top of page

De beste flessenwarmer? Koopadvies & top 10 2023

Philips Avent SCF35800 - Flesverwarmer sfeerfoto.jpg

Een flessenwarmer is een handig apparaat om babyflesjes met flesvoeding of moedermelk op de juiste temperatuur te krijgen, zonder dat het je moeite kost. Het is de makkelijkste manier om een babyflesje tot de juiste temperatuur te verwarmen. Op deze pagina lees je alles over de flessenwarmer. Zo vertellen we je wat nou het verschil is ten opzichte van au bain-marie verwarmen of het verwarmen in de magnetron. Ook beschrijven we de verschillen tussen flessenwarmers, delen we onze kooptips en hebben we de top 10 flessenwarmers van 2023 voor je beoordeeld.


 

Hoe werkt een flessenwarmer?

 

Een flessenwarmer is een elektrisch apparaat dat babyflesjes snel en gelijkmatig kan verwarmen. Een flessenwarmer werkt door het genereren van stoom. Je vult een fles warmer met de aangegeven hoeveelheid kraanwater. Vervolgens brengt het apparaat het water aan de kook, wat zorgt voor stoom. Deze stoom verwarmt het babyflesje.

 

Overigens werken niet alle flessenwarmers met stoom. Er bestaan ook flessenwarmers die een flesje au bain-marie verwarmen. En sommige flessenwarmers verwarmen een flesje met een elektrisch warmtedeken.

 

Flessenwarmer, au bain-marie of magnetron?

 

Er zijn drie gangbare manieren om een babyflesje te verwarmen:

 

  1. Flessenwarmer

  2. Au bain-marie

  3. Magnetron

 

Bij au bain-marie verwarm je het babyflesje in een pannetje met water. Door het water te verwarmen wordt het flesje ook warm. 

 

Je kan een babyflesje ook gemakkelijk verwarmen in de magnetron. Het nadeel hierbij is echter wel dat het moeilijk te controleren is of het flesje de juiste temperatuur heeft bereikt. Zo kan het gemakkelijk gebeuren dat je het flesje met babyvoeding of moedermelk in een magnetron té warm maakt.

Profielfoto Dyantha babyspullen-advies.nl.jpg

Geschreven door:

Dyantha

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk de perfecte flessenwarmer. Veel plezier!

Verschillende soorten flessenwarmers

 

Als je kijkt naar goede, moderne flessen warmers, dan kan je deze in de volgende categorieën indelen:

 

  • Analoge flessenwarmer

  • Digitale flessenwarmer

  • Flessenwarmer voor onderweg in de auto


 

Daarbij zijn sommige flessenwarmer tevens geschikt om babyflesjes, fopspenen en onderdelen te steriliseren. In dit geval wordt er bij de de flessenwarmer een stoomkap geleverd. Deze zorgt ervoor dat er een soort stoomcabine ontstaat, wat in de meeste gevallen 99,9% van de bacterien doodt.

 


 

Koopadvies: wat is de beste flessenwarmer?

 

We krijgen vaak de vraag wat nou de beste flessenwarmer is. Het antwoord hierop is niet gemakkelijk, want dit ligt vooral aan jouw situatie en persoonlijke voorkeuren. Zo biedt een digitale flessenwarmer meer opties en mogelijkheden dan een analoge variant, maar dit maakt hem ook weer wat complexer en moeilijker in het gebruik.

 

Ook zal niet iedereen een flessenwarmer voor onderweg in de auto nodig hebben. Sommige flesverwarmers zijn hier speciaal voor ontwikkeld, terwijl je andere weer zowel in de auto als thuis kan gebruiken. De modellen die speciaal voor gebruik in de auto ontwikkeld zijn, zijn vaak weer wat compacter dan een multifunctioneel apparaat.

 

Ten slotte is de sterilisator functie ook niet voor iedereen een must-have. De een zal hier veelvuldig gebruik van maken, terwijl andere consumenten hun babyflesjes liever op een andere manier steriliseren. Bijvoorbeeld door een babyfles in een pan uit te koken.

