top of page

De meest complete baby uitzetlijst

Complete uitzetlijst babyproducten uitgelegd op de grond in vierkant.jpg

Wanneer jij of je partner in verwachting is, heb je nog maar minder dan 9 maanden de tijd om je goed voor te bereiden op de komst van de pasgeborenen. Je wilt je baby in een fijn nest verwelkomen. Dit brengt natuurlijk een hele hoop werk met zich mee. Tegelijkertijd wil je tijdens je zwangerschap natuurlijk zo veel mogelijk stress voorkomen. Daarom is het belangrijk om je ver van te voren al goed voor te bereiden op de komst van je baby. Je hebt namelijk echt ontzettend veel verschillende babyspullen nodig. Om jou op weg te helpen vind je op deze pagina alle informatie die je nodig hebt op de meest complete baby uitzetlijst van babyspullen-advies.nl. 

Profielfoto Dyantha babyspullen-advies.nl.jpg

Geschreven door:

Dyantha

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina de meest uitgebreide baby uitzetlijst van Nederland. Veel plezier!

Wat kost een baby?

Voordat we in de specifieke babyproducten duiken, geven we je graag eerst een beeld van het complete plaatje. Wat voor kosten kan je namelijk verwachten bij de komst van een pasgeborenen? Oftewel wat zijn de babyuitzet kosten?

 

Zie hiervoor onderstaande lijst, met informatie afkomstig van het Nibud: de kosten van een baby. Dit overzicht geeft informatie over de gemiddelde kosten van  een baby. Hierbij heeft het Nibud adviezen van kraamcentra aan aanstaande ouders als richtlijn gebruikt.

Misschien vind je deze kosten nog meevallen. Dat komt, omdat dit echt de minimale kosten voor een zeer beperkte baby uitzetlijst zijn. Dit is echt het broodnodige om een baby überhaupt te kunnen verzorgen. Maar er ontbreken veel babyproducten die je waarschijnlijk graag zou willen gaan gebruiken. In dat geval kan je beter direct kijken naar de volgende meer complete baby uitzetlijst, wederom afkomstig van het Nibud.

Zoals je ziet tikt de gehele baby uitzetlijst aardig aan. Zo kost alleen al een luier gemiddeld 23 cent per stuk, en je kan je niet voorstellen hoeveel je die dadelijk gaat verschonen. Genoeg reden dus om er voor te zorgen dat jij start met de perfect baby uitzetlijst.

 

Het team van babyspullen-advies.nl heeft urenlang gestudeerd en onderzoek gedaan naar de optimale baby uitsetlijst. Hieronder vind je per categorie in de uitzetlijst wat je nodig hebt met tips. 

Via de links bij de producten kan je de artikelen verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

 

Ook vind je via de links een andere handige babyuitzetlijst in PDF.

Geboortelijst kosten basis

Kleding         €178

Verzorging    €213

Babykamer   €443

Totaal:           €834

Babyuitzet kosten extra

Box met matras               €109

Boxkleed                          €29

Buggy                               €100

Kinderstoel                      €120

Autostoeltje                     €115

Kinderwagen                    €520

Matrasbeschermer           €11

Fles en speen                   €11

Flesverwarmer                  €30

Flessenreiniger                 €2,50

Melkpoedercontainer      €3

Buikdrager                        €119

Babyfoon                          €55

Weekendbedje                €50

Traphekje                          €50

Wipstoeltje                       €50

Luiertas                             €60

Luiers per maand             €49,55 

Direct naar de aanbiedingen?

Babykleding

 • Rompertjes
  Rompertjes heb je in alle soorten en maten. Zo heb rompertjes met kraag, rompertjes met tekst, grappige rompertjes en goedkope rompertjes. Het is het ideale kledingstuk voor een pasgeboren baby. Rompertjes heb je nooit genoeg!
   

 • Babyshirts
  Baby shirts zijn er voor binnen bij normale temperaturen.
   

 • Babytruien
  Baby truien zijn er voor wanneer het wat kouder is. Denk er ook over na dat deze leuk te combineren zijn met de baby shirts.
   

 • Babyjasje
  Trek je baby een lekker hip jasje aan als jullie samen buiten op avontuur gaan.
   

 • Babybroekje
  Baby broekjes zijn er in alle soorten en maten, van baby trainingsbroeken tot baby spijkerbroeken of sjieke baby pantalons.
   

 • Babysokjes
  Baby sokjes heb je ook nooit genoeg. Het duurt nog wel even voordat je baby babyschoenen nodig heeft, dus sla genoeg babysokjes in!
   

 • Babymutsje
  Een mutsje in tijdens koude dagen onmisbaar om je baby lekker warm te houden. 

