De beste baby draagdoek? Koopadvies & top 10 2022

Moeder op straat met baby in bykay draagdoek stretchy wrap deluxe leopard grijs.jpg

Je wilt jouw baby natuurlijk alles bieden wat hij nodig heeft, maar je hebt ook nog andere dingen te doen en kunt niet elk moment aan zijn zijde staan. Een draagdoek kan dan een uitkomst bieden. Op deze pagina kan je alles lezen over draagdoeken, bijvoorbeeld hoe je ze moet knopen en wat er fijn aan is voor een baby. Vervolgens vind je makkelijk jouw favoriet uit onze selectie van de top 10 beste draagdoeken!

Waarom en wanneer gebruik je een draagdoek?

Het is voor baby's heel normaal om de hele dag tegen het lichaam van de moeder te zitten. In de verre prehistorie was het niet veilig om een baby alleen achter te laten. Baby's vonden dan ook bescherming, liefde, voeding en beweging in de armen van de moeder. En nu nog steeds. Baby's hebben veel behoefte aan lichaamscontact en beweging. Dit merk je ook aan hoe rustig en tevreden baby's zijn in de armen van hun moeder.

Nu we weten waarom dit lichamelijk contact zo belangrijk is, wat zijn de voordelen van een draagdoek? Waarom zou je jouw baby niet gewoon in jouw armen dragen? En, hoe moeilijk is het om zo'n draagdoek te knopen?

Comfort en vrijheid met een draagdoek

Allereerst is het natuurlijk veel minder belastend voor de moeder of vader als er gebruik wordt gemaakt van een draagdoek. Hoe lief en schattig baby's ook zijn, ze beginnen allemaal door te wegen wanneer je ze een langere tijd vast hebt. Het is dan ook wel fijn om je lichaam een beetje te ontzien.

Natuurlijk voel je het gewicht met een draagdoek ook wel, maar het belast het lichaam veel minder en je kunt op die manier langer doorlopen. Daarnaast heb je ook beide handen vrij waardoor je gewoon verder kunt gaan met eten koken, opruimen of lekker een boek kunt lezen.

Kort gezegd: jij kunt ongestoord jouw taken doen terwijl jouw kindje lekker veilig tegen jouw borst aan ligt te slapen.

Draagdoek knopen: hoe doe je dit?

Een draagdoek knopen is veel gemakkelijker dan het lijkt. Maar, het is natuurlijk wel super belangrijk dat je het goed doet. Niet alleen zorgt je er alleen dan voor dat jouw baby comfortabel zit, maar ook dat hij veilig blijft zitten. Het filmpje hieronder van With a touch of Rose legt het haarfijn uit. Na een paar keer oefenen gaat het jou ook zeker weten lukken om een draagdoek goed vast te knopen!

Profielfoto Sandra babyspullen-advies.nl - roze.jpg

Geschreven door:

Sandra

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk een fijne draagdoek. Veel plezier!

Een draagdoek geeft je baby een vertrouwd gevoel

Voor de baby voelen de bewegingen heel vertrouwd omdat hij dezelfde bewegingen en geluiden ervaart als vóór de geboorte: de hartslag, het darmgerommel en de stemmen van de rest van het gezin. Intiem contact is belangrijk voor de ontwikkeling van het babybrein. De afgifte van stresshormonen worden geremd en de afgifte van kalmerende hormonen worden juist bevorderd. Ook de hartslag, ademhaling en temperatuur reguleren en groeien beter in het bijzijn van de ouder.

Daarnaast wordt een hechte band ook gestimuleerd. Ouders en baby leren bepaalde signalen herkennen wanneer de baby bijvoorbeeld honger heeft of een poepbroek. Ook wanneer de baby nog te jong is om precies te weten waar hij precies behoefte aan heeft is de ouder altijd bij het kind waardoor hij zich veilig voelt. De basis is hierdoor gelegd voor een gezond vertrouwen in de wereld en zichzelf. Het is belangrijk om de basis voor dit soort dingen zo vroeg mogelijk te leggen zodat er later op gebouwd kan worden.

