top of page

Advies voor de beste duo kinderwagen

Zwangere vrouw met Joovy Qool duo kinderwagen.jpg

Een duo kinderwagen is een handige uitkomst voor wanneer jij in verwachting bent van een tweeling, of er al snel een broertje of zusje aan komt. In een tweeling kinderwagen kan je twee kinderen veilig en comfortabel vervoeren in één kinderwagen. Gelukkig maar, want moet je je eens voorstellen dat je met twee losse kinderwagens op pad zou moeten. Gelukkig zijn hier meer dan genoeg goede dubbele kinderwagens voor ontwikkeld. Maar, waar moet je nou op letten bij de aanschaf? Wat is allemaal handig om te weten, en hoe zorg je er voor dat je de juiste duowagen aanschaft? Hiervoor hebben wij handige informatie opgesteld. Samen met onze reviews van de beste duo kinderwagens kom jij zo bij jouw favoriet uit!

 


 

Verschillende soorten duo kinderwagens

 

Net als bij normale (mono) kinderwagens, vind je ook bij duo kinderwagens verschillende soorten. Allereerst de benanaming, want dat wil nog wel eens verschillen. Duo kinderwagens kom je op verschillende manieren tegen:

 

 • Duo kinderwagens

 • Duo wagens

 • Tweeling kinderwagens

 • Dubbele kinderwagen

 • Duo wandelwagen

 • Tweeling wandelwagen

 • Of als 'modelnaam' + duo

 

Een tweeling kinderwagen is specifiek bedoelt voor tweelingen. Maar eigenlijk kan je alle tweeling kinderwagens gewoon als duowagen gebruiken, omdat je de zitjes apart van elkaar kan ombouwen naar een wiegje.

 

Los van de benaming, ziet het belangrijkste verschil op het ontwerp. Het belangrijkste verschil is namelijk of de zitjes van de kinderwagen naast elkaar, of achter elkaar geplaatst zijn.


 

Duo kinderwagen met zitjes achter elkaar

 

Dubbele kinderwagens waarbij de zitjes, wiegjes of autostoeltjes achter elkaar geplaatst zijn kom je het vaakst tegen. Dit heeft er mee te maken dat de kinderwagen dan net zo smal blijft als een mono kinderwagen. Je kan je voorstellen dat het op deze manier prettiger is er mee te rijden op drukke plaatsen. Hiermee kan je gemakkelijker langs obstakels manoeuvreren dan met een naast elkaar geplaatste tweeling kinderwagen.

 

Het nadeel van een achter elkaar geplaatste duowagen is, is vaak de grotere draaicirkel. Meestal zijn deze duowagens wat langer. Ook al kan je hier makkelijker langs obstakels bewegen, het is wel wat lastiger om mee te draaien.

 

Er zijn duo wagens die net zo compact zijn als een normale mono wagen. Deze kan je dan meestal ook als enkele kinderwagen gebruiken. Handig, maar ze zijn vaak wel wat langer.

 

Het andere nadeel van een dubbele kinderwagen met de zitjes achter elkaar, is het zicht dat je hebt op de kindjes. Omdat de kindjes achter elkaar zitten, kan je vaak één van de twee kindjes minder goed zien. Maar ook hier zijn soms weer allerlei slimme oplossingen voor bedacht, waardoor je de zitjes zo kan positioneren dat je goed of beter zicht hebt op beide kindjes. 

Inhoudsopgave

Verschillende soorten

Koopadvies

Top 10 duo kinderwagens

Laatste update: 15-11-2023

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk een leuke duo of tweeling kinderwagen die bij je past. Veel plezier!

Duo kinderwagen met zitjes naast elkaar

 

Je komt het minder vaak tegen, maar je hebt ook tweeling kinderwagens waarbij de zitjes naast elkaar geplaatst zijn. Deze zijn dus breder, maar wel minder lang. 


