De beste babyfoon:
de top-10 van 2021

baby in bed.jpg

Er zijn verschillende soorten babyfoons op de markt, hoe weet je nou welke voor jou de beste is? En, hoe werkt een babyfoon eigenlijk? Wat is de beste babyfoon? Heb ik een babyfoon met camera nodig? Hier helpt het team van babyspullen-advies.nl je graag bij!

Gun jezelf rust met een babyfoon

Je baby uit het oog laten is iets wat je als moeder of vader natuurlijk niet graag doet. Maar, hoe dan ook zal je hier op een gegeven moment toch aan moeten geloven. Wanneer je kindje ligt te slapen, krijgen jij en je baby beiden je verdiende en noodzakelijke rust.

 

Maar het is natuurlijk nooit een prettig idee om niet te precies te weten hoe het met je baby gaat. Je kan alleen moeilijk voor je kind zorgen als je deze ook niet haar echte rust gunt, en vooral de broodnodige rust voor jezelf! Investeer daarom altijd in een goede babyfoon en gun je hele gezin rust! 

 

Hoe werkt een babyfoon?

Het idee van een babyfoon is simpel: je plaatst een sensor bij je kindje, en een ontvanger op de plek waar jij het vaakst bent; bijvoorbeeld in de keuken of de woonkamer. De sensor registreert in ieder geval het geluid wat je baby maakt. Hoor jij niets, dan betekent dat dat je rustig door kan gaan met wat je aan het doen bent want je baby ligt heerlijk te slapen in zijn ledikant. En zodra je baby begint te huilen, ben jij de eerste die het hoort!

 

Een babyfoon met camera, of toch zonder?

 

Voor veel ouders is horen nog niet genoeg, die willen ook kunnen zien dat hun baby lekker ligt te slapen. In dat geval ga je voor een babyfoon met camera.

 

Nu horen we je denken, hier heb je toch ook gewoon een app voor? Dat klopt! Maar dan zal je wel een extra telefoon nodig hebben die je naast je baby kan plaatsen. Dit is meer een nood-oplossing, of bijvoorbeeld handig als je op reis bent. Het team van babyspullen advies.nl adviseert dan ook altijd te 'investeren' in een goede babyfoon.

Wat is de beste babyfoon?

Het team van babyspullen-advies.nl heeft flink onderzoek gedaan naar de beste babyfoons op de markt. We presenteren je dan ook met trots deze babyfoon top 10. Welke wordt jouw topper?! 

Voor je verder leest, moet je begrijpen dat de ideale babyfoon voor een ieder verschilt. Afhankelijk van jouw situatie, persoonlijke voorkeur en budget zal deze top tien voor jou een favoriet aanwijzen. Maar dat kan dus net zo goed nummer 10, als nummer 1 zijn. De beste babyfoon, dat is persoonlijk - veel succes!​

Babyfoon kopen?

Bekijk de top 10 van Nederland!

10. Motorola MBP-8

 

De Motorola MBP-8 digitale DECT babyfoon is wat ons betreft de keuze voor een goede basic babyfoon.

 

Wat handig is, is dat je zowel de ouder- als de kinderunit direct in het stopcontact steekt; nooit meer batterijen nodig! Het nadeel is dan natuurlijk wel dat je beide units niet overal kwijt kunt, maar natuurlijk alleen daar waar een stopcontact zit.

 

Het geluid van deze Motorola MBP-8 is top, en altijd storingsvrij dankzij DECT technologie met een bereik van 300 meter.

 

Een aardige toevoeging is dat je eventueel geluid niet alleen hoort, maar ook ziet aan de reeks lampjes. Zo kan jij gerust je televisie wat harder zetten, of een lekker muziekje aanzetten op je Sonos speaker, en toch meteen op de hoogte zijn wanneer je baby geluid maakt.

