top of page

Advies voor het leukste babyspeelgoed

Het onwijs grote aanbod van babyspeelgoed is geweldig: jouw baby hoeft zich nooit te vervelen. En het wordt nog beter, want zolang jouw baby lekker aan het spelen is, kan jij je eindelijk eens gaan vervelen! Super leuk en belangrijk dus om je kindje leuk speelgoed te geven. Maar, waar begin je? Welk speelgoed is geschikt? Wij helpen je graag op weg met ons favoriete baby speelgoed voor kindjes tot 1 jaar oud.

Verschillende soorten babyspeelgoed

 

Babyspeelgoed vind je in vele soorten en maten. Kijk maar eens naar dit overzicht:

 

 


 

Babyspeelgoed per leeftijdscategorie


 

Om te weten of bepaald speelgoed geschikt is voor jouw kindje, of het kindje waar je het cadeau aan wilt geven, dan is het belangrijk om te kijken naar de aangegeven leeftijd. Al het speelgoed wat je in Europa kan kopen is namelijk voorzien van een leeftijdsindicatie. Zo kan je in één oogopslag zien of het speelgoed geschikt is.

 

De meest gebruikte leeftijdscategorieën zijn:

 

  • Speelgoed baby 0-12 maanden (deze pagina)

  • Speelgoed baby 1 jaar

  • Speelgoed baby 2 jaar

  • Speelgoed 3 jaar

  • Speelgoed 4 jaar

  • Speelgoed 5 en 6 jaar

  • Speelgoed 7 en 8 jaar

  • Speelgoed 9 en 10 jaar

  • Speelgoed 11 en 12 jaar

  • Speelgoed 13 jaar en ouder

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk het leukste speelgoed voor een baby. Veel plezier!

VTech Baby Activiteiten Tablet blauw - B

Speelgoed kan gevaarlijk zijn!

 

De leeftijdscategorieën worden niet alleen gebruikt om aan te geven of een kindje in staat is en het leuk vindt om met het speelgoed te spelen. Speelgoed kan namelijk ook gevaarlijk zijn.

 

Kindjes tot 3 jaar hebben de neiging om alles wat ze in hun handen kunnen vastgrijpen ook in hun mondje te stoppen. Speelgoed geschikt voor kindjes onder de drie jaar is daarom extra veilig. Zo heeft dit speelgoed geen kleine onderdelen waarin een baby zich zou kunnen verstikken. Hierbij kan je ook denken aan batterijen.

 

Houten speelgoed: top of flop?

 

Top! Houten speelgoed is geweldig. Het ziet er extra leuk en is soms duurzamer. Maar pas wel op: de lak van houten speelgoed kan schadelijke stoffen bevatten. En juist bij jonge baby’s kan dit gevaarlijk zijn. Kies bij houten speelgoed bij voorkeur voor ongelakt massief hout!

Direct naar de aanbiedingen?

12. Happy Horse Konijn Richie rammelaar​

Dit schattige konijntje is een mooie kwalitatieve rammelaar van het bekende merk Happy Horse. Deze rammelaar heet ook wel Richie het konijn :)

De rammelaar is super zacht en maakt een leuk rammelend geluidje. Een vrij zacht geluidje, niet een waar je helemaal gek van wordt.

De rammelaar is heerlijk om mee te knuffelen, vanaf de geboorte tot zelfs een jaar of twee. Verkrijgbaar in veel mooie kleuren!

Happy Horse - Konijn Richie Ivoor Wit -

11. Lamaze Kapitein Kalamari

Het speelgoed van Lamaze is gewoon echt te gek. Het staat erom bekend dat het de ontwikkeling van kindjes stimuleert. En ja, zelfs als volwassenen blijf je leuke details ontdekken.

Zo is dit figuur, Kapitein Kalamari, niet onder een noemer te brengen. Het is namelijk een rammelaar, maar heeft ook twee bijtringen, een verstopt kiekeboe spiegeltje en een hoedje wat een krakend geluid geeft.

Genoeg te ontdekken dus in de 8 poten van dit speeltje van Lamaze. Geschikt vanaf de geboorte tot 3 jaar. Cool!

Lamaze Kapitein Kalamari baby speelgoed.jpg

10. Fisher-Price Stapelringen

Stapelringen zijn natuurlijk een mooi voorbeeld van klassiek speelgoed wat het altijd goed doet. Zo ook deze vrolijk gekleurde stapelringen in piramidevorm van Fisher-Price.

