top of page

Advies voor de beste baby schommelstoel

Moeder met baby in Munckin luxe schommel

Je wilt natuurlijk alles in huis hebben om jouw baby zo comfortabel mogelijk door deze fase van het leven heen te begeleiden. Een schommelstoeltje is dan onmisbaar! Wat is een baby schommelstoel precies? Is dat niet hetzelfde als een wipstoeltje? Of lijkt het toch meer op een jumper? Lees hier alles wat je moet weten over schommelstoeltjes en babyswings en ontdek jouw favoriete exemplaar in de schommelstoel top 10! 

Wat is een baby schommelstoel?

Een schommelstoel, wipstoel en jumper zijn heel verschillend van elkaar. Een jumper en een wipstoel werken vooral door de beweging van jouw baby. De schommelstoel, daarentegen, beweegt heen en weer zonder dat jouw baby daar ook maar iets voor hoeft te doen. Een schommelstoel wordt ook wel een swing of babyswing genoemd.

De bewegingen van een schommelstoel zijn heel rustgevend voor de baby, net zoals het heen-en-weer wiegen in jouw armen. Er wordt natuurlijk niet van je verwacht dat je iedere seconde van iedere dag tijd hebt om de baby in jouw armen te wiegen, en daarom kan een schommelstoel een ideale uitkomst zijn.

Verschillende soorten

Er zijn twee verschillende soorten babyschommels; een volledige schommelstoel en een draagbare schommelstoel. De afmeting van de meeste volledige schommelstoeltjes geven aan dat het de bedoeling is dat deze een vaste plek krijgt. Omdat de stoel zo groot is, geniet jouw kindje ook van langere en soepelere schommelingen. Daarnaast duurt het bij deze schommel ook langer voordat jouw baby te groot is om erin te passen.

 

Meestal kunnen volledige schommelstoeltjes gebruikt worden tot de baby ongeveer acht maanden oud is. Het nadeel van deze grote modellen is echter wel dat deze vaak ook redelijk duur zijn, maar dan heb je wel kwaliteit voor je geld.

Je kunt er ook voor kiezen om te beginnen met een draagbare schommelstoel om te kijken of het wat is, maar ook als alternatief wanneer je niet veel ruimte in huis hebt. Deze staan ook wel bekend als reis schommelstoelen. Het prijsverschil met een volledige schommelstoel is gigantisch, en kan soms wel de helft van de prijs schelen.

 

De schommeling die de stoel maakt is echter wel een stuk korter, en de stoel is niet ideaal wanneer jouw baby langer is dan het gemiddelde. Ook zal je geregeld de batterijen moeten vervangen.

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

 

Het zitje is een van de belangrijkste onderdelen om naar te kijken. Jouw baby gaat hier in liggen, dus dat moet wel veilig zijn. Het liefst wil je een schommelstoel waarbij je het zitje vast kunt klikken in een stationaire positie. De stoel functioneert dan ook gelijk als babyzitje. Ook is het soms mogelijk om het zitje los te koppelen van het frame. Kijk ook gelijk of het mogelijk is om het zitje in verschillende posities te kantelen. Zo kun je rekening houden met de positie waar jouw baby in ligt. De schommelbeweging kun je bij veel stoeltjes helemaal zelf instellen van snelheid tot richting.

Natuurlijk is het frame het belangrijkste als het om veiligheid gaat. Een wijde base betekent dat het moeilijker zal zijn voor het stoeltje om omver te vallen. Het liefst wil je alleen metalen frames gebruiken, en niet plastic.

Let er op dat de gewichtscapaciteit voldoet aan het gewicht van jouw baby. Gebruik je het stoeltje in de buurt van een raam? Zorg er dan ook voor dat er een dakje aanwezig is die jouw baby beschermt tegen de zon.

Hieronder hebben wij de tien beste schommelstoetjes van dit moment voor je getest en op een rijtje gezet. Via de links bij de producten kan je de schommelstoeltjes verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Direct naar de aanbiedingen?

Profielfoto Dyantha babyspullen-advies.nl.jpg

Geschreven door:

Dyantha

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk een leuk baby schommelstoeltje. Veel plezier!