 

Maar het blijft wel een basic babyfoon, deze Motorola MBP-8. Zo heeft hij geen terugspreekfunctie, waarmee je je baby gerust zou kunnen stellen door bijvoorbeeld zijn of haar favoriete slaapliedje te zingen.

9. Alecto DBX-85 Full Eco Dect

 


De Alecto DBX-85 babyfoon is al jaren een van de best verkochte babyfoon. Hij voldoet namelijk aan alle eisen die je graag zou willen zien op een basic babyfoon.

 

Zo heeft is hij natuurlijk voorzien van DECT technologie met een bereik van 300 meter. Let wel, dat is het maximale bereik buitenhuis. Binnenshuis moet je eerder denken aan een bereik van zo'n 50 meter.

 

Deze DBX-85 babyfoon van Alecto is voorzien van batterijen. Het grote voordeel hiervan is dat je de beide units kan plaatsen waar je wilt, en ben je niet afhankelijk van de plek van de stopcontacten. Zo heb je de ouderunit altijd in het zich, en kan je deze ook gemakkelijk meenemen wanneer je naar een andere plek verplaatst.

 

Verder heeft dit model, in tegenstelling tot het model van Motorola, een terugspreekfunctie. Zo kan je vanuit de ouderunit praten tegen je baby via de kinderunit.

 

Ten slotte geven leuke lampjes in de vorm van sterretjes het geluid visueel weer;  dit is handig voor wanneer je zelf de tv aan hebt staan. 

8. Luvion Easy

De Luvion Easy babyfoon is de eerste babyfoon in deze babyfoon top-10 met een camera. Het is de instap versie camera babyfoon van Luvion en je kan hem dan ook zien als een basic camera babyfoon.

 

Hij heeft een 2 inch display waarop je jouw baby goed in beeld kan brengen. De kwaliteit van het beeld vinden wij wel wat teleurstellend, maar het voldoet. En dankzij infrarood technologie kan je ook in het donker tot wel 5 meter ver prima kijken. De camera en het display werken beiden op batterijen.

 

Dankzij speciale VOX technologie springt het display pas aan wanneer het geluid registreert. Het bereik is goed tot wel 50 meter binnenshuis.

 

Wat ook handig is, is dat een sensor de temperatuur waarneemt in de kamer waar je baby slaapt. Altijd een prettige gedachte om te weten dat de temperatuur oké is.

 

Als je op zoek bent naar een basic babyfoon met camera, dan is deze Luvion Easy babyfoon zeker geen verkeerde keuze!

Luvion Easy Babyphone.jpg

7. Alecto DBX-88 ECO Dect

Jawel, weer een prachtige babyfoon van het merk Alecto. Deze DBX-88 babyfoon is de grotere broer van de DBX-85 babyfoon.

 

Het verschil? Het display! De DBX-88 babyfoon van Alecto heeft een display, en zijn goedkopere broertje niet. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee.

 

Zo kan je de status en verbindingskwaliteit aflezen op het display. Maar bijvoorbeeld ook de temperatuur van de kamer waar je baby slaapt. Ook kan je zien of je de nachtverlichting van de kinderunit hebt aangezet. Dit zijn net even een aantal features die je dankzij het display krijgt.

 

Het prijsverschil tussen de Alecto DBX-88 met display en de Alecto DBX-85 zonder display is niet zo groot. Als het past binnen je budget, dan raden wij het altijd aan om voor deze versie met display te gaan!

Alecto Baby DBX-88 Full Eco Dect Babyfoo

6. Philips Avent SCD713/26​

Het mooie Nederlandse merk Philips Avent staat bekend om zijn hoogwaardige en innovatieve babyproducenten. Zo ook deze SCD713/26 babyfoon.

 

Waar ze wel ontzettend slecht in zijn, is het geven van leuke, logische en makkelijk te onthouden namen aan hun babyproducten. Als jij buurvrouw Jannie wil overtuigen van het gemak van de SCD713/26, dan gaat dat wel even wat minder makkelijk dan wanneer het gewoon een leuke naam had gekregen, maar goed.

