Kinderstoel kopen:
dé beste kinderstoelen van 2021

Een goede kinderstoel is praktisch, kan tegen een stootje, zorgt voor een goede stabiele zit voor jouw baby en neemt het liefst niet te veel ruimte in. Maar hoe weet je nou welke kinderstoel voor jouw situatie geschikt is? 

Rechtop aan tafel in een kinderstoel

Jouw baby of kindje ligt natuurlijk vaak lekker in de box, of is heerlijk aan het spelen. Maar, als er gegeten moet worden dan gebeurt dat natuurlijk aan tafel. Dus... je kindje moet gezellig aan tafel komen zitten. Aangezien je kindje nog niet goed zelfstandig rechtop kan zitten, is het super belangrijk dat je baby op een veilige manier kan blijven zitten. Maar, er zijn ook andere redenen waarom je je kindje in een kinderstoel zou willen plaatsen.

Veilig op één plek zitten in een kinderstoel

 

Uit ons onderzoek blijkt wat de hoofdreden voor ouders van een kinderstoel is: zekerheid dat de baby veilig op een plek blijft. 

 

Het leuke is ook, dat kinderstoelen er in vele soorten en maten zijn. De bekendste vorm en naam is natuurlijk de Tripp Trapp van Stokke. Maar, zo zijn er ook kinderstoelen die er voor zorgen dat je baby rechtop op de grond kan zitten.

 

Kenmerken van een goede kinderstoel

 

Een goede kinderstoel zorgt voor rust voor jouzelf en de baby. Veiligheid, stevigheid en een gemakkelijke toegang vormen de belangrijkste elementen voor een goede kindstoel. En vergis je niet, de verschillende toepassingen zijn super verrassend!

 
 
 

De top 10 beste kinderstoelen van 2021

Ons team is voor jou op onderzoek gegaan en heeft weer urenlang gestudeerd naar de verschillen tussen de beste kinderstoelen. We presenteren je dan ook met trots deze kinderstoelen top 10

Voor je verder leest, moet je begrijpen dat de ideale kinderstoel voor iedereen verschilt. Wij vinden de kinderstoeltjes of de leuke accessoires in deze top tien namelijk allemaal toppers. Maar afhankelijk van jouw situatie en persoonlijke voorkeur, zal er eentje voor je uit springen. Maar dat kan dus net zo goed nummer 10, als nummer 1 zijn. Welke wordt jouw favoriet?

10. MiniMonkey MiniChair

 

Super simpel, super makkelijk en vooral super slim - dat is het MiniChair kinderzitje van MiniMonkey. Met dit handige tuigje tover je vrijwel iedere stoel om tot een babystoel. En... dat voor slechts een paar tientjes!

 

Het tuigje is zelfs zo klein dat je hem gemakkelijk in je luiertas meeneemt. Zo ben je overal waar je naar toe gaat gegarandeerd van een veilige eetstoel voor jouw baby. Wat dacht je bijvoorbeeld voor op vakantie?

 

In Nederland is er vaak wel een babystoel aanwezig, bijvoorbeeld in een restaurant. Maar op reis kan dat nog wel eens een ander verhaal zijn. Toch wel erg prettig als jouw baby dan bij het ontbreken van een kinderstoel toch gewoon zelfstandig kan zitten.

 

Het team van babyspullen-advies.nl is dan ook fan, ook vanwege het frisse design met de leuke kleurtjes.  De MiniMonkey MiniChair is geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden oud.

minimonkey kinderzitje
 
 

9. Bumbo Floor seat


 

Hier wordt je toch vrolijk van! De Floorseat van Bumbo helpt jouw kindje rechtop zitten. Hiermee kan jouw baby bijna direct op de grond zelfstandig zitten.

 

Het kan erg prettig zijn als je even wilt dat je kindje rustig op een plek blijft zitten. Of als je even geen tijd hebt om goed op te letten, bijvoorbeeld als je aan het koken bent. Dan is de Floor seat van Bumbo een super handig hulpmiddel, dankzij de simpele vorm en het veiligheidstuigje.

 

De meningen zijn wel verdeeld over het gebruik van een Floorseat van Bumbo om jouw baby sneller te helpen zitten. Wanneer je baby hier nog niet klaar voor is, zal deze in de meest oncomfortabele posities eindigen. En dat is natuurlijk echt niet de bedoeling!

 

De Bumbo Floorseat is geschikt voor baby's van 3 tot 14 maanden oud.

