Het beste wipstoeltje?

de top-10 van 2021!

Een wipstoeltje is hartstikke handig om je baby eventjes op een plek te laten zitten. De wippende beweging is ook nog eens ontspannend en leuk voor de baby. Zo’n wippertje zorgt ook meteen voor een goede zit- of ligpositie. Er is ruim keuze uit verschillende soorten wipstoeltjes.  Waar kan je nou het beste op letten bij de aanschaf? En wat is het beste wipstoeltje van 2021? Lees snel verder! 

Wanneer gebruik je een wipstoeltje?

 

Je kan een wipstoeltje al heel snel gebruiken. De meeste ouders beginnen hiermee als de baby een week of 6-8 oud is. Zeker op het begin zal de baby er dan vrijwel plat in liggen. Een goed wipstoeltje heeft een tuigje waarmee je de baby goed op zijn plek kan houden. Zo kan een baby heerlijk zelf om zich heen kijken en de vele wonderen van het nieuwe leven aanschouwen.


 

Is een wipstoeltje slecht voor mijn baby?

 

Soms hoor je weleens dat een wipstoeltje slecht kan zijn voor een baby. Nou, dat is niet het geval hoor! Zolang je een wipstoeltje maar op de juiste manier gebruikt. Zo moet je met een aantal dingen rekening houden:

 

 • Bevestig de baby altijd in het tuigje!

 • Een wipstoeltje is geen slaapplek!

 • Nooit langer dan 2 uur in de wipstoel!

 • Verstel een wipstoeltje alleen als de baby er niet in zit!

 • Pas op waar je het wipstoeltje neerzet, let bijv. op kachels, gordijnen & huisdieren!

 • Zet een wipstoeltje op een opvallende plek neer, zodat men er niet over struikelt!

 • Houd altijd voldoende toezicht op je baby als deze in het wippertje zit!

 • Let er op dat het wipstoeltje niet over de grond kan verschuiven!


 

Elektrische wipstoel

 

Naast de traditionele wipstoeltjes waar het babytje zelf voor de wippende beweging moet zorgen, heb je tegenwoordig ook hele leuke elektrische wipstoeltjes, zoals de Born Lucky Dreamy. Deze maken wel meer een schommelende beweging dan een wippende beweging. 

 

Of je kiest voor een elektrische wipstoel is helemaal aan jou. Sowieso zijn ze echt een stuk duurder dan normale wipstoeltjes. De automatische schommelende beweging kan wel erg prettig zijn voor kindjes, en je kan ze op vele manieren en standen instellen. Dat wordt heerlijk relaxen voor jouw kindje! Let er wel op dat elektrische wipstoeltjes juist ook weer een mogelijk vervelend geluid kunnen maken.


 

Kenmerken van een goede wipstoel

 

Als je op zoek bent naar een goede wipstoel, dan zijn er een aantal punten waar je even op moet letten. Zo haal jij straks geen miskoop in huis.

 

 • Het wipstoeltje voldoet aan de EU veiligheidskeurmerken.

 • Het wipstoeltje heeft een goede gordel of tuigje als valbescherming.

 • Het stoeltje en het tuigje zijn goed te verstellen.

 • Het wipstoeltje staat stevig en kan niet makkelijk omvallen.

 • Het wipstoeltje kan voldoende gewicht aan.

 • Optioneel: er zijn accessoires voor de wipstoel, zoals een speelboog.

 • Het wipstoeltje heeft antislip, zodat het niet kan verschuiven.

 
 
 
 

Wipstoeltje kopen?
Kies jouw favoriet uit de wipstoeltjes top 10!

Via de links bij de producten kan je de wipstoeltjes verder bekijken en aanschaffen bij bol.com en / of amazon.nl. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

10. Baninni Relax

 

Als je op zoek bent naar een voordelig wipstoeltje, dan is het Relax wippertje van Baninni een mooie optie. Het is een eenvoudig en veilig stoeltje, zelfs helemaal compleet met leuke speelboog.

