top of page

Advies voor het leukste Playmobil speelgoed

Playmobil is één van de meest bekende speelgoedmerken ter wereld. Het bestaat al sinds 1974 en is sindsdien razend populair. Maar, waar komt het vandaan, voor wie is het ontwikkeld en waarom vind je het in zo veel bijzondere thema's? We geven je op deze pagina graag antwoord op deze vragen. En, om je op weg te helpen bij het kiezen tussen de vele verschillende Playmobils hebben wij 16 x het leukste Playmobil voor je op een rijtje gezet!

 


 

De geschiedenis van Playmobil

 

Playmobil is in de periode 1971 - 1974 uitgevonden door "the father of Playmobil", de Duitse uitvinder Hans Beck. Deze gekke uitvinder heeft in die drie jaren hard gewerkt aan het Playmobil zoals wij dat nu kennen. Dit had hij alleen niet zelf bedacht, maar hij had hiervoor de opdracht gekregen van Horst Brandstätter.

Brandstätter is met zijn gelijknamige bedrijf namelijk de eigenaar van Playmobil. Dit bedrijf had Beck ingehuurd om speelgoedfiguurtjes voor kinderen te maken. En daar zijn we ze dankbaar voor! Sindsdien is het vrij snel super populair geworden, en inmiddels wordt het vrolijke speelgoed in bijna 100 landen verkocht!

Leuk feitje is hierbij dat het bedrijf dankzij Nederlanders een vliegende start heeft gekregen. Dit gebeurde op één van de eerste tentoonstellingen van het speelgoed op een beurs, de International Toy Fair in Neurenberg, Duitsland. Hier heeft een Nederlandse bedrijf in één klap de hele jaarvoorraad opgekocht!

 

 
 

Soorten speelgoed

 

Playmobil herken je meteen aan de eenvoudige poppetjes met de karakteristieke Playmobil vormen, zoals de gezichtjes en de handjes die dingen kunnen vastgrijpen. Het speelgoed is speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud.

 

Maar, er is ook Playmobil verkrijgbaar voor kinderen van 1,5 jaar oud. Dit herken je duidelijk aan de serie, waarbij al het speelgoed begint met de cijfers 1.2.3.

Binnen de Playmobil 123 serie kan je gemakkelijk zien van wat voor moeilijkheid het speelgoed is, waarbij 1 het makkelijkst en 3 het 'moeilijkst is'.

 1. Easy start
  Beginners sets voor eerste ervaringen: aanraken, herkennen en benoemen​

 2. First challenge
  Ontdek basic kenmerken en overwin de eerste uitdagingen

 3. Little expert
  Geavanceerde elementen: begrijp verbindingen en de eerste verhaaltjes

Het meeste Playmobil moet door de eigenaar nog even in elkaar worden gezet. De speelgoed sets bestaan soms uit wel honderden stukjes. Als je er als ouder van houdt, dan heb je hier zelf op deze manier ook een beetje plezier aan.

Waar Playmobil begon met relatief eenvoudige poppetjes, kom je nu de meest waanzinnige figuren tegen. Zo heb je complete kinderziekenhuizen, helikopters en boerderijen. 

Het bijzondere van Playmobil is namelijk dat het in heel veel verschillende thema's wordt ontwikkeld. Meer daarover lees je hieronder.

Een cartoon foto van playmobil figueren.jpg

De verschillende thema's

 

Het toffe aan Playmobil is dat het mega veel verschillende thema's wordt ontwikkeld. De figuren, voertuigen en gebouwen van Playmobil zijn in zo'n thema bijzonder realistisch. Let maar eens op de uitwerking van de kleren, wapens, kostuums van een bepaalde tijdsperiode, net als de verschillende soorten voertuigen zoals auto's, kranen, brandweerwagens, treinen en bijvoorbeeld boten.

