top of page

Advies voor de beste baby commode

Bopita Lynn babykamer Wit Naturel.jpg

Een babykamer is natuurlijk niet compleet zonder een mooie commode. Een commode is een handige kast waarin je babyspullen kan opruimen en waarop je je baby kan verschonen. Wil je meer weten de verschillende soorten commodes & accessoires en ben je op zoek naar de tien leukste commodes van dit moment? Lees dan snel verder!

Wat is een commode?

 

We hebben het in de intro natuurlijk al grotendeels verklapt. Maar wist je dat een commode van origine niet alleen bedoeld is voor baby’s? Een commode is namelijk oorspronkelijk bedoeld voor linnengoed. 

 

De commode komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is een lage kast op poten met twee of meerdere lades. Hierin kan je naast linnengoed natuurlijk alles opbergen wat je maar wilt.

 

In Nederland wordt de term commode alleen wel bedoeld als meubel voor baby’s. Zoals wij de term kennen is een commode een kast waarin je babyspullen - zoals verzorgingsproducten en kleertjes - kan opbergen en waarop je je baby kan verschonen. 

 

Door de middelhoge hoogte van een commode en de vele praktische lades is het hier namelijk een ideaal meubelstuk voor!

 


 

Verschillende soorten commodes en alternatieven

 

Natuurlijk bestaan er verschillende soorten commodes. Het complete overzicht:

 

  • Commode

  • Inklapbare commode

  • Vintage commode 

  • Retro commode

  • Inklapbare wandcommode

  • Luiertafel (verschoontafel)


 

Commode 

 

De standaard commode voor je baby is een lage ladekast op poten.

 

Inklapbare commode 

 

Als je weinig ruimte hebt, dan kan een inklapbare commode handig zijn. Dit is een kleinere commode met een inklapbare verschoontafel. Zo bespaar je veel ruimte wanneer je dit niet nodig hebt.

Vintage commode

 

Als jij van klassieke meubels houdt, dan kan het heel gaaf zijn om op zoek te gaan naar een vintage commode. De commode bestaat al sinds de 18e eeuw, dus er is ook genoeg keus op de tweedehands markt.

 

Retro commode

 

Een retro commode is een nieuwe commode maar dan in een retro stijl. Hartstikke gaaf! Zo heb je een klassieke stijl, maar wel het comfort en de luxe van een nieuwe commode.

Inklapbare wandcommode

 

Als je echt niet zoveel plek in huis of de babykamer hebt, dan is het misschien niet zo handig om een hele commode neer te zetten. Gelukkig kan een inklapbare wandcommode dan uitkomst bieden.

 

Een inklapbare wandcommode is een kast die je aan de muur ophangt. Wanneer jij je kindje wil verschonen klap je de commode open. Je krijgt dan heel handig een horizontale plank waarop je je baby kan verschonen.

 

Luiertafel of verschoontafel

 

Een luiertafel (ook wel verschoontafel genoemd) is eigenlijk een uitgeklede en kleinere versie van een normale commode.  Het biedt dezelfde functie voor het verschonen van je kindje, alleen heeft het geen lades om spullen in op te bergen. Je kan wel wat spullen kwijt in de open plank of bak.

 

Op deze manier heb je met een luiertafel wel een plek om je baby te verschonen en houd je meer ruimte over in de kamer. Doordat het geen massieve commode is heeft het een ruimtelijker effect. Net als de wandcommode is een luiertafel een prettig alternatief zijn voor wanneer je maar beperkte ruimte hebt.

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk een mooie commode. Veel plezier!

Commode aankleding & accessoires

 

Om een baby commode goed te gaan gebruiken moet je vaak nog apart een aantal accessoires aanschaffen. 

 

  • Aankleedkussen

  • Aankleedkussenhoes

  • Commmodemandje

  • Bladvergroter commode

 

Aankleedkussen

 

De belangrijkste accessoire is het aankleedkussen. Deze wordt ook wel een waskussen of een commodekussen genoemd.

 

Een aankleedkussen is een handig voorgevormd kussen. Dankzij de vorm blijft je baby goed op dezelfde plek liggen. Wat daarnaast slim is, is dat het kussen meestal van een plastic laagje voorzien is. 