 

Deze babyfoon van Philips Avent is natuurlijk voorzien van DECT technologie, wat zorgt voor kristalhelder en 100% prive geluid.

 

Hij is daarnaast voorzien van een energiezuinige ECO mode wat je helpt de batterijen te besparen. Het bereik is goed en in lijn met de andere babyfoons, namelijk 50 meter binnenshuis en ruim 300 meter buitenshuis.

 

Op het display lees je niet alleen de temperatuur af, maar ook de luchtvochtigheid.

 

Wat we verder een leuke toevoeging vinden zijn het grote en zachte nachtlampje en de verschillende slaapmuziekjes.

 

Deze SCD713/26 babyfoon van Philips Avent is zeker een aanrader voor een kwalitatieve babyfoon met alleen audio.

Philips Avent SCD713-26 Babyfoon.jpg

5. Luvion Essential

Deze Luvion Essential babyfoon is een erg mooie upgrade ten opzichte van het Easy model. De Luvion Essential is dan ook de best verkochte en de best beoordeelde babyfoon met camera van Nederland. Luvion is sowieso een erg sterk merk op het gebied van babyfoons.

 

De beeldkwaliteit is ten opzichte van de Easy variant echt van een hoger niveau. Het scherm is groter, zelfs 3,5 inch en heeft een hogere resolutie.

 

Wat handig is, is dat je meerdere camera's kan aansluiten op de ouderunit met het beeldscherm. Zo kan je eventueel meerdere broertjes of zusjes tegelijkertijd in de gaten houden.

 

Verder is deze Essential babyfoon van Luvion natuurlijk uitgerust met DECT en VOX technologie. Wel is de accuduur van het beeldscherm vrij beperkt, en kan je deze beter direct aansluiten op het stopcontact met de bijbehorende lader.

 

De Essential babyfoon is verder prettig in gebruik en van alle gemakken voorzien. Wat ons betreft isdan ook echt een aanrader als je op zoek bent naar een mooie video babyfoon met een lekker groot display.

Luvion Essential - Babyfoon.jpg

4. Philips Avent SCD733/26 DECT


 

Hier wordt het team van babyspullen-advies.nl nou echt vrolijk van. De babyfoons die je in dit lijstje tot nu toe bent tegengekomen, verschillen van elkaar op de bekende kenmerken, zoals een beeldscherm, nachtlampje of een videocamera.

 

Maar wat deze SCD733/26 babyfoon van Philips Avent nou echt bijzonder maakt, is de sterrenhemel die het kan projecteren! Dat is nou eens leuke innovatie, en weer eens wat anders dan een simpel nachtlampje.

 

Deze versie, de SCD733/26 babyfoon van Philips Avent, heeft namelijk een ingebouwde projector. Hiermee kan je een schitterende sterrenhemel projecteren op het plafond boven jouw baby.

 

Verder is hij van alle bekende features voorzien, zoals DECT, VOX, een super batterijduur en een betrouwbare, veilige en heldere audioverbinding. Natuurlijk kan je ook zowel meeluisteren als terugpraten.

 

Wanneer je niet op zoek bent naar een babyfoon met video,  dan is dit een hele leuke optie; zeker dankzij de ingebouwde sterrenhemelprojector!

Philips Avent SCD733-26 DECT babyfoon.jp

3. Luvion Grand Elite 3 Connect

 

Luvion is zo'n top merk op het gebied van babyfoons (en meer) dat het niet gek is dat je het merk zo vaak tegenkomt in deze babyfoon top tien van babyspullen-advies.nl. 

 

Deze Grand Elite 3 connect babyfoon van Luvion is echt een van de beste babyfoons op de markt. En in de top drie kom je niet zomaar. Dus wat maakt deze babyfoon zo bijzonder?

