top of page

Advies voor het beste campingbedje

Kindje in BABYBJÖRN campingbedje reisbedje Light - Donkergroen.jpg

Een campingbedje moet je makkelijk kunnen opzetten, opbergen en meenemen. Daarnaast moet het een veilige en stabiele slaapplek zijn voor je kindje. Wat is dan het beste campingbedje? En waar moet je allemaal op letten bij de aankoop? Hier geven wij je graag het antwoord op!

Wanneer gebruik je een campingbedje?

 

Als jij op avontuur gaat met je kleintje dan is het wel zo prettig als er een veilige en comfortabele slaapplek is voor je baby. Maar dat is natuurlijk niet altijd en overal het geval. Een campingbedje of reisbedje biedt dan de uitkomst.

Een campingbedje is een makkelijk vervoerbaar bedje, licht en compact genoeg om te tillen en meestal eenvoudig uit te klappen en op te bergen. Ze hebben vaak een lichtgewicht rechthoekige metalen frame met een kuip van textiel.

Campingbedje kopen: waar let je op?

 

Er zijn een aantal punten waar je extra op kan letten bij de aanschaf van een campingbedje of reisbedje.

 

Zo is het belangrijk dat je hem gemakkelijk op kan zetten en weer op kan bergen. Kijk altijd goed naar de reviews of dit het geval is. Het in- en uit elkaar klappen van een campingbedje kan namelijk nogal eens een gedoe zijn. Een goed campingbedje kan zich op dit onderdeel echt onderscheiden van een slecht campingbedje. Zeker als je van plan bent het reisbedje vaak te gebruiken en weer op te bergen of mee te nemen, dan is dit voor jou een belangrijk onderdeel van je aankoopbeslissing.

 

Ten tweede, is het zo dat in tegenstelling tot zoals bij een babybox of een ledikant er bij een campingbedje standaard een matras komt. Deze zijn alleen wel vaak vrij dun, en het kan dus verleidelijk zijn om er een extra matras op te leggen. Maar, pas hierbij op: uit onderzoek van de consumentenbond blijkt dat een extra matras in een campingbedje extra gevaren met zich mee brengt. Doe dit dus niet, tenzij je weet dat het matrasje goed aansluit. Zo zijn er voor verschillende campingbedjes speciale babymatrasjes ontwikkeld.

 

Een laatste punt waar je altijd goed op moet letten is de stabiliteit. Als je kindje in beweging is, of als er aan getrokken wordt door broertjes of zusjes, dan moet het campingbedje natuurlijk altijd 100% stevig staan. Kijk altijd even naar de reviews of je kan zien of hier iets over geschreven wordt.

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk het campingbedje dat bij je past. Veel plezier!

Let altijd extra goed op bij het opzetten!

 

Onze belangrijkste tip, welk campingbedje je ook koopt? Controleer voor ieder slaapje of het frame goed is vastgeklikt door met je beide handen stevig op het matras te duwen. Je wilt nooit dat het bedje in elkaar zou kunnen klappen wanneer je baby hier lekker in ligt te slapen.

Wat is het beste campingbedje?

 

Het team van babyspullen-advies.nl is op onderzoek gegaan en heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste campingbedjes die op dit moment verkrijgbaar zijn. We presenteren je dan ook met trots deze campingbed top 10.

Voor je verder leest, moet je begrijpen dat het beste campingbedje voor een ieder verschilt. Afhankelijk van jouw situatie, persoonlijke voorkeur en budget zal deze top tien voor jou een favoriet aanwijzen. Maar dat kan dus net zo goed nummer 10, als nummer 1 zijn. Lees dus snel verder en kom er achter welk campingbedje het beste is voor jou!​​

Via de links bij de producten kan je de campingbedjes verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Direct naar de aanbiedingen?

Wanneer gebruik je een campingbedje?
Waar let je op bij de aanschaf van een campingbedje?
Let altijd goed op bij het opzetten!
Wat is het beste campingbedje?
Baby slaapt lief in blauwe pyjama - foto van hessam nabavi
10. Qute Q-Sleep

10. Qute Q-Sleep

De Qute campingbed Q-sleep is een populair campingbedje vanwege de goede prijs / kwaliteit verhouding. Het bedje heeft alles wat je van een basis campingbedje zou verwachten, en is meteen ook het goedkoopste campingbedje uit dit overzicht. Het is zelfs in 2018 als beste getest door de consumentenbond.

