Het beste inbakerdoek? Koopadvies & top 10 2022

baby ingebakerd in Pacco Piccolo Inbaker

Er komt een hoop op je af wanneer je bevallen bent. Je moet van alles en nog wat in huis hebben, je leert hoe je jouw baby het beste kunt verzorgen, je moet rust nemen en daarnaast ook nog eens al je familie op de hoogte brengen en afspraken maken om het nieuwste gezinslid te ontmoeten. Het is dan ook niet gek dat je hoopt dat alles soepel verloopt. Maar we weten allemaal dat baby’s hun eigen plan trekken, en sommige baby’s vallen nu eenmaal moeilijk in slaap. Een baby inbakeren kan hierbij helpen. Maar wat is inbakeren? En tot wanneer moet je inbakeren?

Wat is inbakeren?

Inbakeren is een begrip wat we al eeuwenlang kennen. Hiermee bedoelen we dat je de baby stevig inpakt zodat hij of zij niet al te wild met zijn armen kan doen. Baby’s slaan of zwaaien vaak met hun armen waardoor het lastig is om in slaap te vallen. Door ze in te bakeren ontneem je deze mogelijkheid en kunnen ze ontspannen in slaap vallen. Tegenwoordig kun je hiervoor een inbakerdoek of inbakerslaapzak voor kopen.

 

Wat zijn de voordelen van inbakeren?

Het inbakeren brengt een aantal voordelen met zich mee. Allereerst valt je baby hierdoor makkelijker in slaap omdat zijn lichaam rustig is. Wanneer jouw baby constant in beweging is, is het lastig om in slaap te vallen en voelt hij zich rusteloos. Je kunt je voorstellen dat het niet erg ontspannend is.

Daarnaast zal jouw baby ook langer slapen. Een baby is ontzettend beweeglijk in zijn slaap. Daarom is het niet alleen belangrijk om goed passende luiers te kopen die overal aansluiten, maar ook dat de baby tegen zichzelf beschermd wordt. Vaak zie je dat een baby zichzelf tijdens zijn slaap per ongeluk slaat of krabt en hierdoor ook wakker wordt. De baby inbakeren voorkomt dit.

Sommigen beweren ook dat jouw baby hierdoor leert om zelf in slaap te vallen. Hoewel kersverse ouders het natuurlijk heerlijk vinden om zoveel mogelijk tijd met hun nieuwe wonder door te brengen, is het ook belangrijk dat een baby leert dat hij zelfstandig in slaap moet vallen. Dit voorkomt problemen op latere leeftijd.

Tevens voelt een baby zich ook geborgen wanneer hij ingebakerd is. Het geeft een vertrouwd gevoel, alsof hij weer in de baarmoeder is.

Profielfoto Sandra babyspullen-advies.nl - roze.jpg

Geschreven door:

Sandra

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk de inbakerdoek die bij je past. Veel plezier!

Inhoudsopgave: 

 

Wat is inbakeren?

Voordelen

Nadelen

Wanneer inbakeren?

Inbakerdoek top 10 2022

Laatste update: 17-11-2022

Zitten er ook nadelen aan inbakeren?

We moeten natuurlijk wel eerlijk zijn: er zitten een aantal nadelen aan inbakeren. Zo moet je dit bijvoorbeeld vanaf 4 maanden weer gaan afbouwen. Veel baby’s kunnen vanaf ongeveer 6 maanden al zelfstandig draaien, en dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken wanneer jouw baby aan het slapen is.

Het is ook niet in alle gevallen mogelijk om een baby in te bakeren. Bij koorts mag je een baby bijvoorbeeld niet inbakeren omdat hij zijn warmte dan niet goed kan reguleren. Ook is het belangrijk dat het inbakeren goed gebeurt of helemaal niet. Dit om gevaarlijke situaties te vermijden.

 

Wanneer inbakeren?

Of je er uiteindelijk voor kiest om een baby wel of niet in te bakeren heeft met een aantal dingen te maken. In sommige landen gebeurt dit standaard na de geboorte. Nederland doet hier echter niet aan mee. In Nederland is inbakeren meestal iets wat gebeurt op aanraden van het consultatiebureau.