Luiers & verschonen

 • Commode
  Een commode is het ideale meubel om je baby veilig op te verschonen. Bekijk ook eens de commodes in onze commode top-10!

   

 • Aankleedkussen
  Een aankleedkussen plaats je op de commode. Dit is een lekker zacht plekje waar je je baby op plaatst, en wat je gemakkelijk weer schoon kan maken.

   

 • ​Aankleedkussenhoes
  Het aankleedkussen voorzie je namelijk van een aankleedkussenhoes. Zo kan je de hoes makkelijk vervangen en weer wassen. Koop dan ook altijd meerdere aankleedkussenhoezen!

   

 • Newborn luiers
  Newborn luiers zijn de ideale luiers voor de echte pasgeborenen. Luiers heb je nooit genoeg en ze zijn vaak in de aanbieding. Sla dus bij een goede aanbieding voor newborn luiers meteen je slag!

   

 • ​Billendoekjes
  Met handige wegwerp billendoekjes zijn de billetjes van je baby zo weer fris. Ook deze zijn vaak in de aanbieding, koop ze dan ook lekker groot in!

   

 • Luierzalf
  Luierzalf helpt je baby om luieruitslag te voorkomen. Maar let op, elke dag luierzalf smeren is meestal niet verstandig.

   

 • Luieremmer
  Poepluiers kunnen ontzettend stinken, en deze gooi je dan ook liever niet weg in je vuilnisbak in de keuken. Verzamel vieze luiers in een goed afgesloten luieremmer en gooi ze in 1 keer weg in de vuilcontainer.

Borstvoeding

 • Voedingsbeha
  Bij een voedingsbeha kan je gemakkelijk met een hand een cup losmaken. Hierdoor hoef je niet de hele BH uit te doen om borstvoeding te geven.

   

 • Zoogcompressen
  Met zoogcompressen kan je de lekkende melk gemakkelijk opvangen. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld vlekken in je kleding. Er bestaan zowel wegwerp als wasbare zoogcompressen.

   

 • Borstkolf
  Soms wil je graag afkolven maar is je baby nog niet klaar om te voeden, of wil je juist moedermelk hebben om je baby op een later (mobiel) moment te kunnen voeden. Hiervoor je gebruik je een handmatig of elektrisch kolfapparaat.

   

 • Voedingsshirt
  Een voedingsshirt is speciaal ontworpen om borstvoeding te kunnen geven zonder dat je je hele shirt hoeft uit te trekken.

   

 • Voedingskussen
  Een voedingskussen geeft jou en je baby ondersteuning tijdens het geven van borstvoeding.

   

 • Hydrofiele doeken
  Hydrofiele doeken zijn ideale doeken voor veel meer gelegenheden dan alleen bij het geven van borstvoeding, bijvoorbeeld voor bij het bekende boertje, het wassen of als omslagdoek. Je hebt er veel nodig, dus koop er meteen lekker een aantal. Hydrofiele doeken worden ook wel hydrofiele luiers genoemd, omdat ze vroeger als luier werden gebruikt.

   

 • Moedermelk bewaarzakjes
  De naam zegt het al. Met moedermelk bewaarzakjes kan je moedermelk gemakkelijk bewaren, vervoeren en opwarmen.

   

 • Tepelzalf
  Uitgedroogde tepels kunnen erg pijnlijk zijn, gebruik om dit te voorkomen tepelzalf.

   

 • Tepelhoedje
  Een siliconen tepelhoedje kan jou helpen bij het aanleggen van je baby.

   

 • Lekschalen
  Als je echt veel lekkende moedermelk hebt kan het zijn dat zoogcompressen alleen niet voldoende zijn. In dat geval kan je gebruik maken van siliconen lekschalen.

   

 • Hydrogel pads
  Hydrogel pad geven verkoeling aan je tepels als die het zwaar te verduren hebben gedurende de borstvoedingsperiode.

   

 • Borstvoeding hulpset
  Een borstvoedingshulpset kan je helpen bij het geven van borstvoeding en het geven van bijvoeding.

   

 • Cupfeeder
  Als je baby tijdelijk niet aan de borst kan voeden, dan kan je gebruik maken van een cupfeeder.

   

 • Fingerfeeder
  Een fingerfeeder is een klein siliconen hulpmiddel om kleine hoeveelheid moedermelk te geven en het zuigreflex te stimuleren. 

Flesvoeding

 • Babyflessen
  Er zijn veel verschillende soorten flesjes voor babyvoeding. Zo zijn er standaard flesjes, anti-reflux flesjes, schuine flesjes en brede halfsflesjes.

