top of page

Advies voor de beste kinderfiets

meisje op supersuper cooper kinderfiets in natuur.JPG

Het uitzoeken van het eerste kinderfietsje is voor iedereen altijd weer een bijzonder moment. Voor mama en papa is het een mijlpaal dat je zoon of dochter voor het eerst gaat leren fietsen. Maar ook voor kindjes is de overstap van een loopfiets naar een echte fiets een onvergetelijk moment. Er zijn ontzettend veel verschillende kinderfietsjes te koop, en alleen al de keus welke maat kan op het begin al overweldigend zijn. Op deze pagina vind je daarom handige info om je op weg te helpen. En als je weet welke maat het moet worden, dan vind je makkelijk jouw favoriete meisjes of jongensfietjes in de top 5's van dit moment!

Verschillende soorten kinderfietsen

 

Als je op zoek bent naar een leuke kinderfiets, dan is het handig om eerst te begrijpen wat voor verschillende kinderfietsen er allemaal verkrijgbaar zijn. Nou, het antwoord hierop is eigenlijk vrij eenvoudig. Het grootste verschil zit hem namelijk in het geslacht en het formaat.

 

De meeste kinderfietsen zijn bedoeld voor of een jongetje of een meisje. Zo heb je voor jongens hele stoere kinderfietsen en voor meisjes vaak weer hele schattige kinderfietsen. Natuurlijk zijn er ook meer dan genoeg genderneutrale kinderfietsen te koop, die voor zowel jongens als meisjes geschikt zijn.

Dan het formaat, hier heb je veel keuze en bij kinderfietsjes loopt dit normaal gesproken van 10 tot 20 inch. Kinderfietsjes in 10 inch zijn erg klein, en in de plaats hiervan gebruikt met vaak een loopfietsje.

Welke maat fiets is geschikt voor mijn kind?

 

Deze vraag horen wij vaak, welke maat kinderfiets is voor mijn kindje geschikt? Dit is dan ook de belangrijkste vraag die je jezelf even moet stellen en moet uitzoeken. 

De maat van een kinderfiets wordt vooral bepaald door de grootte van de wielen. De afmetingen van het wiel worden hierbij weergegeven in inch, en zo heb je kinderfietsen van 10 inch, 12 inch, etc. 

 

Hoeveel inch jouw kind nodig heeft voor zijn of haar kinderfiets is afhankelijk van de lichaamslengte en in mindere mate de leeftijd. In onderstaande tabel kan je eenvoudig zien welke maat kinderfiets geschikt is voor jouw kind. Hierbij zijn de verschillende bandenmaten ingedeeld op leeftijd en lichaamslengte.

  • 10 inch: 2 tot 3 jaar | tot 100 cm

  • 12 inch: 2 tot 4 jaar | 90 tot 105 cm

  • 14 inch: 3 tot 5 jaar | 100 tot 110 cm

  • 16 inch: 4 tot 6 jaar | 105 tot 115 cm

  • 18 inch: 5 tot 7 jaar | 110 tot 120 cm

  • 20 inch: 6 tot 8 jaar | 115 tot 125 cm

  • 22 inch: 7 tot 9 jaar | 120 tot 130 cm

  • 24 inch: 8 tot 11 jaar | 125 tot 140 cm

  • 26 inch: 11+ jaar | 140 tot 160 cm

  • 28 inch: 11+ jaar | 150 tot 170 cm

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk een leuk kinderfietsje. Veel plezier!

Koopadvies

 

Een kinderfiets voor je kindje kopen is harstikke leuk. Wij vinden het zelf erg leuk om er eentje uit te zoeken, maar misschien hou jij daar minder van. Het plezier wat jouw kindje op een fiets gaat beleven maakt altijd alles goed! Het belangrijkste om te bepalen is of jij een echte stoere jongensfiets wilt of een schattig meisjesfietsje, of juist een wat meer neutrale fiets. 

 

De tweede stap is om te bepalen welke maat je nodig hebt. In het bovenstaande maattabel kan je eenvoudig zien hoeveel inch het fietsje voor jouw kind moet zijn. Ons advies is hierbij om altijd liever een te grote dan een te kleine fiets te kopen. De lichaamslengte geeft naast de leeftijd een goede richtlijn, en onthoud ook dat je bij de meeste fietsjes het zadel in hoogte kan aanpassen. Het stuur meestal niet, waardoor een groeiend kindje toch een keer moet overstappen naar een grotere fiets.
 


Via de links bij de producten kan je de kinderfietsen verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Direct naar de aanbiedingen?

Verschillende soorten kinderfietsen
Welke maat fiets is geschikt voor mijn kind?
Koopadvies
Blij jongetje op kinderfiets in amsterdam met ouders en zusje trots.jpg
Jongens top 5

Dit zijn de top 5 beste jongensfietsen!

5. STITCH

 

 

Deze hippe kinderfiets van STITCH vinden wij er het leukst uitzien van de jongensfietsen in deze top 5. Met zijn gele kleur is het een schattige fiets, en dus wel minder stoer dan een zwarte jongenfiets.

De STICH wordt ocmpleet geleverd met mandje, zijwieltjes en spatborden. De kwaliteit is prima, al horen we af en toe van consumenten dat fiets geleverd is met een kleine beschadiging. Maar, over het algemeen is men juist erg tevreden.

Het is even opletten al je er een besteld, want in tegenstelling tot de productpagina is hij niet beschikbaar in een 12 inch versie, jammer! Gelukkig is een 14 inch juist vaak een goed formaat om mee te starten, als je wilt dat je zoon er wat langer mee kan doen.

Verkrijgbaar in: 14, 16 & 18 inch

Stitch hippe jongensfiets geel met mandje en zijwieltjes.jpg
5. STITCH

4. 2Cycle BMX Fun

De kinderfietsen van 2Cycle zijn in ons land best populair. Ze maken degelijke, kwalitatieve fietsen die relatief betaalbaar zijn. Dit komt mede doordat je ze alleen online kan kopen. Deze BMX Fun jongensfiets is een heel leuk model!

Een echte BMX is het natuurlijk niet, maar het komt in de buurt en maakt het een stoer en sportief jongensfietsje. Hij heeft een terugtraprem en een handrem, zijwieltjes en stoere korte spatborden. Je kan kiezen uit deze witte of een zwarte versie. Er is ook een vergelijkbaar model in het blauw: de Biker.

Je kan het stuur en de zadel natuurlijk in hoogte verstellen. Eén nadeel, net als de STITCH is ook deze niet in een 12 inch versie te koop. Wat wel lekker is, is dat het monteren als vrij eenvoudig wordt ervaren!

Verkrijgbaar in: 14 & 16 inch

2Cycle BMX Fun stoere jongensfiets wit en zwart.jpg
4. 2Cycle BMX Fun

2. SJOEF Cruise

SJOEF is een relatief nieuw Nederlands merk met hele leuke, hippe kinderfietsjes. Het merk is verglijkbaar aan Supersuper. Deze versie, de Cruise, is een mooie uitwerking van hip & stoer. De mooie beige banden contrasteren leuk met het stoere zwarte frame met vlammen. Dit gaan veel jongetjes erg gaaf vinden.

Het is een hele kwalitatieve fiets, met terugtraprem, handrem, bel, zijwieltjes, aluminium velgen en een stootkussen op het stuur. Zoals je van een meer premium merk mag verwachten, is de fiets ook heel gemakkelijk in elkaar te zetten.

Vergeleken met de Cooper vinden wij deze alleen één nadeel hebben: hij heeft zowel voor als achter geen bagagedrager. Kindjes vinden het vaak leuk om spullen mee te nemen op de fiets, zoals de favoriete knuffel of een vriendje. 

Verkrijgbaar in: 12, 14, 16, 18 & 20 inch

SJOEF Cruise jongensfiets kinderen zwart met zijwieltjes en stoere vlammen.jpg

3. Volare Black Cruiser

De Volare Black Cruiser is een kinderfiets voor alleen de allerstoerste jongens. Het is een Amerikaans model cruiser, die je in de films vaak langs het strand van California ziet fietsen.

De Volare cruiser is in Nederland een erg populaire jongensfiets. Ouders zijn er meestal erg tevreden mee en geven hem verdeeld over bijna 50 reviews 4,5 van de 5 sterren.

Zo is de fiets gemakkelijk in elkaar te zetten en lekker stevig. Kindjes fietsen er vaak zo op weg, en vinden het geweldig. Het is een complete kinderfiets voor een schappelijke prijs.

Verkrijgbaar in: 12, 14, 16 & 18 inch

Volare Black Cruiser stoere jongensfiets kinderen zwart.jpg
3. Volare Black Cruiser
2. SJOEF Cruise

1. Supersuper Cooper

Supersuper is een harstikke leuk Nederlands merk dat helemaal gespecialiseerd is in kinderfietjes. Ze maken kwalitatieve kinderfietsen met hele leuke designs en bieden hier ook een goede service bij.

De Cooper is hun populairste model jongensfiets. Het is een stevige, stoere fiets die er in eerste instantie uitziet als een volwaardige fiets voor volwassenen. De zwarte matte kleur en bruine accenten maken het een mooi geheel.

De supersuper jongensfiets heeft een terugtraprem en handrem. De zijwieltjes worden standaard meegeleverd en kan je eenvoudig verwijderen. Doordat 'ie zo stevig en compleet is hij voor sommige kindjes wat aan de zware kant, al is dit voor de meeste jongens geen probleem.

Verkrijgbaar in: 12, 14, 16, 18 & 20 inch

SuperSuper Cooper Jongensfiets Mat Zwart.jpg
1. SuperSuper Cooper ​

Dit zijn de top 5 beste meisjesfietsjes!

Meisjesfiets top 5
Meisje staat naast roze supersuper kinderfiets bij kleurrijke muur.jpg

5. Peppa Pig

 

Veel kindjes willen de gekke avonturen van Peppa Pig het liefste de hele dag door beleven. Hoe leuk is het dan als je jouw dochter op avontuur kan sturen op haar eigen Peppa Pig meisjesfiets.

