top of page

Advies voor de beste muziekmobiel

Baby met Tiny Love Classic Mobile - Into the Forest.jpg

Een muziekmobiel is een hele leuke vorm van speelgoed voor baby's dat je bevestigt aan een baby box. Ze helpen jonge baby’s bij de allereerste ontwikkeling van hun zintuigen. De vrolijke boxmobiels zijn daarnaast erg schattig en kleurrijk om te zien. Hoe dit precies werkt, en welke muziekmobiels je het best kunt kopen lees je in dit artikel! 

Wat is een muziekmobiel?

Een muziekmobiel een houder met daaraan hangende, in een cirkel draaiende speeltjes, dat je bevestigt aan een babybox. Ze worden ook wel boxmobiel of baby mobiel genoemd. Het is een vorm van speelgoed voor baby's. Een baby kan al liggend op zijn rug naar de muziekmobiel kijken. Door de vorm van de speeltjes en de draaiende beweging, ontstaat er voor pasgeboren baby’s een waar spektakel om naar te kijken, naar te grijpen en aan te voelen.

Op deze manier stimuleert een muziekmobiel de ontwikkeling van baby's. De ‘show’ van bewegende figuurtjes, uitgesproken kleuren en soms ook muziekjes, is  voor baby's heerlijk om naar te kijken, en hierdoor worden hun zintuigen geprikkeld. Ook is het een kwestie van tijd voordat kindjes naar de vrolijke speeltjes van een boxmobiel zullen proberen te grijpen. Dit helpt ze op deze manier bij hun motorische ontwikkeling!


 

Verschillende soorten muziekmobielen

 

Je komt muziekmobielen tegen onder verschillende namen, zoals boxmobiel en babymobiel. Hiermee wordt hetzelfde product bedoelt. In de basis zijn alle muziekmobielen hetzelfde en ontwikkeld om de baby te 'entertainen', maar er zijn tegenwoordig best wat verschillende types te koop.

 • Standaard muziekmobiel

  • Een standaard muziekmobiel is gemaakt van kunststof en kan je laten draaien door een draaiknop op te winden. Hierdoor wordt er natuurlijk ook een muziekje afgespeeld​

 • Houten muziekmobiel

  • Wat je de laatste tijd steeds populairder ziet worden, zijn houten muziekmobielen. Deze hebben een fijne natuurlijke uitstraling. Het staat voor velen net even wat knusser en straalt een wat duurzamere sfeer uit. ​

 • Muziekmobiel met batterijen

  • Muziekmobielen op batterijen zijn vaak wat groter en hebben wat meer functies. Zo kan je uit meerdere deuntjes kiezen, of hebben ze ook leuke kleurrijke lampjes, een apart nachtlampje of een complete sterrenhemelprojector.

 • Muziekmobiel met bluetooth

  • Er bestaan zelfs muziekmobiels met bluetooth, die je vanaf je telefoon kan bedienen. Handig als jij net even uit zit te rusten op de bank, en je kan er ook van alles mee instellen vanaf je telefoon.​

Muziekmobiel bevestigen

 

Je kan een muziekmobiel eenvoudig aan de rand van een babybox bevestigen; hier zijn ze speciaal voor ontwikkeld. Muziekmobiels worden vaak ook toegepast bij een wiegje en een ledikantje. Er bestaan ook kleinere muziekmobiels die je kan gebruiken in een autostoeltje of een kinderwagen; een beetje zoals een speelboog.

Waar je een muziekmobiel ook gaat gebruiken, het is belangrijk dat je ze echt goed vast maakt. Wanneer je een muziekmobiel niet goed bevestigd, dan bestaat de kans dat een baby het lostrekt. Dit is een potentieel gevaar, een risico wat je niet wilt lopen. Besteed hier dus altijd extra aandacht aan!

