De beste luieremmer? Koopadvies & top 10 2022

Moeder verschoont luier baby

We weten allemaal dat een baby veel kan lachen, huilen, brabbelen, maar vooral veel kan poepen. En die poepluiers kunnen behoorlijk stinken. Soms vraag je je wel eens af hoe zo'n klein persoontje zoveel stank kan creëren. Gelukkig bestaan er tegenwoordig hele goede luieremmers. Zo kan je de stinkende poepluiers stankvrij verzamelen en vervolgens weggooien. Wij vertellen je graag alles wat je moet weten over luieremmers. Kies vervolgens eenvoudig jouw favoriet uit de top 10 luieremmers van 2022!

Wat is een luieremmer?

In een luieremmer kun je volle luiers verzamelen en voorkom je dat vieze geuren zich verspreiden. Dit is vooral handig wanneer je niet telkens naar de kliko wilt lopen na een verschoonbeurt. Als je in een appartement woont is dit vooral handig omdat je dan niet de prullenbak in de keuken hoeft te gebruiken die de nare geuren gewoon laat lopen en tevens ook al gauw vol zit.

Verschillende soorten luieremmers

Er zijn verschillende soorten luieremmers in verschillende prijsklassen.

  • Klassieke luieremmer

  • Luieremmer met dubbel afsluitbare deksel

  • Luieremmer met cassette

  • Luieremmer met draai- of schuifklep
     

Zo heb je bijvoorbeeld de klassieke luieremmer met een normale deksel: je tilt de deksel op, gooit de luier weg en doet de deksel weer dicht. Dit zijn de meest goedkope luieremmers. Het nadeel van dit soort is dat de geurtjes bij het openen van de emmer alsnog vrij kunnen komen.

Daarnaast heb je nog de luieremmer met pedaal en dubbel afsluitbare deksel. Dit kun je een beetje vergelijken met de prullenbak waar je jouw vrouwelijke hygiëneproducten in kunt gooien.

Een luieremmer met een cassette is ook een mogelijkheid. Bij elke draai wordt iedere luier apart verpakt. Je krijgt dan als het ware een sliert van gebruikte luiers zonder dat er nare geuren vrijkomen.

Als laatste hebben we de luieremmer met een draai- of schuifklep. Je legt hierbij de luier in een soort tussenruimte en schuift of draait de deksel waardoor de luier in de emmer valt. Hierdoor krijg je geen nare geuren.

Profielfoto Sandra babyspullen-advies.nl - roze.jpg

Geschreven door:

Sandra

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk een mooie luieremmer. Veel plezier!

Belangrijke kenmerken van luieremmers

Welke luieremmer je kiest hangt helemaal van jouw voorkeur af. Wij kunnen jou wel een aantal tips meegeven voor het kiezen van de luieremmer.

Zo is het bijvoorbeeld interessant om te kijken of er gebruik wordt gemaakt van gewone vuilniszakken of dat er speciale navullingen gekocht moeten worden.

Daarnaast is het formaat ook niet onbelangrijk. In een grote luieremmer passen natuurlijk meer luiers dan een kleine luieremmer, maar er kunnen wel meer geuren ontstaan. Maar het formaat is natuurlijk ook belangrijk omdat het allemaal moet passen in die kinderkamer of waar je jouw kindje verschoont. Ook is jouw eigen lengte van belang omdat het constante bukken ook gewoon vervelend is.

Afhankelijk van de leeftijd van jouw kind(eren) is het misschien ook fijn om een kinderslot op de luieremmer te hebben. Zo voorkom je dat grijpgrage handjes heel die luieremmer overhoop gooien wanneer je even niet in de kamer bent.

Materiaal keuze & budget

Het materiaal is ook van belang omdat je natuurlijk die nare geuren wilt weghouden. Een metalen luieremmer is duurzamer en blijft langer geurloos, terwijl een kunststof luieremmer goedkoper is maar de geur na een lange tijd wel kan opnemen.