Hieronder vind je onze beoordeling van de top 10 beste flessenwarmers van 2023. Hopelijk helpt dit jou in het maken van je keuze. Via de links bij de producten kan je de flessenwarmers verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Direct naar de aanbiedingen?

10. Dr. Brown Deluxe

 

Waar de babyflesjes van Dr. Brown met recht harstikke populair zijn omdat ze gewoon erg goed zijn, valt deze Deluxe flessenwarmer van het merk helaas echt enorm tegen.

In eerste instantie lijkt het een mooie digitale flessenwarmer te zijn, met functies als het snel en veilig opwarmer van babyflesjes met stoom, als het steriliseren van flesjes, onderdelen en fopspenen.

De hoge prijs lijkt dan ook gerechtvaardigd te worden, met bijvoorbeeld de voorprogrammeringsmogelijkheden, het LCD scherm, het grote waterreservoir en het naar eigen zeggen geschikt zijn voor alle Dr. Brown babyflesjes.

Toch krijgen we veel negatieve signalen te horen van teleurgestelde consumenten. Zo is het blijkbaar ontzettend lastig om de juiste temperatuur flesje te krijgen (dit wisselt enorm) en is het apparaat in veel gevallen binnen enkele maanden kapot. Ook is het waterreservoir alleen op een vreemde manier bij te vullen.

Wat ons betreft heeft de Dr. Brown Deluxe flessenwarmer dan ook de minst goede prijs / kwaliteit verhouding.

Dr. Brown's Deluxe Flessenwarmer en Sterilisator.jpg

8. Alecto BW-500​

 

De Alecto BW-500 is een prima instapmodel flessenwarmer van het merk. Je kan er flesjes moedermelk en babyvoeding mee opwarmen, en zelfs ook potjes babyvoeding.

Het is een simpele flessenwarmer die je op drie verschillende temperaturen kan instellen. Je vult de flessenwarmer met water, wat vervolgens gaat stomen. Zodra de flesverwarmer op de ingestelde temperatuur is, gaat het blauwe lampje uit. 

 

Dit betekent dus wel dat je zelf de tijd van verwarming in de gaten moet houden; je kan de tijd niet instellen. Ook is deze variant niet te gebruiken om flesjes mee te steriliseren.

 

Wij vinden de Alecto BW-500 een goede keus voor een budget flessenwarmer voor in huis. 

Alecto BW-500 Flessenwarmer.jpg

6. Alecto BW-512+

 

De Alecto BW-512+ is praktisch gelijk aan de Alecto BW-512. Het enige verschil? De 512+ versie heeft ook de mogelijkheid tot het steriliseren van flesjes, speentjes en andere onderdelen.

Het steriliseren gebeurt met de meegeleverde stoomkap. De stoom die zich ophoopt in de kap zorgt er voor dat 99,9% van alle bacteriën wordt gedood.

De Alecto BW-512+ is de beste keus als je op zoek bent naar een betaalbare flessenwarmer die je zowel thuis als onderweg kan gebruiken, en die ook nog eens kan steriliseren.

Alecto BW-512 CAR+ Flessenwamer met autoplug, stoomkap en sterilisator.jpg

3. Philips Avent SCF358/00​

 

De SCF358/00 is dé flessenwarmer van Philips Avent. Het is een eenvoudige flessenwarmer met een mooi, simpel ontwerp en gemakkelijke bediening. En ondanks zijn simpele verschijning heeft hij een aantal geavanceerde functies.

Zo heeft hij een slimme temperatuurregeling, die de begin én eindtemperatuur meet. Hierdoor krijg je de flesjes beter op temperatuur dan bij bijvoorbeeld de Alecto BW-500. Deze meet de begin- en eindtemperatuur niet, en het eindresultaat is dus afhankelijk van het water wat je erin hebt gedaan.

Verder kan hij het flesje tot 60 minuten op temperatuur houden, en kan je er ook goed babyvoeding mee ontdooien (en verwarmen). Ook is het apparaat eenvoudig schoon te maken.