Wat is een schommelstoel voor baby’s?
Welk schommelstoeltje moet ik kopen?
Waar moet je op letten bij de aanschaf?

10. Little World Dreamday

 

De babyswing van Little World zorgt niet alleen voor rust door de schommelbeweging, maar heeft ook nog eens vrolijke geluidjes die jouw baby vermaken. Je kunt de schommelbeweging op vijf verschillende standen instellen, en je kunt acht verschillende melodietjes afspelen met volumeregeling.

 

De Baby Swing Dreamday maakt ook gebruik van drie timer tijden. Je kunt ervoor kiezen om de swing aan te zetten met adapter, maar ook op batterijen. Al met al is dit een stoel die bijna alles heeft voor kinderen van 3 tot 9 kilogram.

Little World Baby Swing Dreamday Grijs.j
schommelstoel top 10
10. Little World Dreamday baby swing

9. Bo Jungle B-Portable

 

 

Ook de portable swing van Bo Jungle is voorzien van 8 verschillende melodieën om jouw baby te vermaken, evenals een speelboog met twee speeltjes. Je kunt de stoel in 5 verschillende schommelstanden zetten en een timerfunctie van 15, 30, 45 of 60 minuten instellen.

 

Jouw kind zit te allen tijden veilig dankzij de 5-puntsgordel. Deze babyschommel kan op stroomkabel of op batterijen werken. Dankzij zijn compactheid is de baby swing ook gemakkelijk mee te nemen op vakantie of bezoek.

Bo Jungle B-Portable Swing - Grey.jpg
9. Bo Jungle B-Portable

8. Baninni Stellino

Een makkelijk opvouwbare babyschommel die je overal kunt meenemen, dat is wat de Stellino van Baninni jou te bieden heeft. Jouw baby kan op 5 verschillende schommelstanden heerlijk relaxen onder het genot van 16 verschillende melodietjes, drie timers (10, 15 of 30 minuten) en een afneembare speelboog met 3 speeltjes.

 

Er wordt een hoofdverkleiner meegeleverd voor de allerkleinste baby’s.  Natuurlijk kun je de bekleding ook afnemen zodat het gewassen kan worden. Je kunt zelf kiezen of je de meegeleverde stroomadapter wilt gebruiken, of dat je batterijen koopt voor onderweg.

Baby Swing Baninni Stellino Pink.jpg
8. Baninni Stellino

7. Kinderkraft Lumi


 

De Lumi van Kinderkraft is niet alleen ontzettend comfortabel, maar ziet er ook nog eens chique uit. Het zitje beweegt in een slingerbeweging waardoor de natuurlijke bewegingen in de baarmoeder gesimuleerd worden. Deze schommelstoel voor baby’s is voorzien van Bluetooth waardoor je zelf muziek kunt kiezen om af te spelen.

 

Ook kun je jouw telefoon tegelijkertijd opladen dankzij een USB-poort in het paneel. Je kunt er ook voor kiezen om één van de twaalf ingebouwde melodieën af te spelen.

 

Er wordt ook een afstandsbediening meegeleverd met 8 meter bereik waardoor je niet telkens hoeft op te staan om de schommelsnelheid in te stellen.

Kinderkraft Babyswing - Babyschommel Lum
7. Kinderkraft Lumi

6. Fisher Price Pacific Pebble


 

Natuurlijk moest Fisher Price ook nog even een verschijning maken in deze lijst. De Pacific Pebble heeft een zachte kleur en is zowel als schommelstoeltje als vast babystoeltje te gebruiken. Via het paneel kun je 10 kalmerende liedjes en natuurgeluiden instellen, evenals 6 verschillende schommelsnelheden.

 

De zintuigen worden onbewust ontwikkeld door de schommelbewegingen, zachte stof, muziek, maar ook zachte vibraties; alles wat jouw kindje nodig heeft om knus en comfortabel te liggen. Het stoeltje is te gebruiken tot een maximaal gewicht van 11,3 kilogram, of wanneer jouw baby eruit probeert te klimmen.

