top of page

Advies voor het beste buiten speelhuisje

Meisjes in Smoby Neo Friends House Speelhuis.jpg

Een speelhuisje in de tuin is geweldig speelgoed voor jonge kinderen van zo’n 1,5 tot 12 jaar oud. Kinderen kunnen bijvoorbeeld in een houten speelhuisje of een speelhuisje met een glijbaan de allerleukste avonturen beleven. Maar wist je dat er ook speelhuisjes voor binnen in huis zijn? Op deze pagina lees je alle info over speelhuisjes, helpen wij je op weg met ons koopadvies en vind je gemakkelijk jouw favoriet uit onze top 10 beste speelhuisjes van dit moment!


 

Wat is een speelhuisje?

 

Bij een speelhuisje denken de meeste mensen meteen aan een simpel klein huisje voor in de tuin, met hoogstens een raampje en een deurtje. Tegenwoordig zijn er veel te gekke soorten speelhuisjes verkrijgbaar. Deze verschillen niet alleen in materiaal, maar hebben ieder ook unieke eigenschappen te bieden. 

 

Zo kan je tegenwoordig ook leuke speelhuisjes voor binnen in huis kopen. Verder verschillen alle tuinhuisjes van materiaal en ontwerp. Hieronder vind je de belangrijkste verschillen op een rijtje.

 

Verschillende soorten speelhuisjes

 

Kunststof speelhuisje voor buiten in de tuin

​Speelhuisjes voor buiten in de tuin kennen we allemaal. Het belangrijkste verschil zit hem in het materiaal, namelijk plastic / kunststof of hout.

Speelhuisjes worden vaak gemaakt van kunststof. Het voordeel van plastic speelhuisjes is dat ze heel duurzaam zijn omdat ze bijna niet kapot te krijgen zijn. Ze kunnen makkelijk tegen water en wind, en hebben ook geen onderhoud nodig. Na de winter zal je ze weer een keertje moeten schoonmaken, dat is het.

 

Het tweede voordeel van speelhuisjes van kunststof is dat je ze in te gekke vormen kan krijgen. Hierdoor zien ze er niet alleen leuk uit, maar is het voor kindjes ook erg leuk om er mee te spelen.

 

Het nadeel van plastic kinderspeelhuisjes voor buiten is wel dat ze er ook echt meer uitzien als speelgoed dan een houten speelhuisje. Ze hebben vaak fellere kleuren en vallen meer op. Sommigen vinden dit minder mooi en kiezen daarom voor een houten speelhuisje voor in de tuin.

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk een leuk speelhuisje voor in de tuin of binnen. Veel plezier!

Inhoudsopgave:

Wat is een speelhuisje

Verschillende soorten

Speelhuisjes top 10

Laatste update: 22-3-2023

Houten speelhuisje voor buiten in de tuin

 

De traditionele speelhuisjes zijn natuurlijk gemaakt van hout. Het voordeel van een houten speelhuisje is dat ze minder opvallen in de tuin. Ze lijken meer op een normaal tuinhuisje, en vallen meer weg in een natuurlijke omgeving. Sowieso vallen ze minder op dan een speelhuisje van kunststof. 

 

Een nadeel van een houten speelhuisje is wel dat het onderhoud vereist om het speelhuisje mooi te houden. Zo zal je het hout na verloop van een aantal jaar opnieuw moeten beitsen. Als je dit niet doet zal het huisje snel achteruit gaan, met alle gevolgen van dien.

 

Je zou denken dat een houten speelhuisje duurder is dan eentje van plastic, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Belangrijk is wel om goed te kijken naar (de reviews over) de kwaliteit. Sommige kinderhuisjes voor in de tuin die van goedkoop hout zijn gemaakt, zijn lastig in elkaar te zetten, splijten snel en gaan niet lang mee.

