top of page

Ons advies voor de beste kinderwagen

Knappe moeder in de stad poseert met een baby in kinderwagen.jpg

Op zoek naar de beste kinderwagen? Dan hebben we nieuws voor je: de perfecte kinderwagen bestaat niet! Het is namelijk zo ontzettend persoonlijk en geheel afhankelijk van budget, smaak en levensstijl. Ons advies is dan ook altijd om vooral te zoeken naar de kinderwagen die het beste bij jou én je gezin past. Denk hierbij vooral heel goed na over hoe je de wandelwagen straks gaat gebruiken. We helpen je op deze pagina graag op weg met leuke, nuttige informatie over kinderwagens. Ook hebben wij verschillende kinderwagens uitgebreid voor jou getest. Zo lees je in onze top 10 wat de beste kinderwagens van dit moment zijn. Op deze manier hopen we dat het vinden van de kinderwagen die het beste bij jullie past dankzij ons koopadvies een stukje gemakkelijker wordt!

Een stukje geschiedenis

Kinderwagens bestaan al een stuk langer dan je zou denken. Volgens dit interessante artikel van de Correspondent bestaan de eerste versies van Westerse kinderwagens al sinds 1733! Het eerste model werd zelfs voortgetrokken door een geit en werd een perambulator genoemd - later afgekort naar pram. Pram is de term die nu in het Engels (naast stroller) vaak gebruikt wordt voor kinderwagen. Andere onderzoeken berichten dat de eerste westerse kinderwagens rond 1855 zijn ontwikkeld. Deze werden kinderkoetsen genoemd.

Verschillende soorten kinderwagens

Er bestaan best een aantal verschillende soorten kinderwagens. Je kan ze in grote lijnen in drie verschillende types indelen:

Kinderwagen vs. buggy

Als nieuwe, aanstaande ouder is het vaak niet voor iedereen meteen duidelijk wat nu eigenlijk het verschil is tussen een kinderwagen en een buggy. Want, in principe is een buggy eigenlijk ook gewoon een soort kinderwagen. In de basis heeft een buggy alleen een zitje. Daarnaast is een buggy meer een extra compacte kinderwagen die extra licht is en (zeer) compact is op te klappen, mede dankzij kleinere wielen. Hierdoor is deze over het algemeen ook een stuk minder comfortabel. Dit komt vooral door de kleinere wielen, het gebruik van lichter en/of dunner materiaal en de beperktere vering en afstelmogelijkheden. 

 

De meeste ouders gebruiken een buggy als vervolg of als aanvulling op een 'echte' kinderwagen. Je neemt een buggy vaak gemakkelijker mee. Ze zijn daarom handig op reis of voor korte stukjes. Zo kan je met een buggy lekker op pad gaan met je kindje zonder dat je een grote kinderwagen hoeft mee te nemen. Ook als jij op vakantie gaat met je kindje is een buggy natuurlijk onmisbaar.

Overigens is het de laatste jaren een trend aan het worden dat buggy's steeds meer op een kinderwagen gaan lijken. Dit heeft er vooral mee te maken dat veel ouders vanwege beperkte woonruimte in de stad op zoek zijn naar een zo compact mogelijke kinderwagen. Zo krijgen buggy's steeds vaker de mogelijkheid om er ook een reiswiegje op te bevestigen, kan je soms in het zitje een autostoeltje vastmaken en krijgen ze grotere wielen voor meer comfort. 

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Vader, babyspullen kenner & liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo helpt deze pagina jou hopelijk bij het vinden van jouw perfecte kinderwagen. Veel plezier!

Direct naar de aanbiedingen?

Duo- en tweeling kinderwagens

​Een duo kinderwagen is super handig wanneer je twee kinderen hebt die niet veel in leeftijd verschillen, zoals een baby en een peuter. Het is namelijk onmogelijk om in je eentje met meerdere kinderwagens op pad te gaan! Hiervoor zijn er gelukkig mooie kinderwagens ontwikkeld waar twee kinderen in plaats kunnen nemen. 

