top of page

Advies voor het beste voedingskussen

Moeder en baby met Doomoo Buddy Voedings

Een voedingskussen is een handig hulpmiddel voor tijdens het voeden van je baby. Het zorgt voor de nodige ondersteuning van je arm of je baby tijdens het geven van borstvoeding of flesvoeding. Wist je dat je het ook al voor het slapen kan gebruiken tijdens je zwangerschap? Er zijn verschillende mooie borstvoedingskussens verkrijgbaar. Lees snel verder en kom alles te weten over voedingskussen en ontdek jouw favoriet uit de top 10!


 

Wat is een voedingskussen?

 

Een voedingskussen is een kussen die je kan gebruiken ter ondersteuning van jouw arm of de baby tijdens het geven van voeding. Het is zo een super handig hulpmiddel om het geven van borstvoeding of flesvoeding net even wat comfortabeler te maken.

 

Het verschil met een zwangerschapskussen

 

Je hoort men de termen voedingskussen en zwangerschapskussen regelmatig door elkaar heen gebruikt worden. Wat is nou het verschil tussen een zwangerschapskussen en een borstvoedingskussen? Of, zijn het gewoon twee dezelfde producten?

 

Een zwangerschapskussen is een groot kussen dat je kan gebruiken voor extra ondersteuning tijds het slapen gedurende je zwangerschap. Het grote voorgevormde kussen vormt zich helemaal langs je lichaam en biedt zo een goede ondersteuning. Veel zwangere vrouwen vinden het prettig om hiermee te slapen.

 

Het zijn dus twee verschillende producten met verschillende doeleinden, maar het verwarrende is dat je ze beiden voor beide doeleinden kan gebruiken. Zo kan je een voedingskussen ook gebruiken als zwangerschapskussen, en een zwangerschapskussen kan je ook weer gebruiken als voedingskussen. 

 


 

Hoe gebruik je een voedingskussen?

 

Het gebruiken van een voedingskussen is harstikke simpel en gaat super intuïtief. Je legt het kussen gewoon om je heen. Hiervoor heeft het de speciale c-vorm, dat ook lijkt op de vorm van een frisbee. Daarna kunnen je baby en je arm op het kussen rusten!

Profielfoto Dyantha babyspullen-advies.nl.jpg

Geschreven door:

Dyantha

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk het voedingskussen dat bij je past. Veel plezier!

Direct naar de aanbiedingen?

Slapen met een voedingskussen?

 

Slapen met een voedingskussen kan! Zeker de wat grotere voedingskussens zijn meer dan geschikt om jouw lichaam ondersteuning te bieden tijdens het slapen gedurende je zwangerschap. Je kan het kussen bijvoorbeeld onder je dikke buik leggen, of tussen je benen plaatsen.

 

Voedingskussenhoes: zijn er opties?

 

Een voedingskussen kan natuurlijk gemakkelijk vies worden tijdens het voeden. Daarom is het verstandig om op zoek te gaan naar meerdere voedingskussenhoezen. 

 

Je kan een specifieke voedingskussenhoes kopen voor een specifiek model kussen, bijvoorbeeld de Doomoo buddy. Maar zo zijn er ook generieke voedingskussenhoezen verkrijgbaar die je voor allerlei voedingskussen kan gebruiken. 

 


 

Voedingskussen voor een tweeling?

 

Als je een tweeling hebt, en je wilt deze tegelijkertijd voeden dan is het belangrijk dat je een extra stevig voedingskussen hebt. Voor een enkele baby kan je een zachter kussen zo neerleggen dat de baby hier goed door wordt ondersteund. Maar wanneer je een tweeling hebt is dit lastiger. Hiervoor zijn er speciale borstvoedingskussens voor tweelingen ontwikkeld, zoals deze van LWBKE.

9. BabyJem 

Dit voedingskussen van BabyJem is multifunctioneel ontworpen en daardoor ook direct bedoeld als slaapkussen of zwangerschapskussen. Het is een lekker groot kussen met een extra gedeelte voor rugondersteuning, speciaal voor het slapen.

Het extra gedeelte voor de rug kan je eenvoudig losmaken dankzij de bevestiging met klittenband. Zo heb je hier geen last van tijdens het voeden.