   

 • Flesspenen
  Ook flesspenen zijn er in verschillende soorten en maten. Qua materiaal is er de keuze uit latex of siliconen spenen. Latex is zachter maar slijt sneller. Wat betref type heb je natuurlijk het standaard speentje, anti-reflux spenen, de 3-standen speen en zelfs orthodontische flesspenen.

   

 • Flesvoeding
  Flesvoeding is natuurlijk erg belangrijk. Overleg dan ook altijd met het consultatiebureau welke flesvoeding voor jouw baby geschikt is. 

   

 • Flessenverwarmer
  Er zijn speciale flessenwarmers om de voeding te verwarmen. Sommige ouders vinden het prettig om deze te gebruiken. Anderen geven weer de voorkeur aan au bain marie, of de magnetron.

 • Baby thermometer
  Koop een koortsthermometer die geschikt is voor baby’s. Er zijn verschillende soorten thermometers op de markt. De normale rectale thermometers zijn vooral geschikt voor jonge baby's, en je kan ook kiezen voor oorthermometers of voorhoofdthermometers.

   

 • Baby zonnebrand
  Zonnebrand is voor een ieder belangrijk, ook voor baby’s. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. 

   

 • Babyolie
  Een lekkere badolie zorgt voor een heerlijk zacht babyhuidje en een blije baby. 

   

 • Babyborstel en kam
  Als je baby al haartjes begint te krijgen kan je deze natuurlijk zo nu en dan borstelen met een speciale babyborstel. 

   

 • Baby nagelvijltjes en nagelschaartjes
  De nageltjes van je baby goed verzorgen is erg belangrijk, maar wees altijd voorzichtig! Gebruik altijd speciale baby nagelvijltjes en nagelschaartjes met afgeronde hoeken. 

   

 • Babyzeep
  Babyzeep is speciale zeep geschikt voor baby’s om je baby mee te wassen. 

   

 • Spuug- en monddoekjes
  De ideale doekjes om even snel spuug van je baby schoon te maken.

 
 • Babybox
  Een babybox zorgt voor een veilige plek voor jouw baby om te rusten en te spelen. Bekijk ook eens onze babybox top-10!
   

 • Boxmatras
  In de babybox plaats je natuurlijk een babybox matrasje.
   

 • Boxkleed
  Een boxkleed plaats je weer op het boxmatrasje. 
   

 • Kinderkledingkast
  Een eigen plek voor de kleding van je kindje is wel zo handig. Bekijk de kledingkasten voor kinderen in onze babykamer top-10
   

 • Babyfoon
  Dankzij een babyfoon weet jij altijd of je baby lekker ligt te slapen. Bekijk onze babyfoon top-10 om je te helpen bij het maken van een keuze.
   

 • Speelgoed
  Speelgoed mag thuis natuurlijk niet ontbreken. Pas wel op, want kan zeker met de cadeau’s die je zal krijgen snel een zooitje worden in huis!
   

 • Kinderstoel
  Een kinderstoel zorgt voor een veilige plek aan tafel wanneer jouw kindje al rechtop kan zitten. Bekijk onze kinderstoel top-10 en kies jouw favoriet. 

 

Onderweg

 • Kinderwagen
  De kinderwagen is een van de meest kostbare aankopen voor de komst van je baby. Kijk goed wat er in je budget past en wat je graag wilt dat deze kan. Om je op weg te helpen hebben wij al onderzoek voor je gedaan naar de beste kinderwagens, zie onze kinderwagen top-10.
   

 • Buggy
  Voor een buggy is het nu natuurlijk nog te vroeg, maar het is aan te raden om alvast onderzoek te doen. Bekijk dan ook eens onze buggy top-10
   

 • Autostoel
  Een autostoel is ontzettend belangrijk wanneer je jouw baby in de auto gaat vervoeren. Als je wilt weten welke autostoel volgens ons het beste is, dan bekijk je snel onze autostoel top-10
   

 • Luiertas
  Een luiertas is er om al je luier spulletjes mee te nemen onderweg. Deze heb je in verschillende vrolijke soorten en maten. Hulp nodig? Check dan onze luiertas top tien.
   

 • Verschoonmatje
  Een verschoonmatje is ideaal om je kindje ergens op locatie even snel te verschonen. Zo voorkom je dat de bank van je broertje als je daar op visite bent vies wordt! 
   

 • Draagzak
  Een draagzak is super om je kindje veilig mee te nemen als je actief aan het wandelen bent en je handen vrij wilt houden. 
   

 • Draagdoek​​
  Een draagdoek is een vrijere variant van de draagzak. Je moet het doek zelf op de juiste manier knopen om je baby op een goede manier op je lichaam te dragen. Het heeft een heel bijzondere uitstraling!

