top of page

Kinderfiets kopen? Koopadvies & top 5 2023

meisje op supersuper cooper kinderfiets in natuur.JPG

Het uitzoeken van het eerste kinderfietsje is voor iedereen altijd weer een bijzonder moment. Voor mama en papa is het een mijlpaal dat je zoon of dochter voor het eerst gaat leren fietsen. Maar ook voor kindjes is de overstap van een loopfiets naar een echte fiets een onvergetelijk moment. Er zijn ontzettend veel verschillende kinderfietsjes te koop, en alleen al de keus welke maat kan op het begin al overweldigend zijn. Op deze pagina vind je daarom handige info om je op weg te helpen. En als je weet welke maat het moet worden, dan vind je makkelijk jouw favoriete meisjes of jongensfietjes in de top 5's van 2023!

Verschillende soorten kinderfietsen

 

Als je op zoek bent naar een leuke kinderfiets, dan is het handig om eerst te begrijpen wat voor verschillende kinderfietsen er allemaal verkrijgbaar zijn. Het interessante is, dat de meeste kinderfietsen eigenlijk dezelfde functies en mogelijkheden hebben. Het grootste verschil zit hem in het geslacht:

 • Jongensfiets

 • Meisjesfiets

 • Jongens- en meisjesfiets

De meeste kinderfietsen zijn bedoelt voor of een jongetje, of een meisje. Zo heb je voor jongens hele stoere kinderfietsen en voor meisjes vaak weer hele schattige kinderfietsen. Natuurlijk zijn er ook genoeg genderneutrale kinderfietsen te koop, die voor zowel jongens als meisjes geschikt zijn.

 

Welke maat fiets is geschikt voor mijn kind?

 

Deze vraag horen wij vaak, welke maat kinderfiets is voor mijn kindje geschikt? Dit is dan ook de belangrijkste vraag die je jezelf even moet stellen en moet uitzoeken. 

De maat van een kinderfiets wordt bepaald door de grootte van de wielen. De afmetingen van het wiel worden hierbij weergegeven in inch, en zo heb je kinderfietsen van 10 inch, 12 inch, etc. 

 

Hoeveel inch jouw kind nodig heeft voor zijn of haar kinderfiets is afhankelijk van de lichaamslengte en in mindere mate de leeftijd. In onderstaande tabel kan je eenvoudig zien welke maat kinderfiets geschikt is voor jouw kind. Hierbij zijn de verschillende bandenmaten ingedeeld op leeftijd en lichaamslengte.

 • 10 inch: 2 tot 3 jaar | tot 100 cm

 • 12 inch: 2 tot 4 jaar | 90 tot 105 cm

 • 14 inch: 3 tot 5 jaar | 100 tot 110 cm

 • 16 inch: 4 tot 6 jaar | 105 tot 115 cm

 • 18 inch: 5 tot 7 jaar | 110 tot 120 cm

 • 20 inch: 6 tot 8 jaar | 115 tot 125 cm

 • 22 inch: 7 tot 9 jaar | 120 tot 130 cm

 • 24 inch: 8 tot 11 jaar | 125 tot 140 cm

 • 26 inch: 11+ jaar | 140 tot 160 cm

 • 28 inch: 11+ jaar | 150 tot 170 cm

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk een leuk kinderfietsje. Veel plezier!

Koopadvies

 

Een kinderfiets voor je kindje kopen is harstikke leuk. Wij vinden het zelf erg leuk om er eentje uit te zoeken, maar misschien hou jij daar minder van. Het plezier wat jouw kindje op een fiets gaat beleven maakt altijd alles goed! Het belangrijkste om te bepalen is of jij een echte stoere jongensfiets wilt of een schattig meisjesfietsje, of juist een wat meer neutrale fiets.

 

De tweede stap is om te bepalen welke maat je nodig hebt. In het bovenstaande maattabel kan je eenvoudig zien hoevel inch het fietsje voor jouw kind moet zijn. Ons advies is hierbij om altijd liever een te grote dan een te kleine fiets te kopen. De lichaamslengte geeft naast de leeftijd een goede richtlijn, en onthoud ook dat je bij de meeste fietsjes het zadel in hoogte kan aanpassen. Het stuur meestal niet, waardoor een groeiend kindje toch een keer moet overstappen naar een grotere fiets.

Via de links bij de producten kan je de kinderfietsen verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Direct naar de aanbiedingen?