In- en uitklappen gaat best eenvoudig maar vergt wel even een handigheidje. Het pakketje is mooi klein en kan je meenemen in de bijgeleverde reistas. Je matrasje past hier mooi opgerold omheen.

Een nadeel vinden wij wel dat het matrasje erg dun is. We horen dan ook van veel gebruikers dat zij het extra matrasje wat speciaal voor het bedje is ontwikkeld erbij kopen. Het matrasje van Hauck is overigens een stuk goedkoper met dezelfde afmetingen.

Gewicht: 9,2 kg

Matrasmaat: 60 x 120 cm

Max draaggewicht: 15 kg

Qute Q-Sleep Campingbedje blauw.jpg

9. Hauck Dream 'n Play

 

Het Dream 'n Play campingbedje van Hauck is sterk vergelijkbaar aan de Qute Q-sleep en de Topmark Charlie. Het valt in dezelfde prijscategorie en heeft vrijwel dezelfde constructie. Je hebt de standaard versie en de Dream 'n Play Plus

De lange zijkanten zijn voorzien van gaas voor ventilatie e om je kleintje goed in de gaten te kunnen houden. Wat leuk is aan het Plus model, is het kruipvenster aan de korte zijde. Hier kan je kindje wanneer deze daar klaar voor is zelfstandig in het campingbedje klimmen. De standaard versie die iets voordeliger is heeft dit dus niet.

 

Net als bij de Q-sleep is ook hier het matrasje wel erg dun en is het aan te raden om het Hauck sleeper babymatras apart aan te schaffen. Deze is trouwens een stuk voordeliger dan die van Qute, waarmee die in totaal voordeliger is.

Gewicht: 9,2 kg

Matrasmaat: 60 x 120 cm

Max draaggewicht: 15 kg

Hauck dream n play plus campingbed beige
9. Hauck Dream 'n Play Plus

8. Topmark Charlie

De Topmark Charlie is in veel opzichten gelijk aan de campingbedjes hiervoor van Qute en Hauk. Inklappen gaat op dezelfde manier en vergt op het beging dus nog even wat handigheid. Eenmaal uitgeklapt staat hij lekker stevig en ingeklapt kan hij makkelijk mee worden genomen in de reistas.

 

Voor ons zou dit de beste keus zijn voor een budget campingbedje. Het bedje is namelijk net even wat lichter, heeft een strak en simpel ontwerp en vooral veel gaas. Het ventilerende gaas loopt helemaal tot de bodem en ook aan het hoofdeinde is extra ventilatie.

 

Het blijft wel een budget reisbedje dus de Charlie is niet voorzien is van een in hoogte verstelbare bodem, wieltjes of een commodeblad. Maar het kan zijn dat je daar ook helemaal niet op zit te wachten. Gebruikers zijn over het algemeen erg enthousiast vanwege zijn functionaliteit. Nadeel is wel weer het dunne harde matrasje, waarvan Topmark zegt dat je er geen extra matrasje in mag leggen vanwege de veiligheid.

Gewicht: 8,1 kg

Matrasmaat: 60 x 120 cm

Max draaggewicht: 15 kg

Topmark Charlie campingbed blauw
8. Topmark Charlie

7. Koelstra Travelsleeper T5

De Koelstra Travelsleeper T5 is vergeleken met de vorige campingbedjes meer premium. Zo is het bedje beter afgewerkt met padding om de hoeken, heeft het een handig en leuk kruipluik en ook wieltjes. 

Wel is het reisbedje hierdoor ook wat aan de zware kant met bijna 10 kilogram. Het gaas vinden wij super, dit is bijna geheel doorzichtig wat zorgt voor een strak design. Het matrasje kan je vastmaken met klittenband, maar is ook bij dit bedje wel wat aan de dunne kant. Het is dan ook aan te raden het extra babymatrasje er bij aan te schaffen.