Tot op heden vind je veel verschillende Playmobil thema's, waarvan de volgende thema's wat ons betreft de leukste zijn:

 1. 1.2.3. (speciaal ontwikkeld voor kinderen onder de 4 jaar)

 2. Actie

 3. Back to the future

 4. Kerstmis

 5. City action

 6. City life

 7. Country (platteland)

 8. Poppenhuis

 9. Draken

 10. Feeën

 11. Geschiedenis

 12. Magie

 13. Ghostbusters

 14. Family fun

 15. Hockey

 16. Piraten

 17. Prinsessen

 18. De ruimte

 19. Wilde dieren

 20. Scooby-Doo


 

TV series & video games

 

Wist je dat er zelfs TV series en computer spelletjes van Playmobil zijn? Jazeker! Er zijn wel drie verschillende Playmobil TV series, waarvan er recentelijk (2021) een nieuwe is uitgezonden. Dit is een stoere animatieserie: Dino Rise - the legend of Dino Rock.

Naast TV series zijn er dus ook Playmobil computer spelletjes ontwikkeld, voor de PC, Nintendo DS en de Wii. Allemaal hebben ze een ander thema, zoals ridders, piraten of geheime agenten.

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina leuke tips voor Playmobil speelgoed. Veel plezier!

Inhoudsopgave:

Geschiedenis

Soorten speelgoed

Thema's

TV & videogames

16 x het leukste Playmobil

Laatste update: 20-12-2023

Direct naar de aanbiedingen?

De geschiedenis van Playmobil
Soorten speelgoed
De verschillende thema's
TV series & video games
Een cartoon foto van playmobil poppetjes met blauwe achtergrond.jpg

16 x het leukste van Playmobil!

Met zo veel verschillende thema's en zo veel verschillend Playmobil speelgoed, kan het soms best wel lastig zijn om iets leuks uit te zoeken. Dus als jij op zoek bent naar een stoer of lief cadeau voor je eigen kind of van familie of vrienden, dan kan je hieronder onze favoriete bekijken. Dit zijn wat ons betreft de 16 leukste Playmobil speeltjes van dit moment. Ze lopen op in prijs, dus nummer 16 is het goedkoopst en nummer 1 is het duurst.

Via de links bij de producten kan je de Playmobil producten verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie.

16 x het leukste playmobil 

16. 123 ruiter met paard

De ruiter met paard is onderdeel van de 1.2.3. serie van Playmobil en is met niveau 1 echt instap speelgoed. Het is harstikke veilig en super leuk om mee te spelen door de aller jongsten.

Geschikt voor: 1,5 - 4 jaar

PLAYMOBIL 1.2.3 Ruiter met paard.jpg
16. Ruiter met paard
15. Dierentrein

15. 123 Dierentrein

Deze populaire Playmobil dierentrein is ook van de 123 reeks, en heeft niveau 3. Dit betekent dat er ondanks de eenvoud, best wat te ontdekken is.

Zo kan een kindje de treintjes loskoppelen, in een andere volgorde plaatsen of van poppetje laten wisselen, en het koppelstuk speelt hier ook een leuke rol bij.

Geschikt voor: 1,5 - 4 jaar

PLAYMOBIL 1.2.3 Dierentrein.jpg

14. Spirit

De Playmobil Spirit is hét speeltje voor echte paardenmeisjes en -jongens. De set bestaat uit het paard Spirit, de bofkont berijdster met de naam Lucky en een complete paardenbox.

De set bestaat uit 57 verschillende onderdelen. Vele avonturen zijn hiermee te beleven, van het paardrijden en verzorgen van het paard tot het schoonmaken van de stal.

Geschikt voor: 4+ jaar

PLAYMOBIL Spirit Lucky & Spirit met paardenbox.jpg
14. Spirit

13. Politieauto

 

Deze Playmobil politieauto uit de City action serie is wel erg gaaf. De twee politieagenten kunnen in de auto gaan racen om de grootste boeven te gaan vangen.