Het is een leuk compleet voedingskussen wat dankzij het extra ruggedeelte goed te gebruiken is als slaapkussen; en dat voor een bijzonder voordelige prijs!

Babyjem Slaap en Voedingskussen Grijs.jp

8. Snoozebaby Shelly Sheep​

Wat een schattig voedingkussentje van Snoozebaby. Met een lengte van 70 centimeter is dit een klein voedingskussen. Het is een fijn formaat kussen met een heerlijk zachte stof.

Het voordeel van een kleiner voedingskussen is dat je het net even wat gemakkelijker opbergt. Ideaal voor op de bank bij de tv. 

Het kussen van Snoozebaby heeft het herkenbare gezichtje van Shelly Sheep. Verkrijgbaar in veel ontzettend schattige kleuren!

Snoozebaby Voedingskussen Shelly Sheep r

10. Litollo XXL U-vorm

Dit XXL voedingskussen van Litollo is met 280 cm zonder twijfel het grootste voedingskussen uit deze top 10. Het heeft een U-vorm, wat het dankzij zijn lengte heel geschikt maakt om te gebruiken als voedingskussen en als zwangerschapskussen. Zo kan je de Litollo gebruiken om mee te slapen tijdens je zwangerschap, en later om je baby mee te voeden.

Het merk is nog relatief onbekend in Nederland, maar wint al snel aan populariteit. Dit blijkt alleen al uit de vele positieve recensies die de kussens krijgen. Men vindt het kussen lekker zacht, goed gevuld en dat voor een redelijke prijs. En, het zwangerschapskussen is ook verkrijgbaar in een C en een J vorm

Wat ons betreft is de Litollo XXL in U-vorm een fijn kussen als je op zoek bent naar een lekker groot kussen voor zowel voor- als na je zwangerschap. Tip: hou er - vanwege zijn grootte - wel rekening mee dat je een plekje hebt om het op te bergen. 

Moeder geeft baby borstvoeding met Litollo U-shape voedingskussen blauw.JPG

7. Form Fix XL


 

Dit XL voedingskussen van Form Fix is met 180 centimeter lengte super groot en daardoor ook heel geschikt als zwangerschapskussen.  Met zo'n groot kussen zitten jij en je kind er heerlijk comfortabel bij tijdens het voeden!

Het kussen is gevuld met hele kleine elastische korreltjes. Hierdoor worden de korreltjes niet in een vorm gedrukt, maar behoudt het kussen altijd zijn originele vorm.

Form Fix Voedingskussen XL - 185cm - Roo

6. Doomoo Softy

De twee verschillende modellen voedingskussens van Doomoo zijn razend populair. Dit model, de Softy, is de kleinere versie van de Buddy. Door zijn kleinere formaat erg geschikt als kussen voor bij het geven van fles- of borstvoeding. Met 150 centimeter is het alsnog echt een flink voedingskussen!

De elastische hoes is gemaakt van Bio-katoen en zit altijd strak om de hoes heen. Het doet ons zo een beetje denken aan van die nekkussentjes voor in het vliegtuig. De korreltjes die de vulling van het kussen vormen zijn heel klein en heel stil. Mocht het nodig zijn dan kan je ze zelfs bijvullen. 

De hoes van de Softy voedingskussen van Doomoo is afneembaar. Het kussen is sowieso verkrijgbaar in veel leuke verschillende printjes!

Doomoo Softy - Risotto Kaki - Klein Voed

5. Done by Deer Dreamy Dots


 

Een erg fijn voedingskussen van Done by Deer in het bekende Dreamy Dots design. Het kussen is met 76 centimeter relatief klein van formaat, en daardoor bijzonder geschikt specifiek als borstvoedingskussen. Desondanks  wordt het ook veel gebruikt tijdens het slapen gedurende de zwangerschap.

Het is een lekker stevig kussen, en het kleinere formaat is prettig bij de bank in de woonkamer. Gemakkelijk op te bergen waardoor je er niet zo snel last van hebt!

