top of page

Advies voor de beste flessenwarmer

Philips Avent SCF35800 - Flesverwarmer sfeerfoto.jpg

Een flessenwarmer is een handig apparaat om babyflesjes met flesvoeding of moedermelk op de juiste temperatuur te krijgen, zonder dat het je moeite kost. Het is de makkelijkste manier om een babyflesje tot de juiste temperatuur te verwarmen. Op deze pagina lees je alles over de flessenwarmer. Zo vertellen we je wat nu het verschil is ten opzichte van au bain-marie verwarmen of het verwarmen in de magnetron. Ook beschrijven we de verschillen tussen flessenwarmers, delen we onze kooptips en hebben we de top 6 flessenwarmers van dit moment voor je beoordeeld. Veel plezier!


 

Verschillende manieren om een flesje te verwarmen

 

Er zijn drie gangbare manieren om een babyflesje te verwarmen:

 

  1. Au bain-marie

  2. Magnetron

  3. Flessenwarmer

 

Bij au bain-marie verwarm je het babyflesje in een pannetje met water. Door het water te verwarmen wordt het flesje ook warm. Dit is een ouderwetse, tijdrovende manier die veel energie kost (voor jou en het fornuis) en waarbij het moeilijk is om goed te meten en te timen wanneer de melk de juiste temperatuur heeft bereikt. Het kan wel een oplossing zijn wanneer je geen flessenwarmer of magnetron in de buurt hebt.

 

Je kan een babyflesje ook gemakkelijk verwarmen in de magnetron. Het nadeel hierbij is echter wel dat het moeilijk te controleren is of het flesje de juiste temperatuur heeft bereikt. Zo kan het gemakkelijk gebeuren dat je het flesje met babyvoeding of moedermelk in een magnetron té warm maakt.

De beste manier om een flesje te verwarmen is met een flessenwarmer. Hiermee weet je zeker dat je de melk op de juiste temperatuur krijgt, en het kost je zelf erg weinig moeite.

Hoe werkt een flessenwarmer?

 

Een flessenwarmer is een elektrisch apparaat dat babyflesjes snel en gelijkmatig kan verwarmen. Een flessenwarmer werkt door het genereren van stoom. Je vult een fles warmer met de aangegeven hoeveelheid kraanwater. Vervolgens brengt het apparaat het water aan de kook, wat zorgt voor stoom. Deze stoom verwarmt het babyflesje.

 

Overigens werken niet alle flessenwarmers met stoom. Er bestaan ook flessenwarmers die een flesje au bain-marie verwarmen. En sommige flessenwarmers verwarmen een flesje met een elektrisch warmtedeken. 

Het gebruik van een flessenwarmer heeft meerdere voordelen. Door het flesje of potje gelijkmatig te verwarmen heeft ieder flesje telkens weer dezelfde temperatuur. Op deze manier wordt de veiligheid gegarandeerd. Er iets niets vervelender dan om een te heet flesje aan je baby te hebben gegeven. Daarnaast blijven vitamines en voedingstoffen beter behouden. Te snel verwarmen kan hier een negatieve impact op hebben. Daarnaast zorgt het voor gemak voor de ouder. Het bespaart tijd, en je hebt weinig handelingen zoals bij au bain marie. En als je een model met sterilisator functie hebt kan je ook al je flesjes en speentjes steriliseren.

Profielfoto Dyantha babyspullen-advies.nl.jpg

Geschreven door:

Dyantha

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk de perfecte flessenwarmer. Veel plezier!

Verschillende soorten flessenwarmers

 

Als je kijkt naar goede, moderne flessen warmers, dan kan je deze in de volgende categorieën indelen:

 

  • Flessenwarmers voor thuis

  • Flessenwarmer voor onderweg

 

Flessenwarmers voor thuis zijn verkrijgbaar als analoog model of digitaal met een display. Deze laatste hebben vaak meer mogelijkheden om te timen of een specifieke temperatuur in te stellen. In deze flessenwarmers kan je vaak ook potjes babyvoeding opwarmen.

Flessenwarmers voor onderweg kunnen een uitkomst zijn wanneer je buitenshuis een flesje moet verwarmen. Tot niet heel lang geleden bestonden er vooral flessenwarmers specifiek voor in de auto (met een sigarettenadapter). Deze zie je steeds minder omdat je tegenwoordig veel handigere, super compacte, mobiele flessenwarmers die op een accu werken; zoals de MyBambini.

Daarbij zijn sommige van deze flessenwarmers tevens geschikt om babyflesje  fopspenen en onderdelen te steriliseren. In dit geval wordt er bij de de flessenwarmer een stoomkap geleverd. Deze zorgt ervoor dat er een soort stoomcabine ontstaat, wat in de meeste gevallen 99,9% van de bacteriën doodt.

