top of page

Advies voor de beste auto zitverhoger

Safety 1st Manga Safe Booster Zitverhoger in auto - rood.jpg

Inhoudsopgave

De regels

Waarom is een zitverhoger zo belangrijk?

Auto zitverhoger top 10

Laatste update: 11-9-2023

Vanaf dag één is de veiligheid van jouw kind het belangrijkste, met een gedeelde plaats voor geluk natuurlijk. We spenderen met zijn allen steeds meer tijd op de weg. Vooral in de auto is het belangrijk dat jouw kind veilig zit, want je hebt zelf geen invloed op jouw medeweggebruikers. Je baby begint in een autostoeltje, maar op een gegeven moment wordt hij of zij daar te groot voor. Een zitverhoger is dan onmisbaar, en tevens ook wettelijk verplicht voor kinderen. Maar wat volstaat nu eigenlijk als een goede zitverhoger? En waar moet je allemaal rekening mee houden tijdens het kopen van een zitverhoger? Wij leggen het graag aan je uit!

 

De regels rondom het gebruik van zitverhogers

Er zijn verschillende autostoeltjes en zitverhogers, en ze zijn niet allemaal geschikt voor dezelfde leeftijd of gewichtsklasse.

De EU heeft speciale regels opgesteld voor het gebruik van zitverhogers. De leeftijd is daarbij minder belangrijk dan het gewicht en de lengte van jouw kind. Een zitverhoger mag gebruikt worden vanaf 22 kilogram en een lengte van 1,25 meter. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om nog even de autostoel te gebruiken, het is immers niet verplicht om de overstap gelijk te maken. De zitverhoger is verplicht totdat het kind minimaal 1,35 meter is.

Het maakt niet uit of de zitverhoger voorin de auto of achterin de auto geplaatst wordt. Voorwaarde hierbij is wel dat de zitverhoger voorzien is van het ECE keurmerk.

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk de zitverhoger die bij jou past. Veel plezier!

Waarom is een zitverhoger zo belangrijk?

Het gebruik van een zitverhoger is niet alleen voor het comfort en uitzicht van jouw kind, maar vooral voor de veiligheid. Tijdens het autorijden is het belangrijk dat de autogordel over de borstkas en heupen valt. Bij kleine kinderen is dit nog niet mogelijk.

 

Daarom is het verplicht om een stoel of verhoger te gebruiken met een eigen

veiligheidssysteem. De stoel wordt dan geïnstalleerd door middel van de autogordel, en jouw kind zit veilig dankzij een 3- of 5-puntsgordel van de stoel zelf.

Mocht je toch stiekem jouw kind willen vervoeren zonder zitverhoger, dan kan het tijdens een ongeluk flink mis gaan. Bij een botsing trekt de gordel zich helemaal strak zodat je niet vooruit kan vliegen. Kinderen die nog niet groot genoeg zijn voor het gebruik van de autogordel kunnen dan zwaar letsel overhouden, of zelfs overlijden, omdat de gordel in de buik en/of nek gaat snijden door de schok van de botsing.

Direct naar de aanbiedingen?

De regels
Waarom belangrijk?
Moeder met kind in auto in maxi cosi rodi sps zitverhoger grijs.JPG
Top 10

De top 10 beste zitverhogers!

Via de links bij de producten kan je de zitverhogers verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

10. Safety 1st Manga Safe Booster

De Safety 1st Manga Safe Booster is voorzien van comfortabele armsteunen en is geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Het voldoet aan de ECE R44/04 norm waardoor je zeker weet dat deze veilig is. Je kunt de bekleding afnemen en in de wasmachine wassen op 30 graden.

Deze zitverhoger voor in de auto kan maximaal 36 kilogram op een veilige manier dragen. De verhoger zelf weegt slechts 1 kilogram en is dus gemakkelijk mee te nemen naar opa, oma, de oppas en meer.

Naast de rode kleur is de Manga ook verkrijgbaar in blauw, grijs & zwart.

Safety 1st Manga Safe Booster Zitverhoger - rood.jpg
10. Safety 1st Manga Safe Booster

9. Titaniumbaby iSafety!

Met de stoelverhoger voor in de auto van Titaniumbaby zit jouw kind altijd goed. Het is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar, en 15 en 36 kilogram.