Done by Deer Dreamy Dots voedingskussen blauw.JPG

4. Theraline Original

Dit Original voedingskussen van Theraline is mega: 190 centimeter! Hij heeft een duidelijke v-vorm, maar is gemakkelijk naar wens te buigen. Hierdoor is hij ook erg geschikt als zwangerschapskussen tijdens het slapen.

Het kussen en de voedingskussenhoes gemaakt van 100% katoen kan je wassen in de wasmachine op 60 °C. De stof is heerlijk zacht!

Het fijne van de vulling is dat dit een beetje aanvoelt als de stevigheid van zand, terwijl het hartstikke licht is!

Theraline Original voedingskussen met ho

3. Bamboom

 
 

Boom! Van dit voedingskussen van Bamboom wordt je snel enthousiast. De unieke vulling van Micromax is namelijk super zacht: het heeft dezelfde eigenschappen als ganzendons. Lekker!

De bovenkant van het kussen voelt superzacht en licht en de onderzijde heeft een prettige pluche stof van geryclede materiaal.

Met 160 centimeter is het een lekker groot voedingskussen wat je zonder problemen ook kan gebruiken als zwangerschapskussen tijdens het slapen of wanner je bij ligt te komen op de bank na een lange dag.

Bamboom is een relatief jong babyspullen merk uit Italië, opgericht in 2012. Ze maken van alles; van kleding & speelgoed tot slaapzakken.

Voedingskussen Bamboom Peluche Antraciet

2. Snoozzz 

 

Wat zijn de voedingskussens van Snoozzz toch leuk! En ze zien er niet alleen goed uit, ze zijn ook nog eens erg fijn. De recensies zijn dan ook bijna allemaal super positief.

Het voedingskussen van Snoozzz is gevuld met extra kleine geruisloze micro korrels. Dit zorgt voor een hele stille ervaring tijds het voeden of slapen. Want ja, dit borstvoedingskussen is ook ideaal om mee te slapen of tijdens het relaxen.

Het kussen is verkrijgbaar in veel verschillende prints. Wij zijn erg fan van dit model in Ginza Groen. De voedingskussenhoes is natuurlijk afneembaar, met een mooi weggewerkt ritsje.

Het kussen is met 185 centimeter lekker groot. Wanneer je het niet nodig hebt kan je hem dankzij de meegeleverde luxe opbergtas toch compact opbergen.

Snoozzz Voedingskussen Zwangerschapskuss

1. Doomoo Buddy

De voedingskussens van Doomoo zijn razend populair, en dat begrijpen wij. Dit Buddy kussen is het grotere broertje van de Softy. Met 180 centimeter is hij lekker lang, en daardoor ook heel geschikt als zwangerschapskussen, bijvoorbeeld tijdens het slapen of het relaxen.

Het fijne aan de Doomoo voedingskussens vinden wij toch wel de elastische kussenhoezen. Dit zorgt in combinatie met de vulling van micro korrels voor een hele prettige ervaring. Wist je dat de hoes van organisch katoen is gemaakt?

Gebruik de Doomoo Buddy hoe jij wil: tijdens het slapen, tijdens het relaxen, tijdens het geven van borstvoeding, tijdens het geven van flesvoeding of maak er zelfs een soort babynestje van. En als hij vies wordt, geen probleem: de afneembare hoes gooi je zo in de wasmachine!

Doomoo Buddy Voedingskussen Risotto Kaki

Kijk ook eens bij:

Geraadpleegde bronnen:

Wat is een voedingskussen?
Het verschil met een zwangerschapskussen
Hoe gebruik je een voedingskussen?
De voedingskussen top 10
10. Litollo XXL U-vorm
9. BabyJem 
8. Snoozebaby Shelly Sheep​
7. Form Fix XL
6. Doomoo Softy
5. Done by Deer Happy Dots
4. Theraline Original
3. Bamboom Peluche
2. Snoozzz 
1. Doomoo Buddy
Slapen met een voedingskussen?
Voedingskussenhoes: zijn er opties?
Voedingskussen voor een tweeling?

De top 10 beste voedingskussens!

Via de links bij de producten kan je de voedingskussens verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Moeder geeft baby borstvoeding op doomoo voedingskussen roze.jpg
bottom of page