Consumenten zijn over het algemeen erg tevreden. De Philips Avent flesverwarmer neemt weinig ruimte in en doet goed wat 'ie moet doen. Het is wel jammer dat hij geen stoomkap heeft om flesjes mee te steriliseren. Ook is hij niet digitaal, waardoor je hem niet handig kan programmeren.

De Philips Avent SCF358/00 is volgens ons de beste keus als je op zoekt bent naar een kwalitatieve, eenvoudige flesverwarmer voor thuis die er mooi uit ziet, op een constante manier werkt en gemakkelijk te bedienen is.

Philips Avent SCF35800 - Flesverwarmer.jpg

5. Babymoov Nutrismart

 

De Babymoov Nutrismart is een prima digitale flessenwarmer die goed werkt. Hij heeft automatische verwarmtijden en is ook geschikt voor babyvoeding.

De bediening van de Babymoov Nutrismart voelt alleen wel wat goedkoop aan, terwijl hij zelf juist met ruim zestig euro best prijzig is. Het grote voordeel van deze flessenwarmer is dat je hem ook in de auto kan gebruiken. Al vinden wij hem wel erg groot voor in de auto.

De Babymoov Nutrismart is wat ons betreft dan ook alleen een slimme keuze als je perse een digitale flessenwarmer wilt die je ook onderweg in de auto kan gebruiken.

Babymoov NutriSmart Flessenwarmer.jpg

1. Luvion Eco Fast Deluxe


 

De Luvion Eco Fast Deluxe is erg vergelijkbaar aan de Alecto BW-700. Dit topmodel van Luvion is wat ons betreft de beste flessenwarmer, dankzij de digitale bedieningsmogelijkheden en de constante, goede prestaties. Vergeleken met de BW-700 vinden wij hem ook een stuk mooier staan op het aanrecht.

Eigenlijk alle functies die je mag verwachten zitten erop: makkelijke bediening met een LCD-display, een timer die hem automatisch uitschakelt, snelle en constante opwarming, ontdooiing van moedermelk en ingevroren babyhapjes en hij is geschikt voor babyflesjes van alle bekende merken. Daarbij kan je hem ook gebruiken om te steriliseren.

 

Wat ons betreft is dit de beste koop voor een digitale flessenwarmer. Hij is met €40-€50 niet duur, en van super kwaliteit. Met een 4,4 / 5 sterren beoordeling zijn de meeste gebruikers het met ons eens.

Luvion Eco Fast Deluxe 4 in 1 Flessenwarmer.jpg

7. Alecto BW-512​

De Alecto BW-512 is het broertje van de Alecto BW-500, en is grotendeels hetzelfde. Beide hebben 500W vermogen en stomen de flesjes op dezelfde manier.

Het enige verschil is, dat je de BW-512 ook kan gebruiken onderweg in de auto. Dit dankzij de 12V auto-stekker. Hij heeft ook een normale stekker, dus je kan hem ook goed thuis gebruiken.

Vergeleken met de Hauck Feed me, moet je deze Alecto BW-512 wel ook in de auto vullen met water. Op zich geen probleem, maar de Hauck is wat dat betreft wel makkelijker in de auto.

De Alecto BW-512 kan je daarbij wel ook top thuis gebruiken, en is dan ook een goede optie als je een flessenwarmer wilt die je vooral thuis en af en toe onderweg gebruikt.

Alecto BW-512 CAR Flessenwarmer met 12V autoplug.jpg

4. MyBambini's Pro

De MyBambini's Pro is naar eigen zeggen de eerste draagbare flessenwarmer ter wereld. Wij zijn iets vergelijkbaars in ieder geval nog niet eerder tegengekomen. Hoe dan ook, wat is dit een ontzettend handig apparaatje!

