top of page

Advies voor de beste luieremmer

Blije dreumes staat bij drie verschillende Ubbi luieremmers.jpg

We weten allemaal dat een baby veel kan lachen, huilen, brabbelen, maar vooral veel kan poepen. En die poepluiers kunnen behoorlijk stinken. Soms vraag je je wel eens af hoe zo'n klein persoontje zoveel stank kan creëren. Gelukkig bestaan er tegenwoordig hele goede luieremmers. Zo kan je de stinkende poepluiers stankvrij verzamelen en vervolgens in één keer weggooien. Wij vertellen je graag alles wat je moet weten over luieremmers. Kies vervolgens eenvoudig jouw favoriet uit de top 10 luieremmers van dit moment!

Wat is een luieremmer?

Een luieremmer is een speciale vuilnisbak voor luiers en billendoekjes die de stank in de emmer houdt. In een luieremmer kun je volle luiers verzamelen en voorkom je dat vieze geuren zich verspreiden. Dit is vooral handig wanneer je niet telkens naar de kliko wilt lopen na een verschoonbeurt. En als je in een appartement woont is dit handig omdat je dan niet de prullenbak in de keuken hoeft te gebruiken, die de nare geuren gewoon laat lopen en ook altijd al gauw vol zit.

Verschillende soorten luieremmers

Er zijn verschillende soorten luieremmers in verschillende prijsklassen. Deze kan je het makkelijkste in drie typen indelen:

  • Klassieke eenvoudige luieremmer

  • Anti-stank luieremmer met normale vuilniszakken.

  • Anti-stank luieremmer met speciale luieremmer vuilniszakken

Zo heb je bijvoorbeeld de klassieke eenvoudige luieremmer met een normale deksel: je tilt de deksel op, gooit de luier weg en doet de deksel weer dicht. Dit zijn de meest goedkope luieremmers. Het nadeel van dit soort is dat de geurtjes bij het openen van de emmer alsnog vrij kunnen komen.

Daarnaast heb je de meer geavanceerde luieremmers met speciale systemen tegen stank. Sommigen werken hierbij met speciale cassettes en andere werken met normale vuilniszakken. De manieren waarop de luieremmers werken verschillen, van luieremmer met een draaiklep tot aan dubbele schuifsystemen. Allemaal zijn ze zo ontworpen om er voor te zorgen dat er geen stank vrijkomt als je er een nieuwe luier ingooit.  

 

Bij een luieremmer met een cassette maak je geen gebruik van standaard vuilniszakken, maar speciale zakken die in een navul casette zitten. Dit werkt super en vaak ook geheel stankvrij. Het is gemakkelijker om de zakken te verwisselen en ze passen perfect bij de emmer. Het nadeel is hierbij wel dat de navullingen vaak duur zijn, en dat je deze ook niet overal kan kopen. 

Dat is meteen het voordeel van luieremmers met normale vuilniszakken. Vuilniszakken kan je natuurlijk altijd en overal kopen en zijn niet duur. Vaak zijn deze luieremmers duurder in de aanschaf, maar dat haal je er op de langere termijn snel weer uit doordat je geen navullingen hoeft te kopen.

Profielfoto Dyantha babyspullen-advies.nl.jpg

Geschreven door:

Dyantha

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk een mooie luieremmer. Veel plezier!

Belangrijke kenmerken van luieremmers

Welke luieremmer je kiest hangt helemaal van jouw voorkeur af. Wij kunnen jou wel een aantal tips meegeven voor het kiezen van de luieremmer.

Zo is het altijd belangrijk om goed te kijken of er gebruik wordt gemaakt van gewone vuilniszakken of dat er speciale navullingen gekocht moeten worden.

Daarnaast is het formaat ook niet onbelangrijk. In een grote luieremmer passen natuurlijk meer luiers dan een kleine luieremmer, maar er kunnen wel meer geuren ontstaan. Maar het formaat is natuurlijk ook belangrijk omdat het allemaal moet passen in die babykamer of waar je jouw kindje verschoont. Een grotere luieremmer is dan ook niet altijd fijner.