Uiteindelijk heeft het natuurlijk ook allemaal te maken met jouw budget. Je kunt al vanaf 5 euro een goedkope luieremmer kopen, en een luxere luieremmer kan oplopen tot 120 euro. Je moet het uiteindelijk zelf beslissen.

Direct naar de aanbiedingen?

10.  Bébé-jou luieremmer met print

 

Deze luieremmer heeft een leuk cartoon plaatje die jouw kind ook wel kan waarderen. Soms kan dit zelfs jouw kindje motiveren om de pampers zelf weg te gooien. Je hebt redelijk wat inhoud met 14 liter waardoor er flink wat luiers in kunnen.

Dit model kan zowel als luieremmer als tummytub of gewone emmer gebruikt worden. De deksel sluit goed af waardoor je geen nare geuren ruikt, maar leeg hem wel op tijd. Bij te laat legen kan het zijn dat de geuren in het plastic gaan zitten. Hij is stevig gemaakt en kan tegen de gemiddelde stoot.

Bebe jou luieremmer met print.jpg

9. Tommee Tippee Simplee Sangenic luieremmer

 

 

Dit is zo'n luieremmer waar we het over hadden waar je ook intiem afvalmateriaal in kunt doen. Er wordt gebruik gemaakt van een scharnierende klep waardoor je geen nare geurtjes in huis hebt.

 

Hij werkt op basis van cassettes waardoor iedere luier apart verpakt wordt. Je kunt ongeveer 180 luiers verpakken voordat de cassette leeg is. Dit betekent dus wel dat je altijd navulcassettes bij de hand moet hebben.

De luieremmer van Tommee Tippee is ongeveer 250 mm hoog waardoor je nog wel zult moeten bukken bij het weggooien, maar dat is voor de ondernemende koter hoog zat om zelf zijn luier weg te gooien.

Tommee Tippee Simplee Sangenic Luieremmer wit

8. Luma Babycare roze luieremmer

 

Als je niet al te luxe wilt doen maar wel een luieremmer wilt hebben die een beetje modern oogt, dan heb je de Luma Babycare luieremmer nodig. De emmer heeft een moderne vorm, is hygiënisch en afsluitbaar met een deksel. De deksel sluit goed af waardoor je geen nare geuren in huis hebt.

Je hebt een inhoud van 15 liter waar flink wat luiers in passen. Tevens kan deze luieremmer ook gebruikt worden als babybadje. De emmer is dan ook onderdeel van een complete serie bad- en verzorgingsartikelen.

Luma Babycare Luma Luieremmer roze

7. Korbell luieremmer


 

Het kan soms enorm hectisch zijn wanneer je een luier aan het verschonen bent. In de ene hand jouw kind, in de andere een luier, en je moet van alles en nog wat tegelijk kunnen van jouw kind. Een luieremmer met pedaal kan dan een uitkomst zijn om zo snel mogelijk alles af te ronden.

Het gebruik van een pedaal zorgt ervoor dat je op een hygiënische en snelle manier de luiers kunt wegwerpen zodat je gelijk verder kunt met de gang van zaken. De luieremmer heeft een inhoud van 15 liter.

Korbell luieremmer wit

6. Angelcare Dress up

 

 

De Angelcare Dress up maakt gebruik van meerlaagse luieremmer-zakken waardoor de nare geurtjes die uit de luier komen snel zullen verwijderd. Er wordt gebruik gemaakt van een push & lock systeem.

Dit wilt zeggen dat je de luieremmer met één druk op de knop open kunt maken, waarna de emmer automatisch luchtdicht verpakt wordt door de navulcassette. Een navulcassette heeft genoeg zakjes voor ongeveer één maand aan luiers.

De Angelcare dress up is origineel omdat je het design kunt aanpassen met los verkrijgbare hoezen. Hierdoor kun je altijd wel een design vinden die bij jouw smaak en interieur past.

Angelcare Dress Up Wit Luieremmer.jpg

5. Automatische luieremmer met sensor

 

 

Hoe ideaal zou het zijn als je de luiers kon weggooien zonder de luieremmer ook maar aan te hoeven raken? Met deze automatische luieremmer met sensor kan dat!