Je kan de rugleuning en de voetensteun verstellen. De bekleding is prima zacht en de 3-punts veiligheidsgordel zorgt samen met de anti-slip voor een goede bevestiging. Met de handige hengsels kan je het wipstoeltje met de baby erin makkelijk verplaatsen.

Maximaal gewicht baby: 9 kilogram

Baninni Relax Wipstoel - Incl. speelboog
 
 

9. Topmark Toby

 

 

Dit schattige wipstoeltje Topmark Toby is vergelijkbaar aan de Baninni Relax. Het is vooral een kwestie van smaak als je tussen deze twee goedkope wipstoeltjes kiest.

De Topmark Toby heeft een traploos verstelbare ruggensteun en voetsteuntje. Wel ontbreken er hengels om de wipstoel te verplaatsen met de baby erin. Dit stoeltje kan je juist wel weer vastzetten om het wippen even tegen te gaan.

 

De stoel biedt daarnaast een hele goede zit, en je kan zelf het speelboogje in hoogte verstellen. Wat ook erg handig is, is dat je de bekleding af kan nemen om te wassen.

Maximaal gewicht baby: 9 kilogram 

Wipstoel - Topmark Toby Zand.jpg
 

8. Koelstra Sitset T3

De Koelstra Sitset T3 is een is een kwalitatief wipstoeltje die je heel compact kan inklappen als je hem wilt vervoeren. De wipper heeft drie standen: zit-, relax- en slapen en het verstellen tussen de standen is erg gemakkelijk.

De bekleding is afneembaar om te wassen en het zitje is erg comfortabel. De mooie strakke styling is erg herkenbaar als Koelstra. Als je even het wippen wilt stoppen kan je dat met de speciale beugel regelen.

Verkrijgbaar in meerdere gave kleuren, en met handige hengels om het zitje te verplaatsen. Eventueel met baby erin, maar pas natuurlijk op!

Maximaal gewicht baby: 9 kilogram

Koelstra Sitset T3 Wipstoel - Denim Zwar
 

7. Little Dutch


 

Een schattig wipstoeltje van het Nederlandse Little Dutch. Het is een vrij basic wipstoeltje, waar juist wat meer aandacht is gegaan naar het design en de super lieve speelboog. Met deze knuffeldiertjes hebben kindjes heel veel plezier.

Het wipstoeltje is veilig en comfortabel. De rugleuning en voetensteun zijn verstelbaar en je kan de bekleding afnemen en met de hand wassen.

Maximaal gewicht baby: 9 kilogram

Little Dutch Wipstoel Olijfgroen.jpg
 

6. Chicco Hoopla


 

De Chicco Hoopla is een super wipstoeltje compleet met leuke speelboog. Het leuke is dat je hem extra lang kan gebruiken: eerst als wipstoeltje (tot 9 kg) en daarna als comfortabele ligstoel (tot 18 kg). 

Het wipstoeltje heeft zowel een vaste stand als een wipstand. Daarnaast kan je de rugleuning super gemakkelijk in 4 standen verstellen. Met de handige draagriemen til je het stoeltje zo op, en de 3-punts veiligheidsgordel zorgt voor een veilige plek.

Maximaal gewicht baby: 9 kg wipstoel, 18 kg ligstoel

Chicco Wipstoel Ligstoel Hoopla Moon Gr
 

5. X Adventure Rocco elektrisch

 

Deze elektrische wipstoel, de Rocco van X adventure, ziet er door zijn fluwelen bekleding wel erg speciaal uit! Net zoals alle elektrische wipstoeltjes maakt hij een heerlijke schommelende beweging. 

De Rocco heeft zelfs een ingebouwde speaker om rustgevende muziekjes af te spelen. Hier wil je toch gewoon zelf in liggen!  Je bedient hem eenvoudig via bluetooth met je telefoon. Je hebt de keuze uit 5 verschillende schommelstanden, en je kan een timer instellen, bijvoorbeeld op 30 minuten schommelen.