5. Kiddie Racer Boy 12"

De Kiddie Racer Boy 12 inch jongensfiets is een stoer kinderfietsje met een stalen frame en een stevige bagagedrager. De fiets kan met of zonder de zijwieltjes gereden worden.

Met zijn sportieve design doet de Kiddie racer ons denken aan een BMXje. Dit zie je bijvoorbeeld aan de kunsstof handgrepen en de rode bescherming over het sturur. 

Het zadel kan je in hoogte verstellen,  het stuur niet. De kettingbak is gesloten, dat is wel zo veilig. Alleen jammer dat er geen snelbinders bij de bagagedrager zitten, en het hogere sportieve frame is niet altijd even makkelijk opstappen voor kindjes.

Kinderfiets Kiddie Boy 12 inch Black_Blue_Red.jpg

4. Puky classic steel

 

 

Puky ben je misschien al eerder tegengekomen met hun leuke loopfietsen. Natuurlijk hebben ze ook hele leuke kinderfietjes, zoals dit Classic Steel model.

Met zijn 12 inch banden is het een schattig fietsje voor jongetjes vanaf 3 jaar oud. Wat handig is aan dit ontwerp, is de lage instap. Zo wordt het voor kindjes makkelijker om zelfstandig op de fiets te stappen.

Het is echt een compleet fietsje, die wel wat aan de dure kant is. Maar er dan ook haast niets, wat dacht je van snelbinders, een terugtraprem, handrem, goede verstelmogelijkheden, een kinbeschermer, fietsbel én een mandje? Alleen zijwieltjes ontbreken, maar die kan je er eventueel los bij bestellen.

Puky Kinderfiets Vanaf 3 Jaar Steel Classic 12 Retro Groen.jpg

3. Volare Black Cruiser

De Volare Black Cruiser is een kinderfiets voor alleen de allerstoerste jongens. Het is een Amerikaans model cruiser, die in de films vaak langs het strand van California ziet fietsen.

De Volare cruiser is in Nederland een erg populaire jongensfiets. Ouders zijn er meestal erg tevreden mee en geven hem verdeeld over bijna 50 reviews 4,5 van de 5 sterren.

Zo is de fiets gemakkelijk in elkaar te zetten en lekker stevig. Kindjes fietsen er vaak zo op weg, en vinden het geweldig. Het is een complete kinderfiets voor een schappelijke prijs.

Volare Black Cruiser Kinderfiets - Jongens - 12 inch - Zwart.jpg

2. Spacebaby static Space

De Spacebaby Static Space is het meest sportieve fietsje van deze top 5 jongensfietsen van 12 inch. Hij ziet er echt tof uit, en drukke jongetjes vinden het een feest om op te fietsen.

Dee doorzichtige kettingkast in combinatie met de stoere spatbordjes en dikke zwarte wielen nodigen uit tot racen. Het lichte frame is zelfs gemaakt van magnesium.

Leuk detail is dat zelfs de zijwieltjes een sportief ontwerp hebben. Als ze niet meer nodig zijn, dan kan je ze eenvoudig verwijderen.

Static Space 12 inch Goud.jpg

1. Supersuper Cooper

Supersuper is een harstikke leuk Nederlands merk dat helemaal gespecialiseerd is in kinderfietjes. Ze maken kwalitatieve kinderfietsen met hele leuke designs en bieden hier ook een goede service bij.

De Cooper 12 is hun kleinste model jongensfiets. Het is een stevige, stoere fiets die er in eerste instantie uitziet als een volwaardige fiets voor volwassenen. De zwarte matte kleur en bruine accenten maken het een mooi geheel.

De supersuper jongensfiets heeft een terugtraprem en handrem. De zijwieltjes worden standaard meegeleverd en kan je eenvoudig verwijderen. Doordat 'ie zo stevig en compleet is hij voor sommige kindjes wat aan de zware kant, al is dit voor de meeste jongens geen probleem.

SuperSuper Cooper Jongensfiets 12 inch - Mat Zwart.jpg

Meer in de categorie onderweg:

Kijk ook eens bij:

Geraadpleegde bronnen:

Verschillende soorten kinderfietsen
Welke maat fiets is geschikt voor mijn kind?
12 inch jongens
5. Kiddie Boy 12"
4. Puky classic steel
3. Volare Black Cruiser
2. Static Space
1. SuperSuper Cooper ​
Koopadvies

5. Yipeeh Liberty

De Yipeeh Liberty girl 12 inch meisjesfiets is een schattig kinderfietsje voor de kleine flower power hippies onder ons. De fiets kan met of zonder de zijwieltjes gereden worden.