 

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij de ontzettend trotse ouder van een tweeling bent. In dat geval moet je op zoek naar een tweeling kinderwagen. Het grootste verschil met een duo wagen is dat je hier tegelijkertijd twee reiswiegjes op kan bevestigen. Dit hoeft bij een duowagen niet zo te zijn, omdat je kinderen dan niet in dezelfde levensfase zitten.

Je kan een speciale duowagen of tweeling kinderwagen kopen, maar je kan ook kiezen voor een 3-in-1 kinderwagen met de mogelijkheid tot het ombouwen naar een duo- of tweelingkinderwagen. Zeker met het oog op de toekomst kan dit een handige optie zijn om extra op te letten bij de aanschaf.

​Hardloop kinderwagen

​Een hardloop kinderwagen is speciaal ontwikkeld om samen met je kindje te kunnen gaan hardlopen. Dit is natuurlijk geweldig wanneer jij een fanatieke hardloper bent! Je ziet ze meestal voorbij komen onder de naam runner. In principe zijn de meeste hardloop kinderwagens buggy's, want je ze bestaan alleen met zitjes en niet met wiegjes.

 

De wielen van een hardloop kinderwagen zijn groter en staan verder uit elkaar. Een runner is dan ook wat langer dan een normale kinderwagen. Daarnaast heeft een runner slechts één voorwiel. Dit zorgt voor meer snelheid en meer stabiliteit bij hogere snelheden, maar maakt hem minder prettig voor dagelijks gebruik; vooral vanwege de grotere draaicirkel. Het is daarom niet aan te raden om een runner ook als normale kinderwagen te gebruiken. 

Jonge ouders met Bugaboo Fox 2 kinderwagen in de stad.jpg

​3-in-1 kinderwagens

​De 3-in-1 kinderwagen of combi kinderwagen is veruit de meest bekende én populairste kinderwagen. Deze kinderwagens kunnen dankzij handige systemen worden uitgerust met:

Je begint met een newborn met de reiswieg; meestal zo voor de eerste 6 maanden. Daarna groeit het kindje uit het wiegje, en wordt het tijd om op het zitje over te stappen. Het autostoeltje gebruik je meestal ook alleen in de eerste periode.

Verreweg de meeste normale kinderwagens hebben deze 3-in-1 mogelijkheid. Het verschilt per model echter wel of deze bij aanschaf is uitgerust met alleen een zitje, een 2-in-1 kinderwagen met ook een reiswieg of 3-in-1 kinderwagen met daarnaast ook het autostoeltje.

Hoe kies je de juiste kinderwagen?

Het uitzoeken van een goede kinderwagen is echt niet eenvoudig. Zoals je misschien al hebt gemerkt wordt je overladen met de meest creatieve en vaak ook overdreven marketingtermen om jou enthousiast te maken en zo ver te krijgen om te kiezen voor het nóg duurdere model. Dit maakt het vaak juist nog moeilijker om de producten goed te begrijpen en om verschillende merken met elkaar te kunnen vergelijken.

De belangrijkste stap voor jou is om eerst een budget vast te stellen, want er bestaan grote prijsverschillen tussen kinderwagens. Een goedkope budget kinderwagen begint bij zo'n €300. Maar aan een premium kinderwagen kan je gemakkelijk meer dan €1.000 uitgeven. 

 

Het verschil tussen een goedkope en een duurdere kinderwagen is vaak wel best groot. Vooral in de kwaliteit, rijcomfort en het gebruiksgemak. Een duurdere kinderwagen klap je bijvoorbeeld vaak heel gemakkelijk en compact in. Dit zorgt voor de gebruiker voor een hoop comfort. Daarnaast is de levensduur meestal ook een stuk beter bij duurdere modellen. Een premium kinderwagen kan het geld dan ook zeker waard zijn, maar je moet er natuurlijk wel het budget voor (over) hebben.

Kortom, de aankoop van een fijne kinderwagen best een klus. Om jou hierbij te helpen hebben wij al grondig onderzoek voor je gedaan. Hieronder vind je de top 10 beste kinderwagens van dit moment, die we uitgebreid hebben getest en onderzocht. Deze top 10 is gericht op de kinderwagens uit het premium segment. Hoe we ze hebben getest lees je onderaan deze pagina

 

Past een premium kinderwagen niet binnen jouw budget? Bekijk dan onze top 5 beste budget kinderwagens van dit moment. Door ook de beste budget modellen te vinden en te testen, hopen we echt iedereen te kunnen helpen bij het vinden van de ideale kinderwagen. Het leuke van deze goedkopere kinderwagens is dat ook deze echt een hoop te bieden kunnen hebben. Zo bestaan ze vaak uit een complete set, inclusief autostoeltje en luiertas.