Tenslotte bestaan er ook speciale flessenwarmers voor tweelingen. Dit zijn dubbele flessenwarmers, waarmee je tegelijkertijd twee flesjes kan verwarmen. Wij raden hierbij de Alecto BW700TWIN aan.

 

Actueel

 

Ben je op zoek naar de Alecto BW-500, BW-512(+) of de BW-700 maar kan je ze nergens krijgen? Wat er met deze flessenwarmers is gebeurd, lees je in onze blog.
 

Wat is de beste flessenwarmer?

 

We krijgen vaak de vraag wat nu de beste flessenwarmer is. Het antwoord hierop is niet gemakkelijk, want dit ligt vooral aan jouw situatie en persoonlijke voorkeuren. Zo biedt een digitale flessenwarmer meer opties en mogelijkheden dan een analoge variant, maar dit maakt hem ook weer wat complexer en moeilijker in het gebruik.

 

Ook zal lang niet iedereen een flessenwarmer voor onderweg in de auto nodig hebben. Sommige flesverwarmers zijn hier speciaal voor ontwikkeld, terwijl je andere weer zowel in de auto als thuis kan gebruiken. De modellen die speciaal voor gebruik in de auto ontwikkeld zijn, zijn vaak weer wat compacter dan een multifunctioneel apparaat. 

De flessenwarmers op batterij zijn ideaal voor buitenshuis. Deze zijn wat ons betreft een hele mooie aanvulling op een flessenwarmer voor in huis.

 

Ten slotte is de sterilisator functie ook niet voor iedereen een must-have. De een zal hier veelvuldig gebruik van maken, terwijl andere consumenten hun babyflesjes liever op een andere manier steriliseren. Bijvoorbeeld door een babyfles in een pan uit te koken.

Hieronder vind je onze beoordeling van de top 6 beste flessenwarmers van nu. Hopelijk helpt dit jou in het maken van je keuze. Via de links bij de producten kan je de flessenwarmers verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Direct naar de aanbiedingen?

Hoe werkt een flessenwarmer?
Verschillende soorten flessenwarmers
Wat is de beste flessenwarmer?
Actueel
Veschillende manieren van verwamen
Alecto BW-700 flessenwarmer verwarmt babyflesje op houten aanrecht

6. Dr. Brown Deluxe

 

Waar de babyflesjes van Dr. Brown met recht super populair zijn omdat ze gewoon erg goed zijn, valt deze Deluxe flessenwarmer van het merk helaas echt enorm tegen.

In eerste instantie lijkt het een mooie digitale flessenwarmer te zijn, met functies als het snel en veilig opwarmer van babyflesjes met stoom, als het steriliseren van flesjes, onderdelen en fopspenen.

De hoge prijs lijkt dan ook gerechtvaardigd te worden, met bijvoorbeeld de voorprogrammeringsmogelijkheden, het LCD scherm, het grote waterreservoir en het naar eigen zeggen geschikt zijn voor alle Dr. Brown babyflesjes.

Toch krijgen we veel negatieve signalen te horen van teleurgestelde consumenten. Zo is het blijkbaar ontzettend lastig om de juiste temperatuur flesje te krijgen (dit wisselt enorm) en is het apparaat in veel gevallen binnen enkele maanden kapot. Ook is het waterreservoir alleen op een onhandige manier bij te vullen.

Wat ons betreft heeft de Dr. Brown Deluxe flessenwarmer dan ook de minst goede prijs / kwaliteit verhouding die we zelfs afraden om te kopen.

Dr. Brown's Deluxe Flessenwarmer en Sterilisator.jpg
6. Dr. Brown Deluxe

5. Alecto BW-600

De Alecto BW-600 is het nieuwe model van de BW-500 Het is een prima instapmodel flessenwarmer waarmee je moedermelk en babyvoeding kan opwarmen, en ook potjes babyvoeding. In principe is er weinig aan veranderd, behalve een iets andere vorm en design van de standen. Wat wel handig is, is de toevoeging van een potjes houder waarmee je potjes makkelijker uit de flessenwarmer krijgt.

Het is een simpele flessenwarmer die je op drie verschillende temperaturen kan instellen. Je vult de flessenwarmer met water, wat vervolgens gaat stomen. Zodra de flesverwarmer op de ingestelde temperatuur is, gaat het blauwe lampje uit. 

 

Dit betekent dus wel dat je zelf de tijd van verwarming in de gaten moet houden; je kan de tijd niet instellen. Ook is deze variant niet te gebruiken om flesjes mee te steriliseren.

 

Wij vinden de Alecto BW-600 een goede keus voor een budget flessenwarmer voor in huis. 

Alecto BW-600 flessenwarmer op aanrecht met babyflesje en potje.jpg
5. Alecto BW-600​

4. Babymoov Nutrismart

 

De Babymoov Nutrismart is een prima digitale flessenwarmer die goed werkt. Hij heeft automatische verwarmtijden en is ook geschikt voor babyvoeding.

