top of page
Kinderwagen in buitenlucht sfeerfoto.jpg

Alles voor je baby onderweg

Wanneer je met je baby op avontuur gaat, dan moet je zorgen dat je goed voorbereidt bent. Er komt namelijk best wat bij kijken. Zo is de veiligheid van je baby tijdens de reis en op de weg natuurlijk het allerbelangrijkste.

 

Tijdens de reis is het prettig als je baby rust kan pakken, dus het is ook belangrijk om te zorgen voor genoeg comfort. En, wat dacht je van comfort voor jezelf? Een uitgeruste ouder betekent vaak een uitgeruste baby, en vice verca. 

Wij hebben voor verschillende producten voor onderweg handige informatie opgesteld. Daarnaast vind je bij ieder product een top 10 beoordeling met de beste producten uit die categorie.

  • Veiligheid

  • Comfort

  • Gebruiksgemak

  • Design

  • Mogelijkheden

Buggy's

Een buggy moet vooral compact zijn, en makkelijk in te klappen. Het liefst is deze ook nog licht, en kan hij tegen een stootje. Tegelijkertijd wil je ook dat je kindje hier comfortabel in zit en soms een dutje kan doen.

Waar moet je nou echt op letten bij de aankoop van een buggy? Dat ligt aan jouw leefomgeving en levensstijl. Wij hebben alle tips op een rijtje gezet, samen met de top 10 beste buggy's van Nederland!

Mamas & Papas Armadillo buggy geel.jpg

Autostoel

Bij de aanschaf van een baby autostoeltje zijn er best een aantal punten waar je goed op moet letten. Uiteraard de veiligheid: gelukkig zijn de meeste in Nederland verkrijgbare autostoeltjes zijn als veilig getest. 

Belangrijk is of het autostoeltje in je auto bevestigd kan worden. Hier zijn verschillende manieren voor, zoals Isofix, i-Size of de vertrouwde autogordel. Met onze hulp wordt het kiezen een stukje gemakkelijker. Wij leggen je graag uit hoe het werkt! 

Maxi Cosi AxissFix Plus autostoel - Auth

Duo buggy

 

Een duo buggy of tweeling buggy gebruik je voor niet één maar twee kinderen. Super handig wanneer je een tweeling hebt, of twee kinderen die niet zo veel in leeftijd verschillen. 

De meeste duobuggy's hebben de zitjes naast elkaar geplaatst. Dit maakt ze wat moeilijker om mee te manoeuvreren in smalle of drukke stukjes, maar ze zijn wel best wendbaar. Wij hebben ze stevig getest, onze ervaringen bekijk je op de speciale duo-buggy pagina.

Joovy Kooper X2 Dubbele Buggy - Black - Duo Buggy.jpg

Draagdoek

Een draagdoek is een bijzonder intieme manier om avontuur te gaan met jouw kleine baby. Veilig dicht tegen jouw buik aan, warm bij moeder of vader. Je laat je baby op deze manier geen seconde uit het zicht en je hebt je handen vrij.

Maar het knopen van een draagdoek is nog niet zo gemakkelijk, en het is belangrijk dat de baby goed zit. Hoe knoop je een draagdoek, waar let je op, en wat zijn de beste draagdoeken? Wij vertellen je graag alles wat je moet weten over draagdoeken :)

ByKay - Draagdoek - Stretchy Wrap Deluxe

Draagzak

Een draagzak is eigenlijk de geavanceerde versie van de draagdoek. Met meer verstelmogelijkheden, en een voorgevormde vorm kan je gemakkelijker een fijne positie plek creëren voor je baby. Zo ga jij samen met je kindje veilig op avontuur!

De mogelijkheden met een draagzak zijn eindeloos.Z Zo kan je je kindje op verschillende manieren tillen: op je heup, buik of rug. En is het nou goed om je kindje met het gezichtje naar voren te dragen? En hoe weet je zeker dat je de juiste maat hebt? Lees snel verder en vind gemakkelijk jouw favoriete draagzak.

Ergobaby Omni 360 Draagzak Baby - Pure B

Elektrische bakfiets

Of je nu midden in de stad woont of op het platteland: een elektrische bakfiets is een geweldig vervoersmiddel voor ouders met jonge kinderen. Het is niet alleen een stuk gezonder dan de auto, maar vaak ook veel praktischer.

Geen gedoe met huilende kinderen op de achterbank, autostoeltjes en ander ongemak. Nee, ieder ritje is weer een avontuur. Dit zorgt dan ook bij de meeste kindjes iedere keer weer voor een glimlach op het gezicht. Wij hebben alle info over elektrische bakfietsen voor je op een rijtje gezet.