Je sluit de ligstoel aan met USB op het stopcontact. Wat handig is, is dat je hem dus ook via de USB aan een powerbank kan aansluiten. Super voor het geval er geen stopcontact in de buurt is.

Maximaal gewicht baby: 9 kilogram

X Adventure Wipstoel Elektrisch Rocco Ve
 

4. Maxi-Cosi Kori 


 

De Maxi-Cosi Kori is echt een super kwalitatieve wipstoel die erg makkelijk in gebruik is. Zo kan je hem met één hand verstellen, en heeft hij een easy-in gordel waardoor je je baby zo in het stoeltje plaatst.

Verder heeft de Kori een heerlijke zitverkleiner om te zorgen voor een goede zit bij pasgeboren baby's. Het stoeltje is compact in te klappen en gemakkelijk te dragen. Hij heeft twee standen, eentje om lekker te relaxen en een ander om lekker te schommelen.

Zoals je van Maxi-Cosi gewend bent zijn de gebruikte materialen kwalitatief en is de constructie super duurzaam. Compleet met een mooi design is dit een hele goede wipstoel!

Maximaal gewicht baby: 9 kilogram

Maxi-Cosi Kori Wipstoel - Essential Grap
 

3. Born Lucky Dreamy elektrisch​

 

Nog zo'n gave elektrische wipstoel, de Dreamy van Born Lucky. Hij heeft een meegeleverde afstandbeiding, zodat je niet je telefoon hoeft te gebruiken. Dit kan wel. Met de bluetooth verbinding kan je zelfs je eigen muziek afspelen op de ingebouwde speaker. Zet het lievelings relax nummer van je baby op!

Hij heeft 5 verschillende schommelstanden, en is aan te sluiten op het stopcontact of een powerbank. De speelboog bovenop het wipstoeltje maakt hem helemaal compleet.

Maximaal gewicht baby: 9 kilogram

Born Lucky Wipstoel - Dreamy - Elektrisc
 

2. Nuna Leaf

De Nuna Leaf wipstoel is echt een klasse apart. Eigenlijk verdiend deze ook een eerste plek, maar omdat hij niet wipt maar schommelt staat de Leaf op de tweede positie. Het is een super gaaf "wipstoeltje", met een uniek design en unieke beweging.

Het bijzondere is dat je de Nuna Leaf kan laten schommelen door één tikje te geven. De speciale techniek van het schommelstoeltje zorgt voor een langdurige super vreedzame schommelende beweging. Het bijkomende voordeel is dat deze geen geluid maakt zoals bij een elektrisch wipstoeltje. Heerlijk ontspannen dus voor de baby!

Daarnaast is de Leaf gemaakt van top materialen en 100% organisch katoen. En wist je dat hij zelfs een gewicht aan kan van 60 kg?! Je kan het wipstoeltje dus met je kindje mee laten groeien tot een peuter, of 3 jaar. Zo kan je peuter er zelfs nog heerlijk in zitten, spelen en schommelen. Het is een dure aankoop, maar je hebt er wel lang plezier van!

Maximaal gewicht baby: 60 kilogram

Nuna Leaf Wipstoel - Grijs.jpg
 

1. BabyBjörn Bliss

 

 

De BabyBjörn Bliss is wat ons betreft het beste wipstoeltje wat je kan kopen. Hij is dan ook niet voor niets super populair!

Het unieke design zorgt voor een constant stabiele plaatsing op de ondergrond, waarbij de gehele rugleuning voor de wipbeweging zorgt. Als je baby het wippen eenmaal onder de knie heeft kan dit zelfs voor vrij heftige - gewoon veilige - avonturen zorgen. Geweldig om je kindje zich zo te zien ontwikkelen!

De lichtgewicht vormgeving maakt hem ultra-inklapbaar en gemakkelijk mee te nemen of op te bergen. De zitting is daarnaast super comfortabel en erg ergonomisch. En het leuke is ook dat je het wipstoeltje extra lang kan gebruiken, wel tot 13 kg!

Maximaal gewicht baby: 13 kilogram

BABYBJÖRN Wipstoel Bliss - Marineblauw M