De taak is duidelijk met deze 5 felgekleurde ringen van kunststof in verschillende grootte. Voor een jonge baby een heuse uitdaging. De onderkant is bol waardoor de piramide speels kan bewegen.

Dit zorgt voor erg leuk vermaak voor kindjes vanaf 6 maanden. De piramide van ringen is best groot, dus jonge kindjes die net rechtop kunnen zitten kunnen er heerlijk mee spelen. En, er is voor oudere kindjes (vanaf 12 maanden) ook een toffe variant te koop die nog een stuk groter is.

Fisher-Price Eco Stapelringen Kleurenringpiramide voor babies.jpg

9. Bumba auto 

 

Gaat jouw kindje mee op reis met Bumba? Bumba is zo populair, dat de kans groot is dat jouw kindje dat graag zou willen. Bumba zelf is er in ieder geval helemaal klaar voor in dit leuke autootje. Het Bumba poppetje zit vast in de auto.

Dit maakt het speeltje geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden. Bijkomend voordeel is dat je het poppetje niet kan kwijtraken. 

Het speeltje is leuk voor babies om vast te pakken. Het materiaal kan namelijk tegen een stootje! Geschikt vanaf 6 maanden.

Bumba Auto - Speelgoedvoertuig.jpg

8. VTech Baby Magisch Liedjesboek

 

Vtech heeft ontzettend leuk elektronisch en educatief speelgoed. Zowel voor de allerkleinsten als voor kindjes van 6 jaar of ouder. Dit magische liedjesboek is daar een erg mooi voorbeeld van.

Het vrolijke liedjesboek laat jonge baby's op een interactieve manier voor het eerst kennismaken met de muziek van 6 leuke kinderliedjes. 

Met bewegende figuurtjes en kleurrijke tekeningen op de bladzijden, en een 'keyboard' aan de zijkant met toetsen voor verschillende instrument geluiden. Geschikt vanaf 6 maanden. Gaaf!

VTech Baby Magisch Liedjesboek Roze - In

7. Little Dutch babyboekje​

Met dit babyboekje heeft jouw baby straks meer dan genoeg te doen. Op iedere bladzijde van het activiteitenboekje is namelijk weer een nieuw avontuur te beleven!

De schattige zachte boekjes zijn helemaal in een onderwater thema. Naast roze is het boekje van Little Dutch ook nog verkrijgbaar in blauw en groen.

Op alle 'bladzijdes' zijn verschillende diertjes te zien en zijn verschillende dingen te ontdekken, bijvoorbeeld een rammelaar, spiegeltje en knisper.

Little Dutch Babyboekje - Activiteitenbo

6. Vtech babytablet

Weer zo'n gaaf voorbeeld van educatief speelgoed van Vtech, deze activiteitentablet. Dit babytablet heeft ontzettend veel in zich wat een baby allemaal kan gaan ontdekken.

Wat dacht je van 25 interactieve toetsen met verschillende kleuren, geluiden, vormen en dieren? Of zelfs muziek en korte verhaaltjes?

Spelen op deze Vtech babytablet zorgt voor: taalontwikkeling, motorische vaardigheden, fantasierijk spelen en ontdekken & verkennen. Onder begeleiding van de vrolijke puppy wordt een kleintje op deze babytablet meegenomen op avontuur. En dat voor een schappelijk prijsje! Geschikt voor kindjes van 9-36 maanden.

VTech Baby Activiteiten Tablet blauw - B

5. Playgro boxspiraal

Een boxspiraal is voor baby's natuurlijk altijd leuk, en zeker deze versie van Playgro met tuindieren. Heerlijk grijpspeelgoed waar baby's zichzelf mee kunnen vermaken.

Je hangt de boxpiraal waar je maar wil op. Bijvoorbeeld in de autostoel of in de kinderwagen. Maar natuurlijk ook aan een box of ledikant.

De vrolijke en vooral erg zachte figuurtjes dagen een baby uit om ze vast te grijpen. Een mooie ontdekkingstocht voor de allerkleinsten! Geschikt voor baby's van 0 - 2 jaar.

Playgro Boxspiraal Tuindieren - Grijpspe

4. Bumba stapelblokken

Bumba doet het natuurlijk altijd goed. Knal het aan op Youtube en je baby geniet meteen en jij hebt weer even rust. Hoe leuk is het dan ook niet om wat echte Bumba in huis te halen, naast het autootje bijvoorbeeld ook met deze stoffen stapelblokken!