 

Een draagdoek draagt bij aan de ontwikkeling van je baby

Wist je trouwens dat baby's die regelmatig gedragen worden door hun ouders minder snel of vaak huilen dan baby's die niet gedragen worden? Een baby huilt als hij honger heeft, moe is, pijn heeft of zich alleen voelt. Een baby die in een draagdoek door de ouder gedragen wordt heeft hier veel minder last van omdat mama of papa altijd dichtbij is. Zo'n draagdoek is trouwens ook goed voor de houding van de baby wanneer hij stevig ingepakt zit.

Al met al is een draagdoek het ideale hulpmiddel om mama of papa even te ontzien en de ontwikkeling van jouw kind te stimuleren.

Direct naar de aanbiedingen?

 
 
 
 
 

10.  Newway living Baby Sling

 

 

Het is belangrijk om een draagdoek te gebruiken van hoge kwaliteit. Deze draagdoek is gemaakt van hoogwaardig biologisch katoen wat lang meegaat. De stof is rekbaar en flexibel waardoor het gewicht goed verdeeld wordt, de baby een goede houding heeft en jij ook met een ergonomische houding loopt.

Je kunt dit draagdoek met vrijwel elke outfit combineren dankzij de neutrale kleur. Deze draagdoek is te gebruiken als draagdoek, heupdoek, babywrap en zelfs als kleedje. Mogelijkheden genoeg! Geef de baby genoeg ruimte om oververhitting en knelling te voorkomen. Was de draagdoek op maximaal 40 graden, niet hoger.

Newway Living Draagdoek blauw
 
 

9. Yaro Pussycat Ring Sling

 

 

Wil je graag een modieuze draagdoek? Dan ben je op zoek naar de Pussycat Ring Sling van Yaro. Het uitdagende patroon en de donkere kleur zorgen ervoor dat je altijd wel een outfit hebt die erbij past. Deze is speciaal gemaakt voor het op de heup dragen van jouw kindje.

Hij is gemaakt van geweven draagdoekenstof met twee toegevoegde ringen. Deze manier van bevestigen zorgt ervoor dat je het kindje op een hele makkelijke manier kunt dragen. Er wordt aanbevolen om deze draagdoek te gebruiken vanaf een gewicht van 2 kilogram, tot het moment waarop jouw kind niet meer gedragen hoeft te worden.

Yaro Pussycat draagdoek.jpg
 

8. Pure Baby Love Tricot Draagdoek 

 

Heb je geen behoefte aan een modebewuste draagdoek en wil je gewoon iets simpels wat goed zijn werk doet? De Tricot draagdoek is gemaakt van super zacht en rekbaar materiaal wat zowel voor jou als het kindje erg fijn is. Omdat het rekbaar materiaal is kun je deze draagdoek eerst knopen voordat je jouw kindje tegen jou aan legt.

Hij is gemaakt van 100% katoen en is 5 meter lang waardoor je gemakkelijk zelf de knoop kunt leggen afhankelijk van de grootte van jouw kind. Ook als je de Tricot draagdoek wat langer wilt gebruiken is dat dus geen probleem.

Pure Baby Love Draagdoek tricot donkergrijs
 

7. Bam&Boe rekbare draagdoek


 

Als een draagdoek gemaakt wordt door Bam&Boe, dan moet het natuurlijk wel gemaakt zijn van bamboe. En dat klopt! Hij is gemaakt van 95% bamboe en 5% spandex waardoor je een ideale stretch en sterkte hebt. Hierdoor past vrijwel elk kindje in de draagdoek vanaf geboorte. Daarnaast is hij ook lekker warm en comfortabel.

Afhankelijk van de taille van mama of papa kan hij één of twee keer gewikkeld worden. De draagdoek is hypoallergeen, anti-allergisch en beschermt tegen UV straling waardoor jouw kindje op een veilige en comfortabele manier de wereld kan leren verkennen.

Bam&Boe Rekbare baby draagdoek grijs
 

6. ByKay Ringsling

 

 

Deze draagdoek noemen we ook wel een ring sling. Dit betekent dat er gebruik gemaakt wordt voor een ring. De ring sling wordt als heupdrager op een a-symmetrische manier gedragen over een schouder met het kindje op de heup. Voor papa, mama en baby is dit een hele comfortabele positie.