Een duo kinderwagen met de zitjes naast elkaar heeft twee grote voordelen. Ten eerste is de draaicirkel korter, en kan je je dus gemakkelijker bewegen. Door de breedte is dit wel weer moeilijker in drukke of smalle gebieden. Het tweede grote voordeel is het zicht wat je hebt op je beide kindjes. Dit is eigenlijk hetzelfde als bij een normale enkele kinderwagen.

Mono & Duo kinderwagen in één

 

Om de nadelen van grote, 'lompe' en soms zelfs onhandige dubbele kinderwagens te beperken, doen producenten er alles aan om ze zo compact mogelijk te houden. Zelfs zo, dat ze er in geslaagd zijn om normale mono kinderwagens ook als duo kinderwagens te gebruiken.

 

Het zal je misschien opvallen dat de gehele top 3 uit onze tien beste duo wagens uit mono of enkele kinderwagens bestaat die je kan veranderen in een duo kinderwagen.

 

Het voordeel hiervan is, naast dat ze zo compact mogelijk blijven, dat je ze ook goed kan gebruiken als je maar één kindje te vervoeren hebt. Dit zijn dan ook goede opties als je al een kindje hebt en kort daarna een tweede kindje krijgt. Of natuurlijk als je dit van plan bent, ook dan is het misschien slim om met zo'n kinderwagen op de toekomst voorbereid te zijn.

 

Het grootste nadeel van deze mono & duo kinderwagens is wel weer, dat deze wat prijziger zijn. Je moet het tweede zitje en wiegje meestal nog apart aanschaffen. 

 

 


 

Koopadvies

 

Waar kan je nou het beste op letten bij de aankoop van een duo kinderwagen? Sowieso alle kenmerken die je ook hebt bij een ‘normale’ kinderwagen, waarvan dit de belangrijkste zijn, naast natuurlijk de prijs:

 

 • Mobiliteit

 • Gemak

 • Rijeigenschappen

 • Opbergruimte 

 • Comfort

 

Het grote verschil is alleen, dat al deze kenmerken voor een duowagen extra belangrijk zijn want ze worden op ieder punt uitdagender of nog belangrijker vergeleken met een normale kinderwagen. Ze zijn vaak groter, zwaarder, en minder compact in te klappen, dus de mobiliteit is slechter. Het gemak is nog belangrijker, want het is met twee kindjes al lastig genoeg. De rijeigenschappen worden sterk beïnvloed door de lengte of de breedte en het extra gewicht van een tweede kindje. De opbergruimte wordt ingenomen door het extra zitje... Het comfort kan gelijk zijn, maar is voor jou misschien weer extra belangrijk gezien de uitdaging van twee lieve kindjes.

 

In onze reviews hebben we de bovenstaande kenmerken meegenomen en getest, en de dubbele kinderwagens hierop beoordeeld. Zo zijn we uitgekomen tot onze top 10 duo kinderwagens van dit moment, die je hieronder kan bekijken.

Via de links bij de producten kan je de duo kinderwagens verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Direct naar de aanbiedingen?

Verschillende soorten duo kinderwagens
Duo kinderwagen met zitjes achter elkaar
Duo kinderwagen met zitjes naast elkaar
Mono & Duo kinderwagen in één
Duo kinderwagen aankoopadvies
Top 10

10. Chipolino Smart Duo

De Chipolino Smart is een echte tweeling kinderwagen, waarbij de zitjes naast elkaar geplaatst zijn. Hij is dus een stuk breder dan een normale kinderwagen, maar heeft wel een vergelijkbare lengte.

Doordat de zitjes naast elkaar geplaatst zijn heb je goed zicht op je beide kindjes. Beide stoeltjes kan je best eenvoudig omtoveren tot een reiswiegje. Als je geen tweeling hebt, kan de de Smart duo dus ook goed gebruiken met twee kindjes van verschillende leeftijd door een zitje en een reiswiegje te maken.

De kinderwagen rijdt prima, al is de breedte wel even wennen. Het voordeel is wel dat je niet één maar twee mega boodschappenmanden tot je beschikking hebt.