 

Het openen gaat volledig automatisch en de sluiting in het deksel zorgt ervoor dat de nare geuren niet kunnen ontsnappen.

Met de automatische functie blijft de luieremmer 3,5 seconden open staan, maar de handmatige functie is ook altijd nog beschikbaar zodat hij langer open blijft staan. De sensor afstand van bovenaf is ongeveer 15 cm en richt zich met een hoek van 90 graden omhoog waardoor hij niet ongewild open gaat.

Automatische Luieremmer Met Sensor blauw

4. We-Too luieremmer


 

Maak je geen zorgen, als je goed leest zie je dat er WE-Too staat. Deze luieremmer is luchtdicht en heeft een gepatenteerd anti-geursysteem. Hij heeft een stijlvol design waardoor hij in vrijwel ieder kamer goed zou staan. De We-Too luieremmer heeft genoeg inhoud voor 25 luiers waardoor je er wel een aantal dagen mee vooruit kan.

Het is mogelijk om gewoon een pedaalemmerzak te gebruiken zodat je niet ook nog eens navulzakken hoeft te kopen. De gladde afwerking zorgt ervoor dat de buitenkant ook makkelijk schoongemaakt kan worden.

We-Too Luieremmer blauw

3. Diaperchamp luieremmer


 

Het heet niet voor niets de Diaperchamp luieremmer. Dit is een echte kampioen als het gaat om luiers geurloos opruimen, vandaar dat hij in onze top 3 staat.

Hij maakt gebruik van een uniek, gepatenteerd klapmechanisme in het deksel waardoor je de luiers in een enkele beweging kunt weggooien zonder dat er nare geuren vrijkomen.

 

Ook hier is het weer mogelijk om normale vuilniszakken van 60 liter te gebruiken zodat je geen extra kosten maakt. Het is mogelijk om de luieremmer kind-veilig te vergrendelen.

DiaperChamp luieremmers wit

2. Bubula DiaperPail luieremmer

De DiaperPail heeft in 2015 de Mom Trends Musthaves Award gewonnen, dus dan moet hij wel goed zijn, toch? Allereerst zijn wij fan van deze luieremmer omdat je gewoon standaard vuilniszakken kunt gebruiken en geen extra kosten hoeft te maken.

 

Maar daarnaast is het ook een luieremmer die gemaakt is van staal en aluminium waardoor hij dus vrijwel geen nare geurtjes in zich zal opnemen.

De sterke en flexibele rubberen sluiting zorgen ervoor dat die nare geuren ook niet zomaar naar buiten kunnen. En is jouw kind al zo groot geworden dat hij geen luiers meer nodig heeft? Dan kun je de DiaperPail altijd nog gebruiken als extra vuilnisbak!

Bubula DiaperPail luieremmer mint

1. Ubbi luieremmer


 

Met zo veel goede modellen, wat maakt de Ubbi luieremmer dan de beste luieremmer in onze lijst? Laten we eens beginnen met het materiaal.

 

Hij is gemaakt van gepoedercoat staal waardoor hij geen geurtjes zal absorberen en eenvoudig schoon te maken is. De rubberen ring zorgt ervoor dat de nare luchtjes in de emmer blijven en niet door de kamer gaan zweven.

Een standaard afvalzak past in deze luieremmer, maar Ubbi heeft ook gedacht aan de milieubewuste ouders. Zij bieden biologisch afbreekbaar en van 20% gerecycled materiaal afvalzakken aan. Daarnaast kun je ook kiezen voor een waterdichte, wasbare stoffen zak.

Dankzij het kinderslot kan jouw kleintje niet ineens met een onsmakelijke verrassing de kamer uitlopen. Is jouw kind na veel oefenen eindelijk zindelijk? Dan gebruik je de Ubbi luieremmer gewoon als extra vuilnisbak in de badkamer of keuken.

Ubbi luieremmer zand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De luieremmer top 10 van 2022!

Via de links bij de producten kan je de luieremmers verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie