top of page

Advies voor de beste babyvoedingmaker

Baby met NutriBullet Baby Bullet.jpg

Met een babyvoedingmaker kan je zelf de meeste gezonde babyhapjes maken. Dit doe je door de groente en fruit eerst te stomen, en vervolgens te pureren. Een babyvoeding maker maakt het je mogelijk om op een eenvoudige manier gezonde, verse babyvoeding te maken. Maar hoe werkt een babyvoedingmaker dan precies, en wat is de beste babyvoedingmaker die je nu kan kopen? Dat lees je allemaal op deze pagina! 

Hoe werkt een babyvoedingmaker / babycook?

 

Met de meeste babyvoedingmakers kan je eten stomen, blenden, opwarmen en ontdooien. Om gezonde babyhapjes te maken maak je gebruik van de stoomfunctie en de mixer. Het proces hierbij is simpel: eerst stoom je de groente, het fruit, het vlees en / of vis tot dit gaar is, en vervolgens mix je het geheel tot een smeuïg babyhapje.

 

Doordat je de groente en andere voeding stoomt behoud je alle vitamines en mineralen. Stomen is namelijk een hele gezonde manier van voedselbereiding. Dit is in combinatie met het blenden dus perfect voor babyhapjes. Bij veel babyvoedingmakers kan je zelfs het kookvocht apart bewaren en gebruiken. Hier zitten ook weer allerlei gezonde voedingsstoffen in.

 

Verschillende soorten babyvoeding makers

 

Eigenlijk verschillen de meeste babyvoedingmakers niet zo qua functionaliteit. Met de meest complete babyvoeding maker kan je voeding:

 

  • Stomen

  • Blenden

  • Verwarmen 

  • Ontdooien

 

In principe kunnen alle babyvoedingmakers zowel stomen als blenden. Beide zijn namelijk onderdeel van het bereiden van babyhapjes. Dit geldt alleen niet voor de NutriBullet Baby Bullet die je op nummer 9 vindt in onze babyvoedingmaker top 10. Deze kan alleen mixen en is wat dat betreft dus niet een klassieke babyvoedingmaker, maar wel een heel handig apparaat!

 

Sommige babyvoedingmakers kan je ook nog eens gebruiken om babyflesjes mee te steriliseren. Hiervoor gebruik je dan simpelweg de stoomfunctie waarmee je ook het eten bereid.

Profielfoto Dyantha babyspullen-advies.nl.jpg

Geschreven door:

Dyantha

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk de perfecte babyvoedingmaker. Veel plezier!

Direct naar de aanbiedingen?

Koopadvies: Philips Avent of Béabe Babycook?

 

De meeste bekende en meest gebruikte babyvoeding makers zijn wel die van Philips Avent en de Babycooks van Béabe. Voor veel consumenten is het dan ook de vraag tussen welke van de twee merken ze kiezen. 

 

Ons koopadvies hierbij is simpel: wij zouden altijd een Philips Avent babyvoedingmaker kiezen. Dit komt vooral door het gebruiksgemak. De Avent babyvoeding makers zijn echt slim ontworpen. Zodra het eten gestoomd is, hoef je de hele kom alleen maar even om te draaien en weer vast te klikken om verder te gaan met het mixen. Super simpel en zo gepiept.

 

Bij de babyvoedingmakers van Béabe daarentegen zit je net even wat te klooien met een stoommandje. Deze moet je eerst uit de kom halen om hem vervolgens weer leeg te gooien in dezelfde kom. Net onhandig en je moet het mandje ook weer apart schoonmaken.

 

Dit is in ieder geval hoe wij er naar kijken. Er zijn genoeg consumenten die juist weer voor de Babycook kiezen, bijvoorbeeld omdat ze deze mooier vinden en ook gewoon prettig vinden werken. Beabé is met de Babycook original zelfs de uitvinder van de babyvoedingmaker in 1989. Om die reden noemen veel mensen een babyvoedingmaker ook wel een Babycook.

Hieronder kan je onze selectie van de top 10 beste babyvoedingmakers van dit moment zien. Via de links bij de producten kan je de babyvoedingmakers verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

10. Béaba Babycook Original

 

Het Franse Béabe heeft lang geleden, in 1989, de eerste Babycook geïntroduceerd. Je kan dus wel zeggen dat ze best wel ervaren zijn op het gebied van babyvoedingmakers. De Babycook Original is het opvolgende model uit 2003.

En, alhoewel het een prima babyvoedingmaker is, voelt deze inmiddels ook echt wel een beetje gedateerd aan. Dat terwijl de prijs met dik €100 nog stevig is. Wat ons betreft ben je nu beter uit met de Babycook Solo, Duo of Neo.

Maar, mocht je van nostalgie houden dan is de Babycook Original geen slechte aankoop hoor. Het is een stoomkoker en blender in één, die kan stoomkoken, pureren, ontdooien en verwarmen.

Béaba Babycook Original Grey-Blue babyvoedingmaker.jpg

8. Philips Avent Essential SCF862/02

 

De babyvoedingmakers van Philips Avent zijn bij veel mensen bekend en geliefd. De Essential SCF862/02 is het instapmodel. Dit 2-in-1 essential model is zowel een stomer als een blender. Net zoals alle Philips Avent producten werkt hij intuïtief en gemakkelijk.

Het maken van een babyhapje gaat dan ook erg simpel. Je legt de gewenste groente in het mandje en begint met stomen. Daarna hoef je alleen het mandje om te draaien en kan je het eten direct gaan blenden. Dit gaat iets minder makkelijk dan bijvoorbeeld bij de duurdere 2-in-1 of de 4-in-1 babyvoedingmakers van Avent.

Consumenten zijn er dan ook zeer tevreden met de Avent Essential en geven hem 4,3 / 5 sterren. Het bereiden van een hapje is erg gemakkelijk, al is het wel jammer dat er geen standaard instellingen op zitten.

 

Je moet het dus elke keer zelf in de gaten houden, al gaat dat wel makkelijk. Je moet bijvoorbeeld ook zelf in de gaten houden of het waterreservoir nog vol genoeg is. Maar het is dan ook het instapmodel babyvoedingmaker van Philips Avent.

Philips Avent SCF862-02 - Stomer - blender babyvoedingmaker.jpg

6. Babymoov Nutribaby

 

De Babymoov Nutribaby is een echte keukenrobot. Het is de enige babyvoedingmaker uit dit overzicht met een aparte stomer en een aparte blender. Een leuk detail is dat je hem zelfs kan gebruikjes om babyflesjes mee te steriliseren.

Op het centrale bedieningspaneel kan je alle instellingen makkelijk vinden. Links vind je de grote stomer met twee mandjes van ieder 750 ml. Rechts de blender met 700 ml inhoud en drie snelheden. Het is echt een apparaat waar je in één keer grote hoeveelheden babyvoeding kan maken.

Dat is ook vooral wat consumenten er fijn aan vinden, in één klap een voorraadje babyhapjes maken. Daarnaast is 'ie lekker makkelijk schoon te maken en makkelijk in gebruik. Nadeel is natuurlijk wel dat het best een groot apparaat is samen. Maar als je de blender niet gebruikt kan je deze apart opbergen.

Keukenrobot Babymoov Nutribaby - Industrieel Grijs babyvoedingmaker.jpg

1. Philips Avent 2-in-1 SCF870/20​

 

De Philips Avent 2-in-1 SCF870/20 is de babyvoedingsmaker uit het middensegment van het merk en is wat ons betreft de beste koop en beste babyvoedingmaker van dit moment. Het voordeel van dit iets duurdere model ten opzichte van de Essential, is dat deze minder ruimte inneemt en het slimme systeem heeft om van stomen naar blenden over te gaan. Ook heeft hij geen problemen op het gebied van verkleuringen of het lastig schoonmaken zoals bij de duurdere de SCF883/01.

De kom is met 800 ml niet super groot, maar wel groot genoeg om twee hapjes mee te bereiden. Zeker aan het begin wanneer je baby nog jong is. Zodra ze ouder worden kunnen ze wel een hele kom in één keer op.

Het fijne aan deze babyvoedingmaker is echt dat hij gemakkelijk werkt, weinig ruimte inneemt en ook nog eens mooi staat op het aanrecht. Als je klaar bent met stomen dan hoef je de kom alleen maar om te draaien en weer vast te klikken om te beginnen met blenden. Je kan er ook mee verwarmen.

Het merendeel van de consumenten is er dan ook erg tevreden mee en geeft het apparaat 4,3 / 5 sterren. Een nadeel is wel dat hij best een beetje veel lawaai maakt tijdens het mixen. Maar met het fijne gebruiksgemak, leuke ontwerp, de goede prestaties en het goed kunnen schoonmaken is dit onze favoriete babyvoedingmaker.

Philips Avent SCF870-20 - Stomer - Blender babyvoedingmaker.jpg

5. Béaba Babycook Solo

 

De Béaba Babycook Solo is in 2012 geïntroduceerd (tegelijkertijd met de Duo) als uitbreiding van het assortiment van de Babycook Original. Het is een eenvoudig te bedienen babyvoeding maker die zowel kan stomen, mixen, opwarmen als ontdooien

Het gebruik van de Babycook Solo is in principe makkelijk. Vul het mandje met blokjes groente of fruit van 1 x 1 cm en vul het waterreservoir met de gewenste hoeveelheid water afhankelijk van de stoomtijd. Wanneer het stomen klaar is verwijder je het mandje, bewaar je het kookvocht eventueel apart en leg je de gestoomde ingrediënten zonder mandje in de mixer. Even laten mixen en... klaar!

Toch zijn gebruikers wisselend tevreden met het apparaat. De kom is lekker groot (1100 ml), hij is makkelijk te bedienen, is makkelijk schoon te maken en doet goed zijn werk. Maar sommigen vinden de kwaliteit matig, het veel snijwerk om de kleine blokjes te maken en het stoommandje raakt snel vol. Ook is niet iedereen te spreken over de kwaliteit van het apparaat.

Beaba Babycook® Solo Dark Grey babyvoedingmaker.jpg

3. Philips Avent 4-in-1 SCF883/01


 

De Philips Avent 4-in-1 CVF883/01 is het topmodel babyvoedingmaker van Avent. Het bijzondere is dat deze qua prijs momenteel op bijna hetzelfde niveau zit als de SCF870/20, en dat hij niet op nummer één staat in dit overzicht.

 

Dit komt doordat er in de dubbele boden een klein gaatje zit waar etensresten in kunnen komen. Dit kan je op geen enkele manier schoonmaken. En ook verkleurd plastic het plastic van de kom snel, bijvoorbeeld als je iets met wortelen maakt.

 

Het gebrek heeft echter geen invloed op de prestaties. Je kan er namelijk harstikke goed babyvoeding mee stomen, pureren, verwarmen en ontdooien. Wat handig is ten opzichte van de SCF870 is de transparante waterbak, zodat je makkelijk kan zien of er genoeg water in zit. Ook kan je hem op meer manieren instellen, heeft hij een grotere kom (1000 ml) en klinkt er een piepje als 'ie klaar is.

Toch vinden wij het verkleuren en het niet goed kunnen schoonmaken, net zo als veel consumenten, toch echt wel een probleem.  Jammer, want het is verder een fantastische babyvoedingmaker. Vandaar dat wij de iets simpelere SFC870/20 de betere keuze vinden.

Philips Avent SCF883-014 4-in-1 babyvoedingmaker.jpg

7. Baby Brezza Food Maker Deluxe

Baby Brezza ken je misschien van hun baby senso. De Baby Brezza Food Maker Deluxe is een mooie babyvoedingmaker van het merk die kan stomen en blenden. Het is zelfs de enige babyvoedingmaker die met één handeling automatisch stoomt én blend.

De Food Maker Deluxe is dan ook makkelijk in gebruik. Gooi het eten in het apparaat en druk op de knop. Na het stomen begint 'ie automatisch met blenden. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om alleen te stomen of te blenden.