Vooral wat betreft het gemak heeft de Chipolino Smart Duo ons verrast. Hij klapt namelijk echt gemakkelijk in, en hiervoor hoef je maar één hand te gebruiken. Eenmaal ingeklapt is hij ook nog eens verassend compact. En je verzorgingsspulletjes voor onderweg neem je lekker mee in de bijbehorende meegeleverde luiertas.

Duo Kinderwagen 0+ new borns Chipolino Duo Smart grijs.jpg

Minpunten

 • Naast elkaar moet je persoonlijke voorkeur zijn

Eigenschappen
 

 • Tweeling & duowagen

 • Zitjes naast elkaar

 • 12 kilogram

 • 0 - 36 maanden

Pluspunten

 

 • Relatief compact, zowel uit- als ingeklapt

 • Makkelijk in gebruik

 • Te gebruiken met optioneel autostoeltje

10. Chipolino Duo Smart

9. X Adventure X-line Duo

 

De X-Adventure X-Line is een leuke duowagen met de zitjes achter elkaar. Hij is vooral erg praktisch, en biedt een hoop mogelijkheden om de kinderwagen aan jouw situatie aan te passen.

Beide zitjes kan je ombouwen naar een reiswiegje. Zo kan je de X-Line goed gebruiken als echte tweeling kinderwagen en als duo kinderwagen. Als je helemaal compleet en in één keer klaar wilt zijn, dan zijn er ook speciale autostoeltjes verkrijgbaar.

De kinderwagen is gemakkelijk in gebruik, zeker voor een kinderwagen uit deze prijscategorie. De duwstang kan je in hoogte verstellen, wat erg prettig is. Zeker ook als jij of je partner wat langer is. Zo sta je niet zo makkelijk zo ontzettend irritant op de rem.

Het zal vanwege zijn lengte wel even wennen zijn om prettig met de X-line te rijden. Hiervoor moet je de duowagen even wat tijd gunnen. En een handige tip, is om het zwaartste kindje onderaan te plaatsen.

X Adventure Xline Tweeling kinderwagen - Domino.jpg

Pluspunten

 

 • Makkelijk in gebruik

 • Grote XL boodschappenmand

 • Compleet incl. voetenzakken en luiertas

Eigenschappen
 

 • Tweeling & duowagen

 • Zitjes achter elkaar

 • 12 kilogram

 • 0 tot 36 maanden

Minpunten

 • Rijden is even wennen door de lengte

9. X Adventure X-line Duo

8. Joie Evalite Duo

 

De Joie Evalite is een frisse duowagen met de uitstraling en het gebruiksgemak van een lichtgewicht duowagen, maar die toch voordelig geprijsd is.

Vergeleken met de voorgaande twee modellen is de Evalite een stuk lichter en compacter. Met slechts 11 kilogram is hij zelfs de lichtste in zijn soort. En lichter dan veel andere enkele kinderwagens!

De Evalite is een prettige duowagen in het dagelijks gebruik. Je klapt hem in één soepele beweging (met twee handen) eenvoudig in met de stoeltjes nog in positie. Met een compact pakketje als resultaat dat zelfstandig rechtop blijft staan.

Zo lichtgewicht betekent wel dat je op bepaalde punten wat aan comfort inlevert. Zo is het zitje niet om te bouwen naar een echte reiswieg, maar kan je wel de leuning geheel platmaken. Hierdoor krijg je een prima plekje, die je eventueel met een babynestje comfortabel kan maken als reiswieg.

Joie Duo Kinderwagen - Evalite Duo - Coal.jpg

Pluspunten

 

 • Super lichtgewicht

 • Compact om mee te rijden

Minpunten

 • Geen echte reiswieg

 • Meer een buggy dan een volwaardige kinderwagen

Eigenschappen
 

 • Tweeling & duowagen

 • Zitjes achter elkaar

 • 11 kilogram

 • 0 - 36 maanden

8. Joie Evalite Duo

7. Maxi-Cosi Dana for 2​

 

De Maxi-Cosi Dana for 2 is een fijne duo buggy die je goed als kinderwagen kan gebruiken met Maxi-Cosi autostoeltjes. Dat maakt hem prettig in gebruik, zeker wanneer je de kinderwagen vaak gebruikt wanneer je op pad gaat met de auto.