De MyBambini's is een kleine portable flessenwarmer met een accu, die je via een usb kabeltje oplaadt. Dit betekent dus ook dat je hem in de auto op kan laden. Het enige wat je nodig hebt is water of moedermelk, en dit kan je al in het babyflesje meenemen. Zo ben je dus altijd verzekerd van een warm flesje op de juiste temperatuur, en hoef je geen thermofles mee te nemen of ongemakkelijk te vragen of het café warm water voor je heeft.

 

Met een volle batterij kan je ongeveer 5 flesjes opwarmen. Het verwarmen duurt wel iets langer dan ze zelf claimen, houd rekening met een minuutje of 5. Hierdoor is het ook geen handige flessenwarmer voor thuis, thuis wil je echt dat de flesjes sneller warmer zijn.

Tip: let er even extra op welke versie je koopt zodat deze bij jouw merk en formaat babyflesjes past.

Vrouw met MyBamini draagbare flessenwarmer in hand buiten.jpg

2. Alecto BW-700

De Alecto BW-700 is het grotere broertje van de Alecto BW-500. Het grote verschil zit hem in de digitale bedieningsmogelijkheden en de stoomkap om mee te steriliseren.

Het vermogen is met 500W namelijk gelijk, en opwarmen gaat dus net zo snel. Alle merken babyflesjes passen erin, wat hem geschikt maakt voor iedereen.

Consumenten zijn erg enthousiast en geven de Alecto BW-700 4,2 / 5 sterren gebaseerd op 156 reviews. Bijna iedereen vind hem gemakkelijk in gebruik, goed werkend voor alle soorten flesjes en erg compleet dankzij de digitale bediening, ontdooistand en de sterilisatie mogelijkheid.

Wat ons betreft is het display en het ontwerp wel wat eenvoudig. Maar hij is dan ook relatief schappelijk geprijsd en wel heel erg compleet. Hij wint het naar ons idee net niet van de Luvion Eco fast deluxe, maar dit komt vooral door het ontwerp en is dus ook een kwestie van smaak.

Alecto BW-700 - Snelle digitale flessenwarmer.jpg

9. Hauck Feed me

Als je regelmatig een lange rit moet maken samen met je baby in de auto, dan kan het erg handig zijn om een flessenwarmer voor onderweg in de auto te kopen. Deze speciale flessenwarmer werken op de 12 volts aansluiting die je in iedere auto vindt.

Deze Hauck Feed me flessenwarmer is speciaal gemaakt voor in de auto onderweg. Hij is erg compact, en werkt alléén met de 12-volts stekker.

De flessenwarmer is gemaakt van neopreen, en sluit goed aan om bijna ieder babyflesje. Door zijn compacte vorm en het neopreen kan je hem zo in een bekerhouder in de auto zetten.

De review score op bol.com lijkt vrij slecht, maar wat meer binnen het Duitse Amazon (Hauck is een Duits merk), laat een heel ander beeld zien. Met 4/5 sterren bij bijna 900 beoordelingen is men juist erg te spreken over de feed me. Zo verwarmt hij snel, constant en is 'ie ideaal voor in de auto. Groot voordeel voor in de auto is ook dat je hem niet hoeft te vullen met water.

Wat ons betreft is de Hauck Feed me, mede dankzij zijn prijs van onder de €20, de beste keuze voor een flessenwarmer speciaal voor onderweg in de auto.

Hauck Feed Me Fles- en babyvoedingsverwarmer - Zwart.jpg

Kijk ook eens bij:

Geraadpleegde bronnen:

 
Hoe werkt een flessenwarmer?
Verschillende soorten flessenwarmers
Koopadvies: wat is de beste flessenwarmer?
De beste flessenwarmer top 10 van 2022!
10. Dr. Brown Deluxe
8. Alecto BW-500​
6. Alecto BW-512+
3. Philips Avent SCF358/00​
4. MyBambini's Pro
1. Luvion Eco Fast Deluxe
7. Alecto BW-512​
5. Babymoov Nutrismart
2. Alecto BW-700
9. Hauck Feed me
Moeder en baby met Philips avent flessenwarmer.jpg
bottom of page