Koopadvies

Wat voor muziekmobiel je het beste kan kopen, dat is helemaal aan jou en hoeveel geld je er aan wilt uitgeven. Een simpele muziekmobiel van plastic is voor een baby net zo leuk als een duurder model, maar ziet er misschien wat minder mooi uit. Vind je dat jammer, dan kan een leuk eenvoudig houten model een leuk idee zijn. Anderen vinden het juist weer tof als er zo veel mogelijk geluidjes, dingetjes en datjes opzitten. In dat geval kies je voor een model met bluetooth en sterrenhemelprojector. 

Wij hebben in ieder geval al uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste muziekmobielen van dit moment. Hieronder vind je onze top 10. Laat je het ons weten welke je gekozen hebt, en hoe leuk jouw baby er mee aan het spelen is?

Via de links bij de producten kan je de muziekmobielen verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Profielfoto Dyantha babyspullen-advies.nl.jpg

Geschreven door:

Dyantha

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina leuke tips voor het uitzoeken van een muziekmobiel. Veel plezier!

Direct naar de aanbiedingen?

Wat is een muziekmobiel?
Muziekmobiel bevestigen
Verschillende soorten muziekmobielen
Koopadvies
Muziekmobiel met lampjes in donkere babykamer - foto van Bastien Jaillot

10. Fisher-Price Rainforest Friends 3-in-1

De Fisher-Price Rainforest friends is een leuke, betaalbare 3-in-1 muziek mobiel. Je kan hem namelijk op drie verschillende manieren gebruiken, waardoor je kindje er extra veel plezier mee kan beleven.

 

Zo kan je hem natuurlijk in zijn geheel aan een babybox, wieg of ledikantje bevestigen, zoals je op de afbeelding ziet. Bevestigen gaat heel makkelijk, en hierdoor kan je hem ook simpel verplaatsen van de box naar de wieg.

 

Maar, mocht je hem willen gebruiken voor onderweg, dan kan dat ook. Je kan de mobiel losmaken van de blauwe papegaai, en hem bevestigen aan de zonnekap van bijvoorbeeld een buggy of kinderwagen.

 

Als derde optie kan een kindje ook met alleen de blauwe muzikale papegaai spelen, thuis in een wippertje of onderweg in een autostoeltje.

 

Eén minpuntje is wel dat het motortje van de muziekmobiel wat lawaaierig is, en niet iedereen is even enthousiast over de muziek. Bekijk het filmpje hieronder voor een uitgebreide review van Mommytalks.

Fisher-Price Rainforest Friends 3-in-1 - Muziek mobiel.jpg
10. Fisher-Price Rainforest Friends 3-in-1
9. Jollein

9. Jollein

Deze muziekmobiel van Jollein is er een zoals je die van het merk mag verwachten: met een ontspannen, hippe vormgeving met schattige gebreide knuffeltjes. Op deze manier is hij een stuk minder aanwezig dan bijvoorbeeld de Fisher Price boxmobiel, al kan je dat natuurlijk ook juist net leuk vinden.

De diertjes draaien langzaam rond, en zijn verkrijgbaar in een Polar of een Lama uitvoering. Consumenten vinden de muziekmobiel mooi bij het interieur passen, het muziekje is lekker rustig en de knuffeltjes van mooie kwaliteit. 

Wij vinden hem dankzij het dunne plastic wel wat fragiel aanvoelen, en het is jammer dat je hem niet kan gebruiken in bijvoorbeeld een kinderwagen. Maar met deze prijs is het zeker een leuke boxmobiel voor thuis.

Jollein Muziekmobiel Polar.jpg

8. Nijntje muziekmobiel 

Dit is er eentje voor echte Nijntje fans, de muziekmobiel uit de Nijntje Collection van Tiamo. Hij is qua constructie en prijs heel erg gelijk aan de muziekmobiel van Jollein.

Je moet wel een liefhebber zijn van het liedje 'altijd is Kortjakje ziek', want die zal je vaak gaan horen thuis.  De knuffeltjes zijn lekker zacht en een leuk detail is het spiegeltje aan één van de knuffeltjes. De schitteringen die dit veroorzaakt zullen zeker de aandacht trekken van je kindje. 