Afhankelijk van de leeftijd van jouw kind(eren) is het misschien ook fijn om een kinderslot op de luieremmer te hebben. Zo voorkom je dat grijpgrage handjes heel die luieremmer overhoop gooien wanneer je even niet in de kamer bent.

Het materiaal is ook van belang omdat je natuurlijk die nare geuren wilt weghouden. Een metalen luieremmer is duurzamer en blijft langer geurloos, terwijl een kunststof luieremmer goedkoper is maar de geur na een lange tijd wel door het plastic kan worden opgenomen.

Uiteindelijk heeft het natuurlijk ook allemaal te maken met jouw budget. Je kunt al vanaf 8 euro een heel goedkope luieremmer kopen, en een luxere luieremmer kan oplopen tot 120 euro. Je moet het uiteindelijk zelf beslissen!

Via de links bij de producten kan je de luieremmers verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Direct naar de aanbiedingen?

Wat is een luieremmer?
Verschillende soorten luieremmers
Belangrijke kenmerken van luieremmers
Lieve baby wordt verzorgd en ingesmeerd- Foto van Khoa Pham

10.  Bébé-jou

Als je op zoek bent naar gewoon een eenvoudige luieremmer, dan kan dit model van Bebe-jou een leuke optie voor je zijn. Het is eigenlijk niets meer en niets minder dan een simpel emmertje met een deksel. Wel met verschillende hele schattige afbeeldingen en kleuren, waardoor 'ie leuk staat in de babykamer.

En voor zo'n goedkope luieremmer werkt hij prima! De emmer is lekker stevig, en de deksel sluit goed af. Hierdoor ruik je geen vieze geurtjes, maar natuurlijk wel zodra je de deksel opent. 

Je hebt redelijk wat inhoud met 14 liter waardoor er flink wat luiers in kunnen. Bébé-Jou zegt zelf dat je hem ook goed kan gebruiken om een babybadje mee te vullen. Nou lijkt ons dat niet zo fris ;)

Bebe jou luieremmer met print.jpg
10.  Bébé-jou

9. Luma Babycare

 

Deze roze luieremmer van Luma Babycare is vergelijkbaar aan die van Bébé-Jou, maar dan met een moderner design. De goedkope emmer heeft de strakke, herkenbare vorm van het merk, is hygiënisch en goed afsluitbaar met een deksel. De deksel sluit goed af waardoor je geen nare geuren in huis hebt.

Je hebt een inhoud van 15 liter waar flink wat luiers in passen. Ouders die hem thuis hebben zijn er zeer over te spreken. Hij is lekker stevig, sluit goed af en staat leuk in de babykamer. 

 

Door zijn vorm is hij ook te gebruiken als Tummy Tub, alleen vragen wij ons wel af hoe je dit hygiënisch doet. We horen van sommige ouders dat zit dit doen. Wij zouden dit niet snel doen, en jij?

Luma Babycare Luma Luieremmer roze
9. Luma Babycare ​

8. We-Too


 

Deze luieremmer van We-Too is erg populair, alleen niet iedereen is even enthousiast in het gebruik. Het lijkt er op dat je er of van houdt, of je vindt het totaal niet prettig. Hij is namelijk altijd luchtdicht dankzij een gepatenteerd dekselsysteem, wat je overigens ook ziet bij andere luieremmers zoals die van Chicco.

 

Het systeem bestaat uit een bolvormige ronde deksel met aan één kant ruimte om een vieze luier in te leggen. Vervolgens draai je de deksel om, en valt de luier in de emmer. Het slimme hierbij is, dat doordat de deksel bolvormig is deze altijd de emmer afsluit. Hierdoor komen er geen vieze geuren vrij zoals bij de goedkopere emmers hiervoor wel het geval is.

 

Maar, in de praktijk werkt dit systeem niet altijd even goed. De emmer zelf is namelijk vrij klein waardoor er best weinig luiers in kunnen, veel minder dan de geadverteerde 25 luiers. En luiers en billendoekjes blijven vaak tussen de deksel klemmen, waardoor je hem niet rond kan draaien. In de praktijk moet je dan toch weer heel deksel open maken.