Het is een duowagen waarbij de zitjes naast elkaar geplaatst zijn. Dit maakt hem wat breder, maar hij is toch smal genoeg om door de meeste standaard deuren te passen. Een deur moet hiervoor minimaal 79 centimeter breed zijn. Zo heb je een duowagen die lekker 'kort' is, waardoor sturen lekker soepeltjes gaat.

Inklappen gaat gemakkelijk en werkt als een paraplubuggy. Zo past 'ie makkelijk in de meeste kofferbakken.

Het nadeel van deze kinderwagen is wel, dat je het stoeltje niet aan kan passen naar een reiswiegje. Je kan hem wel aanpassen naar een volledige ligpositie. Het is dus ook de vraag of je de Dana for 2 meer als buggy moet zien dan als een kinderwagen. Maar toch werkt hij erg prettig als kinderwagen in combinatie met Maxi Cosi autostoeltjes. De vraag is of je dan nog een apart reiswiegje nodig hebt.

Maxi Cosi Dana For2 Kinderwagen - Nomad Brown (Black Frame).jpg

Pluspunten

 

 • Compacte duowagen met zitjes naast elkaar

 • Werkt top i.c.m. Maxi-Cosi autostoeltjes

Eigenschappen
 

 • Duo buggy/kinderwagen

 • Zitjes naast elkaar

 • 0 - 3,5 jaar

 • 16 kilogram

Minpunten

 • Zonder aparte reiswieg

 • Meer een buggy dan een volwaardige kinderwagen

7. Maxi-Cosi Dana for 2

6. Baninni Luiz Duo

De Baninni Luiz is een mooie, degelijke duo wandelwagen, waarvan één van de grootste voordelen is dat je hem ook als éénzitter kan gebruiken. Je kan één zitje in het midden plaatsen, waardoor je zeker met de compacte afmetingen een normale enkele kinderwagen krijgt.

Je kan de Luiz duo wagen op veel manieren gebruiken, geheel aanpasbaar aan jouw situatie. Het zitje is lekker comfortabel en geeft een goede zitpositie die je op veel manieren kan verstellen. Heb je nog een jonge baby, dan kan je het zitje ombouwen naar een reiswieg. Handig, want je hebt dus geen aparte wieg die je thuis weer ergens moet opbergen.

Gebruikers vinden de Baninni Luiz in de praktijk erg fijn. Hij is namelijk lekker licht en erg compact. Het aanpassen van de wagen gaat eenvoudig en kost weinig moeite. En het belangrijkste zijn de rijprestaties: ondanks de zitjes achter elkaar is hij compact en stuurt hij ook in de bochten soepeltjes.

Baninni Duo Kinderwagen Luiz Zwart.jpg

Pluspunten

 

 • Rijdt soepel door de bochten

 • Ook als mono wagen te gebruiken

 • Geen apart reiswiegje nodig

Minpunten

 • Boodschappenmand tot 3 kilogram

Eigenschappen
 

 • Duo & mono kinderwagen

 • Zitjes achter elkaar

 • 0 tot 36 maanden

 • 16,9 kilogram

6. Baninni Luiz Duo

5. Hauck Duett 2

De Hauck Duett 2 is een van de meest populaire duo of tweeling kinderwagens van Nederland van dit moment. Waarom? Het antwoord hierop is simpel: de prijs / kwaliteit verhouding. 

De Duett 2 heeft een bijzonder ontwerp. Zo is het zitje voorop te gebruiken als zitje of omgebouwd als een reiswieg. Het zitje achterop is heel laag geplaatst en kan alleen gebruikt worden als zitje. Dit betekent dus dat hij alleen voor tweelingen geschikt is die al rechtop kunnen zitten. Wij raden hem dan ook wel vooral aan als duowagen. Het oudere kindje lekker achterin en de newborn voorin de wieg.