Direct naar de aanbiedingen?

10. SwaddleMe Swaddlepod

Dit inbakerslaapzak van Summer Infant is speciaal ontworpen voor jonge baby’s en te vroeg geboren baby’s. De slaapzak voorkomt schrikreflexen en bevordert de natuurlijke slaaphouding.

 

Voor de mama’s en papa’s is de slaapzak eenvoudig te sluiten dankzij een two-way ritssluiting. Hierdoor hoef je de slaapzak ook niet helemaal uit te doen wanneer je een luier gaat verschonen.

 

De slaapzak is ongeveer 66cm in lengte en is geschikt voor 0-2 maanden. Het heeft een neutrale, grijs witte kleur waardoor het voor zowel jongens als meisjes geschikt is.

SwaddleMe Swaddlepod inbakerslaapzak gri

9. Toddly inbakerdoek 3-pack

Dit handige setje van 3 inbakerdoeken is gemaakt van 100% katoen en is makkelijk te gebruiken. Er zitten verstelbare vleugels op met zachte, stille klittenbandlusjes waardoor het de perfecte pasvorm kan hebben en voor een veilig gevoel zorgt. De zak is rekbaar, ondersteunend en heup gezond.

 

Daarnaast is er ook genoeg ruimte voor beenbeweging zodat jouw kindje niet te strak verpakt zit. De drie inbakerdoeken zijn allemaal grijs en wit van kleur en hebben een neutrale, zachte uitstraling.

Toddly inbakerdoek slaapzak 3-pack grijs

8. SwaddleMeyco inbakerdoek​

 

 

Met dit inbakerdoek van SwaddleMeyco kun je kindjes van 0 tot 3 maanden moeiteloos inbakeren. De bevestiging met klittenband zorgt ervoor dat jij het makkelijk dicht krijgt, maar de baby dit niet zelf open kan maken. Ook kan hij zichzelf geen pijn doen door eventueel achter een rits te blijven hangen.

 

De flappen zijn niet verstelbaar, dus je moet het doek goed dicht doen. Zorg er wel voor dat je deze niet te strak om het lichaam doet. De baby mag best zijn armen naast zijn lichaam hebben. Het doek is gemaakt van katoen en kan zonder problemen in de droger.

baby in SwaddleMeyco Inbakerdoek - 0-3 m

7. Little Unicorn Deluxe Mousseline Swaddle

 

De Deluxe Mousseline Swaddle van Little Unicorn is gemaakt van zachte mousseline bamboe garen waardoor jouw baby kan genieten van ultiem comfort tijdens het inbakeren. Houd er wel rekening mee dat er geen sluiting aanwezig is, je zal dus zelf de techniek onder de knie moeten krijgen.

 

De reden dat er geen sluiting aanwezig is, is omdat je deze hydrofiele inbakerdoek ook kunt gebruiken als handdoek, spuuglapje, borstvoeding cover en nog veel meer. Het unieke design van dit doek zorgt er ook voor dat deze prachtig te gebruiken is tijdens fotoshoots. En er is  keuze uit meerdere super leuke designs!

Little Unicorn - Deluxe Bamboo Mousselin

6. Mon Avenir Baby Teddy

 

Iedere baby is natuurlijk schattig, maar met de Mon Avenir Baby Teddy Inbakerslaapzak worden ze onweerstaanbaar schattig! Dit inbakerdoek is beschikbaar in twee maten; van 0-3 maanden en van 4-6 maanden.

 

Het slaapzakje is gemaakt van kunstmatige lamswol met een vulling van 100% polyester. Hierdoor is hij uiterst geschikt voor koele lente en herfstdagen.

 

De inbakerslaapzak is te sluiten door middel van klittenband. Tevens kun je ook nog kiezen tussen een dunne of extra gevoerde slaapzak, en een witte of bruine slaapzak. Voor iedere baby zit er dus wel wat tussen!

Mon Avenir Baby Teddy inbakerslaapzak br

5. Love To Dream SwaddleUp stage 1

De Love To Dream Stage 1 Swaddle UP Inbakerslaapzaak is gemaakt van speciaal ontworpen enkellaags katoen. Dit is geschikt voor normale temperaturen tussen de 20 en 24 graden. Het is een ademende stof waardoor je een betere temperatuurregeling hebt. Tevens is hij gewoon geschikt om in de wasmachine en droger te gaan.