 

8. Stokke Tripp Trapp Play Tray 

De Tripp Trapp kinderstoel van Stokke is waarschijnlijk de meest bekende kinderstoel ter wereld. En terecht! Wat een geweldig design, en wat een kwaliteit. Een echte Tripp Trapp babystoel van Stokke geef je met gemak door naar de volgende generatie. Sowieso groeit hij met je kindje mee. Je baby kan zelfs vanaf geboorte al gebruik maken van deze babystoel met een speciaal babyzitje.

 

Wat je hier ziet is de Play Tray van Stokke. Deze sluit naadloos aan bij het tijdloze Scandinavische design. Een handig tafelbladje om lekker op te spelen, eten, tekenen - noem maar op! In vele kleuren beschikbaar, en gemaakt van geweldig Europees Beukenhout.

Stokke Tripp Trapp play tray

7. Top Mark JESS

Top Mark heeft al sinds 1996 een uitgebreid assortiment baby en peuter producten. Topmark kenmerkt zich door een degelijke uitstraling met bescheiden design, goede kwaliteit en een bescheiden prijs. Het is dan ook niet gek dat je Top Mark tegenkomt op een mooie 7e plek in deze kinderstoelen top 10.

 

De Jess zorgt voor een stevige en veilige zit, met brede stoelpoten en een 5-puntveiligheidsgordel.

 

Wat wij leuk vinden is dat je de poten van deze kinderstoel kan verwijderen. Hierdoor plaatst je hem niet alleen bij de eettafel, maar ook lager bij de grond gezellig aan de salontafel. Handig! Dit zorgt er ook voor dat je deze babystoel gemakkelijk kan meenemen. En, natuurlijk, ook super gemakkelijk compact kan opbergen.

 

Het eet- en speelblad is groot en afneembaar. Ook is de bekleding gemakkelijk afneembaar zodat je dit eenvoudig kan wassen. Wij vinden het een mooie kinderstoel voor een goede prijs, al bestaat 'ie wel een beetje te veel uit plastic en voelt hij ook een beetje 'plastickerig aan.

Topmark Jess kinderstoel
 
 

6. BoosterMe Stokke Tripp Trapp verhoger

De Tripp Trapp kinderstoel van Stokke is al een babystoel die met je kindje meegroeit. De zit- en voetenplank zijn namelijk in hoogte en in diepte verstelbaar. Zo gaat deze geweldige kinderstoel echt een tijdje mee.

 

Maar, als je met een Tripp Trapp kinderstoel aan een kookeiland of een hoge tafel wilt zitten, dan heb je vaak snel een probleem. Hier is het design van de kinderstoel namelijk te laag voor, en dit is niet verder in hoogte te verstellen.

 

Maar, geen stress, voor dit probleem heeft het team van BoosterMe iets op gevonden, namelijk een stoelverhoger. Het design van de BoosterMe past geweldig bij de Tripp Trapp van Stokke, en montage is eenvoudig. Het zorgt eenvoudig voor een verhoging van 20 centimeter. Ga jij een boost geven aan jouw Tripp Trapp kinderstoel van Stokke?

Boosterme Stokke trip trap verhoger
 

5. Hauck Sit 'n Relax

 

De Sit 'n Relax kinderstoel van Hauck is niet alleen een kinderstoel, het is namelijk ook een wipstoeltje! Hij wordt geleverd met twee verschillende opzet zitjes die je gemakkelijk kan verwisselen. Zo hoef je niet een aparte wipstoel te kopen. Handig!

 

Daarnaast is de kinderstoel gemakkelijk in verschillende hoogtes te verstellen. Zo pas je de Sit 'n Relax babystoel van Hauck eenvoudig aan aan de hoogte van de eettafel.

 

Hij heeft een grote opbergmand voor de babyspulletjes die je graag bij de hand wil hebben, of gewoon een handige plek wil om wat babyspullen op te bergen. Natuurlijk zit je baby hartstikke veilig met een 5-puntveiligheidsgordel. Een afneembaar eetblad en een verstelbaar voetenplankje maken de Hauck Sit 'n Relax kinderstoel helemaal compleet.

Hauck sit 'n relax kinderstoel
 

4. Tiamo Meegroeistoel

De meegroeistoel van Tiamo is wat je ziet. Een rustig design van mooi kwalitatief en duurzaam hout. Hij is te gebruiken vanaf ongeveer 6 maanden, tot een leeftijd van ongeveer 3 jaar of 15 kilogram. Hij groeit dus echt een tijdje met je kindje mee! Zodra jouw kindje dus zelfstandig rechtop kan zitten kan je hem gebruiken.

 

De meegroeistoel van Tiamo beschikt ook  standaard over een 3-puntveiligheidsgordel. Daarnaast kan je het voetenplankje en het zitje in hoogte verstellen. Ook het eet- en speelblad is afneembaar.