De politieauto heeft werkende lichten en een sirene. Het helpt echt bij de ontwikkeling van de fantasie en creativiteit. Let maar eens op wat voor avonturen een kindje hier mee kan beleven!

Geschikt voor: 4-10 jaar

PLAYMOBIL City Action Politiepatrouille met licht en geluid.jpg
13. Politieauto

12. Poppenhuis

 

Bijna ieder jong meisje wil wel een poppenhuis. Lekker thuis ermee spelen is leuk, maar soms is het balen als je ze niet mee kan nemen op reis of de auto in. Gelukkig is dit Playmobil poppenhuis draagbaar!

Je kan het meeneem-poppenhuis openklappen en de vier kamers aan de binnenkant gaan ontdekken. Klap je hem weer dicht, dan til je hem zo mee aan de hengsel aan de bovenzijde.

Geschikt voor: 4-10 jaar

PLAYMOBIL Dollhouse Mijn meeneempoppenhuis.jpg
12. Poppenhuis

11. 123 boerderij

 

Deze schattige boerderij komt uit de Playmobil 123 serie en heeft niveau 3. Het is dus geschikt voor echt jonge kindjes om mee te spelen én om mee te ontdekken. Net als het poppenhuis kan je hem open- en dichtklappen en meenemen. Handig voor als je op visite gaat en afleiding nodig hebt voor je kindje.

De set bestaat uit verschillende boerderijdieren en natuurlijk een echte boer. De diertjes maken geluiden die veel kindjes weer na gaan doen.

Geschikt voor: 1,5 - 4 jaar

PLAYMOBIL 1.2.3 Meeneemboerderij met dieren.jpg
11. Boerderij

10. Country ponypark

Uit de Playmobil Country (platteland) serie is dit het Ponypark. Razen populair, want het is echt een hele complete speelset voor liefhebbers van paarden.

De mogelijkheden om met de pony's te spelen in het boerderijtje zijn bijna eindeloos. Wat wil je ook met een set die bestaat uit 194 onderdelen!

Geschikt voor: 4-10 jaar

PLAYMOBIL Country Ponypark.jpg
10. Country ponypark

9. Politie helikopter

 

Net als de iets goedkopere politieauto is deze Playmobil politie helikopter een super stoer voertuig uit de City Action serie. De helikopter werkt op batterijen, en heeft bijvoorbeeld een LED zoeklicht en echt draaiende wieken.

Zeker voor jongetjes of stoere meisjes is dit echt gaaf om mee te spelen. De klep kan bijvoorbeeld open, en de agenten kunnen aan een kabel aan de helikopter hangen.

Geschikt voor: 4-10 jaar

PLAYMOBIL City Action Politiehelikopter met LED-zoeklicht.jpg
9. Helikopter

8. Brandweer

 

Nog zo'n tof onderdeel van de City Action serie: de Playmobil brandweer. Met vergelijkbare elementen als de politie auto en de helikopter.

Knal de sirene aan, zet de lichten aan en ga de held uithangen! De brandweermannetjes kunnen op allerlei leuke manieren aan de brandweer auto hangen en bewegen. En natuurlijk kan je ook de brandweerkraan bewgen. Gelukkig komt er geen water uit :)

Geschikt voor: 4-10 jaar

PLAYMOBIL City Action Brandweer ladderwagen.jpg
8. Brandweer

7. Dino Rise

Dit is weer even echt wat anders, de Playmobil Dino Rise serie. Super stoere, gaaf vormgegeven Dino's voor net even wat oudere kindjes.

De Dino is een ware aanvalsdinosaurus die de mannetjes kunnen bereiden, compleet met kanonnen en een katapult. Met veel eigen creativiteit kan het gevecht tegen de meegeleverde boef worden aangegaan!

Geschikt voor: 5-10 jaar

PLAYMOBIL Dino Rise T-Rex gevecht der giganten.jpg
7. Dino

6. Camper 

 

Als jullie wel eens met de camper op vakantie gaan, dan gaat jullie kleintje het geweldig vinden om met zijn of haar eigen camper te spelen! Zoals al het realistische speelgoed van Playmobil, is ook bij deze camper uit de Family Fun collectie aan alles gedacht, zelfs tot aan de gasfles!

