top of page

Advies voor de beste knuffelbeer

MikaMax Grote Teddybeer XL - Knuffeldier - Knuffelbeer-min.jpg

Een XXL knuffelbeer?

 

Knuffels koop je meestal gedurende het jaar tussendoor, of op speciale dagen als het een speciale beer is. Soms kan het leuk zijn om eens uit te pakken met een overdreven grote XXL knuffelbeer. Wanneer is zo’n gigantische teddybeer nu geschikt om te geven? In principe kan dat natuurlijk elke dag!

 

Veel mensen kiezen er echter voor om deze op verjaardagen te geven. Wij vinden dat Kerstmis of Sinterklaas ook een prima optie is!


Daarnaast is het ook een leuk idee om zo’n grote beer als kraamcadeau te geven. Hier kunnen kersverse ouders prachtige plaatjes mee maken tijdens een newborn-fotoshoot. Stel je voor, zo’n kleine baby slapend op de schoot van zo’n grote beer. Een beeld om altijd te koesteren!

Onze kooptips

Het vinden van een mega teddybeer kan lastig zijn. Je hebt een bepaald uiterlijk in gedachten, en uiteraard ook een budget daarvoor. Vaak zien we in de praktijk dat die twee kenmerken niet echt hand in hand gaan. Wij hebben daarom ons uiterste best gedaan om teddyberen op deze lijst te zetten die er lief uitzien, een rustgevende uitstraling hebben, aantrekkelijk zijn om naar te kijken en ook tot de verbeelding spreken.

Na uitgebreid onderzoek zijn we tot een shortlist gekomen van de tien leukste, liefste, schattigste, grootste en zachtste knuffels van dit moment. Welke nieuwe vriend komt er bij jullie in huis knuffels uitdelen? Bekijk hieronder de top 10!

Via de links bij de producten kan je de knuffelberen verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Laten we heel eerlijk zijn, wij volwassenen vinden het heerlijk om met een knuffelbeer te kroelen. Jouw kind is daarin niet anders! Of je nu een baby bent, of al 99 jaar oud, een lekkere zachte knuffelbeer is altijd fijn om te hebben. Volwassenen gebruiken meestal een levensgrote teddybeer als decoratie, maar voor kinderen kan dit een nieuwe beste vriend zijn. Zij komen helemaal tot leven in de fantasiewereld van kinderen. Het zou dan ook helemaal niet zo’n gek idee zijn om voor jouw kleintje ook een schattige zachte teddybeer te kopen.

 

Let goed op de kwaliteit van de knuffel

In principe zijn kinderen al blij genoeg met een klein knuffelbeertje, maar een reuze knuffelbeer kan ook een beren knuffel geven! Dat is natuurlijk tien keer zo leuk. Het is echter wel belangrijk om een beer van goede kwaliteit te kopen. Je kunt er wel voor kiezen om een grote teddybeer goedkoop bij AliExpress te kopen, maar dan kun je er geld op zetten dat deze binnen de kortste keren versleten of kapot is, zeker als het gebruikt wordt als speelgoed voor kinderen.

De knuffels die bij ons in de lijst staan zijn dan ook van hoge kwaliteit wat nog eens bevestigd wordt door het CE kwaliteitslabel!

Veel van de knuffelberen in onze lijst zijn groot, maar dat zijn ook de leukste knuffels! Kinderen vinden het geweldig om hun fantasie helemaal los te laten gaan, en hoe kan dat nu beter dan met een grote berenvriend in de kamer die net zo groot, of zelfs groter is dan jouw kind? Er wordt de grootste lol mee gemaakt, verhalen aan verteld, geheimen tegen gefluisterd en mee gekroeld.

Profielfoto Dyantha babyspullen-advies.nl.jpg

Geschreven door:

Dyantha

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina leuke tips voor het kopen van een knuffelbeer. Veel plezier!

Inhoudsopgave: 

 

Let op de kwaliteit

XXL knuffelbeer?

Kooptips

Knuffelbeer Top 10

Laatste update: 5-12-2023

Direct naar de aanbiedingen?

10. Bellatio Decorations

Wie kent hem niet? De bekende I Love You teddybeer van Bellatio Decorations. Deze is 43 centimeter groot en is voor een peuter al gauw een grote, knuffelbare vriend.

 

We weten allemaal dat knuffels al gauw vies kunnen worden bij kinderen, daarom is het wel fijn om te weten dat je deze teddybeer gewoon op 30 graden te wassen is.

 

De teddybeer en de shirt worden los geleverd, je zal dus zelf het shirt bij de beer moeten aantrekken. Zo’n schattige knuffelbeer met hartje wil toch iedereen! En met zo'n lieve tekst is deze knuffel natuurlijk ook bijzonder geschikt als valentijnscadeau! Goed om te weten: net als wij vinden de vele reviews hem lekker zacht :)

P.S. Via de link naar Amazon hebben we als tip een vergelijkbare leuke I Love You knuffel gevonden!