Samen met de gewatteerde hoeken, het doorkruipluik en de wieltjes is de Travelsleeper een hele complete, strakke campingbed die makkelijk in gebruik is, voor een relatief schappelijke prijs.

 

Gewicht: 9,8 kg

Matrasmaat: 60 x 120 cm

Max draaggewicht: 15 kg

Koelstra travelsleeper T5 campingbed.jpg
7. Koelstra Travelsleeper T5

6. Hauck Sleep n Play center

De Hauck Sleep n Play center is eigenlijk ook de betere versie van de Babycenter die we eerder nog in deze top 10 hadden staan, want hij is meer in balans voor een campingbedje. En in dit geval betekent dat: super compleet. Qua vormgeving is 'ie wat minder afgewerkt dan de Koelstra Travelsleeper T5, maar qua functionaliteit wint dit reisbedje juist weer.

Wat direct al opvalt, is de in hoogte verstelbare bodem. Dit is echt een mooie toevoeging, wat je niet vaak ziet bij campingbedjes. Naar ons idee kan het in de praktijk wel echt handig zijn. Daarbij heeft  de Sleep n Play center ook nog eens een commodebladje. Handig, want je weet dat je op een locatie buitenshuis meteen verzekerd bent van een plekje om een luier te verschonen.

Het nadeel is ook hier weer dat het standaard matrasje erg dun is en je er goed aan doet om het extra Hauck Sleeper babymatrasje los aan te schaffen. Dit wordt ook door de meeste gebruikers aangeraden.

Gewicht: 9,4 kg

Matrasmaat: 60 x 120 cm

Max draaggewicht: 15 kg

Hauck Sleep N Play Center Campingbedje - 60x120cm - Stone.jpg
6. Hauck Sleep n Play center

5. Maxi-Cosi Iris

De top 5 uit dit overzicht bestaat uit de premium modellen, zoals deze Maxi-Cosi Iris. Dit campingbedje valt meteen op door het bijzondere ontwerp met schuine poten. Naast een leuk ontwerp werkt het ook bijzonder, je kan de gehele bodem namelijk omhoog brengen. Zo heb je een hoger bedje voor baby's en een lager bedje voor peuters.

De Iris is wat duurder dan de reisbedjes hierboven, maar heeft wel meteen een matrasje van 4 cm dik wat echt comfortabel genoeg is om op te slapen. Hierdoor scheelt het in de totaalprijs niet eens zo veel. Daarbij is de Iris met net geen 6 kilogram echt lichtgewicht. 

 

In en uitklappen gaat erg eenvoudig en wij zijn bijzonder gecharmeerd van het frisse design. De schuine poten kunnen alleen wel eens in de weg zitten, en het ook aan zaken zoals wieltjes, een kruipluik of een commodeblad. Gebruikers vinden het reisbedje dan ook vooral erg prettig in het gebruik door het slimme ontwerp, het lichte gewicht en het comfortabele matrasje.

Let er op dat dit bedje wel een stuk kleiner is dan standaard campingbedjes! Het heeft meer de afmetingen van een reiswiegje.

Gewicht: 5,4 kg

Matrasmaat: 52 x 91 cm

Max draaggewicht: 15 kg

Maxi-Cosi Iris Campingbedje Essential Graphite grijs.jpg
5. Maxi-Cosi Iris
4. Nuna Sena Aire
Nuna Sena Aire campingbedje lichtgroen.jpg

4. Nuna Sena Aire

De Nuna Sena Aire is een kwalitatief campingbedje met een zeer degelijke constructie en mooie materialen. Het is de verbeterde versie van de originele Sena. Het bedje klapt gemakkelijk in en uit en werkt hierbij op een vergelijkbare maar makkelijkere manier als campingbedjes met een vergelijkbare constructie. Je kan de bodem in hoogte verstellen, dat is een mooi pluspunt.

Het matrasje is helaas wel een standaard campingbedjes matras. Prima, maar niet echt comfortabel - wel met goede ventilatie. Mocht je op zoek zijn naar meer comfort voor je kindje, dan kan je ook hier weer een speciaal matrasje los bij aanschaffen. Deze is precies op maat, waardoor het wél veilig is om te gebruiken. 

