Campingbedje baby:
dé top 10 beste campingbedjes van 2021!

 
Blije baby in campingbedje

Een campingbedje moet je makkelijk kunnen opzetten, opbergen en meenemen. Daarnaast moet het een veilige en stapiele slaapplek zijn voor je kindje. Wat is dan het beste campingbedje? En waar moet je allemaal op letten bij de aankoop? Hier geven wij je graag het antwoord op!

Wanneer gebruik je een campingbedje?

 

Als jij op avontuur gaat met je kleintje dan is het wel zo prettig als er een veilige en comfortabele slaapplek is voor je baby. Maar dat is natuurlijk niet altijd en overal het geval. Een campingbedje of reisbedje biedt dan de uitkomst.

Een campingbedje is een makkelijk vervoerbaar bedje, licht en compact genoeg om te tillen en meestal eenvoudig uit te klappen en op te bergen. Ze hebben vaak een lichtgewicht rechthoekige metalen frame met een kuip van textiel.

 

Waar let je op bij de aanschaf van een campingbedje?

 

Er zijn een aantal punten waar je extra op kan letten bij de aanschaf van een campingbedje of reisbedje.

 

Zo is het belangrijk dat je hem gemakkelijk op kan zetten en weer op kan bergen. Kijk altijd goed naar de reviews of dit het geval is.

 

Ten tweede, is het zo dat in tegenstelling tot zoals bij een babybox of een ledikant er bij een campingbedje standaard een matras komt. Deze zijn vaak vrij dun, en het kan dus verleidelijk zijn om er een extra matras op te leggen. Maar, pas op: uit onderzoek van de consumentenbond blijkt dat een extra matras in een campingbedje extra gevaren met zich mee brengt. Doe dit dus niet!

 

Een laatste punt waar je altijd goed op moet letten is de stabiliteit. Als je kindje in beweging is, of als er aan getrokken wordt door broertjes of zusjes, dan moet het campingbedje natuurlijk altijd 100% stevig staan. Kijk altijd even naar de reviews of je kan zien of hier iets over geschreven wordt.

Let altijd goed op bij het opzetten!

 

Onze belangrijkste tip, welk campingbedje je ook koopt? Controleer voor ieder slaapje of het frame goed is vastgeklikt door met je beide handen stevig op het matras te duwen. Je wilt nooit dat het bedje in elkaar zou kunnen klappen wanneer je baby hier lekker in ligt te slapen.

Wat is het beste campingbedje?

 

Het team van babyspullen-advies.nl is op onderzoek gegaan en heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste campingbedjes die in 2021 verkrijgbaar zijn. We presenteren je dan ook met trots deze campingbed top 10.

Voor je verder leest, moet je begrijpen dat het beste campingbedje voor een ieder verschilt. Afhankelijk van jouw situatie, persoonlijke voorkeur en budget zal deze top tien voor jou een favoriet aanwijzen. Maar dat kan dus net zo goed nummer 10, als nummer 1 zijn. Lees dus snel verder en kom er achter welk campingbedje het beste is voor jou!​​

 
 
 
 

De top 10 beste campingbedjes van 2021

10. Hauck Dream 'n Play

 

Het is natuurlijk altijd een goed idee om een top tien te beginnen met een portie Duitse degelijkheid. Vandaar deze mooie nummer 10 positie voor het Dream 'n Play campingbedje van Hauck.

 

Dit model is ontzettend makkelijk in en uit elkaar te klappen, en staat als een huis. Met 8,1 kg is hij niet bepaald lichtgewicht. Maar daar krijg je dus wel een erg stevig reisbedje voor terug. De matrasmaat is 60x120 cm.

 

De lange zijkanten zijn voorzien van gaas om je kleintje goed in de gaten te kunnen houden. Wat leuk is, is het kruipvenster aan de korte zijde. Hierdoor kan je kindje, natuurlijk pas wanneer je baby daar groot genoeg voor is, zelfstandig in het Dream 'n Play campingbedje klauteren.