 

Het komt natuurlijk zelden voor dat het aankleedkussen tijdens het verschonen schoon blijft. Maar gelukkig is dit geen probleem. Dankzij het kunststof laagje maak je het aankleedkussen gemakkelijk weer schoon!

 

Aankleedkussenhoes

 

Sommige ouders vinden dit niet prettig, en kiezen voor een aankleedkussen met een kussenhoes. Dit is natuurlijk wat zachter en het ziet er een stuk leuker uit. Als je een aantal vrolijke aankleedkussenhoezen koopt, dan kan je deze gemakkelijk verwisselen en wassen.

 

Commodemandje

 

Een commodemandje is een handig mandje voor op de commode. Hier berg je alle je spulletjes in op die je nodig hebt voor het verschonen. Zo heb je deze verzorgingsproducten altijd bij de hand.

 

Bladvergroter commode


Sommige commodes hebben te weinig ruimte om je baby op te verschonen. Geen stress, want een bladvergroter voor je commode lost dit probleem eenvoudig op. Het is een opzetstuk die je op je commode plaats. Vervolgens kan je je baby op de bladvergroter verschonen.

Direct naar de aanbiedingen?

Wat is een commode?
Verschillende soorten commodes en alternatieven
aankleding & accessoires
Image by Logan Ripley
De top 10 leukste commodes

De top 10 leukste commodes!

Via de links bij de producten kan je de commodes verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

10.  Cabino Texas

 

De Texas commode van Cabino is een eenvoudige strakke & moderne commode. Met zijn eenvoudige opzet biedt hij een hoop opbergruimte. Dankzij het handige open vak aan de bovenzijde heb je al je spulletjes die je nodig hebt bij het verschonen direct bij de hand, zonder dat het in de weg ligt.

 

De Texas commode heeft geen lades maar twee kastjes onder het open vak. Dit geeft je meer dan voldoende opbergruimte. Met de moderne zilveren grepen heeft de commode een moderne uitstraling. We vinden het kastje alleen wel erg duur.

Afmetingen: 90 x 92,5 x 50 cm (BxHxD)

Cabino Commode Texas - Wit.jpg
10.  Cabino Eddie

9. Polini Kids Simple

 

 

Deze handige uitklapbare commode Simple is van Polini Kids. Je kan het aankleedblad gemakkelijk uitklappen. Zo heb je een grote werkplek om je baby te verschonen wanneer je dit nodig hebt. Wanneer je deze ruimte niet nodig hebt klap je het blad weer in. Zo houd je meer ruimte over in je babykamer. 

Net als de Cabino Eddie heeft deze commode van Polini kids een handig open compartiment en twee compartimenten achter klapdeurtjes.

Afmetingen: 70 x 86 x 47 cm (BxHxD)

Polini Kids Simple Commode Babykamer - Wit.jpg
9. Polini Kids uitklapbaar

8. Coming Kids Groovy

Een rustige commede van Coming Kids, met de naam Groovy. Een simpel ontwerp met twee kastjes met rvs handgrepen. Achter de kastjes vind je een praktische legplank om je babyspullen goed georganiseerd op te kunnen bergen.

Deze Groovy commode van Coming Kids is natuurlijk voorzien van kindvriendelijke verf op waterbasis. Hij is echt een stukje breder dan de voorgaande commodes.

Afmetingen: 110 x 93 x 55 cm (BxHxD)

Coming Kids Groovy Commode wit.jpg
8. Coming Kids Groovy

7. Cabino Daphne


 

Een schattige commode voor echte prinsesjes, deze cabino Daphne. Met een klassieke vrouwelijke uitstraling kan deze commode prachtig staan in een roze babykamer. Handig aan deze commode is de opstaande rand op het verschoonblad. Dit geeft net dat ene beetje meer veiligheid.

Ook handig zijn zowel de twee lades als de kastjes. Zo kan je je verzorgingsproducten goed georganiseerd opbergen en heb je zo bij de hand wat je nodig hebt.

Afmetingen: 93 x 106 x 56 cm (BxHxD)

Cabino Commode Daphne - Wit.jpg
7. Cabino Daphne

6. Bebies First Nick

 

 

De Nick commode van Bebies First is echt een stoere moderne commode met drie zeer ruime lades. Als je van een strak design houdt met veel opbergruimte, dan kan dit een hele mooie commode voor je zijn.