Het is een heel compleet kinderfietsje, net als de fiets van mama. Zo heeft de Yippeeh een voordrager, voorrem en terugtraprem.

Het is een kwalitatief, degelijk stalen fietsje. De kettingbak is gesloten, zodat er niets tussen kan komen. De 12 inch luchtbanden rijden comfortabel. Ouders zijn enthousiast over de fiets door de leuke uitstraling en de kwaliteit.

Kinderfiets 12 inch Yipeeh Liberty Girl Blauw meisjesfiets.jpg

4. Peppa Pig meisjesfiets

 

Veel kindjes willen de gekke avonturen van Peppa Pig het liefste de hele dag door beleven. Hoe leuk is het dan als je jouw dochter op avontuur kan sturen op haar eigen Peppa Pig Meisjesfiets.

Deze meisjesfiets heeft, anders dan bij de meeste kinderfietsjes, geen luchtbanden maar lekvrije banden van PU. Dit is hetzelfde materiaal als je vaak bij kinderwagens ziet. Het is handig dat ze niet lek kunnen en ook niet opgepompt hoeven te worden, maar het is wel ietsje minder comfortabel dan luchtbanden. Toch zullen kindjes dat op zo'n fietsje niet of nauwelijks merken.

Verder is de Peppa Pig kinderfiets helemaal compleet, inclusief schattige zijwieltjes, een mandje en voor- en achterhandremmen.

Peppa Pig Meisjesfiets roze rood blauw met zijwieltjes.jpg

3. Royalbaby Stargirl

Deze Stargirl kinderfiets van Royalbaby is in Nederland niet zo bekend, maar is in het buitenland erg populair. Het is een ontzettend schattig fietsje, waarop jouw kind zich echt een stoere prinses kan voelen.

Zo is hij erg leuk en stijlvol ontworpen, met de witte banden, witte accenten en de bijbehorende fietsbel, het mandje en de gave franjes aan het stuur. Zelfs de zijwieltjes matchen perfect. Die kunnen bij andere fietsjes nogal eens wat lelijker zijn.

De banden zijn echte luchtbanden, en hij heeft een voor- en achter handrem. Het toffe bij deze fiets is dat je hem al voor 95% in elkaar gezet thuis ontvangt. Je hoeft eigenlijk alleen het stuur nog te bevestigen, en eventueel de zijwieltjes. Mocht je op zoek zijn naar ene groter model, de stargirl is verkrijgbaar in 12 tot 18 inch.

RoyalBaby Meisjes Kinderfiets Stargirl 12 inch meisjesfiets roze rood.jpg

2. Puky ZL Sterling

Puky staat ook in de top 5 12 inch jongensfietsjes met de Classic Steel, die overigens ook leuk is voor meisjes. Deze lila ZL sterling is wel echt meer voor meisjes. Het is een kwalitatief sterk fietsje, met een schattig design zonder al te veel fratsen.

Zoals je van Puky inmiddels wel verwacht is een een hele complete kinderfiets. Denk aan een goede terugtraprem en een handrem, een bagagedrager met reflectoren en een kinbeschermer over het stuur. Het frame en de velgens zijn zelfs van aluminium. 

PUKY Fiets ZL Sering - 12 inch meisjesfiets lila.jpg

1. Supersuper Cooper

Deze Supersuper Cooper staat ook op één bij de jongens. Het Nederlandse merkt maakt toffe, kwalitatieve kinderfietsen met hele leuke designs en bieden hier ook een goede service bij. Vandaar dat deze roze variant van de cooper hier wel op nr. 1 moest staan.

De Cooper 12 is hun kleinste model kinderfiets. Het is een stevige, stoere fiets die er in eerste instantie uitziet als een volwaardige fiets voor volwassenen. De schattige roze kleur en bloemetjes accenten maken het een mooi geheel.

De supersuper meisjesfiets heeft een terugtraprem en handrem. De zijwieltjes worden standaard meegeleverd en kan je eenvoudig verwijderen. Doordat 'ie zo stevig en compleet is hij voor sommige kindjes wat aan de zware kant, al is dit voor de meeste stoere meisjes geen probleem.

Supersuper Cooper - Kinderfiets - meisjesfiets - Roze - 12 inch.jpg
5. Yipeeh Liberty
4. Peppa Pig meisjesfiets
3. Royalbaby Stargirl
2. Puky ZL Sterling
1. Supersuper Cooper
12 inch fiets: meisjesfiets top 5 2022
bottom of page