Door de lage plaatsing van het achterste zitje is het gewicht van de kinderwagen erg goed verdeeld. Dankzij dit lage zwaartepunt rijdt hij erg lekker. De duwstang is in hoogte verstelbaar, en je kan hem best gemakkelijk met maar één hand duwen.

Verder heeft hij de degelijke basis kwaliteit die je van het Duitse Hauck mag verwachten. Ook fijn, het voorste zitje in omkeerbaar.

Hauck Duett 2 Duo Kinderwagen - Zwart.jpg

Pluspunten

 

 • Compact en met laag zwaartepunt

 • Rijdt soepeltjes ook door de bochten

Eigenschappen
 

 • Duo & tweeling (vanaf 6 mnd)

 • Zitjes achter elkaar

 • 0 - 36+ maanden

 • 16.3 kilogram

Minpunten

 • Niet als tweeling kinderwagen vanaf de geboorte te gebruiken

5. Hauck Duett 2 ​

4. Joovy Qool

 

De Joovy Qool is een premium kinderwagen die je zowel als mono en als duo wagen kan gebruiken. In de basis schaf je hem aan als mono wagen, die je vervolgens met de apart verkrijgbare reiswieg en autostoel kan combineren. Hierdoor kan je hem op 16 verschillende manieren gebruiken.

Dit maakt de Joovy erg geschikt om als kinderwagen te gebruiken voor wie goed voorbereid wil zijn op de toekomst. Als enkele wagen is hij namelijk al prettig, maar hij is echt ontwikkeld om juist ook als duowagen comfortabel, praktisch en mooi te zijn. Hierbij is het een instap premium kinderwagen.

Moeders en vader die de kinderwagen gebruiken zijn erg enthousiast. Zo rijdt de Joovy Qool super lekker en licht, en is 'ie erg makkelijk in het dagelijkse gebruik. Hij heeft ook lekkere grote all-terrain wielen die tegen een stootje kunnen. 

Extra leuk en uniek: de bench seat. Dit apart verkrijgbare bankje is een soort meerijdplankje, maar dan als een verstopt zitje achterop de kinderwagen. Hier kan dus een derde, ouder kind, lekker op zitten.

Joovy Qool Kinderwagen - Grijs - Duo Kinderwagen.jpg

Pluspunten

 • Rijdt heerlijk

 • Super eenvoudig in gebruik

 • Betaalbaar premium

 • Multifunctioneel

Minpunten

 • Tweede zitje apart aanschaffen

Eigenschappen
 

 • Mono & Duowagen

 • Zitjes achter elkaar

 • 0 - 36+ maanden

 • 13,88 kg

4. Joovy Qool

3. Easywalker Harvey 5

 

De Easywalker Harvey 5 is zo'n voorbeeld van een goede mono kinderwagen die ook perfect te gebruiken is als duo wandelwagen. Niet voor niets staat hij ook op in onze kinderwagen top 10. Je kan hem gebruiken als duo of als tweeling kinderwagen; met twee wiegjes, twee zitjes of een combinatie.

Om de Easywalker 5 als duo te gebruiken schaf je eerst de uitbreidingsset aan. Hiermee wordt de basis een stukje langer. Vervolgens kan je hiervoor een aparte reiswieg kopen (die je mogelijk al had bij het eerste kindje) of een zitje. Het is echt een premium kinderwagen, gemaakt van mooie materialen en met een goed doordacht design.

Hij is heerlijk voor in de stad, want hij is lekker compact, kan tegen een stootje en heeft goede rijeigenschappen. De boodschappen mand is lekker groot en makkelijk te bereiken. Samen met de in hoogte verstelbare duwstang en de comfortabele banden met vering manouvreer je soepeltjes over ieder terrein. Stoepje op, stoepje af - geen probleem. Je hebt de keuze uit de normale versie, of de premium versie. Onze voorkeur gaat uit naar de basis versie!

Easywalker harvey 5 duokinderwagen met wieg en zitje groen.jpg

Minpunten

 • As-verlening apart kopen.