Houten speelhuisje met glijbaan

 

Voor veel kinderen is een houten speelhuisje met glijbaan de ultieme droom. Niet zo gek, want zo’n glijbaan maakt het natuurlijk allemaal extra gaaf. Speelhuisjes met glijbaan kunnen gemaakt zijn van kunststof of van hout. Je vindt ze in onze top 10!


 

Speelhuisje voor binnen in huis

 

Wist je dat er tegenwoordig ook kartonnen speelhuisjes zijn? Deze speelhuisjes van karton zijn bedoeld voor binnen. Logisch, want karton kan niet tegen water. Het voordeel van kartonnen speelhuisjes is dat je ze na het spelen weer makkelijk uit elkaar kan halen en weer compact kan opbergen. Je vindt enkele kartonnen speelhuisjes hieronder in onze top 10.

Direct naar de aanbiedingen?

9. Fantasy Forts Large set wood

Het unieke Fantasy Forts huttenbouwpakket is een bijzonder speelhuisje voor binnen in huis. Dit 34-delige pakket bestaat uit 12 sterke kartonnen platen die je met klittenband aan elkaar kan verbinden. Zo kunnen kindjes met hun eigen creativiteit te gekke hutten bouwen. IN vergelijking met het kartonnen speelhuisje van Van Hut Naar Her is deze vele malen goedkoper.

Het fijne aan dit speelhuisje is dat je het gemakkelijk weer op kan bergen terwijl het opgebouwd een groot geheel wordt. De kartonnen platen nemen namelijk opgestapeld heel weinig ruimte in. Zo is het een leuke vorm om af en toe mee te spelen, en weer nieuwe creaties te bouwen.

Nadeel is wel dat je het alleen buiten kan gebruiken als het droog is. En het is jammer dat het karton niet stevig genoeg is om een verdieping te maken waar je op kan staan. Maar we horen van gebruikers dat dat voor het speelplezier echt niet uit maakt!

Geschikt voor leeftijd: 4 - 12 jaar

Fantasy Forts Large Set Wood - Huttenbouwset.jpg

10. Van Hut Naar Her Boshut

De Van Hut Naar Her Boshut is een leuk speelhuisje voor binnen. Het is namelijk gemaakt van dik karton. Hierdoor kan je het makkelijk opbergen als er niet mee gespeeld wordt. Natuurlijk kan je er ook buiten mee spelen, maar dan wel alleen bij droog weer.

Het is een schattig "boshutje" waar kindjes veel plezier mee kunnen beleven. Je kan hem op één manier in elkaar zetten, maar dat betekent niet dat je er niet op vele manieren plezier mee kunnen beleven; bijvoorbeeld als winkeltje of leesplekje.

Consumenten zijn over het algemeen erg enthousiast over dit speelhuisje. Zo voelt het karton bijna zo stevig aan als hout en kan je het super gemakkelijk opbergen. Wij vinden hem zelf wel erg prijzig voor een kartonnen speelhuisje.

Geschikt voor leeftijd: 1,5 - 9 jaar

Van Hut Naar Her - Speelhut-Speelhuisje - Boshut.jpg

8. Smoby Neo Jura Lodge

 

De Smoby Neo Jura Lodge is een leuk, eenvoudig speelhuisje voor buiten. Hij is super stevig en staat echt als een huis. Terwijl het in elkaar zetten best eenvoudig gaat.

Dankzij de deurtjes en raampjes die openklappen is er leuk mee te spelen, en ook binnen is er veel ruimte. Het is een eenvoudig huisje maar heeft toch al leuke details, zoals een voederbakje voor vogels. Ook zijn er veel leuke accessoires los verkrijgbaar om het speelhuisje verder mee uit te breiden.

Geschikt voor leeftijd: 2+ jaar

Smoby Neo Jura Lodge - Speelhuis groen rood.jpg

7. Smoby Chef House

 

De Smoby Chef house is een geweldig speelhuisje voor buiten voor de mini chefs in spé onder ons. Het is echt leuk om te zien hoe kindjes hiermee winkeltje kunnen spelen. Aan de binnenzijde zit een uitgebreid speelkeukentje en het eten kan via het klapraam zo verkocht worden.

