top of page

Advies voor het leukste buitenspeelgoed

Binnen spelen is hartstikke leuk, maar als het weer het toelaat is het natuurlijk nog veel leuker om lekker buiten te spelen met buitenspeelgoed. Buitenspeelgoed vind je in veel verschillende soorten en maten, geschikt voor specifieke leeftijden van 1 tot 12+ jaar. Op deze pagina geven wij jou informatie over buitenspeelgoed leuke tips per leeftijdscategorie. Met welk speelgoed gaat jouw kindje heerlijk buitenspelen?

Verschillende soorten buitenspeelgoed

 

Veel mensen vragen aan ons, wat voor buitenspeelgoed is er eigenlijk allemaal? Het aanbod is zo groot, dat het vaak lastig om te bedenken wat je zou kunnen kopen voor jouw kindje of als cadeau. Kijk maar eens naar dit overzicht:

 

Speelgoed voor buiten per leeftijdscategorie


 

Om te weten of bepaald speelgoed geschikt is voor jouw kindje, of het kindje waar je het cadeau aan wilt geven, dan is het belangrijk om te kijken naar de aangegeven leeftijd. Al het speelgoed wat je in Europa kan kopen is namelijk voorzien van een leeftijdsindicatie. Zo kan je in één oogopslag zien of het speelgoed geschikt is.

 

De meest gebruikte leeftijdscategorieën zijn simpelweg verdeel per jaar, bijv. 1 jaar, of 7-8 jaar.​ De indeling gaat tot de leeftijdscategorie 13 jaar en ouder.

Profielfoto Dyantha babyspullen-advies.nl.jpg

Geschreven door:

Dyantha

 

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina leuke info en tips voor buitenspeelgoed. Veel plezier!

Speelgoed tractor in het zand - foto vanMarkus Spiske

Koopadvies

 

Om jou op weg te helpen bij het uitzoeken van leuk buitenspeelgoed, hebben wij al het een en ander aan onderzoek voor je gedaan. Hieronder vind je verschillende top 5's van het beste buitenspeelgoed per leeftijdscategorie. We vullen dit overzicht aan zodra we weer een nieuwe top 5 hebben samengesteld. Op dit moment vind je de volgende top 5's:

 

Via de links bij de producten kan je de buitenspeelgoed artikelen verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Direct naar de aanbiedingen?

Verschillende soorten buitenspeelgoed
Speelgoed voor buiten per leeftijdscategorie
Koopadvies: wat is het leukste buiten speelgoed?
Kindje speelt met zand - foto van Markus Spiske
5x het leukste buitenspeelgoed 1 jaar​

5. vanPauline strandsetje

Een strandsetje is leuk om mee te spelen op het strand of in de zandbank. Dit setje van vanPauline is net even wat leuker vormgegeven dan goedkopere strandspeeltjes.

Het is een compleet setje in mooie kleuren, bestaande uit bijvoorbeeld een mandje, gietertje, een schepje en ijsjes. 

Ouder zijn zeer te spreken over de kwaliteit en de leuke vormgeving. Zo wordt het ook weleens cadeau gedaan als kraamcadeau.

VanPauline Strandsetje Groen - Zandbak Speelgoed - Strandspeelgoed Jongen Meisje - Cadeau
5. vanPauline strandsetje

4. Falk kindertractor

Een kindertraktor is een super leuke vorm van een loopauto. Het leuke is dat je er niet alleen mee kan spelen door er mee te lopen, maar daarbij vaak ook de functionaliteiten van de tractor kan gebruiken.

Zo heeft deze kindertractor van Falk een aanhangwagentje, waarmee kindjes hun favoriete speeltjes kunnen vervoeren. Of als ze hun handjes lekker vies willen maken, kunnen ze zand gaan vervoeren om de mooiste zandkastelen te bouwen. De tractor wordt geleverd met leuke accessoires, zoals een harkje en een schepje.

Meisje op Falk kindertractor loopauto - buitenspeelgoed.jpg
4. Falk kindertraktor

3. 2Cycle 2-in-1 loopfiets

 

Een loopfiets is eigenlijk een onmisbare vorm van buiten speelgoed voor jonge kindjes. Naast dat het harstikke leuk is om er mee te spelen, leert het kindjes vanaf 1 jaar ook al de eerste beginselen van het fietsen.

Deze leuke loopfiets van 2Cycle is een 2-in-1 variant. Zo kan je hem gebruiken als driewieler of als tweewieler. Als driewieler heeft hij meer stabiliteit wat prettig is om mee te starten. Als je kindje dit eenmaal onder de knie heeft bouw je hem eenvoudig om tot een tweewieler. 

2Cycle 2-in-1 Loopfiets en Driewieler - Hout - Roze - buitenspeelgoed.jpg
3. 2Cycle 2-in-1 loopfiets

2. Bumba speeltent

Een speeltentje is super leuk, doordat het zo eenvoudig is. Kindjes wanen zich echter direct in een andere wereld en kunnen de grootste avonturen beleven met hun kleine vriendjes. Volwassenen mogen namelijk niet naar binnen! Vooral omdat dat helemaal niet past  ;)

Deze speeltent van Bumba is lekker vrolijk en super populair onder ouders en kindjes. Je zet hem makkelijk op, hij kan tegen een stootje en je kan hem zowel binnen als bij lekker weer ook buiten gebruiken.

Bumba Speeltent - Circus Speeltent - 100 x 135 cm buitenspeelgoed.jpg
2. Bumba speeltent

1. Scoot and Ride Highwaykick 1

Naast loopfietsjes en loopauto's zijn er nog meer leuke varianten te krijgen. Deze Highwaykick 1 van Scoot and ride is daar een heel leuk voorbeeld van. Het is namelijk een loopautootje en een stepje in één.

Dit maakt het geschikt voor kindjes van 1 tot wel 5 jaar oud. Voor de jongste klap je het voorste steel van de step omlaag wat dienst doet als zadeltje. Hiermee creer je ene leuk, stabiel en speelse loopauto.

Wanneer je kindje groter wordt is het tijd om te gaan steppen. Je tovert de Highwaykick 1 gemakkelijk om tot een toffe step. Ouders die het stepje hebben gekocht zijn erg enthousiast. Het ombouwen van loopauto naar step gaat écht in een handomdraai, je kan hem goed in hoogte verstellen en hij is van goede, stevige kwaliteit.

Kindjes spelen op Scoot and Ride - Highwaykick 1 - Roze en blauw - buitenspeelgoed.jpg
1. Scoot and Ride Highwaykick 1
bottom of page