 

Via de links bij de producten kan je de kinderwagens verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Ons onderzoek
De verschillende soorten kinderwagens
Hoe kies je de juiste kinderwagen?

10. Stokke Xplory X

De Stokke Xplory X is een nieuw model kinderwagen dat het merk in 2021 heeft geïntroduceerd. Het valt je meteen op dat dit een kinderwagen is met echt een uniek design. Het frame bestaat uit één diagonale buis waar het kinderzitje op de reiswieg op wordt geklikt. 

Het voordeel hiervan is dat je het zitje, de reiswieg of eventueel het autostoeltje in hoogte kan verstellen. Zo kan je de wieg bijvoorbeeld dichter bij jou brengen, waardoor je nog beter zicht hebt op je baby en ook gemakkelijker bij je baby kan. 

Wanneer je veel in het bos wandelt, dan is de Xplory X wel een stuk minder geschikt. Hij heeft namelijk relatief kleine wielen en een korte wielbasis. Dit maakt hem heerlijk om mee te rijden in de stad, maar minder op onverharde de natuur.

De Stokke Xplory X is dan ook vooral een kinderwagen voor diegene die houdt van bijzondere designs. De boodschappenmand aan de voorzijde is bijzonder om te zien, maar vinden wij minder hadig in de praktijk. Ook blijft de Xplory X eenmaal ingeklapt een vrij lange vorm houden, omdat de het frame over de lengte niet kan worden ingelapt. 

Wel kan je de duwstang in hoogte verstellen, en je kan zelfs de hoek hiervan instellen. Zo kan je hem goed aanpassen aan jouw lengte of dat van je partner.

Pluspunten

 • In hoogte verstelbare reiswieg, kind dicht bij jou.

 • In hoogte en in hoek verstelbare duwstang

 • Goede mobiliteit in de stad

 • Uniek design

Minpunten

 • Lange ingeklapte vorm

 • Relatief kleine wielen

 • Reiswieg los aanschaffen

 • Matige all-terrain capaciteiten

Eigenschappen
 

 • Beste koop voor een design kinderwagen

 • Score: 7,2

 • €1199

 • 3-in-1 mogelijkheden

 • Geboorte tot 22 kg

 • Gewicht: 13,4 kg

Stokke Xplory X geel.JPG
Top 10
10. Stokke Xplory X

7. Dubatti One

De Dubatti One is een premium model kinderwagen die al eventjes mee gaat, namelijk sinds 2015. Het is een echte 2-in-1 kinderwagen, want je kan het wiegje zelf aanpassen tot een zitje en andersom. Je hoeft er dus niet los een reiswieg bij aan te schaffen. Onze ervaring is wel dat dit ombouwen best lastig kan zijn, en dat je met een losse specifieke wieg meer mogelijkheden hebt.

De One heeft goede all-terrain eigenschappen, vooral dankzij de 4 grote luchtbanden. Het verschil met veel andere kinderwagens is dat deze 4 banden vrijwel gelijk van grootte zijn. Hierdoor kan je gemakkelijk stoepjes oprollen en over bijvoorbeeld takken in een bos heen rollen.

Verder is de Dubatti wandelwagen erg compact in te klappen, dit gaat ook heel eenvoudig. Het is ook prettig dat je de reiswieg en het stoeltjes in twee hoogtes in kan stellen. Wat we wel jammer vinden, is de draagbeugel van de reiswieg dicht op het wiegje zit. Hierdoor moet je telkens de beugel los moet maken voor je kindje in de wieg kan. Ook is de boodschappenmand met maar 2 kg ruimte erg klein.

Verder kan je One helemaal naar je eigen smaak samenstellen, best tof. Je kan alle kleuren aanpassen, van het frame tot de kap van de wieg en zelfs de banden. Op de foto zie je de Dubatti zoals wij hem zelf hebben samengesteld.

