. Zelfs ingeklapt neemt hij het grootste deel van de meeste kofferbakken in.

Joovy Scooter X2 - Duo Buggy - Dubbele Buggy - Blauw.jpg
3. Joovy Scooter X2

4. X Adventure Duo

Deze dubbele buggy van X Adventure ziet er uit zoals je zelf een eenvoudige tweeling buggy zou beschrijven. Het is een eenvoudige, traditionele plooibuggy die je als een paraplu inklapt. Hij is met 12,5 kilo redelijk lichtgewicht.

Het is vooral een praktische duo buggy tegen een vriendelijke prijs. Je kan de lig- en zitstand van de twee zitjes onafhankelijk van elkaar verstellen, inklappen gaat makkelijk en hij wordt ook mooi compact.

Iedere stoel heeft ook zijn eigen opbergmandje. Zo kan je handig de spullen van je kinderen apart houden. Een nadeel vinden wij wel de 3 losse duwstangen, waarvoor je in de meeste situaties twee handen nodig hebt. Toch zijn er genoeg ouders die dit juist fijn vinden.

Consumenten zijn er mede vanwege de goede prijs / kwaliteit verhouding erg blij mee en geven hem 4 van de 5 sterren. De zittingen zijn wel wat aan de smalle kant, wat een nadeel kan zijn als je kinderen wat groter worden. Dit houdt hem dan wel weer lekker smal.

X Adventure Duo Buggy- Plooibuggy - Grijs.jpg
4. X Adventure Duo

5. Koelstra Simba Twin T4

De Koelstra Simba Twin T4 is hetzelfde vormgegeven als de X Adventure Duo, alleen is hij wat luxer en kwalitatiever ontworpen. Hij is dan ook wel meteen twee keer zo duur, en hiermee van dezelfde prijsklasse als de Baninni Adige. Een echte paraplu buggy, met twee individueel verstelbare zitjes.

De gebruikte materialen zijn goed, en de duo buggy is duurzaam ontworpen. Dat betekent dat hij niet snel kapot gaat en lang mee kan gaan, wat zijn hoge prijs voor een duo paraplu buggy zou rechtvaardigen. Toch is in de praktijk niet iedereen er even blij mee. 

Zo schieten de gespen van de riempjes soms los en ook de zonnekap zit niet al te stevig vast waardoor ook die los kan schieten. Gezien super prijs / kwaliteit van de X Adventure duo buggy is dat naar ons idee een betere optie als je op zoek bent naar een paraplu model duo buggy.

Koelstra Simba Twin T4 - Duo buggy - Grijs.jpg
5. Koelstra Simba Twin T4

2. Baninni Adige

De Baninni Adige is een mooi ontworpen, luxe duo tweeling buggy. De zitjes zijn comfortabel, en hebben zowel een individuele zonnekap als losse beschermbeugels. Handig als je ene kindje net even wat anders wil dan je andere kind.

 

Verder is de Adige duo buggy met 11,6 kilogram lekker lichtgewicht. Dit merk je ook aan het gemak waarmee je hem - voor een duo buggy - best compact inklapt. Zo neemt hij ingeklapt relatief weinig ruimte in.

 

De zitjes kunnen wel maar een max gewicht aan van 15 kilogram per zitje. Dit is een stuk minder dan bijvoorbeeld de Joovy Scooter X2.

 

Samen met de enkele duwstang, de 6 soepele wielen en de mooie materialen is een fijne buggy in het dagelijks gebruik. Gebruikers van de buggy vinden het wel een nadeel dat het zitje niet helemaal rechtop kan, en dat kindjes dus altijd een beetje achterover hangen.

Duo buggy Baninni Adige Moss - Luxe tweeling wandelwagen - Twinbuggy.jpg
2. Baninni Adige

1. Joovy Kooper X2

De Joovy Kooper X2 is wat ons betreft zonder twijfel de beste duo of tweeling buggy van 2023. Hij is met een prijs van bijna €400,- dan ook ruim de duurste dubbele buggy uit dit overzicht. Mocht je het geld hieraan kunnen besteden, dan vinden wij het wel echt de investering waard.

Zo is de Joovy Kooper X2 met 12,60 een van de lichtere duo buggys die je kan kopen  zonder dat je hierbij inlevert op kwaliteit, comfort en rijgemak. De Kooper heeft lekker grote wielen, die slim gepositioneerd zijn: drie aan de voorzijde en 2 aan de achterkant. Dit maakt hem lekker wendbaar, lichtgewicht en geeft minder kans dat je tegen de wielen aanschopt.

De Kooper X2 is daarnaast ook heel makkelijk in een paar seconden in te klappen, en hij blijft zelfstandig rechtop staan. Een nadeel is wel dat hij ingeklapt niet bijzonder compact wordt.

 

Verder is aan bijna alle details gedacht, wat hem een klasse beter maakt dan de andere duo buggy's in dit overzicht. Denk aan de individuele trays met bekerhouders, comfortabele en ruime zitjes die meer dan 20 kg aankunnen en het rijcomfort.

Ouder zijn over het algemeen ook super enthousiast, en geven de Joovy Kooper X2 4,9 van 5 sterren. Naast de bovenstaande punten is het een groot voordeel dat hij echt grote kindjes aankan van 23 kilogram - fijn als je kindjes hebt met een groter leeftijd verschil.

Joovy Kooper X2 Dubbele Buggy - Black - Duo Buggy.jpg
1. Joovy Kooper X2

De top 5 beste duo (tweeling) buggy's van 2023!

Via de links bij de producten kan je de duo & tweeling buggy's verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Kind in duo buggy op marktje - foto van billow926
bottom of page