Leuke details vind je genoeg in het keukentje, van een kassa met la en creditcard lezer tot een gasfornuis en keukengerei. Wat wij het helemaal af vinden zijn de menu borden aan de voorzijden. Hier kan met krijg het menu van de dag op worden geschreven.

Consumenten zijn dan ook erg blij met het huisje. Het is lekker stevig, makkelijk in elkaar te zetten en super uitgebreid. Kindjes vinden hem geweldig.

Geschikt voor leeftijd: 2+ jaar

Smoby Chef House Speelhuis wit blauw groen.jpg

6. Little Tikes Picknick

De Little Tikes Picknick is net als de Smoby Chef house een leuk speelhuisje voor buiten in de vorm van een "restaurantje". Qua prijs en kwaliteit verschillen ze ook niet veel van elkaar. Beiden gemaakt van kunststof, dus lekker onderhoudsvriendelijk.

 

Little Tikes Picknick is iets eenvoudiger waarder het ook voor iets jongere kindjes geschikt is. Daarnaast is het grootste verschil dat het ook een buitenplaatsje heeft in de vorm van een picknicktafel.

Ook bij dit speelhuisje zijn er veel accessoires om spelend te gaan koken. Denk bijvoorbeeld aan een oventje en kastjes. Leuk detail vinden wij de echt werkende deurbel.

Geschikt voor leeftijd: 1,5 - 5 jaar

Kindjes spelen in Little Tikes Picknick - Speelhuis.jpg

3. Backyard Discovery Sweetwater

De Backyard Discovery Sweetwater is een buitenspeelhuisje gemaakt van hout. Cederhout welteverstaan. Dit ziet er door de natuurlijke uitstraling geweldig uit in tuinen en valt minder op dan een speelgoed speelhuisje. Er komt natuurlijk wel wat meer onderhoud bij kijken, al is het hout wel al behandelt met een watergedragen beits.

Backyard Discovery is een grote Amerikaanse producent van buitenhuisjes. De speelhuisjes zijn zeer kwalitatief en gemakkelijk in elkaar te zetten met begeleiding van een speciale app. Vergeleken met het houten speelhuisje Axi Nova vinden wij deze completer, beter afgewerkt en voordeliger.

Ook dit speelhuisje is weer een speelkeukentje. Helemaal compleet met gootsteen, deurbel en zelfs bloempothouders aan de buitenkant. Consumenten zijn er erg blij mee, al vinden sommigen het hout wat zacht en kan het snel splijten bij de installatie.

Geschikt voor leeftijd: 2 - 10 jaar

Backyard Discovery Sweetwater Speelhuis - 117x107x140cm - Cederhout - met Speelkeukentje.j

4. Smoby Neo Friends House

De Smoby Neo Friends House is één van de populairste buitenspeelhuisjes van kunststof doordat het heel compleet en ruim is tegen een prima prijs. Zo is hij zelfs 172 cm hoog.

Het speelhuisje wordt compleet geleverd met o.a. de picknicktafel en een deurbel en is verder op veel manieren uit te breiden met leuke accessoires, van een zomerkeuken tot aan terrastegels. 

Consumenten zijn er erg blij mee en geven hem 4,8 van de 5 sterren op basis van bijna 100 reviews. Hij is super stevig en biedt eindeloos veel speelplezier. Sommige ouders zeggen zelfs dat hun kind is verhuisd ;)

Geschikt voor leeftijd: 3+ jaar

Smoby Neo Friends House Speelhuis wit groen rood.jpg

5. Axi Noa

De Axi Noa is is het eerst buitenspeelhuisje in dit overzicht gemaakt van hout. Het is een leuk speelhuisje voor buiten als je op zoek bent naar een speelhuisje dat je goed kan laten aansluiten bij de stijl van jouw tuin. Zo is qua ontwerp een onopvallend speelhuisje wat niet aanvoelt aan speelgoed. En daarnaast is het hout nog onbehandeld, zodat je het kan afwerking in de door jou gewenste kleur.