Er zijn comfortabele armsteunen aanwezig die lange ritjes aangenamer maken. De ergonomische vorm zorgt voor een hoog zitcomfort. Het zitje zelf is licht van gewicht maar kan vrij laag aanvoelen. De zithoogte is 10 centimeter.

De iSafety! is ontworpen met een duurzaam kunststof frame waardoor de stoel niet zomaar kan slijten. Uiteraard voldoet de stoel aan alle benodigde eisen in Europa.

Titaniumbaby - Zitverhoger Booster iSafety! Groep 2,3.jpg
9. Titaniumbaby iSafety!

8. Fillikid

 

Deze zitverhoger van Fillikid ziet er ontzettend netjes en comfortabel uit, en dat is het ook! Kinderen van 22 tot 36 kilogram kunnen comfortabel in hun zitverhoger zitten tijdens lange autoritten.

Aan beide kanten zijn er brede gordelgeleiders aanwezig. Dit zorgt ervoor dat de 3-punts veiligheidsgordel makkelijk vastgemaakt kan worden, en zorgt ook voor de veiligheid van jouw kind. Ook zijn er Isofix-connectoren aanwezig om extra veiligheid en stabiliteit te bieden.

De zitverhoger heft een zachte vulling en afgeronde randen waardoor het niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook nog eens comfortabel is om op te zitten.

Naast dit zwarte model is de Fillikid ook verkrijgbaar in een mooie versie met een lichtgrijs zitvlak.

Fillikid - Auto Zitverhoger - Isofix - Zwart.jpg
8. Fillikid

7. Safety 1st Road Safe

 

Safety 1st heeft ook een zitverhoger met rugleuning, namelijk de Road Safe. Deze is ook weer geschikt voor kinderen tussen de 15 en 36 kilogram, oftewel, kinderen van 3,5 jaar tot 12 jaar.

Het stoeltje is eenvoudig te installeren en past in vrijwel elke auto. Je kunt de rugleuning en hoofdsteun in hoogte verstellen zodat de 3-punts veiligheidsgordel altijd op een veilige manier vastgemaakt kan worden. De rugleuning kan ook verwijderd worden.

Wanneer de verhoger een schoonmaakbeurt nodig heeft, ga je er gewoon met een vochtig doekje overheen. Verplaatsen naar een andere auto is trouwens ook geen probleem. Het zitje weegt slechts 3,7 kilogram.

Net als de Manga is de Road Safe verkrijgbaar in het zwart, grijs, rood en blauw.

Safety 1st Road Safe Autostoel - Full Zwart.jpg
7. Safety 1st Road Safe

6. Bebies First Topo

Wanneer jouw kind 125 centimeter lang is, en een gewicht van minimaal 22 kilogram heeft, kun je Bebies First Topo gaan gebruiken. Deze is gemakkelijk te bevestigen in de auto dankzij Isofix.

Veel ouders lopen tegen het probleem aan dat er niet meerdere zitverhogers op de achterbank passen. Met Bebies First Topo heb je hier geen last van. Je kan gewoon drie zitverhogers naast elkaar op de achterbank installeren.

De zitverhogers zijn licht in gewicht waardoor je deze ook zonder moeite mee kunt nemen. Natuurlijk is de zitverhoger gekeurd volgens de nieuwste ECE 44/04 veiligheidsnorm.

Bebies First Zitverhoger Topo Isofix - Zwart.jpg
6. Bebies First Topo

5. Bubblebum Booster

De Bubblebum Booster ziet er uniek uit, en dat is het ook! Het is een opblaasbare en opvouwbare autozitje wat geschikt is voor kinderen van 18 tot 36 kilogram.

Het zitje beweegt mee waardoor het erg comfortabel is om op te zitten. De moderne uitstraling past in vrijwel elke auto. Je installeert het zitje door de gordel door de twee gordelriemhouders aan de zijkanten te steken.

Je kunt makkelijk drie kinderen op de achterbank passen met dit model. Er zijn geen armleuningen waardoor er niet meer ruimte ingenomen wordt dan nodig is. Na gebruik laat je de zitjes weer leeglopen, en passen ze zo in een handtasje!