Consumenten zijn enthousiast en vinden hem vooral super schattig. Ook is het muziekje aangenaam om aan te horen. Wel is hij, net als de Jollein boxmobiel, van wat breekbaar ogend plastic gemaakt.

Tiamo Collection Nijntje Muziekmobiel - Green knit.jpg
8. Nijntje muziekmobiel 

7. Baby's Only​

Deze muziekmobiel van Baby's Only is vergelijkbaar qua prijs en design aan de voorgaande muziek mobiels van Jollein en Nijntje. Het is een kwestie van smaak wat jouw persoonlijke voorkeur is. 

Het liedje van de mobiel is: 'It's a small world'. De schattige gebreide knuffeltjes zien er super zoet uit, en ze zijn verkrijgbaar in 5 kleuren, van roze tot lichtblauw. 

Over het algemeen is men erg tevreden met de boxmobiel, al vinden sommigen het muziekje wat hard en anderen weer dat je hem te snel weer moet opwinden om het muziekje af te laten spelen.

Baby's Only Muziekmobiel - stonegreen-mint-wit.jpg
7. Baby's Only
6. DePlay​

6. DePlay​

Deze muziekmobiel van DePlay kan je dankzij Bluetooth op afstand bedienen. Hij is hiermee een stukje geavanceerder dan de vorige muziekmobielen. Wel voelt hij erg goedkoop aan, en kan je je afvragen of je zulke snufjes nodig hebt.

Zo heeft hij een instelbare timer op, 10 / 20 / 30 minuten, kan je kiezen uit 10 dier- en natuurgeluiden, 3 lachgeluiden, 3 muziekinstrumenten en wel 500 slaapliedjes! En als je deze niet leuk vind, kan je zelf je eigen muziek streamen. Daarnaast kan de DePlay muziekmobiel ook sterren projecteren en je kan hem los gebruiken als nachtlampje.

Super leuke mogelijkheden dus, maar in zijn totaal is de muziekmobiel voor ons wat goedkoop gemaakt. Zo zorgt het ronddraaien van de mobiel voor best wat geluid, en kan je het nachtlampje alleen gebruiken in combinatie met een muziekje. Maar als je de gadgets zoals het streamen van je eigen muziek tof vindt, dan kan het een leuke aankoop voor je zijn.

DePlay Baby Sterren Mobiel - Sterren Projector - Bluetooth Muziekmobiel baby.jpg

5. Infantino 3-in-1​

Deze 3-in-1 muziekmobiel van Infantino gaat net even een stapje verder. Het is namelijk een muziekmobiel, nachtlampje én projector in één.

Je bevestigd de muziekmobiel aan een wieg, ledikantje of box. De diertjes draaien langzaam in het rond. Wat fijn is, is dat hij op batterijen werkt en je gewoon op play kan drukken. Ook heb je de keuze uit tien verschillende muziekjes en rustgevende geluiden.

Daarnaast heeft 'ie een heel gave projector die een sterrenhemel in wisselende kleuren projecteert. De muziekmobiel zelf geeft ook licht, wat een natuurlijke zonsopgang simuleert vergelijkbaar aan een Philips wake-up light. Als derde mogelijkheid kan je deze kan je ook op verschillende manieren los gebruiken als nachtlampje.

Over het algemeen is men erg enthousiast, al vind een enkeling hem juist erg slecht. Zo zou hij niet goed te bevestigen zijn, of moet je telkens weer op play drukken om het geluid af te spelen. Wij denken dat dit eerder aan de oplettendheid van die gebruikers ligt.

Infantino - Roze - Bed mobiel, Box activity en Nachtlampje(met muziek).jpg
5. Infantino 3-in-1​

4. Tiny Love Sooth 'N Groove

De Sooth 'n Groove van Tiny Love is een goede muziekmobiel die slim in elkaar zit. De speeltjes zien er niet alleen gaaf uit maar zorgen voor baby's ook echt voor veel afwisselende prikkeling.