Het speelhuisje is gemaakt van duurzaam FSC Hemlock hout. Consumenten vinden het mooi huisje van prima kwaliteit. De kunsstof raampjes kunnen wel snel beschadigen. En het is ook een relatief klein huisje van 133 cm hoog. Dit vinden sommigen een nadeel, maar het kan natuurlijk net zo goed voordelig zijn dat het niet te veel ruimte in je tuin inneemt.

Geschikt voor leeftijd: 1,5+ jaar

AXI Noa Speelhuis Naturel - 135 x 111 x 133 cm - FSC 100% Hemlock hout - Prefab.jpg

1. AXI Beach Lodge XL

 

De nummer één van deze speelhuisjes top 10 is de AXI Beach Lodge XL. Hij lijkt sterk op de Smoby Stilt house, alleen dan is deze gemaakt van hout. Dit maakt hem wat luxer en ook duurder, maar qua speelplezier maakt het natuurlijk niets uit.

Door de houten constructie kan het wel een mooier gezicht zijn in de tuin, zeker als het hout wat geleefd heeft. Hemlock hout splintert niet dus je hoeft je geen zorgen te maken over splinters. De groene glijbaan is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Consumenten zijn er erg blij mee. Het huisje is super stevig, makkelijk in elkaar te zetten en lekker compleet met zelfs plexiglas raampjes. Een mooi gezicht in de tuin en mede door de glijbaan biedt het veel speelplezier voor kindjes. Nadeel is wel dat je het hout toch af en toe zal moeten onderhouden.

Geschikt voor leeftijd: 2+ jaar

AXI Beach Lodge XL Speelhuis Klassiek - Limoen groene Glijbaan.jpg
Verschillende soorten kinderspeelhuisjes
Wat is een speelhuisje
De top 10 beste speelhuisjes van 2021!
9. Fantasy Forts Large set wood
10. Van Hut Naar Her Boshut
8. Smoby Neo Jura Lodge
7. Smoby Chef House
6. Little Tikes Picknick
5. Axi Noa
4. Smoby Neo Friends House
3. Backyard Discovery Sweetwater
2. Smoby Stilt House

2. Smoby Stilt House

Voor veel kindjes is een speelhuisje met een glijbaan de ultieme droom. Met de Smoby Stilt house komt voor veel kindjes deze droom in vervulling. Het is een leuk speelhuisje voor buiten gemaakt van kunststof.

Het speelhuisje staat op een verhoging waardoor je met een trappetje het huisje in kan gaan om er vervolgens weer met de glijbaan vanaf te glijden. Het huisje zelf is niet groot, maar groot genoeg om spannende avonturen in te beleven.

Consumenten zijn er over het algemeen dan ook erg tevreden met hun aankoop en geven de Smoby Stilt house 4,9 van de 5 sterren verdeeld over meer dan 20 reviews. Hij is lekker stevig, redelijk makkelijk in elkaar te zetten en zorgt vooral voor ontzettend veel speelplezier.

 

Geschikt voor leeftijd: 2 - 10 jaar 2+ jaar

Smoby Stilt house - Speelhuis met glijbaan.jpg
1. AXI Beach Lodge XL

De top 10 beste speelhuisjes!

 

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de populairste speelhuisjes van nu. Hieronder vind je de tien beste die wij voor je hebben geselecteerd. Welk speelhuisje past het beste bij jouw situatie? Wordt het er eentje met een glijbaan, een speelhuis van hout of juist van kunststof?

Via de links bij de producten kan je de speelhuisjes verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Lichtblauw speelhuis in groene tuin - foto van Chris Cooper
bottom of page