Deze meisjesfiets heeft, anders dan bij de meeste kinderfietsjes, geen luchtbanden maar lekvrije banden van PU. Dit is hetzelfde materiaal als je vaak bij kinderwagens ziet. Het is handig dat ze niet lek kunnen en ook niet opgepompt hoeven te worden, maar het is wel ietsje minder comfortabel en zwaarder dan luchtbanden. Toch zullen kindjes dat op zo'n fietsje niet of nauwelijks merken.

Verder is de Peppa Pig kinderfiets helemaal compleet, inclusief schattige zijwieltjes, een mandje en voor- en achterhandremmen.

Verkrijgbaar in: 10, 12 & 14 inch

Peppa Pig Meisjesfiets roze rood blauw met zijwieltjes.jpg
5. Peppa Pig

4. SJOEF Classic

SJOEF is een leuk Nederlands merk met kinderfietsjes die qua ontwerp vergelijkbaar zijn aan de fietsjes van Supersuper. De Classic is een robuust ontwerp van een schattige roze meisjesfiets. Hij is sterk vergelijkbaar aan de Cooper van Supersuper.

Het is een kinderfietsje, maar dat merk je bijna niet aan de complete uitrusting. Zo heeft de classic een handrem voor, een terugtraprem, bel, stootkussen, reflectoren, bagagedragers voor- en achter en zelfs een gesloten kettingkast met Unicorn print! 

Wat prettig is bij het online kopen van een fiets, is dat deze al voor 95% afgemonteerd is. Dat betekent dat je zelf alleen nog het stuur, trappers en zijwieltjes moet monteren. Dit moet zelfs jou wel lukken, toch? ;)

Verkrijgbaar in: 12, 14, 16, 18 & 20 inch

SJOEF Classic Kinderfiets meisjesfiets roze.jpg
4. SJOEF Classic

3. Supersuper Cooper

Deze Supersuper Cooper als meisjesfiets staat ook in de top 5 bij de jongens. Het Nederlandse merkt maakt toffe, kwalitatieve kinderfietsen met hele leuke designs en bieden hier ook een goede service bij. Vandaar dat deze roze variant van de cooper hier ook wel in moest staan.

Het is een stevige, stoere fiets die er in eerste instantie uitziet als een volwaardige fiets voor volwassenen. De schattige roze kleur en bloemetjes accenten maken het een mooi geheel. Hij is qua ontwerp en uitrusting vergelijkbaar aan de classic van SJOEF. Wij vinden deze alleen nét nog even wat beter.

De supersuper meisjesfiets heeft een terugtraprem en handrem. De zijwieltjes worden standaard meegeleverd en kan je eenvoudig verwijderen. Doordat 'ie zo stevig en compleet is hij voor sommige kindjes wat aan de zware kant, al is dit voor de meeste stoere meisjes geen probleem.

Verkrijgbaar in: 12, 14, 16, 18 & 20 inch

Supersuper Cooper - Kinderfiets - meisjesfiets - Roze - 12 inch.jpg
3. Supersuper Cooper

2. SJOEF Dolly

De SJOEF Dolly is (samen met de Supersuper Little Miss op één) toch wel het perfecte voorbeeld van een meisjesfiets. Bijna alles is roze, van het frame tot aan de unicorn poppendrager en de te gekke franjes.

Het frame is hetzelfde als van de Classic en ook qua prijs is hij vrijwel gelijk. Het grote verschil zit hem in de extra accessoires die het nog meer een meisjesfiets maken; het mandje, de poppendrager en de stuurslingers.

Een nadeel hiervan is wel dat het meisje geen vriendinnentje achterop kan nemen, want de drager is echt alleen bedoelt voor poppen. Ook was het wat ons betreft nog gaver geweest als de zijwieltjes ook roze waren geweest, zoals bij de Little Miss.

Verkrijgbaar in: 12, 14, 16 & 18 inch

SJOEF Dolly kinderfiets meisjesfiets roze met zijwieltjes.jpg
2. SJOEF Dolly

1. Supersuper Little Miss

De Little Miss is door ons team unaniem uitgeroepen tot de beste meisjesfiets. Sowieso vinden we de fietsjes van Supersuper te gek. Ze zijn niet goedkoop, maar wel van hele goede kwaliteit en met te gekke designs. Deze Little Miss is echt de ultieme meisjesfiets.

Qua ontwerp is hij sterk vergelijkbaar aan de SJOEF Dolly, met  de franjes aan het stuur, het schattige mandje en de poppendrager. De contrasterende wielkast maakt het een speels geheel. Mocht jij of je dochter het toch wat té roze vinden, dan heb je ook de keuze uit een witte en een blauwe versie.

Een nadeel is wel dat je de fietsen van Supersuper wat meer zelf in elkaar moet zetten dan die van SJOEF. Als je echt twee linkerhanden hebt dan zijn is dat misschien de overweging waard. 

Verkrijgbaar in: 12, 14, 16, 18 & 20 inch

Supersuper Little Miss kinderfiets meisjesfiets roze met zijwieltjes.jpg
1. Supersuper Little Miss
bottom of page