 

Zoals je kan zien is het wel een harde houten zit. Voor wat meer comfort voor je baby in dit babystoeltje kan je een optioneel kussentje aanschaffen. Dat is wat ons betreft wel echt een must-have.

 

Ga jij graag voor een natuurlijk design in jouw woning? Dan is deze meegroeistoel van Tiamo gemaakt van rubberwood misschien wel een hele mooie keus!

Tiamo meegroei kinderstoel
 

3. Childwood Evolu 2

 

Hier wordt het team van babyspullen-advies.nl nou echt enthousiast van - kijk eens wat een prachtig design! Een slanke kuip van mooi wit plastic gecombineerd met de wijd uitstaande poten van hout, met een subtiel voetenplankje

 

Deze wijd uitstaande poten zorgen voor een gaaf design, maar het levert in kleinere woonruimtes wel wat problemen op. Zo kan iemand er gemakkelijk over struikelen, en neemt de Evolu 2 kinderstoel van Childwood net even wat meer ruimte in dan een andere kinderstoel.

 

Wat leuk is, is dat je deze net als JESS kinderstoel van Top Mark ook kan gebruiken bij - naast een eettafel - een salontafel. Je kan de poten namelijk afnemen, waardoor je een compact babystoeltje overhoudt wat je kan gebruiken voor een lage zit aan de grond.

 

De Evolu 2 is voorzien van een 5-puntsveiligheidsgordel en een afneembare bumper.

 

Standaard is deze babystoel dus niet voorzien van een eettafeltje. Ook is de zit van hard plastic, dus wij raden aan om ook het optionele kussentje aan te schaffen. Dit zorgt door kussen bij zowel de onderkant als de rug voor een hele comfortabele zit.

Childwood evolu 2 kinderstoel
 

2. Chicco Polly Progress 5-in-1

Het Amerikaanse Chicco heeft een geweldig assortiment aan babyproducten. Zo ook deze Polly Progress 5-in-1 kinderstoel. Met 5 geweldige features in 1 verdient deze kinderstoel dan ook natuurlijk een prachtige tweede plek in deze babystoelen top 10. 

 

De Polly Progress is ten eerste te gebruiken als babywieg dankzij de verstelbare rugleuning. Daarnaast is hij te gebruiken als klassieke hoge kinderstoel. Verstellen gaat echt super makkelijk en hij is dan ook op onvoorstelbaar veel manieren te verstellen.

 

Zo kan je als derde optie het zitje geheel van de poten afhalen, om het kinderstoeltje op een normale stoel te bevestigen. De vierde optie is hierbij dat je het kinderstoeltje ook nog eens zonder tafeltje en armleuningen op een stoel plaatst. Hierdoor is het echt alleen een verhoger om je peuter goed op een volwassen stoel te kunnen plaatsen.

 

En alsof dat nog niet genoeg is, kan je de kinderstoel ook zo gebruiken dat hij op zijn eigen poten zorgt voor een peuterstoel. En aangezien hij al op zo veel manieren te verstellen is, heeft het team van Chicco er ook nog voor gezorgd dat je de Polly Progress heel eenvoudig heel compact kan opbergen.

Chicco polly kinderstoel
 

1. Bloom - Coco ligstoel

Het Nederlandse Bloom - opgericht door vier vaders - herken je meteen aan de kuipvormige zitjes. De Coco ligstoel van Bloom ziet er zo ontzettend comfortabel uit dat je zou willen dat ze er ook een in een maatje groter hadden.

 

Het comfortabele liggende zitje van biologisch katoen heeft een 3-puntsveiligheidsgordel. De stoel zelf is gemaakt van duurzaam berkenhout.

 

De speciale vormgeving zorgt voor een zachte, zelfschommelende beweging. Heel veel babies genieten zichtbaar van deze schommelende beweging in de Coco ligstoel van Bloom.

 

Op een gegeven moment gaat je kindje doorkrijgen dat hij, door op en neergaande bewegingen, zelf een extra schommel kan veroorzaken. Dit levert dan soms ook hilarische beelden op waarbij een kindje met veel energie helemaal uit zijn stekker gaat.

 

De Coco ligstoel van Bloom is wel echt alleen te gebruiken in een vrije ruimte in de kamer of bij een salontafel, hij is namelijk niet in hoogte verstelbaar of op poten te plaatsen.

 

Wel zorgt de Coco voor een echte blikvanger in je kamer, want wat een prachtig design. De prijs is daar dan helaas ook wel naar. Maar, door de super kwalitatieve en eenvoudige constructie gaat de Coco ligstoel van Bloom zelfs generaties mee.

Bloom coco kinderstoel