Maar, de We-Too luieremmer ziet er wel leuk uit en in beginsel is het systeem slim en werkt het goed zolang de emmer niet vol zit of vast komt te zitten. Je kan normale vuilniszakken gebruiken, dus zolang jij regelmatig de emmer leegt kan het misschien toch een fijne luieremmer voor je zijn. 

We-Too Luieremmer blauw
8. We-Too

7. Tommee Tippee Simplee Sangenic

 

 

Deze luieremmer van Tomme Tippee is een handzaam en bijzonder model. De Simplee Sangenic werkt met een slimme scharnierende klep aan de binnenkant waardoor je geen nare geurtjes in huis hebt. Deze sluit de emmer namelijk vanuit de onderkant altijd af, ook wanneer jij hem boven geopend hebt.

 

Hij werkt op basis van cassettes waardoor waarmee je de luiers verpakt. Dit betekent dus wel dat je altijd navulcassettes van dit merk moet kopen, die niet goedkoop zijn. Hij werkt niet met universele cassettes.

Het systeem werkt wel echt handig en hygiënisch en dat kan de prijs van de navullingen waard zijn, de emmer zelf is niet duur. Elke volle emmer kan 18 luiers aan, en in een cassette zitten tien vuilniszakken.

Tommee Tippee Simplee Sangenic Luieremmer wit
7. Tommee Tippee Simplee Sangenic

6. We-Too Essential

 

 

We-Too heeft, waarschijnlijk op basis van de feedback van hun eerste luieremmer, nog een nieuwe luieremmer op de markt gebracht. De Essential werkt niet met de bijzondere bolvormige deksel, maar met een normale deksel. Dit maakt hem minder goed in het constant afsluiten van geur, maar veel mensen vinden hem wel prettiger in het dagelijkse gebruik.

Het is eigenlijk een luxere versie van de simpele emmertjes eerder in deze top 10. Met 20 liter is hij niet groot maar kan je er prima wat volle luiers in kwijt. De deksel sluit perfect af en blijft ook stevig op zijn plek.

Voor veel ouders is het grootste voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld de Tommee Tippee dat je gewoon normale pedaalemmer zakken kan gebruiken. Vuilniszakken zijn altijd goedkoper dan navul cassettes, en je kan ze ook op meer plekken kopen. Wel jammer dat hij alleen in het zwart verkrijgbaar is.

We-too essential luieremmer zwart.jpg
6. We-Too Essential

5. Angelcare Dress up

 

De top-5 bestaat uit luieremmers die wat groter zijn de modellen hiervoor. De Angelcare Dress up is een strak vormgegeven luieremmer die gebruik maakt van cassettes. Met zijn gemiddelde formaat heeft een volle emmer genoeg plek voor 32 luiers. 

De luieremmer zelf is niet duur maar je vergeet niet dat je de navullingen er los bij moet blijven kopen. Deze werken wel fijn en plaats je eenvoudig in de deksel. Je maakt de luieremmer open met één druk op de knop, waarna de emmer automatisch luchtdicht verpakt wordt door de navulcassette. Deze werkt met OdourSeal techniek en verpakt erg goed luchtdicht.

 

Ook leuk: je het design zelf aanpassen met los verkrijgbare hoezen. Hierdoor kun je altijd wel een design vinden die bij jouw smaak en interieur past. Houd je niet van strak, dan vind je genoeg vrolijke prints!

Angelcare Dress Up Wit Luieremmer.jpg
5. Angelcare Dress up

4. Korbell


 

Het kan soms enorm hectisch zijn wanneer je een luier aan het verschonen bent. Met de ene hand zorg je dat je kind niet van de commode kan vallen, in de andere een luier, babydoekje of talkpoeder en dan moet je de baby ook nog eens zien te verschonen. Een luieremmer met pedaal kan dan een uitkomst zijn. Deze Korbell luieremmer is dan ook erg populair.

De Korbell werkt met navullingen met een uniek systeem. De vuilniszakken bestaat namelijk uit één lange sliert die je op ieder moment zelf - heel eenvoudig - kan afsnijden. Vervolgens maak je er een knoopje in en heb je weer een nieuwe vuilniszak.