Qua afmetingen is de Sena Aire ook net even anders. Het matrasje is namelijk breder, en korter dan dat van een standaard campingbedje. Hierdoor is het reisbedje ook prima als box te gebruiken om in te spelen. Wel vinden wij dit iets nadeliger als je hem puur wilt gebruiken om te slapen, en de Nuna is relatief zwaar voor een premium reisbedje.

Gewicht: 9,7 kg (incl. reistas)

Matrasmaat: 66 x 92 cm

Max draaggewicht: 15 kg

3. Bugaboo Stardust​

De Bugaboo Stardust is een erg mooi campingbedje. Het design is van een kwaliteit die je bij het merk mag verwachten, en is ondanks zijn vrij traditionele vorm erg innovatief. Uitklappen gaat namelijk praktisch vanzelf in 1 seconden en je hebt hem weer in 3 seconden ingeklapt. 

Het matrasje is ook lekker comfortabel en het mesh gaas aan alle zijden zorgt voor meer dan voldoende comfortabel. Je kan het matrasje ook op een hogere positie bevestigen wat heel handig kan zijn als je nog een kleine baby hebt. 

Met een kleine 8 kilogram is de Stardust niet zwaar maar zeker niet lichtgewicht. Dit terwijl het bedje ook vrij klein is, wat we meteen het grootste nadeel van de stardust vinden. Het bedje is namelijk smaller en korter dan een standaard campingbedje. Dit betekent simpelweg dat je hem minder lang kan gebruiken, omdat je kindje hem eerder zal ontgroeien. Dit vinden wij jammer, want als het de normale afmetingen gehad had en net zo licht of lichter was geweest, dan had het zomaar eens het beste campingbedje kunnen zijn geweest.

Gewicht: 7,7 kg

Matrasmaat: 51 x 91 cm

Max draaggewicht: 15 kg

Bugaboo Stardust campingbed zwart.jpg
3. Bugaboo stardust
2. Babybjörn Light

2. Babybjörn Light

De Babjörn Light is een lekker licht campingbedje met een constructie met schuine poten vergelijkbaar aan de Maxi-Cosi Iris. Hij is daarentegen wel een stukje langer waardoor hij meer de standaard afmetingen van een campingbedje heeft.

 

Een verschil met de Iris is ook dat deze niet een verhoogde stand heeft, maar het matrasje ligt alleen direct op de grond liggen.. Sommige gebruikers vinden het een nadeel dat het matrasje niet van de grond af ligt, maar het matrasje is daarentegen wel lekker dik. Dit betekent dat je niet nog apart een babymatrasje hoeft aan te schaffen wat je ook weer los mee moet nemen.

Het grootste voordeel van het babybjörn campingbedje zit hem precies daar waarvoor je hem ook gaat gebruiken: het bedje weegt slechts 6 kg inclusief de reistas, opzetten is super simpel en praktisch het complete bed is gemaakt van luchtdoorlatend mesh materiaal. Gebruikers zijn er dan ook ondanks de hoge prijs erg enthousiast over  het gebruik in de praktijk.

Gewicht: 6 kg (incl. reistas)

Matrasmaat: 60 x 105 cm

Max draaggewicht: n.v.t.

Kindje in BABYBJÖRN campingbedje reisbedje Light - Donkergroen.jpg
1. Maxi-Cosi Swift

1. Maxi-Cosi Swift

De Maxi-Cosi Swift kan je eigenlijk zien als een combinatie van de Stardust en de BabyBjorn Light. Hij heeft namelijk bijna net zo licht als de Light en heeft een bodem die van de grond af ligt zoals de Stardust. Qua kwaliteit en duurzaamheid is hij ook van gelijkwaardig niveau.

Wat hem bijzonder maakt is dat hij in dit geheel veel te bieden heeft en hierbij nog geen 7 kilogram weegt. Zo bestaat hij eigenlijk uit drie producten in één: een reiswieg, een kinderbedje en een babybox. Je kan de bodem namelijk verhogen, waarbij je het matrasje kleiner maakt. Zo creer je een fijn reiswiegje. Lekker knus voor je baby en fijn voor jouw rug, want je hoeft niet zo ver meer te bukken.

