De beste co-sleeper?
ontdek dé co sleeper top-10 van 2021

Met een co-sleeper kan je je baby heel dicht bij jou aan de zijde van je eigen bed laten slapen. Zo kan je samen vaslapen. Sommige ouders vinden het fijn om een co-sleeper te gebruiken, en dat begrijpen wij heel goed. Waarom? We leggen je graag uit wat een co-sleeper precies is, hoe je een co-sleeper gebruikt en wat de 10 beste co-sleepers van 2021 zijn.

 

Wat is een co-sleeper?

 

Weet je nog niet wat een cosleeper is? Een co sleeper is een wieg die aan één kant open gemaakt kan worden. Sommige modellen zijn aan één kant al open, maar de meeste modellen moet je ritsen of schuiven.

 

Een co-sleeper heeft ongeveer dezelfde maten als een wieg, maar je schuift een co-sleeper tegen jouw eigen bed aan. Het wordt dan ook wel een aanschuifbedje of een aanschuifwieg genoemd.

 

Zo slaapt jouw baby de eerste paar maanden veilig naast zijn vader of moeder. En laten we eerlijk toegeven, jij baalt er niet echt van dat je zo dicht bij jouw pasgeboren kindje mag slapen.

 

Daarnaast is het ook enorm handig om een co-sleeper te gebruiken wanneer de baby borstvoeding krijgt. 's Nachts voeden wordt hiermee een stuk makkelijker.

Waarom gebruik je een co-sleeper?

Sommige ouders vinden het geweldig om hun kind bij hun te hebben 's nachts, maar anderen vragen zich af waarom je in hemelsnaam een co-sleeper zou gebruiken.

 

Een co-sleeper wordt tegen jouw eigen bed aan gezet. Hierdoor kun je jouw baby snel horen als er wat is, en kun je hem makkelijk voeden wanneer hij honger heeft. Dit is een veilige manier om jouw kind toch een beetje in bed te hebben.

 

Laat een baby nooit bij jou in bed slapen als je zelf ook slaapt. De kans op warmtestuwing en wiegendood is groter dan je denkt. Met een aanschuifbedje heeft jouw baby een eigen slaapoppervlak en loopt hij geen gevaar. 

Hoe lang kan je een co-sleeper gebruiken?

Laten we voorop stellen dat een co-sleeper geen verplichting is. Het is dus niet zo dat je deze moet gebruiken. Samen slapen met jouw baby is een keuze die je zelf moet maken.

 

Sommige ouders willen liever dat het kind vanaf het begin al in zijn eigen kamer slaapt. Het is puur een handig alternatief voor een wieg die voor beiden de baby en de ouders voordelen heeft.

 

Je kunt een co-sleeper vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden oud gebruiken. Natuurlijk moet er hierbij wel gekeken worden naar de beweeglijkheid van jouw baby. Als jij een hele beweeglijke baby hebt die maar al te graag omrolt in zijn slaap, dan is het tijd voor een ledikantje. 

Waar voldoet een goede co-sleeper aan?

Een goede co-sleeper moet verstelbaar zijn zodat er geen verschil is in hoogte tussen jouw matras en dat van jouw baby. Daarnaast moet hij ook aan jouw bed bevestigd kunnen worden zodat er geen spleet ontstaat waar de baby in kan vallen.

 

Ook moeten alle zijden volledig omhoog kunnen. Wanneer jij gaat slapen, of niet in de kamer bent, is het de bedoeling dat de variabele zijde omhoog gezet wordt zodat de baby niet in het grote bed rolt.

Hoe werkt de hellende functie van een co-sleeper?

 

Veel co-sleepers hebben tegenwoordig ook een hellende functie. Dit is vooral handig wanneer jouw baby last heeft van reflux, verkoudheid of buikkrampen. Het lichtelijk kantelen van de co-sleeper kan ervoor zorgen dat de spijsvertering bevorderd wordt en de ademhaling makkelijker is bij een verkoudheid.

Aanschuifbedje baby:
Kies jouw favoriet uit de co sleeper top 10!