Knuffelbeer I love you 43 cm-min.jpg

9. Teddy Pluche

Ben je op zoek naar een grote teddybeer voor weinig geld? Dan is deze knuffel beer van Teddy Pluche wellicht een idee. Deze beer is heerlijk zacht en maar liefst 100 centimeter groot! 

 

De beer kan ook gewoon gewassen worden, maar het liefst wel op een lage temperatuur. Aan de onderkant zijn de voetjes gemaakt van zacht ribbelstof. Er is een kwaliteitslabel CE aanwezig waardoor je weet dat de beer niet gauw slijt.

 

Om het geheel af te maken heeft de beer ook nog een strikje om zijn nek. Wordt dit de nieuwe beste vriend van jouw kleintje? De meeste beoordelingen vinden de knuffel lekker zacht en goed gevuld, maar kan hij wel een beetje gaan pluizen.

Pluche Knuffel Beer 100 cm-min.jpg

8. Tiamo Hello Little One

Een knuffel die bijna net zo groot is als jouw kind zelf? Dat is de Hello Little One knuffelbeer van Tiamo! Deze knuffel is maar liefst 70 centimeter groot en is daardoor heerlijk om mee te knuffelen tijdens het slapen.

 

Hij is heerlijk zacht en voorzien van een CE kwaliteitslabel. Uiteraard kun je de beer ook gewoon wassen. Het is van pluche materiaal gemaakt waardoor hij heerlijk zacht is. De beer zelf weegt ongeveer 1,1 kilogram.

De knuffel heeft geen losse onderdelen, zoals knoopjes, die gevaarlijk kunnen zijn voor kindjes. Daarom is deze knuffel geschikt voor kleine kinderen. De knuffelbeer scoort met 4,7 uit 5 sterren super goed: hij wordt vooral geprezen om zijn uitstekende prijs/ kwaliteit verhouding.

Tiamo Knuffelbeer 70 cm beer-min.jpg

7. Lieffie Beer Kiekeboe

De lach van een kind is het mooiste wat er is, en die lach is gegarandeerd met de Kiekeboe Beer van Lieffie Beer. Lieffie zegt verschillende zinnen zoals ‘Waar ben je?’ en ‘Hallo lieverd’ in een rustige, kalmerende stem. In totaal zijn er zes verschillende zinnen.

 

Het leuke hierbij is dat het een echte kiekeboe beer is, dit werkt zo. De armpjes van het beertje bewegen omhoog, waardoor zijn gezichtje achter het doekje verdwijnt. Op deze manier kan je er echt een leuk kiekeboe spelletje mee spelen!

 

Daarnaast is de knuffel natuurlijk heerlijk zacht zodat er ook mee geknuffeld kan worden. Lieffie voldoet aan alle veiligheidseisen, dus je kunt gerust eten gaan koken terwijl jouw kleintje zichzelf bezig houdt met de knuffel. Hij werk op 3 AA-batterijen

Lieffie Kiekeboe Beer – Nederlands Gesproken – Interactieve Peek A Boo Knuffel – Pratende

6. Monzana Jumbo Pluche

De grote beren zijn helemaal in! Ook deze Jumbo Pluche Knuffelbeer van Monzana is weer 100 centimeter groot en heeft dus een groot knuffelgehalte. Door zijn grootte weegt hij ook 1,2 kilogram. De beer heeft een vriendelijke uitstraling. Hij ziet er heerlijk zacht uit, en dat is hij ook. Het vriendelijke uiterlijk wordt afgemaakt met een grote strik om zijn nek.

 

Je kunt heerlijke met deze beer kroelen, maar hij geeft ook een vrolijk uiterlijk aan elke kinder- of speelkamer. De beer is gemakkelijk te wassen wanneer deze vies is geworden tijdens het kroelen of spelen.

Voor zo'n grote beer is 'ie niet duur, en krijg je dus veel knuffel voor je geld. De reviews zijn dan ook bijna uitsluitend super positief; zo heeft hij een goede kwaliteit, is lekker zacht en lekker groot. Zijn armpjes zijn alleen wel wat kort in verhouding met zijn beentjes.

Monzana Pluche - Knuffelbeer - 100cm - Creme-min.jpg

5. Knuffelbeer Pluche XXL

We kennen allemaal de klassieke teddybeer. Donkerbruin, een vriendelijke uitstraling en geen ditjes of datjes om de beer te versieren. Deze XXL Pluche Kuffelbeer is dan ook precies zoals de knuffelbeer die wij van vroeger kennen, maar dan in een groter formaat.

 

Je hebt het waarschijnlijk al geraden, maar ook deze knuffelbeer is weer 100 centimeter groot. Hij heeft een zachte snuit en pootjes, en is stevig opgevuld met een buikomvang van ongeveer 90 centimeter. De echte kraalogen geven een vrolijke blik. Je kunt de beer wassen op 30 graden.

De reviews zijn vooral positief. Het is ons zelfs niet gelukt om een een negatieve beoordeling te vinden! De knuffelbeer heeft hij volgens de beoordelaars een goede kwaliteit, is niet duur en is de knuffel netjes afgewerkt. Ook tof: je kan hem ook krijgen als een pandabeer of een lichtbruine teddybeer.