 

Om te beginnen is dit de eerste babyfoon in deze babyfoon top-10 met wifi verbinding. Zo kan je overal ter wereld zicht hebben op je baby. Ben jij op vriendinnenweekend of zakenreis, en is je partner alleen thuis met de baby? Relax en kijk even mee met de speciale app op je telefoon. Zo kan je met een gerust hart aan de Long Island Ice tea.

 

En zelfs wanneer het wifi het niet doet, is er geen stress. Dan heb je namelijk binnen het bereik in huis verbinding via LLHR technologie; buitenshuis zelfs tot 300 meter. Je kan dus gerust een kopje koffie drinken bij de buren en op je telefoon je kindje in de gaten houden. 

 

Opnemen kan ook. Helaas niet via een sd-kaart, maar alleen met je telefoon via de app.

 

Al met al echt een van de beste babyfoons, en een aanrader als je ook op zoek bent naar een camera verbinding via wifi.

Luvion Grand Elite 3 Connect HD Wifi Bab

2. Alecto Baby DVM-200


 

De DVM-200 babyfoon van Electo Baby is niet voor niets uitgeroepen tot de beste koop in 2019 door de consumentenbond.

 

Hij is natuurlijk 100% storingsvrij, via een speciale 2,4 Ghz FHSS verbinding.

 

Maar wat hem vooral speciaal maakt, is de op afstand bedienbare camera met zoomfunctie. Zo kun je jouw kindje nog beter in de gaten houden! Dit doe je ook nog eens op een gigantisch scherm van wel 4,3 inch.

 

En natuurlijk is DVM-200 babyfoon van Electo Baby van alle bekende features voorzien, zoals een temperatuurmeter, een terugspreek functie en 5 voorgeprogrammeerde slaapliedjes.

 

Het display kan je ook uitbreiden met meerdere camera's. Dit kan voordelig zijn wanneer er meerdere broertjes of zusjes (op komst) zijn.

 

Al met al is dit een van de beste babyfoons op de markt, zeker gezien de scherpe prijs.

Alecto Baby DVM-200 Babyfoon.jpg

1. Luvion Prestige Touch 2

Jawel! We zijn beland bij de absolute nummer 1 van deze babyfoon top tien van babyspullen-advies.nl, oftewel de beste babyfoon - volgens ons dan ;) Waarom deze Prestige Touch 2 babyfoon van Luvion op 1 staat? Dat vertellen we je graag.

 

Als eerste valt het grote display op in het strakke design. Dit zie je niet vaak bij babyfoons, vaak zijn ze wat speelser en toch ook wel ouderwetser ontworpen. Maar deze Luvion Prestige touch 2 babyfoon ziet er uit als een volwaardige computer. Het scherm is groot, namelijk zelfs 7 inch!

 

Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je je baby super goed in de gaten kan houden. Maar je kan het scherm zelfs zo instellen, dat je twee of vier camera's tegelijkertijd kan zien.

 

De camera is op afstand draaibaar en heeft een zoom functie. Beelden opslaan? Dat kan via een ingebouwd sd-slot. De interface van de software werkt vlekkeloos, hij is niet voor niets als beste getest door de consumentenbond.

 

Een nadeel kan voor je zijn dat je de prestige touch 2 babyfoon niet kan verbinden met het internet via bijvoorbeeld wifi. Als dat een must voor je is, dan ben je beter af met de Grand Elite 3 babyfoon van Luvion.

 

Maar het team van babyspullen-advies.nl hoort vaak dat dit voor veel ouders niet nodig is. In dat geval is deze Luvion Prestige Touch 2, vooral dankzij het super scherpe en grote scherm en de draaibare camera, de beste babyfoon!

Luvion Prestige Touch 2 - Babyfoon.jpg

Meer in de categorie slapen:

 
 
 
 

Geraadpleegde bronnen:

Luvion

Wikipedia

Alecto

Philips Avent

Motorola

Consumentenbond

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Als je via de links op onze site iets koopt, ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Meer informatie