Deze 9 stoffen stapel blokken zijn heerlijk zacht. Het is een flinke uitdaging voor een baby om hier een gigantische toren van te bouwen. Daarnaast kan je er ook nog eens mee puzzelen! Lukt het jouw baby straks om het figuurtje van Bumba kloppend te krijgen?

Deze stapel blokken zijn geschikt voor kindjes van 0 tot ongeveer 4 jaar oud. Mocht je Bumba niet per se leuk vinden, dan zijn er nog heel veel andere stapelblokken van allerlei merken te kopen.

Bumba Stoffen Blokken 9 St..jpg

3. Fehn speelhandschoen

 

Leuk! Dit is namelijk weer even wat anders. Want met deze speelhandschoen van Fehn beleven jij en je baby straks net zo veel plezier.

De volwassenen trekt de handschoen aan, en vervolgens kan je hier je baby mee entertainen. Er is genoeg te ontdekken, zoals de rammelaar, de gekke figuurtjes en het spiegeltje. 

De speelhandschoen bevordert de motorische ontwikkeling. Je kan hem ook gebruiken om de aandacht te trekken, bijvoorbeeld bij het verschonen van een luier. Geschikt voor kindjes van 0 tot 3 jaar oud, na die leeftijd zullen ze niet meer zo onder de indruk zijn.

Fehn speelhandschoen dieren en spiegeltje.jpg
Verschillende soorten babyspeelgoed
Babyspeelgoed per leeftijdscategorie
Leuk baby speelgoed 0-12 maanden: onze tips!
12. Happy Horse Konijn Richie rammelaar​
11. Lamaze Kapitein Kalamari
10. Fisher-Price Stapelringen
9. Bumba auto 
9. VTech Baby Magisch Liedjesboek
7. Little Dutch babyboekje​
6. Vtech babytablet
5. Playgro boxspiraal
4. Bumba stapel blokken
3. Fehn speelhandschoen
Speelgoed kan gevaarlijk zijn!
Houten speelgoed: top of flop?

2. Bumba opblaasbare kruiproller​

Wanneer jouw kindje voor het eerst gaat kruipen, is dit geweldig stimulerend speelgoed. De kruiproller maakt van kruipen een waar spektakel.

Hij is opblaasbaar en voorzien van leuke printjes van Bumba de clown. In de kruiproller zitten balletjes, wat zorgt voor een gaaf effect. Een kindje kan ermee kruipen, rollen, op zitten en op klauteren. Genoeg te ontdekken terwijl het de ontwikkeling stimuleert. Geschikt voor baby's vanaf 6 maanden oud.

De reviews van jonge ouders zijn enthousiast. De Bumba opblaasbare kruiproller is niet duur en kindjes vinden het geweldig. Wel moet je af en toe een beetje lucht bij blazen om de kruiproller goed gevuld te houden.

Bumba Opblaasbare Kruiproller.jpg
2. Bumba opblaasbare kruiproller

1. Chicco first dreams knuffelbeer projector

Een roze (blauwe, of beige) knuffelbeer die sterren projecteert uit zijn buik? Dat klinkt bijna als een film. Maar voor een paar tientjes kan het werkelijkheid worden met deze lieve First dreams knuffelbeer projector van Chicco.

Met deze knuffelbeer creëer je een magisch moment rondom bedtijd. Hij projecteert een geweldige sterrenhemel, waarvan je de intensiteit zelf kan instellen. Daarnaast speelt hij ook heerlijke rustgevende muziekjes, waarbij je moet oppassen dat jij straks niet ook in slaap valt!

Geschikt voor baby's van 0 maanden en ouder. En je gelooft het misschien niet, maar de knuffelbeer is gewoon te wassen in de wasmachine!

Chicco First Dreams Baby Projector Knuffelbeer Roze.jpg
1. Chicco first dreams knuffelbeer projector

12x het leukste babyspeelgoed

Hieronder vind je een selectie van ons favoriete speelgoed voor baby’s van 0 tot 12 maanden oud. De volgorde gaat ongeveer van laag naar hoger geprijsd. Welk speelgoed vind jij leuk?

Via de links bij de producten kan je de artikelen verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Baby met speelgoed op kleed - foto van Shirota Yuri
bottom of page