Pluche Beer 100cm - Teddybeer 100cm - Knuffelbeer - Beer pluche XXL - Donkerbruin - met Kr

4. Lizzely Garden & Living

 

Lizzely Garden & Living heeft ook een ontzettend groot en knuffelbare witte teddybeer in haar assortiment zitten. Je ziet het niet meteen of de foto, maar deze witte teddybeer heeft een afmeting van maar liefst 1,90 meter! Daardoor is hij ook meer dan geschikt voor papa of mama om mee te kroelen. 

 

Hij weegt zo’n zes kilogram. Is dit een beetje te groot en zwaar voor je en wil je liever een kleinere versie? Er zijn verschillende groottes beschikbaar; 100, 160 & 190 cm.

Hij krijgt zijn zachtheid door de vulling van polyester en buitenkant van pluche. Aan de achterkant is een ritssluiting waardoor je zelf kunt beslissen of je de beer nog voller of juist wat dunner wil.  De beer is uiteraard voorzien van kwaliteitslabel CE waardoor er veilig mee gespeeld en geknuffeld kan worden.

Grote knuffelbeer 190cm Wit teddybeer knuffel-min.jpg

3. I Love You

 

Ben je op zoek naar een knuffelbeer met de tekst ‘I love you’, maar hoeft dit niet de hele voorkant in beslag te nemen? Deze I Love You knuffelbeer heeft de tekst heel bescheiden op zijn pootje staan en een hartje waar zijn hart zou zitten. De knuffelbeer met hartje is geborduurd en zal daardoor niet snel slijten.

 

Met een knuffel van 160 of 190 centimeter groot weet je zeker dat jouw kindje heerlijk kan kroelen. Hij weegt wel 8 kilogram, dus hij is niet al te makkelijk om mee te spelen voor kleine kinderen. Als decoratie is het natuurlijk wel hartstikke mooi.

De reviews zijn super positief, maar let er wel op dat hij in het echt wat kleiner kan uitvallen dan 160. Volgens een aantal consumenten is de beer echt een stukje kleiner dan aangeven en is 'ie eerder 140 of 160 cm groot, i.p.v. 160 en 190 cm.

Grote knuffelbeer grijs 160cm XL I Love You-min.jpg

2. MikaMax XL

Wie groots wil uitpakken, kan natuurlijk ook de MikaMax Grote Teddybeer XL in huis halen. Ook deze mega knuffelbeer is weer 160 centimeter groot waardoor hij ideaal is om mee te knuffelen.

 

Een grote knuffelbeer leent zich ook ideaal als aandachtstrekker om bijvoorbeeld de kinder- of speelkamer op te fleuren.

 

Deze teddybeer is wel iets lichter dan de beer hierboven, hij weegt namelijk 3.8 kilogram. Dit maakt het iets makkelijker voor kinderen om ermee te spelen. Maar laten we nu eerlijk zijn, papa en mama willen ook wel met een XXL teddybeer kroelen.

Volgens de vele positieve beoordelingen is de knuffel super zacht, precies zoals geadverteerd, van uitstekende kwaliteit en het geld dubbel en dwars waard. Er is één consument waarbij het buikje van de beer al na een weekje was ingezakt, maar dit lijkt een uitzondering te zijn.

MikaMax Grote Teddybeer XL - Knuffeldier - Knuffelbeer-min.jpg

1. Makosas XXL

Persoonlijk vinden wij deze gigantische teddybeer het leukst. Deze knuffel van Makosas is verkrijgbaar in 5 verschillende maten: van 130 cm tot wel 340 cm! Die je hier op de foto ziet is 200cm, zie jij de voruw erachter nog? Met twee meter weegt de teddybeer ruim 7 kilogram. De beer is gevuld met een anti allergie fiber fill waardoor elk kindje van de beer kan genieten.

De afwerking van de knuffel is prima en hij is lekker zacht. Maar, als je voor een grote versie gaat is de teddybeer vooral echt ongelooflijk groot. Let er op dat die minder geschikt zijn voor kleine kinderen vanwege potentieel verstikkingsgevaar.

Dankzij een hoge boldichtheid is hij behoorlijk knuffelbaar en zal elk kindje met hem willen knuffelen. Met zijn vrolijke glimlach en zachte karakter weet hij elk kindje op te vrolijken!

Vrouw in woonkamer met Makosas XXL teddybeer.jpg
Let goed op de kwaliteit van de knuffel
XXL knuffelbeer
De top tien knuffelberen
10. Bellatio Decorations I Love You
9. Teddy Pluche
8. Hello Little One Tiamo
7. Lieffie Beer Kiekeboe Beer
6. Monzana Jumbo Pluche
5. Knuffelbeer Pluche XXL
4. Lizzely Garden & Living Witte Teddybeer
3. I Love You Knuffelbeer
2. MikaMax Grote Teddybeer XL
1. Makosas XXL
Kooptips
Twee knuffelberen liggend
bottom of page