De mobiel draait zachtjes rond, en vooral stil. Je hebt dus geen last van een vervelend motor geluid. Daarnaast komt er geluid uit niet één maar twee prima speakertjes. Het fijne hierbij is vooraal dat er 40 minutenlang muziek uit komt zonder dat je een melodietje vaker dan één keer hoort. Daarbij kan je het volume ook nog eens zelf aanpassen.

Ook kan je de speaker los van de mobiel gebruiken. Dit is leuk voor aan de box, of gewoon om mee te spelen. Er zit namelijk ook een baby-activated knop op. 

Het is natuurlijk wel jammer dat je de muziekmobiel zelf niet kan gebruiken op bijvoorbeeld een kinderwagen. Maar het is dan ook echt bedoeld en ontwikkeld al boxmobiel.

Tiny Love Sooth 'N Groove Mobile - Meadow Days.jpg
4. Tiny Love Sooth 'N Groove
3. Little Dutch Houten Muziekmobiel

3. Little Dutch Houten Muziekmobiel

Waar de meeste muziekmobiels al jaren van kunststof zijn gemaakt, zijn houten muziekmobiels helemaal de trend van dit moment. Ze zien er een stuk warmer en natuurlijker uit, waardoor het echt een eyecatcher kan zijn in je interieur. 

Deze houten muziekmobiel van Little Dutch is een mooi voorbeeld. De vormgeving is super en de knuffeltjes zijn lekker zacht. Verder is hij vanwege zijn houten constructie erg eenvoudig, zonder snufjes zoals projectors of nachtlampjes.

Hij past op iedere ledikant en box, en je kan hem ook gebruiken op een spijltjeswieg. Over het algemeen is men erg tevreden met deze houten muziekmobiel, al vinden sommigen het 'Old Macdonald has a farm' melodietje irritant. Wij vinden het wel een lekker melodietje.

Little Dutch Houten Muziekmobiel - Ocean pink.jpg
2. Chicco Magic Star
Chicco Magic Star Muziek mobiel - Blauw.jpg

2. Chicco Magic Star

De Chicco Magic Star is een leuke alleskunner op batterijen. Deze muziekmobiel kan je gebruiken als muziekmobiel, projector en nachtlampje. Vooral de projector is erg bijzonder, die zowel op het plafond als op de muziekmobiel zelf een kleurrijke sterrenhemel projecteert; dit geeft echt een gaaf effect. Bekijk het filmpje hieronder maar eens.

Verder draait hij lekker stil rond en heb je genoeg keuze uit leuke melodietjes en geluidjes. Hij is ook best slim, want als je baby gaat huilen gaat hij hierdoor automatisch aan, en je kan hem bedienen met een afstandsbediening.

Een nadeel is wel dat hij best wat energie verbruikt, en dus regelmatig om nieuwe batterijen van het type C vraagt. Deze zijn best kostbaar, dus het is aan te raden om oplaadbare C batterijen aan te schaffen.

1. Tiny Love Classic Mobile

 

De Tiny Love Classic Mobile is misschien wel de meest populaire muziekmobiel van dit moment, en wij begrijpen best waarom. Hij heeft echt een bijzonder ontwerp, vooral dankzij de draaiende cirkels met diepte. 

Hij is trouwens erg vergelijkbaar aan de Sooth 'n Groove van Tiny love, en het is een kwestie van smaak welke beter bij jou past.

De bekende en herkenbare Tiny Love diertjes hangen er gezellig aan. Hij is makkelijk te monteren en heeft genoeg leuke melodietjes, waarbij je het volume in twee standen kan instellen.

De meeste baby's raken er niet naar uitgekeken. En als je wilt kan je hem ook los als nachtlampje gebruiken, of als losse muziekdoos om mee te spelen.

Sommigen vinden hem wel wat kraken en herrie merken, maar dit hebben we zelf niet gemerkt. Bekijk het filmpje hieronder maar eens voor meer beeld en uitleg.

Tiny Love Classic Mobile - Into the Forest.jpg
1. Tiny Love Classic Mobile
bottom of page