De watertank is verwijderbaar, zo kan je hem gemakkelijk bijvullen. Daarbij heeft hij een LCD display waarop je de o.a. de tijd kan zien. Een nadeel vinden wij wel het wat lompe design, wat niet zo mooi staat op het aanrecht. Je krijgt er wel hele leuke knijpflesjes bij om te vullen met babyhapjes.

Baby Brezza Food Maker Deluxe keukenmachine en mixer babyvoedingmaker.jpg

4. Béaba Babycook Duo

De Béabe Babycook Duo babyvoedingmaker is hetzelfde als de Babycook Solo, alleen dan heeft hij niet één maar twee stomers / blenders. Op deze manier is het een handig apparaat als je op het zelfde moment meer babyvoeding moet bereiden.

De Babycook Duo is dan ook een handige babyvoeding maker voor bijvoorbeeld tweelingen. Je kan met beide kommen van 1100 ml tegelijkertijd stomen, blenden, opwarmen of ontdooien.

Beaba Babycook® Duo White - Silver babyvoedingmaker.jpg

2. Béaba Babycook Neo

De Beaba Babycook Neo is het nieuwste model babyvoedingmakers van het Franse merk. Dit topmodel is in 2019 geïntroduceerd. Met dezelfde goede prestaties op gebied van gezonde babyvoeding bereiding, maar dan met enkele handige verbeteringen in kwaliteit en gebruiksgemak en nieuwe mogelijkheden.

Zo hebben ze geluisterd naar de reviews van consumenten en is de kwaliteit verder verbeterd ten opzichte van de Solo. Het stoommandje is van roestvrijstaal en ook de watertank heeft nu een RVS binnenkant. 

Wat verder handig is, is dat de watertank een grotere opening heeft zodat je deze makkelijker kan bijvullen én schoonmaken. Ook is de kom met 1250 ml echt een slag groter, en kan je dus meer babyvoeding per keer bereiden.

Veder kan je er op een vergelijkbare manier als de Original, de Solo en de Duo mee stomen, mixen, verwarmen en ontdooien. Hij is een stuk stiller bij het mixen dan de Avent SCF87020/20, maar je moet hier wel zelf het mandje verwijderen en leegmaken. Consumenten vinden hem mooi om te zien en prettig in gebruik.

Beaba Babycook Neo Eucalyptus Green babyvoedingmaker.jpg

9. NutriBullet Baby Bullet

De NutriBullet ken je misschien wel van Tel Sell. Irritante reclames maar wel een erg mooi product. Wij hebben hem ook in huis en koken er met plezier mee. Deze NutriBullet Baby Bullit is hun leuke en vooral erg handige blender speciaal voor baby's.

De Baby Bullit is niet echt een babyvoedingmaker, maar je kan er wel met het grootste gemak mixen, pureren, hakken en blenden. Je vult de maatbeker en maakt hem dicht. Vervolgens klik je hem simpel in het apparaat en activeer je hem door er op te drukken. Maar je kan het eten dus niet verwarmen of stomen, het is echt alleen handige blender.

Het leuke van de Baby Bullit is dat je de maatbeker met oortjes kan gebruiken om er direct uit te eten. Of je vult de bijbehorende bewaarpotjes. Deze hebben een bewaardatum indicator.

NutriBullet Baby Bullet - Blender voor babyvoeding babyvoedingmaker.jpg

Kijk ook eens bij:

Geraadpleegde bronnen:

Hoe werkt een babyvoedingmaker?
Verschillende soorten babyvoeding makers
Koopadvies: Philips Avent of Béabe Babycook?
De beste babyvoeding maker top 10 van 2021!
10. Béaba Babycook Original
8. Philips Avent Essential SCF862/02
6. Babymoov Nutribaby
1. Philips Avent 2-in-1 SCF870/20​
4. Béaba Babycook Duo
3. Philips Avent 4-in-1 SCF883/01
7. Baby Brezza Food Maker Deluxe
5. Béaba Babycook Solo
2. Béaba Babycook Neo
9. NutriBullet Baby Bullit
Babyvoeding in vrolijke kom met banaan en mooie kleuren - foto van Gabrielle Henderson
bottom of page