De bediening van de Babymoov Nutrismart voelt alleen wel wat goedkoop aan, terwijl hij zelf juist met ruim zestig euro best prijzig is. Het grote voordeel van deze flessenwarmer is dat je hem ook in de auto kan gebruiken. Al vinden wij hem wel erg groot voor in de auto.

De Babymoov Nutrismart is wat ons betreft dan ook alleen een slimme keuze als je perse een digitale flessenwarmer wilt die je ook onderweg in de auto kan gebruiken en niet voldoende hebt aan de accu van een MyMambini.

Babymoov NutriSmart Flessenwarmer.jpg
4. Babymoov Nutrismart

3. MyBambini's Pro

De MyBambini's Pro is naar eigen zeggen de eerste draagbare flessenwarmer ter wereld. Wij zijn iets vergelijkbaars in ieder geval nog niet eerder tegengekomen. Hoe dan ook, wat is dit een ontzettend handig apparaatje!

De MyBambini's is een kleine portable flessenwarmer met een accu, die je via een usb kabeltje oplaadt. Dit betekent dus ook dat je hem in de auto op kan laden. Het enige wat je nodig hebt is water of moedermelk, en dit kan je al in het babyflesje meenemen. Zo ben je dus altijd verzekerd van een warm flesje op de juiste temperatuur, en hoef je geen thermofles mee te nemen of ongemakkelijk te vragen of het café warm water voor je heeft.

 

Met een volle batterij kan je ongeveer 5 flesjes opwarmen. Het verwarmen duurt wel iets langer dan ze zelf claimen, houd rekening met een minuutje of 5. Hierdoor is het ook geen handige flessenwarmer voor thuis, thuis wil je echt dat de flesjes sneller warmer zijn.

Tip: let er even extra op welke versie je koopt zodat deze bij jouw merk en formaat babyflesjes past.

Vrouw met MyBamini draagbare flessenwarmer in hand buiten.jpg
3. MyBambini's Pro

2. Philips Avent SCF358/00​

 

De SCF358/00 is dé flessenwarmer van Philips Avent. Het is een eenvoudige flessenwarmer met een mooi, simpel ontwerp en gemakkelijke bediening. En ondanks zijn simpele verschijning heeft hij een aantal geavanceerde functies.

Zo heeft hij een slimme temperatuurregeling, die de begin én eindtemperatuur meet. Hierdoor krijg je de flesjes beter op temperatuur dan bij bijvoorbeeld de Alecto BW-500. Deze meet de begin- en eindtemperatuur niet, en het eindresultaat is dus afhankelijk van het water wat je erin hebt gedaan.

Verder kan hij het flesje tot 60 minuten op temperatuur houden, en kan je er ook goed babyvoeding mee ontdooien (en verwarmen). Ook is het apparaat eenvoudig schoon te maken.

Consumenten zijn over het algemeen erg tevreden. De Philips Avent flesverwarmer neemt weinig ruimte in en doet goed wat 'ie moet doen. Het is wel jammer dat hij geen stoomkap heeft om flesjes mee te steriliseren. Ook is hij niet digitaal, waardoor je hem niet handig kan programmeren.

De Philips Avent SCF358/00 is volgens ons de beste keus als je op zoekt bent naar een kwalitatieve, eenvoudige flesverwarmer voor thuis die er mooi uit ziet, op een constante manier werkt en gemakkelijk te bedienen is.

Philips Avent SCF35800 - Flesverwarmer.jpg
2. Philips Avent SCF358/00​
1. Luvion Eco Fast Deluxe

1. Luvion Eco Fast Deluxe


 

De Luvion Eco Fast Deluxe is erg vergelijkbaar aan de Alecto BW-700. Dit topmodel van Luvion is wat ons betreft de beste flessenwarmer, dankzij de digitale bedieningsmogelijkheden en de constante, goede prestaties. Vergeleken met de BW-700 vinden wij hem ook een stuk mooier staan op het aanrecht.

Eigenlijk alle functies die je mag verwachten zitten erop: makkelijke bediening met een LCD-display, een timer die hem automatisch uitschakelt, snelle en constante opwarming, ontdooiing van moedermelk en ingevroren babyhapjes en hij is geschikt voor babyflesjes van alle bekende merken. Daarbij kan je hem ook gebruiken om te steriliseren.

 

Wat ons betreft is dit de beste koop voor een digitale flessenwarmer. Hij is met €40-€50 niet duur, en van super kwaliteit. Met een 4,4 / 5 sterren beoordeling zijn de meeste gebruikers het met ons eens.

Luvion Eco Fast Deluxe 4 in 1 Flessenwarmer.jpg

Kijk ook eens bij:

Geraadpleegde bronnen:

 
bottom of page