Extra leuk, de Bubbleblum is verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren en designs! Zo kan je ieder kind echt zijn eigen plekje geven.

Bubblebum Zitverhoger Autozitje Opblaasbaar Autostoeltje - Zwart.jpg
5. Bubblebum Booster

4. Titaniumbaby Vidar

Titaniumbaby heeft ook de vierde plek in deze lijst weten te veroveren met de Vidar. Dit is ook een autostoel die geschikt is voor kinderen tussen de 15 en 36 kilogram.

Het stoeltje heeft een modern design en past in elke auto. De comfortabele armsteunen zorgen ervoor dat jouw kinderen ook tijdens lange ritten comfortabel zitten in de zitverhoger. Het voldoet aan de Europese 44/04 norm.

Wanneer het nodig is, kun je de bekleding gemakkelijk afnemen met een vochtige doek. De rug- en hoofdleuning is verstelbaar, en de rugleuning kan ook nog verwijderd worden wanneer jouw kind hier klaar voor is.

Titaniumbaby Vidar Autostoeltje - Groep 2_3 - Zwart.jpg
4. Titaniumbaby Vidar

3. Baninni Robu Booster

De derde plek is gereserveerd voor de Robu Booster van Baninni. Deze zitverhoger is geschikt voor kinderen tussen de 22 en 36 kilogram.

Het maakt gebruik van Isofix waardoor je het zitje gemakkelijk en veilig in de auto kunt bevestigen. Naast een veilige rit, geniet jouw kind ook van een comfortabele rit dankzij de zachte bekleding en armleuningen.

De zachte bekleding maakt het makkelijk om het zitje schoon te maken met een vochtige doek als er viezigheid van buiten op is gekomen, maar kan ook afgehaald worden en in de wasmachine gewassen worden.

Booster - Zitverhoger Baninni Robu met isoFix Zwart (22-36kg).jpg
3. Baninni Robu Booster

2. Maxi Cosi Rodi SPS

Je zou bijna zelf in de Rodi SPS van Maxi Cosi willen zitten, zo comfortabel ziet het eruit. En dat is het ook!

Kinderen tussen de 15 en 36 kilogram kunnen veilig in het stoeltje zitten met 3-puntsgordel. De stoel zelf installeer je makkelijk in de auto met een autogordel. Je kunt de hoofdsteun in hoogte verstellen zodat jouw kind altijd veilig en comfortabel zit.

De ANWB heeft deze stoel ook getest, en de score ‘Redelijk’ gegeven. Er is zijwaartse bescherming aanwezig om jouw kind te beschermen bij een zijdelingse aanrijding. Verder kun je de rugleuning verstellen en verwijderen. De schouderriem is ook verstelbaar.

Verkijgbaar in veel verschillende kleurtjes!

Maxi Cosi Rodi SPS Basic Black zitverhoger.jpg
2. Maxi Cosi Rodi SPS

1. Maxi Cosi Rodifix Air Protect

De beste zitverhoger is de Rodifix Air Protect van Maxi Cosi. Installeren gaat gemakkelijk dankzij Isofix.

Jouw kind zit met deze stoel altijd veilig. Er wordt gebruik gemaakt van AirProtect technologie wat optimale bescherming van hoofd en nek biedt. Ook Is er zijwaartse bescherming aanwezig. Maxi Cosi is zelfs zo zeker van de kwaliteit van deze autostoel, dat je levenslange garantie kan krijgen als je binnen 3 maanden na aankoop de stoel registreert bij Maxi Cosi.

 

De ANWB heeft deze autostoel de score ‘Goed’ gegeven, wat ook meteen het verschil aangeeft met de Rodi SPS.

Bij een lange rit kun je de stoel in de ligstand instellen zodat jouw kind heerlijk comfortabel in slaap kan vallen met gewatteerde bekleding. Deze bekleding is makkelijk te verwijderen om in de wasmachine te wassen.

Ook de Rodifix is verkrijgbaar in super veel verschillende mooie kleuren.

Maxi Cosi Rodifix Air Protect Autostoel - Authentic Graphite.jpg
1. Maxi Cosi Rodifix Air Protect
bottom of page