 • Tweede zitje of wieg apart aan te schaffen

Pluspunten

 

 • Premium en intuïtief ontworpen

 • Top als mono & duo / tweeling

 • Rijdt mega comfortabel

Eigenschappen
 

 • Mono & duo kinderwagen

 • Zitjes achter elkaar

 • 0 - 36 + maanden

 • 18,9 kg

3. Easywalker Harvey 5

2. Nuna demi grow

 

Nuna is altijd een mooi merk met bijzondere en kwalitatieve babyproducten. Hun producten zijn van gelijkwaardige kwaliteit als Bugaboo, getuige hun samenwerking in de vorm van de Turtle by Nuna autostoel.

Het is echt een kinderwagen ter voorbereiding op de toekomst. Als mono is hij heerlijk, en hij is als duo vrijwel net zo compact als wanneer je hem als mono gebruikt. Om hem als duo te gebruiken schaf je een aparte reiswieg of zitje aan.

Het extra zitje zit erg laag bij de grond, eigenlijk in de bagagemand. Dit zorgt voor een bijzonder prettige wegligging. Het nadeel hiervan is wel, dat het kindje wat onder zit zijn beentjes niet naar beneden kan doen. Dit kindje zit dus altijd in met zijn beentjes in een soort lounge positie.

Verder is het wel echt een premium kinderwagen: bijzonder mooie materialen, slim doordachte systemen, comfortabel om mee te rijden en prettig in het dagelijkse gebruik.

Kinderwagen Nuna Demi Grow Threaded.jpg

Pluspunten

 

 • Super compact, ook als duo

 • Premium design & materialen

 • Fijne wegligging

 • Intuïtief in gebruik

Eigenschappen
 

 • Mono & duo

 • Zitjes achter / onder elkaar

 • 0 - 36+ maanden

 • 13,8 kilogram

Minpunten

 • Tweede positie zittend kunnen de beentjes niet omlaag

2. Nuna demi grow Mono & Duo

1. Bugaboo Donkey 5

 

De Bugaboo Donkey 5 duo lijkt in eerste instantie een vreemde eend in de bijt. Het asymmetrisch geplaatste babywiegje met daarnaast nog een boodschappenmand, geeft niet direct het plaatje wat je verwacht bij een kinderwagen. Maar dat maakt hem juist zo interessant! Het is zelfs alweer de 5e versie (2022) van dit populaire model.

 

De Donkey 5 duo doet namelijk zijn eer aan en is een echte pakezel. Met veel opbergruimte onder de wieg en zelfs er naast. Heb je "slechts" één baby dan heb je de vele opbergruimte misschien niet nodig, tenzij je graag al op de toekomst voorbereid wil zijn.

 

Het kan zijn dat je al een kindje hebt, en nu verrijkt bent met een newborn baby. Dan schuif je de Bugaboo Donkey 3 middels een bijzonder vernuft systeem over de breedte uit! Met slechts een paar simpele handelingen is de Donkey 5 nu breed genoeg om nog een babywieg of een kinderzitje te plaatsen. Let wel op, in het basismodel mono-model is de het tweede zitje niet inbegrepen.

Verder heeft hij een bijzonder kleine draaicirkel, en comfortabele foambanden. De Bugaboo's staan dan ook bekend om hun soepele en comfortabele rit waar babies heerlijk in kunnen slapen! Dat geldt ook voor de Donkey 5. Soepeltjes te manoeuvreren met maar één hand. Maar, met de bijbehorende hoge prijs is deze wagen helaas niet voor iedereen weggelegd.

Bugaboo Donkey 3 Mono kinderwagen met stoel en wieg - Aluminium - Gemeleerd grijs.jpg

Pluspunten

 

 • Superieur in rijprestaties & comfort voor baby én ouder

 • Veel bagageruimte als mono

 • Premium design & materialen

Minpunten

 • Breed met zitjes naast elkaar.

Eigenschappen
 

 • Mono & duo

 • Zitjes naast elkaar

 • 0  - 48 maanden

 • 13,9 kilogram

1. Bugaboo Donkey 5
Lieve tweeling broertjes in verkleed pak met regenboog - foto van frank mckenna
bottom of page