 

Het matras is dun maar comfortabel genoeg om sporadisch een nacht op te slapen.  Ook is het bedje gemakkelijk mee te nemen in de bijbehorende draagtas.

Hauck dream n play plus campingbed beige
 
 

9. Safety 1st Soft dreams

Safety 1st is een merk wat je veel vaker tegenkomt in onze top tiens. Dit vrolijke Soft dreams campingbedje staat zeer verdiend op deze 9e plek. Wat hem bijzonder maakt is vooral de prijs / kwaliteit verhouding.

 

Met 7,5 kilogram is het reisbedje normaal van gewicht.  Het frame is, net zoals alle campingbedjes in deze top 10, natuurlijk opvouwbaar. Het opvouwen gaat bij dit Soft Dreams alleen niet altijd even gemakkelijk. De matrasmaat is 60x120 cm. 

 

De vrolijke kleuren en speelse print maken het echt een plezier bedje, wat je in de transporthoes ook nog eens gemakkelijk kan vervoeren. Het gaas aan de lange zijden zorgt voor een goede ventilatie en zicht op je kindje.

 

We vinden het wel jammer dat de korte zijde niet van gaas is voorzien. Wij willen namelijk graag vanuit iedere hoek zicht kunnen hebben op onze kindjes. Maar, voor zo'n lage prijs maak je met dit Soft Dreams bedje van Safety 1st echt geen slechte keus. 

Safety 1st soft dreams campingbedje beige en blauw
 

8. Bannini Nido luxe Giraffe​

 

Dit campingbedje van Bannini is ten opzichte van de vorige twee bedjes echt even next level. Met een matrasmaat van 60x120 heeft het de standaard campingbed afmeting.

 

Wat niet standaard is, is dat deze Nido luxe giraffe campingbed geleverd wordt met een matrasverhoger en commodeblad! Het commodeblad kan je boven op het bedje monteren. Hierdoor heb je ook als je op reis bent altijd een prettige plek om je baby te verzorgen.

 

En met de matrasverhoger kan je er voor zorgen dat je gemakkelijker bij je kindje kan komen. Dit kan erg handig zijn, zeker wanneer je zelf niet zo lang bent. Wel zo prettig om niet helemaal naar voren hoeven te buigen.

 

Ook handig zijn de twee wielen, waardoor je het reisbedje net even wat makkelijker kan verplaatsen. Ook heeftt deze Nido luxe giraffe campingbed van Bannini een leuk kruipvenster aan de korte zijde. De prints met de verliefde giraffe zijn gewoon te schattig. Wel vinden we het algehele design niet super, maar dat is natuurlijk ook maar een kwestie van smaak!

Bannini Nido luxe campingbed zwart wit
 

7. TecTake reisbedje

Ja hoor! Wat een super leuk reisbedje is dit van het speelse merk TecTake. Je kan het campingbedje natuurlijk eenvoudig in- en uit elkaar klappen dankzij het handige inklapmechanisme.

 

Daarnaast is de bodem in hoogte verstelbaar, en kan je ook eenvoudig een commodebladje boven op het bedje monteren. De wielen rollen soepel, en zijn voor de veiligheid voorzien van twee remmen.

 

Wel vinden we dit campingbedje van Tectake met ruim 11 kg wat aan de zware kant. Gelukkig blijft het gemakkelijk om het bedje te vervoeren dankzij de mooie reistas. Ook het printje met de verliefde hond is natuurlijk hartstikke leuk, maar toch jammer dat de korte zijden niet voorzien zijn van gaas.

 

Hoe dan ook is dit een leuk, gezellig en praktisch campingbedje voor een schappelijke prijs.

Tectake reisbedje blauw
 

6. Topmark Charlie

Dit campingbedje van Topmark, model Charlie, vinden wij super door zijn eenvoud. Een strak en neutraal design, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Een super stevige constructie, wat eenvoudig in- en uit te klappen is. Kwalitatief gaas wat voor perfecte ventilatie en zicht zorgt. Al is het wel jammer dat de korte zijden ook bij dit campingbedje niet voorzien zijn van gaas.