 

De unieke gepatenteerde vleugels zorgen ervoor dat er een natuurlijke ‘armen omhoog’ positie mogelijk is. Er is genoeg bewegingsruimte voor de heupen en benen dankzij de uitstekende pasvorm.

 

Tevens is dit inbakerdoek ook officieel gecertificeerd met ‘Hip Healthy’ door het International Hip Dysplasia Institute.

Love To Dream SwaddleUp stage 1 grijs.jp

4. Love to Dream Swadde UP stage 2

 

Naast de Stage 1 kennen we ook de Stage 2 Swaddle UP. Deze slaapzak is geschikt voor baby’s van 4 tot 9 maanden en wordt dus na de Stage 1 gebruikt (logisch, hé?).

 

Het is echter nog steeds de bedoeling dat je stopt met inbakeren zodra de baby de eerste signalen geeft van rollen. Je kunt op dat moment 1 arm vrij ritsen waardoor de andere arm nog ingebakerd is, en na een paar nachten de tweede mouw eraf ritsen. Zo bouw je het inbakeren langzaam af.

 

Deze slaapzak is beschikbaar in 3 verschillende maten voor kinderen van allerlei verschillende gewichten.

moeder met baby in Love To Dream™ Stage

3. Pacco Piccolo Inbakerdoek

 

Wil je graag een inbakerdoek die aanbevolen wordt door het consultatiebureau? Dan moet je de Pacco Piccolo inbakerdoek hebben. Deze is gemaakt van 100% katoen (flanel) en werkt met klittenbandsluiting.

 

Er is een uitgebreide gebruiksaanwijzing beschikbaar waarin je kunt zien hoe je moet inbakeren, meer informatie krijgt over heupontwikkeling, voeding en veilig slapen, wasvoorschriften en contactinformatie in kunt vinden.

 

Zo wordt het bijvoorbeeld aanbevolen om het doek eerst drie keer te wassen vóór gebruik zodat het katoen luchtiger wordt. Het zijn de kleine trucjes die het net iets comfortabeler maken voor jou ukkie.

Baby in Pacco Piccolo Inbakerdoek - 4 to

2. Puckababy inbakerslaapzak Original Piep

De Piep Original van Puckababy ziet er niet alleen super leuk uit, maar is ook nog eens ontzettend comfortabel. Het zit als een coconnetje om jouw baby heen waardoor hij een heerlijk vertrouwd gevoel krijgt, maar het zit niet te strak en is ook niet te warm. Precies goed.

 

Er is een extra buikband aanwezig aan de binnenkant waardoor jouw baby veilig op zijn plaats blijft. Tevens verlicht deze band ook buikkrampjes. Zo kan jouw baby nog makkelijker en rustiger in slaap vallen.

 

Dit inbakerslaapzakje is Öko-Tex gecertificeerd en bekroond met de Baby Innovation Award.

Puckababy inbakerslaapzak Original Piep

1. Puckababy Original Mini

 

Het beste inbakerdoek is de Puckababy Mini Original. Deze kan zowel als inbakerslaapzakje als gewoon slaapzakje gebruikt worden. Dit is ook weer een opvolger van de Piep Original en wordt pas gebruikt vanaf 3 maanden tot 6 maanden.

 

Door het beste inbakerslaapzakje te gebruiken weet je zeker dat jouw baby rustig kan slapen zonder zichzelf te verwonden of onrustig te worden.

 

Met ritsjes op de armen bouw je het inbakeren ook gemakkelijk weer af wanneer hij begint met omrollen.

 

Ook dit slaapzakje is weer Öko-Tex gecertificeerd en bekroond met de Baby Innovation Award. Daarnaast wordt deze ook aanbevolen door de kraamzorg, artsen en verloskundigen.

Baby in Puckbaby Original mini blauw wol
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De top 10 beste inbakerdoeken van 2022!

 

Via de links bij de producten kan je de inbakerdoeken verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Baby slaapt in puckabay original mini inbakerslaapzak.JPG