Het leuke bijpassende wandrekje wat je op de foto ziet is apart verkrijgbaar. De brede zilveren handgrepen kan jij straks zelf blind vastgrijpen, als je al met een hand een poepluier vasthoudt.

Afmetingen: 115 x 92 x 53 cm (BxHxD)

Bebies First commode nick wit.jpg
6. Bebies First Nick

5. Cabino Betsy

De Cabino Betsy commode is een brede commmode met opstaande rand op het verschoonblad. Het heeft een beetje een retro uitstraling. Met vier ruime lades aan de linkerzijde en een groot kastje aan de rechterzijde kan je in deze Betsy commode zonder problemen een hele hoop van je baby verzorgingsproducten kwijt.

De zilveren handgrepen in combinatie met de gekleurde poten geven de Betsy een bijzonder fijne uitstraling. Voor dit model is ook een bijpassend wandrekje verkrijgbaar. Met zijn flinke afmetingen heb je meer dan genoeg ruimte om jouw baby goed te kunnen verschonen.

Afmetingen: 120 x 93 x 55 cm (BxHxD)

Cabino - Betsy - Commode - wit.jpg
5. Cabino Betsy

4. Bopita Job​

 

 

Bopita maakt gewoon hele mooie baby/kinder spullen, en dat zie je ook terug in deze retro commode uit de Job serie. Stoer mat zwart hout in combinatie met gefineerd hout, een bijzondere combinatie!

De drie grote lades bieden een zee aan opbergruimte. De stijlvolle kleine knopjes zijn wel wat klein, wat het wat lastiger maakt om de lade eventjes snel open te trekken. 

Deze toffe commode maak je helemaal compleet met een bijpassend verschoonblad en een bijpassend wandrekje!

Afmetingen: 95 x 92 x 55 cm (BxHxD)

Bopita Job Commode Met 3 Laden - Vintage
4. Bopita Job​ Retro

3. Ukkepuk Meubels Vrolijk


 

Het Nederlandse Ukkepuk meubels maakt geweldig leuke en en kwalitatieve kindermeubels. Van commodes tot kapstokken, ze hebben het allemaal in hun herkenbare design. Met leuke namens als Leuk en Vrolijk, is dit de Vrolijk commode.

Met de herkenbare poten en knoppen van massief eikenhout zie je zo dat dit een commode van Ukkepuk meubels is. Voor dit retro design betaal je wel een hoge prijs, maar daar krijg je ook wel echt kwaliteit voor terug. Verkrijgbaar in meerdere stijlvolle kleuren

De Vrolijk commode oogt klein maar is juist vrij fors. Met een opstaande rand, twee kastjes en een mooie grote lade is dit ook echt een praktische commode. Een opzetstuk voor het verschoonblad is los verkrijgbaar.

Afmetingen: 99 x 99 x 62 cm (BxHxD)

Ukkepuk meubels Commode Vrolijk - cyaan.
3. Ukkepuk Meubels Vrolijk

2. Childhome Retro Rio

De Retro Rio commode van Chilhome is echt een topper. Met een eenvoudig retro design, wat trouwens erg lijkt op de nummer 1 uit deze commode top 10.

Op de handige afneembare luierplank kan je je baby gemakkelijk van voren verschonen. De drie ruime lades bieden meer dan genoeg opbergruimte voor al je babyproducten die je bij de hand wil hebben, zoals verzorgingsproducten en kleertjes.

Afmetingen: 90 x 90 x 50 cm (BxHxD)

Childhome Commode Retro Rio Wit.jpg
2. Childhome Retro Rio

1. Bopita Lynn​

 

De Bopita Lynn commode lijkt erg op de Childhome Retro Rio, maar het duidelijke verschil zit hem in de details. Net als de nummer twee uit deze top tien heeft hij drie grote lades om al je babyspullen in op te bergen.

Het verschil zit hem in de poten, en de greeploze lades die over de rand heen lopen. Zo geeft deze Bopita Lynn commode nog meer rust in de babykamer. Een geweldig stijlvol retro design voor een te gekke babykamer. De luierplank opzetstuk is apart verkijgbaar.

Afmetingen: 92 x 100 x 53 cm (BxHxD)

Bopita Lynn Commode Greeploos Met 3 Lade
1. Bopita Lynn​
bottom of page