 

Met zo'n 8 kilogram is het bedje redelijk van gewicht en eenvoudig mee te nemen op reis of naar oma en opa.

 

Maar eenvoud betekent wel, dat deze Charlie niet voorzien is van een in hoogte verstelbare bodem of een commodeblad. Maar het kan zijn dat je daar ook helemaal niet op zit te wachten. In dit geval haal je met dit Charlie campingbedje van Topmark een super bedje in huis!

Topmark Charlie campingbed blauw
 

5. Deryan luxe campingbedje

Koekoek! Dit is toch helemaal goud! Het team van babyspullen-advies.nl wordt altijd gelukkig van next level innovatie, en zo ook van dit luxe campingbedje van Deryan. Deryan is een echt Nederlands merk wat bij het grote publiek nog veel te onbekend is.

 

Ze zijn gespecialiseerd in verschillende soorten reisbedjes en andere reis-babyartikelen. En dan niet alleen de reis naar tante Koos, maar hun producten zijn echt geschikt voor zelfs de meest avontuurlijke reizen. Zo ook dit Luxe campingbedje voor baby's.

 

Het is een zogenaamd pop-up bedje, wat betekent dat je het bedje letterlijk in slechts twee seconden opzet. Geweldig! Wat nog mooier is, zeker op reis, is dat dit reisbedje nog geen twee kilogram weegt.

 

Om precies te zijn weegt het bedje slecht 1,8 kilogram. Dat is nogal een verschil met de 8+ kilogram van de meeste campingbedjes. Maar, het is dan wel echt een ander soort campingbedje.

 

De bodem ligt bijvoorbeeld direct op de grond, en er is verder weinig ruimte. Wel is dit luxe campingbedje zo ontworpen dat de bovenkant optimale bescherming biedt tegen de zon. Dit bedje is dan ook een reisbedje ten top!

 

4. Titanium baby Inklapbare box

Ja je ziet het goed, dit is geen campingbedje maar een babybox. Het leek ons goed om in deze top tien een inklapbare babybox op te nemen. Vooral om het verschil te laten zien.

 

Wat is dan het verschil? Doordat deze box inklapbaar is verschilt hij eigenlijk niet zo veel van een normaal campingbedje. Behalve dan zijn vierkante vorm van 100x100 cm. Ook is de bodem van deze box in hoogte verstelbaar. Wanneer je kindje een maand of 6 is, is de bodem al snel te hoog en is het aan te raden om deze te verwijderen.

 

Wat deze box nadelig maakt ten opzichte van een campingbedje, is het ontbreken van een matrasje. Dit maakt hem in onze ogen dan ook echt minder geschikt om op reis en dergelijke mee te nemen dan een campingbedje. Ook biedt hij door de grote breedte soms te veel ruimte voor een nacht slapen.

 

3. Koelstra Travelsleeper T5

Zo dan! Deze Travelsleeper T5 campingbed van Koelstra is er een voor de liefhebbers van strakke designs. Dit model wordt geroemd door de bijzonder kwalitatieve materialen en constructie.

 

Deze kan wel tegen een stootje en zal dan ook vele jaren mee gaan. Ideaal als je van plan bent meerdere kinderen te nemen. Wel is het reisbedje hierdoor ook wat aan de zware kant met zo'n 11 kilogram. Het gaas vinden wij super, dit is bijna geheel doorzichtig.

 

Maar, het matrasje is bij dit bedje wel erg aan de dunne kant. In dit geval is het toch wel het overwegen waard om een extra matrasje aan te schaffen. Deze moet wel goed passen en dus veilig zijn, let hier op!

 

Wat verder top is, is dat het inklapsysteem ontzettend gemakkelijk werkt. Hier is duidelijk over nagedacht. In minder dan een minuutje in de Travelsleeper T5 uit elkaar geklapt, en hetzelfde geldt als je hem weer in elkaar wilt klappen.