Kindjes kunnen er te gekke avonturen mee beleven. Zo kan het dak open, en kan je een parasol uitschuiven. Gaat de familie van vier lekker slapen in de camper, of gaan ze buiten gezellig eten?

Geschikt voor: 4-10 jaar

Playmobil Grote familie-camper.jpg
6. Camper

5. Prinsessen kasteel

 

Alles met prinsessen doet het bij jonge meisjes natuurlijk altijd wel goed. Maar dit Playmobil prinsessen kasteel is toch wel erg bijzonder! Deze mega set bestaat namelijk uit 265 (!) onderdelen. Het is dus een poppenhuis, waarin de prins samen met zijn prinses woont.

Bij dit super complete kasteeltje is eigenlijk aan alles wel gedacht, van de glazen en karaffen tot de troonzaal met kroonluchter. Hier kan een meisje bij weg dromen!

Geschikt voor: 4-14 jaar

PLAYMOBIL Princess Prinsessenkasteel.jpg
5. Princessen kasteel

4. Politiebureau

 

Bij een politie auto en een helikopter hoort natuurlijk ook een echt politiebureau. Deze Playmobil politiebureau set is geweldig, en krijgt met recht 4,8 / 5 sterren reviews. 

De set is méga compleet, bestaande uit 256 onderdelen. Een kindje kan helemaal los met zijn of haar creativiteit: de boeven kunnen worden opgesloten, de poorten kunnen open en dicht en het alarm gaaf af. Hij is alleen al super leuk om te gebruiken, en je kan hem uitbreden met de politieauto en -helikopter.

Geschikt voor: 4-10 jaar

PLAYMOBIL City Action Politiebureau met gevangenis.jpg
4. Politiebureau

3. Country paardrijclub

 

Deze Playmobil paardrijclub uit de Country serie is eigenlijk het grotere broetje van het ponypark. De set is enorm en bestaat uit welgeteld 350 onderdelen!

Dit betekent dat de echte paardenliefhebbers de meest geweldige avonturen kunnen beleven in deze paardrijclub. Aan de voorzijde kan je de paarden in de stal laten, en aan de achterzijde kan je hem gebruiken als poppenhuisje.

Geschikt voor: 5-12 jaar

PLAYMOBIL Country Paardrijclub.jpg
3. Country paardrijclub

2. Kinderziekenhuis

 

Je zou het zelf misschien niet zo snel verzinnen, maar Playmobil heeft zelfs een heus kinderziekenhuis als speelgoed! Het is een compleet ziekenhuis bestaande uit twee verdiepingen, lift, ziekenbedden, patiënten en doctoren.

Er is op veel verschillende manieren met het kinderziekenhuis plezier te beleven. Zo kan je de lengte meten van de zieke kindjes, met de lift omhoog en zieke baby'tjes verzorgen. Gegarandeerd vele uren speelplezier!

Geschikt voor: 4-10 jaar

Playmobil Compleet ingericht kinderziekenhuis.jpg
2. Kinderziekenhuis

1. Piratenschip

 

Dit mega piratenschip van Playmobil is 67 x 24 x 52 centimeter groot. Het is het grootste - en dus ook het gaafste ;) - schip uit de pirates collectie. De manieren om hiermee te spelen zijn eigenlijk eindeloos. 

Zo kan je met de kanonnen aan boord, 'echte' projectielen afvuren. De piraten kunnen in de zeilen klimmen, en het schip heeft wieltjes om er in huis mee te kunnen 'zeilen'. In het schip vind je opbergplekjes, en de piraten kunnen op allerlei stoere plekken hangen en vechten.

Geschikt voor: 4-10 jaar

Prijs: €259,95

Playmobil Piratenschip - Aanvalsschip.jpg
1. Piratenschip
bottom of page