Vrouw met 3 kinderen fietst op urban arrow family zwart-min.jpg
Burley bee fiietskar geel bevestigd achter sportieve fiets.jpg

Fietskar

Een fietskar is niet zo eenvoudig als de naam je doet vermoeden. Deze speciale karren monteer je achter de fiets, en bieden ruimte voor één of twee kinderen en vaak ook nog wat bagage. Fietskarren kunnen onderling enorm in kwaliteit verschillen.

Die kwaliteit heeft ook direct invloed op de kinderen. Want, zo dicht op de grond achter de fiets aan zonder goede vering kan een hobbelige rit betekenen. Waar moet je allemaal op letten bij de aankoop? Wij leggen het je graag uit!

Fietsstoeltje achter

Met een fietsstoeltje achterop je fiets kunnen jij en je kind samen op de fiets de meest geweldige avonturen beleven. Veiligheid staat hierbij natuurlijk op 1, en je wilt ook een comfortabel zitje voor je kind.

Daarnaast kan je een achterzitje op twee verschillende manieren bevestigen; op de bagagedrager of aan het frame. Er zijn best wel wat mooie achterzitjes verkrijgbaar. Hoe kies je nou het beste achterzitje voor jouw fiets en situatie? Lees snel verder!

Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter - Ao
Bobike GO mini Fietsstoeltje - Roze.jpg

Fietsstoeltje voor

Ook met fietsstoeltje voor op je fiets kunnen jij en je kind samen op de fiets de meest geweldige avonturen beleven. Het stuurt wat zwaarder, maar je hebt wel beter zicht op je kindje.

Lees snel verder als je alles wilt weten over fietsstoeltjes voor voorop je fiets. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste stoeltjes van dit moment. Welk nummer uit de top 10 ga jij voor?

Puky Kinderfiets Vanaf 3 Jaar Steel Classic 12 Retro Groen.jpg

Kinderfiets

Het kopen van een kinderfiets is altijd een heel bijzonder moment. Het betekent namelijk dat jouw kleine jongen of meisje nu echt groot begint te worden! Ook het samen gaan leren fietsen is onvergetelijk.

Het is daarom belangrijk dat je een goede kinderfiets uit zoekt en hier ook rustig de tijd voor neemt. Welke maat band is geschikt voor jouw kind, en waar moet je nog meer op letten bij de aankoop? Wij vertellen het je allemaal met plezier.

Hauck Duett 2 Duo Kinderwagen - Zwart.jpg

Duo kinderwagen

Net als bij buggy's heb je natuurlijk ook speciale duo kinderwagens voor twee kindjes. Wanneer je twee kindjes van dezelfde leeftijd hebt kan je het beste kiezen voor een tweeling kinderwagen. Niet iedere duo kinderwagen kan bijvoorbeeld twee autostoeltjes aan.

Het uitzoeken van een prettige duo kinderwagen is niet gemakkelijk. Kies je voor zitjes voor elkaar of naast elkaar? Wij leggen je graag alle voor- en nadelen uit.

Kinderwagens

Een goede kinderwagen heeft iedere ouder van een jonge baby nodig. Het prijsverschil tussen kinderwagens is groot. Dit vooral doordat er nogal wat kenmerken waarop kinderwagens kunnen verschillen.

De aanschaf is dus ook niet gemakkelijk. Ga je voor een goedkope kinderwagen met beperkte opties en mogelijkheden, of kies je een duurder model met meer comfort en een langere levensduur?

Bugaboo Cameleon 3 plus zwart.jpg
Safety 1st Manga Safe Booster Zitverhoger in auto - rood.jpg

Zitverhoger

Op een gegeven moment wordt jouw kindje te groot voor een autostoeltje, maar is hij of zij echt nog te klein om direct op de zitting te gaan zitten. In dat geval is het tijd voor een zitverhoger.

Een zitverhoger zorgt er voor dat jouw kindje hoger komt te zitten en zo beter beschermd wordt door de gordel. Je kan ze kopen met of zonder een rugleuning. Waar moet je allemaal op letten bij de aankoop? Dat lees je op onze speciale pagina over auto zitverhogers.

Meerijdplankje

Een meerijdplankje is nou echt zo'n aankoop die niet alleen voor ontzettend veel plezier gaat zorgen, maar ook nog eens super handig is voor jouzelf. Het zorgt er namelijk voor dat jij jouw peuter en baby heel eenvoudig tegelijkertijd kan vervoeren!

Je kan een meerijdplankje kopen voor achter de buggy en ook voor achter de kinderwagen. Hiervoor bestaan universele meerijdplankjes maar je kan ze ook kopen die speciaal voor een model kinderwagen zijn ontwikkeld. Wij hebben ons hier in verdiept en delen graag onze ervaringen met jou.

Babyzen YOYO+ Meerijdplankje - Board-min.jpg
bottom of page