Via de links bij de producten kan je de co-sleepers verder bekijken en aanschaffen bij bol.com en / of amazon.nl. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

10.  Bannini Nesso

 

We beginnen de lijst met een lichtgewicht aanschuifwiegje van Baninni. Dit model is eenvoudig te monteren en demonteren. Je kunt gebruik maken van 6 verschillende hoogtes waardoor het aan vrijwel ieder bed past.

 

De poten kunnen zo gedraaid worden dat het wiegje kan schommelen. Natuurlijk zitten er aan de voorzijde ook 2 anti-slip steunvoeten.

 

Daarnaast kun je het wiegje ook licht hellend instellen om de spijsvertering van jouw baby te verbeteren. Het aanschuifbedje wordt bevestigd aan jouw bed door middel van meegeleverde riemen.

Bannini Nesso co-sleeper grijs

9. Safety 1st Calidoo

 

 

Deze co-sleeper kun je zowel aan jouw eigen bed gebruiken als een bed op zich. Je kunt hem op 7 verschillende hoogtes instellen waardoor hij aan bijna elk bed bevestigd kan worden. Jouw kindje kan vrij lang naast jou slapen met dit model, het maximale gewicht is namelijk 9 kilogram.

 

Er is goede ventilatie aanwezig aan beide lange zijdes en het zachte matras wordt meegeleverd. Let wel op dat het een dun matras is. De afmetingen van het matras zijn 82 x 51 x 3 cm. 

Om echt perfect zicht en aansluiting te hebben vanaf bed kan je de zijkant van de Calidoo co-sleeper wieg voor de helft openklappen. Zo hoef je jouw kindje echt geen seconde uit het oog te verliezen, en ligt je kindje toch heerlijk en veilig in zijn eigen wiegje.

Safety 1st Calidoo co-sleeper grijs

8. BabyGO Vivaldi

Dit aanschuifbedje van BabyGO is beschikbaar in grijs en beige. Allebei de modellen zijn in te stellen op 6 verschillende hoogtes waardoor het op vrijwel ieder bed past. Daarnaast kun je het wiegje licht hellend instellen om de spijsvertering te bevorderen.

 

Ook zit er eens schommelstand op. De bevestiging is eenvoudig middels meegeleverde riemen. Ook wordt er een zacht matras meegeleverd.

 

De wieltjes op het bed maken de Vivaldy co-sleeper makkelijk om te verplaatsen wanneer je bijvoorbeeld even de was wilt doen terwijl je zicht hebt op jouw kind. Zowel de bekleding als het matrasje zijn makkelijk te wassen volgens de richtlijnen.

BabyGO Vivaldi co-sleeper grijs

7. Chipolino Close to me


 

De Close to me cosleeper van Chipolino is beschikbaar in vier verschillende kleuren. Het is in te stellen in 5 verschillende hoogtes waardoor het aan vrijwel ieder bed past met de juiste bevestiging. Jouw baby kan bij jou blijven liggen tot hij een gewicht van maximaal 9 kilo heeft bereikt.

 

Je kunt deze co-sleeper ook schuin plaatsen om de spijsvertering te bevorderen. Uiteraard zit er ook een schommelfunctie op waardoor jouw kind heerlijk zal slapen. De bekleding van het bedje en het matras zijn makkelijk te verwijderen en te wassen volgens de instructies.

Chipolino Close to me co-sleeper beige

6. Kinderkraft Neste UP

 

 

Dit model van Kinderkraft is net iets anders dan de rest. Je kunt hem gebruiken als co-sleeper, als losstaand wiegje, maar ook als vervanging voor een reisbedje. Dit model is namelijk eenvoudig in te klappen tot een compact formaat om mee te nemen.

 

Je kunt de Neste UP cosleeper instellen op 5 verschillende hoogtes. De hoek van het matras kan ook op 2 niveaus ingesteld worden. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer jouw kind een loopneus heeft of wanneer je het ademen wilt vergemakkelijken. Dit model is duurzaam en heeft een sterke stalen constructie. Er wordt een matras en een laken bijgeleverd.