 

Dit systeem maakt hem erg handig in het gebruik en vooral ook super luchtdicht - je ruikt vrijwel geen vieze luier geurtjes! Hij voelt voor ons wel een beetje plastic aan, maar is gelukkig wel erg stevig.

Korbell luieremmer wit
4. Korbell luieremmer

3. Diaperchamp luieremmer


 

Het Nederlandse DiaperChamp is gespecialiseerd in luieremmers en heeft na het succes van hun Classic model nu de Diaperchamp One geïntroduceerd.  Deze nieuwe luieremmer komt vaak goed uit de test en wordt nu al veel geprezen door ouders en babywinkels. 

De One maakt namelijk gebruik van een slim systeem wat ons sterk doet denken aan het systeem van de We-Too. In dit geval zit de bol echter niet aan de binnenzijde, maar aan de buitenzijde. Hierdoor houd je meer plek over in de emmer zelf, en komt deze ook niet vast te zitten door luiers of billendoekjes.

 

Het grote voordeel van de One is dat je de Diaperchamp met je voet bediend en dat je normale vuilniszakken kan gebruiken en toch een super luchtdicht systeem hebt. Hierdoor ben je voordeliger uit dan bij het gebruik van navullingen. De Diaperchamp heeft een medium formaat met plek voor zo'n 30 tot 40 luiers.

Diaperchamp one luieremmer oranje.jpg
3. Diaperchamp luieremmer

2. Bubula DiaperPail luieremmer

De Bubula Diaper Pail heeft in 2015 de Mom Trends Musthaves Award gewonnen, dus dan moet hij wel goed zijn, toch? Allereerst zijn wij fan van deze luieremmer omdat je gewoon standaard vuilniszakken kunt gebruiken en geen extra kosten hoeft te maken.

 

Maar daarnaast is het ook een premium luieremmer die gemaakt is van staal en aluminium waardoor hij dus geen nare geurtjes in zich zal opnemen. Het schijnt dat dit nog wel eens het geval kan zijn bij kunststtof luieremmers.

De sterke en flexibele rubberen sluiting zorgen ervoor dat die nare geuren ook niet zomaar naar buiten kunnen. En is jouw kind al zo groot geworden dat hij geen luiers meer nodig heeft? Dan kun je de DiaperPail altijd nog gebruiken als extra vuilnisbak!

Deze luieremmer wordt ook verkocht onder het merk Primanova; deze vind je o.a. via de link naar de Gele Flamingo.

Bubula DiaperPail luieremmer mint
2. Bubula DiaperPail luieremmer

1. Ubbi luieremmer


 

De Ubbi luieremmer is wat ons betreft de beste luieremmer van nu! Met zo veel goede modellen, wat maakt de Ubbi luieremmer dan zo goed? Ten eerste is hij gemaakt van gepoedercoat staal waardoor hij geen geurtjes zal absorberen, eenvoudig schoon te maken is en prettig aanvoelt.

 

Daarnaast zijn wij erg gecharmeerd door het frisse en elegante ontwerp, verkrijgbaar in meerdere hippe kleuren en designs. De luieremmer heeft een gemiddeld formaat, met voldoende ruimte voor 20-55 luiers (afhankelijk van de maat luier).

Ook fijn: er past een standaard afvalzak in. Doordat je geen navullingen hoeft te kopen compenseert dit de hogere aanschafprijs. Daarnaast heeft Ubbi heeft ook gedacht aan de milieubewuste ouders en bieden ze biologisch afbreekbare afvalzakken aan. Daarnaast kun je zelfs ook kiezen voor een waterdichte, wasbare stoffen zak.

Verder: dankzij het kinderslot kan jouw kleintje niet ineens met een onsmakelijke verrassing de kamer uitlopen.

 

Ten slotte: Is jouw kind na veel oefenen eindelijk zindelijk? Dan gebruik je de Ubbi luieremmer gewoon als extra vuilnisbak in de badkamer of keuken.

Ubbi luiermmer zandkleur in babykamer naast commode.jpg
1. Ubbi luieremmer
bottom of page