Fisher Price Pacific Pebble Draagbaar Sc
6. Fisher Price Pacific Pebble

5. Tiny Love Cozy Rocker Napper

 

De Cozy Rocker Napper van Tiny Love is een multifunctionele schommelstoel. Je kunt hem als wieg, wipstoel en zitje gebruiken vanaf de geboorte tot het kindje 9 kilogram weegt. Er is een muziekmobiel aanwezig die je kunt draaien en afnemen.

 

Het schommelstoeltje is ideaal om te gebruiken in een kamer met veel licht dankzij een kap die het kindje beschermt van teveel zon. De fascinerende lichtjes zijn ontzettend leuk voor kindjes en er wordt gebruik gemaakt van afleidende trillingen om rust te creëren.

Tiny Love Cozy Rocker Napper Babyschomme
5. Tiny Love Cozy Rocker Napper

4. Maxi Cosi Cassia

 

 

Met de neutrale kleuren en rustige uitstraling van deze baby schommelstoel van Maxi-Cosi weet je zeker dat jouw kindje heerlijk tot rust kan komen. De Cassia maakt gebruik van een automatische bewegingsdetector waardoor hij precies weet hoe en wanneer jouw baby gewiegd moet worden.

 

De baby swing kan 360 graden gedraaid worden zodat je altijd oogcontact kunt hebben met jouw baby. Dankzij de twee speeltjes die bijgeleverd worden heeft jouw baby echter altijd iets om naar te kijken en om mee te spelen. In totaal weegt de Cassia stoel slechts 4 kilogram zodat je hem gemakkelijk van de ene naar de andere kamer kunt verplaatsen.

Hij is trouwens in dezelfde stijl als het Kori wipstoeltje van Maxi-Cosi en daardoor een mooie uitbreiding / toevoeging!

Maxi Cosi Cassia - Swing Essential Graph
4. Maxi Cosi Cassia

3. Lionelo Henny

 

De Henny 2-in-1 van Lionelo kan zowel als wieg als schommelstoel gebruikt worden. Ook hier wordt er weer gebruik gemaakt van een schommel sensor en kun je kiezen uit 5 verschillende snelheden.

 

Er zijn 10 melodieën aanwezig met rustgevende muziek en natuurgeluiden zodat jouw baby rustig in slaap gewiegd kan worden. Met de projector kun je 7 verschillende kleuren zacht licht projecteren.

 

De multifunctionele schommelstoel is te gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 36 maanden, of wanneer het kind 12 kilogram weegt. Je kunt de stoel aanzetten met de adapter, maar je kunt ook 4 R20 batterijen gebruiken die goed zijn voor een bedrijfsduur van ongeveer 40 uur.

Lionelo Henny - Wieg en schommelstoel -
3. Lionelo Henny

2. Caretero Bugies

Met deze luxe schommelstoel van Caretero weet je zeker dat jouw kind heerlijk zal liggen. De carrousel roteert uit zichzelf met verschillende knuffels en lichtjes. Ook is er een muziekspeler aanwezig waarmee je 12 verschillende melodietjes kunt afspelen.

 

De baby swing is in te stellen op 5 verschillende snelheden en heeft 3 instelbare tijden. Red jouw kindje het waarschijnlijk niet om wakker te blijven tijdens het eten? Dan kun je jouw baby gewoon in de stoel laten zitten en de verwijderbare eet tray gebruiken. Zo zit jouw kindje toch comfortabel tijdens het eten, en kan hij na het eten lekker knus in slaap vallen.

Schommelstoel Caretero Bugies grijs, ges
2. Caretero Bugies

1. Munchkin luxe babyswing

 

De beste baby swing ziet er misschien ietwat robuust uit, maar ligt heerlijk voor jouw baby. De luxe schommelstoel van Munchkin kun je bedienen met een meegeleverde afstandsbediening waardoor jij gewoon door kunt gaan met jouw eigen bezigheden.

 

Er zijn 5 verschillende swing posities waar je gebruik van kunt maken. Tevens kun je met de ingebouwde speaker en een Bluetooth koppeling de favoriete liedjes van jouw kleintje afspelen. Er wordt een speelboog meegeleverd zodat jouw kindje ook zichzelf een beetje kan vermaken in de stoel!

Swing - Baby Schommel - Wipstoel Munchki
1. Munchkin luxe babyswing
Lieve baby ligt glimlachend op zijn buik
bottom of page