Kinderkraft Neste UP co-sleeper beige

5. Maxi-Cosi Iora

 

Wie kent de Maxi-Cosi serie niet? De Maxi-Cosi Iora 2-in-1 Co-sleeper heeft een handige opbergmand zodat je alles bij de hand hebt wanneer je er 's nachts uit zou moeten. Het bedje is makkelijk in te klappen waardoor je hem mee kunt nemen in de bijbehorende reistas.

 

De cosleeper kan op verschillende hoogteniveaus gezet worden zodat het altijd aan jouw bed past. Ook kun je het matrasje schuin zetten wanneer dit nodig is. Verder is het bedje behoorlijk stevig en biedt het de kwaliteit die we altijd kunnen verwachten van Maxi-Cosi. Al met al een uitstekend product.

Maxi-Cosi Iora co-sleeper grijs

4. Tutti Bambini Cozee Bedside


 

Wie een hekel heeft aan dingen in elkaar zetten, zal al gauw verliefd worden op dit aanschuif wiegje. Dit model is binnen 30 seconden opgezet. Hierdoor kun je hem ook makkelijk meenemen op vakantie of naar opa en oma.

 

Je kunt het instellen op 6 verschillende hoogtes, en op een half-hellende stand waardoor de vertering bevorderd wordt. Wanneer je voor deze co-sleeper kiest krijg je ook een reistas, comfortabel foam matras en een handige opberg plank. Zo heb je alles wat jij nodig hebt voor jouw baby's eerste maanden.

 

Geniet met de Cozee Bedside van jouw baby dicht bij jouw tot hij ongeveer 6 maanden is.

Tutti Bambini Cozee Bedside co-sleeper grijs

3. Chicco Next2Me Dream


 

De Chicco Next2Me Dream co-sleeper is beschikbaar in 4 verschillende kleuren, en kan op 11 verschillende hoogtes ingesteld worden. Daarnaast kun je het bedje ook kantelen om de vertering en ademhaling te bevorderen. Dankzij de 2 vensters in het netweefsel heb je altijd visueel contact met jouw kind.

 

De vier wielen met remmen maken het gemakkelijk om de wieg van de ene kamer naar de andere te rollen. Uiteraard kan de bekleding ook verwijderd en gewassen worden.

 

Dit model wordt geleverd met een zacht matras en een opbergtas voor transport, wel zo handig als je een dagje naar opa en oma gaat!

Chicco Next2Me Dream co-sleeper blauw

2. Snuz Snüzpod 4

Een simpel, strak en efficiënte co-sleeper, dat is wat dit model te bieden heeft. De Snuzpod 4 te gebruiken op drie verschillende manieren: als co-sleeper, wiegje of als mozesmandje. Deze co-sleeper kan zowel aan bedden als boxsprings vastgemaakt worden met de bijgeleverde banden.

 

Je krijgt een matras gemaakt van OEKO-Tex 100 gecertificeerde materialen bij aanschaf van dit product, welke voorzien is van een 3D ademende, afneembare hoes. Uiteraard is er een reflux stand aanwezig voor de bevordering van de spijsvertering. Je hebt de keuze uit 8 verschillende kleuren zodat het altijd bij jouw interieur past.

Snuz Snüzpod 4 co-sleeper hout

1. Bednest


 

Uiteindelijk kunnen we natuurlijk maar één model de beste co-sleeper noemen, en wat ons betreft moet dat echt de Bednest Wieg zijn. Dit model kan gebruikt worden als co-sleeper, losstaande wieg, reisbedje en mozesmandje.

 

Door de Bednest aan te schaffen hoef je dus geen extra bedden te kopen die je weinig gaat gebruiken, want dan transformeer je deze co-sleeper gewoon!

 

Natuurlijk kun je deze ook iets schuin zetten in het geval van reflux, verkoudheid of buikkrampjes. Het is de bedoeling dat de Bednest Wieg gebruikt wordt tot een maximaal gewicht van 10 kilogram, of tot het kind zelfstandig kan zitten. Het wordt geleverd met een comfortabel matras van 4 cm dik.