Consumenten zijn om deze redenen erg blij met de Maxi-Cosi Swift. Hij is super compleet, en werkt bijzonder gemakkelijk. Zo kan je hem namelijk in één soepele beweging uitklappen of inklappen. Wat ons betreft is dit met recht het beste campingbedje van dit moment!

Gewicht: 6,7 kg

Matrasmaat: 78 x 97 cm

Max draaggewicht: 15 kg

Maxi-Cosi Swift 3-in-1 Campingbedje - Beyond Grey grijs.jpg
Blije baby in Deryan Baby luxe campingbedje op het strand.jpg

De beste campingbedjes voor avontuurlijke reizen

De beste campingbedjes voor avontuurlijke reizen

2. Deryan baby luxe

Koekoek! Dit is toch helemaal goud! Het team van babyspullen-advies.nl wordt altijd gelukkig van next level innovatie, en zo ook van dit luxe campingbedje van Deryan. Deryan is een echt Nederlands merk wat bij het grote publiek nog veel te onbekend is.

 

Ze zijn gespecialiseerd in verschillende soorten reisbedjes en andere reis-babyartikelen. En dan niet alleen de reis naar tante Koos, maar hun producten zijn echt geschikt voor zelfs de meest avontuurlijke reizen. Zo ook dit Baby luxe campingbedje, wat recentelijk vernieuwd is in een 2022 model.

 

Het is een zogenaamd pop-up bedje, wat betekent dat je het bedje letterlijk in slechts twee seconden opzet. Geweldig! Wat nog mooier is, zeker op een avontuurlijke backpack reis, is dat dit reisbedje nog geen twee kilogram weegt. Door zijn kleine ronde vorm klik je hem zo vast aan je backpack, zonder dat je er last van hebt.

 

Om precies te zijn weegt het bedje slecht 1,8 kilogram! Dat is nogal een verschil met de 8+ kilogram van de meeste campingbedjes. Maar, het is dan wel echt een ander soort campingbedje.

 

De bodem ligt bijvoorbeeld direct op de grond, en er is verder weinig ruimte. Wel is dit campingbedje zo ontworpen dat de bovenkant optimale bescherming biedt tegen de zon. Dit bedje is dan ook een reisbedje ten top!

Deryan baby campingbed groen
2. Deryan luxe campingbedje

1. AeroMoov instant travel cot

AeroMoov, nog zo'n tof Nederlands merk met geweldig innovatieve producten. Zo ook dit instant reisbedje, vergelijkbaar aan het luxe campingbedje van Deryan. Waarom deze dan de eerste plek verdient? De innovatie afdeling van AeroMoov is net even een stapje vander gegaan dan die van Deryan. Veel is namelijk ongeveer hetzelfde.

 

Zo klap je dit reisbedje ook in slechts een paar seconden uit elkaar en kan je hem in een paar seconden weer opbergen in de bijbehorende reistas. De vorm is vergelijkbaar, en deze is  met zo'n 5 kilogram zelfs een stuk zwaarder. In die zin is deze minder geschikt voor de avontuurlijke reizen waar iedere kilogram telt.

 

Wat dit instant reisbedje bijzonder maakt is het extra tussenniveau voor baby's tot zo'n twee maanden oud. Hiermee creëer je eenvoudig een veilige krappe slaapplek die ook net even van de grond af ligt. Daarnaast is het matrasje van PU-schuim echt top.

 

Als kers op de taart is de vorm zodanig dat hij meer ruimte creëert dan de Deryan model. Zo biedt dit model van AeroMoov een plek waar je baby niet alleen in kan slapen, maar ook heerlijk in kan spelen!

Het bedje is wel meteen een stuk groter dan de Deryan. Hij klapt wel super plat in. Om deze reden zouden wij de AeroMoov dan ook vooral aanraden voor op reis met bijvoorbeeld een camper of off-road terreinwagen.

Aeromoov instant reisbed beige
1. AeroMoov - Instant reisbed
bottom of page