Koelstra travelsleeper T5 campingbed.jpg
 

2. AeroMoov instant reisbed

AeroMoov, nog zo'n tof Nederlands merk met geweldig innovatieve producten. Zo ook dit instant reisbedje, vergelijkbaar aan het luxe campingbedje van Deryan (zie nummer 5). Waarom deze dan de tweede plek verdient? De innovatie afdeling van AeroMoov is net even een stapje vander gegaan dan die van Deryan. Veel is namelijk ongeveer hetzelfde.

 

Zo klap je dit reisbedje ook in slechts een paar seconden uit elkaar en kan je hem in een paar seconden weer opbergen in de bijbehorende reistas. De vorm is vergelijkbaar, en deze is  met zo'n 5 kilogram zelfs een stuk zwaarder. In die zin is deze minder geschikt voor de avontuurlijke reizen waar iedere kilogram telt.

 

Wat dit instant reisbedje bijzonder maakt is het extra tussenniveau voor baby's tot zo'n twee maanden oud. Hiermee creëer je eenvoudig een veilige krappe slaapplek die ook net even van de grond af ligt.  Daarnaast is het matrasje van PU-schuim echt top.

 

Als kers op de taart is de vorm zodanig dat hij meer ruimte creëert dan de Deryan model. Zo biedt dit model van AeroMoov een plek waar je baby niet alleen in kan slapen, maar ook heerlijk in kan spelen!

 

1. Hauck Babycenter

Haha dit is toch geweldig! De naam zegt het al: babycenter. Dit is niet zomaar een campingbedje, dit is een geweldig station waar jouw baby heerlijk in kan slapen en spelen.

 

Een plek waar alles draait om jouw geliefde baby, gemaakt van top materialen en een super constructie. De vele reviews van deze Babycenter van Hauck zijn dan ook allemaal unaniem laaiend enthousiast. Waarom? Dat vertellen we je graag.

 

Zo komt dit campingbedje met een matrasverhogen als een soort tweede verdieping. Natuurlijk is er een handige verschoontafel / commodeblad. En om je accessoires altijd op een handige plek te hebben is ook hier een speciaal vak voor ontwikkeld. Hier kan je bijvoorbeeld luiers en babylotion in kwijt.

 

En alsof dat nog niet genoeg is is dit het enige campingbedje uit deze top 10 met een ingebouwde speelmobiel. Heerlijk om jouw kindje mee te vermaken en uit te dagen.

 

Zo veel luxe en plezier komt natuurlijk wel met een keerzijde: het reisbedje is met ruim 12 kilogram relatief zwaar. Wel is hij natuurlijk ontzettend makkelijk uit te klappen en weer op te bergen.

 

Mocht jij op zoek zijn naar een campingbed met echt alles er op en er aan, een leuk design en geweldige kwaliteit, dan is deze babycenter van Hauck een absolute aanrader!

Hauck babycenter campingbed beige
 

NIEUW: Bugaboo Stardust​

Te gek! Bugaboo heeft onlangs het assortiment uitgebreid. Naast de wereldberoemde kinderwagens en het iets minder bekende autostoeltje is er nu ook een campingbedje van het mooie Nederlandse merk.

De Bugaboo Stardust campingbed is een prachtig model. Je kan het campingbedje namelijk in 1 seconde uitklappen, en weer in slechts 3 seconden inklappen; met matras en al!

Voor de ontwikkeling is zelfs gebruik gemaakt van ruimtevaart technologie. Het stijlvolle design in verkrijgbaar in twee mooie kleuren: zwart of grijs.

 

Met een geïntegreerd matrasje, in hoogte verstelbare bodem, goed doorzichtig gaas aan alle zijden en een handige tas om het campingbedje te vervoeren is de Bugaboo Stardust een geweldige nieuwkomer!

Bugaboo Stardust campingbed zwart.jpg