In bad

 • Babybadje
  Een babybad biedt een plek waar je je baby veilig in kan laten badderen. Er zijn verschillende soorten babybadjes. Zo heb je losse babybadjes op (hoge) poten, of babybadjes die je in de badkuip plaatst.
   

 • Tummy tub
  Een Tummy tub is een babybadje voor de pasgeborenen. Het is een soort doorzichtige emmer waar je je pasgeboren baby in kan wassen.
   

 • Babywashandjes
  Babywashandjes zijn ideaal om je baby mee te wassen. Maar er zijn ook babywashandjes die er voor zorgen dat je meer grip hebt, zodat je baby niet uit je handen kan glijden.
   

 • Badcape
  Er zijn weinig momenten dat het team van babyspullen-advies.nl jaloers zijn op baby’s. Maar, wanneer een baby net gewassen is en heerlijk ingewikkeld in een badcape ligt, dan zijn we dat wel. Kunnen ze die niet ook voor volwassenen maken? 
   

 • Babybadjas
  Een babybadjas is naast praktisch voor ontzettend leuk. Hoe lief ziet een baby er uit met een mini babybadjas aan!
   

 • Badthermometer
  Je moet er niet aan denken dat je je baby gaat wassen in een te warm bad. Om dit te voorkomen zijn er verschillende leuke badthermometers. Hiermee meet je eenvoudig de temperatuur van het water in het babybadje. 
   

 • Badspeeltje
  Natuurlijk mag een badeendje niet ontbreken in het babybadje!

 • Wieg
  Een wieg is de ideale slaapplek voor een pasgeborenen. Deze plaats je gemakkelijk in de hoek van je eigen slaapkamer of de babykamer. 
   

 • Ledikant
  Een ledikant begint iets meer de vorm van een bed aan te nemen ten opzichte van een wieg. Hier kan je baby voor een langere periode in slapen. Bekijk ook eens onze ledikant top-10 voor onze tips voor ledikanten. 
   

 • Hoeslakens
  Hoeslakens mogen natuurlijk niet ontbreken over het matrasje.
   

 • Deken
  Kies je voor een deken van katoen, of van wol? Bijvoorbeeld een ledikantdeken, speciaal voor ledikantjes? Of een wiegdeken?
   

 • Wieglaken
  Je wieglaken is speciaal gevormd voor in wiegen. 
   

 • Ledikantenlaken
  Ledikanten lakens zijn weer speciaal ontwikkeld voor in ledikanten. 
   

 • Babyslaapzak
  Je baby zal gaan slapen in een lekkere baby slaapzak. Deze zijn te koop in tal van leuke kleuren en prints. 
   

 • Baby kruik
  Als het koud is kan je een kruik gebruiken om het bedje van je baby lekker voor te verwarmen. Een kleine moeite, en wel zo prettig! 
   

 • Kruikenzak
  Als het echt te koud is kan je er ook voor kiezen om de kruik in het bed te laten liggen als je baby gaat slapen. In dat geval moet je de kruik wel in een fijne kruikenzak plaatsen. De kruik is namelijk veel te heet! 
   

 • Matrasbeschermer
  Een matrasbeschermer zorgt ervoor dat het babymatrasje niet te snel slijt. 
   

 • Molton
  Een molton dien je te plaatsen onder het hoeslaken. 
   

 • Nachtlampje
  Je zal vaak genoeg bij je baby willen zijn wanneer het licht al uit staat. Een nachtlampje zorgt dan voor een prettige veilige omgeving, waarbij je het grote licht uit kan laten. Er zijn verschillende soorten nachtlampjes verkrijgbaar, bijvoorbeeld dimbare nachtlampjes of nachtlampjes die een sterrenhemel projecteren.
   

 • Fopspeen
  Wanneer je baby niet wilt slapen en flink aan het huilen is, kan een fopspeen vaak de uitkomst bieden. Deze stilt namelijk de behoefte van het zuigreflex van je baby.
   

 • Inbakerdoek
  Sommige baby’s bewegen s’ nachts erg veel, zijn onrustig en kunnen daardoor slecht slapen. In dat geval kan een inbakerdoek je helpen. Met een inbakerdoek kan je je baby stevig inwikkelen, zodat deze automatisch en toch op een prettige manier rustiger wordt.

Wat kost een baby?
Geboortelijst kosten algemeen
Babyuitzet kosten specifiek
De meest complete geboortelijst: de baby uitzet checklist
Babykleding
Luiers verschonen
Borstvoeding
Flesvoeding
Verzorging
Thuis
Onderweg
In bad
Slapen
Image by Aditya Romansa
Image by Minnie Zhou
bottom of page