Je kunt al gelijk gebruik maken van de ByKay draagdoek vanaf geboorte tot het kindje 18 kilo weegt. Al met al is dit een ideale draagdoek voor ouders die graag voor gemak kiezen. Met minimale handelingen heb je een snel resultaat.

Bykay Ringsling donkergrijs
 

5. Pora babydraagdoek

 

 

Wil je gewoon een draagdoek van hoge kwaliteit met een mooie, egale kleur zwart? Dan moet je de Pora draagdoek hebben. Deze draagdoek is veelzijdig inzetbaar en niet al te warm. Ook tijdens de zomer kan deze draagdoek prima gebruikt worden zonder dat het te warm wordt voor de ouders of de baby.

Ondanks het feit dat hij ademend is, is hij nog steeds zacht en comfortabel zonder de nodige flexibiliteit te verliezen.

Pora draagdoek zwart
 

4. Bykay Woven de luxe draagzak


 

ByKay moet wel een goed merk zijn, want hij komt drie keer voor in onze lijst. Deze Woven wrap is heerlijk voor ouders en peuters tot een gewicht van 23 kilo. Dankzij de geweven stof is er een ideale gewichtsverdeling waardoor het voor iedereen een fijne ervaring is.

Wist je trouwens dat een draagdoek niet alleen gebruikt kan worden om jouw kind op de heup te dragen, maar ook bijvoorbeeld als hangmat of kleed. Of je nu jouw kind op je buik, heup of rug wilt dragen, met deze de Luxe draagdoek wordt het stukken comfortabeler.

Bykay Woven DeLuxe Steel draagdoek
 

3. Baby Garden draagdoek


 

Als je op zoek bent naar draagcomfort, flexibiliteit en een lange levensduur, dan is de Baby Garden draagdoek wellicht een goede keuze. Hij is gemaakt van 95% zacht maar stevig katoen en 5% elastaan. De draagdoek behoudt goed zijn vorm waardoor je er langer van kunt genieten.

Het sluit perfect aan op de lichaamspositie van het kindje, ook wanneer hij wat ouder is. Jouw kindje kan hierin gedragen worden tot hij ongeveer 18 kilogram weegt. Je krijgt bij aanschaf ook nog een gratis slabbetje cadeau, een geïllustreerde gebruiksaanwijzing en een opbergzak.

Baby Garden draagdoek grijs
 

2. Babylonia Tricot slen organic

 

De nummer twee in onze lijst gunnen we aan de Tricot organic draagdoek van Babylonia. De rug en het hoofdje worden perfect ondersteund tot het kindje ongeveer 18 kilo weegt.

 

Deze steun is vooral te danken aan de speciale breitechniek die gebruikt is. Je hoeft slechts één manier van knopen te leren om jouw baby op meerdere manieren te dragen.

Voor de milieubewuste ouders onder ons, er is gebruik gemaakt van 100% biologisch katoen. Ook premature baby's kunnen in deze draagdoek gedragen worden en zullen gewoon ergonomisch ondersteund worden met de knieholtes die hoger liggen dan de billen.

Babylonia Tricot Slen Organic Draagdoek blauw
 

1. Bykay Stretchy Wrap de luxe


 

Er kan er uiteindelijk maar één de beste zijn, en dat is wat ons betreft de Stretchy Wrap de luxe draagdoek van... ByKay natuurlijk! Deze draagdoek wordt het meest gebruikt voor pasgeborene omdat hij een heerlijk gevoel van veiligheid geeft. Het materiaal sluit zich naadloos aan op de ideale lichaamspositie van zowel de drager als het kind.

Je kunt met deze draagdoek jouw kleintje op de buik en op de heup dragen terwijl je zelf ook nog comfortabel kan bewegen. Deze draagdoek is te gebruiken voor premature kindjes tot en met 18 kilo.

ByKay Stretchy Wrap de Luxe Draagdoek grijs
 

De top 10 beste draagdoeken van 2022

Via de links bij de producten kan je de draagdoeken verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Moeder zit op houten bank met baby op haar buik in babylonia draagdoek grijs.jpg