Dubatti one kinderwagen groen en creme zelf samengesteld.JPG

Minpunten

 • Kleine, slecht bereikbare boodschappenmand

 • Frame van zitgedeelte is zelfde als reiswieg

 • Draagbeugel dicht op reiswieg

Pluspunten

 

 • In hoogte verstelbare reiswieg

 • Goed all-terrain dankzij 4 grote luchtbanden en vering

 • Lange mensen geen probleem

 • Makken & compact inklappen

Eigenschappen

 

 • Meest personaliseerbaar

 • Score: 7,6

 • 3-in-1 mogelijkheden

 • Gewicht: 13,1 kg

9. Maxi-Cosi Lila XP

9. Maxi-Cosi Plaza Plus

 

Maxi Cosi, wie kent het merk niet? Met ruim 30 jaar ervaring zijn zij de absolute marktleider op het gebied van autostoeltjes. Maar, ook op het gebied van kinderwagens hebben ze veel te bieden. Deze Plaza Plus en de Lila XP+ zijn de topmodellen van het merk.

De Plaza+ is vooral een comfortabele en ruime 3-in-1 kinderwagen, die veel te bieden heeft tegen een relatief lagere prijs (maar alsnog niet goedkoop). De algehele bouwkwaliteit is dan ook wat minder dan bij de duurdere modellen uit dit overzicht, maar de prijs kwaliteit is prima in orde.

 

Zo is het zitje comfortabel en omkeerbaar. Ook de reiswieg is met 79 x 38 cm lekker ruim, waardoor je hem ook lang kan gebruiken. Met de grote wielen, goede vering en brede wielbasis is het een prettige kinderwagen om om mee te rijden, vooral in de stad al staat hij all-terrain ook prima zijn mannetje. Je kan zelfs de voorwielen vastzetten, dit is handig op bijvoorbeeld grindpaden.

We hebben wel gemerkt dat de kinderwagen niet echt compact inklapt. Het inklappen gaat wel gemakkelijk - met één hand - maar het blijft best groot. Zeker als je weinig ruimte of een kleine auto hebt kan dit onhandig voor je zijn. Al met al heeft de Plaza Plus niet onze voorkeur, voor dit budget kiezen wij voor de Harvey 5.

Plaza Plus vs. Lila XP Plus

De Plaza+ is in zekere zin de verbeterde versie van de de Lila XP+, die we eerder in dit overzicht hadden staan. Het verschil is vooral dat de plaza een stuk lichter is dan de Lila Xp  (10,93 vs. 13.8 met het kinderstoeltje). Deze gewichtsbesparing komt natuurlijk wel ergens vandaan. De Plaza Plus heeft een kleinere boodschappenmand (5 kg vs. 10 kg)heeft geen geheel vlakke ligstand en is iets minder comfortabel op onverharde paden. Woon je ruim, wandel je vaak in de natuur en reis je vaak met de auto, dan kan de Lila XP+ de betere keuze voor je zijn. 

Vader en kinder bij kralingse plas met Maxi-Cosi Plaza plus kinderwagen groen.jpg

Pluspunten

 

 • Goed all-terrain

 • Grote reiswieg tot 6-9 maanden

Minpunten

 • Klapt niet compact in

 • Kleine boodschappenmand

Eigenschappen
 

 • Niet onze voorkeur

 • Score: 7,4

 • €799

 • 3-in-1

 • Geboorte tot 22 kg 

 • Gewicht: 10,9 kg

8. Thule Sleek

8. Thule Sleek


 

Het merk Thule ken je op het gebied van kinderwagens waarschijnlijk wel van hun populaire hardloopmodel met drie wielen, of van hun fietszitjes. Ook op het gebied van stadswandelwagens laten ze met deze Thule Sleek hun kwaliteiten zien.

De Thule Sleek rijdt erg lekker. Dit komt aan de ene kant door de vorm en stevige constructie, en daarnaast door de goede vering en lekkere dikke foambanden. In onze ervaring zijn foambanden iets minder comfortabel dan echte luchtbanden, maar met het grote voordeel dat ze niet lek kunnen gaan.

Het design van de Sleek vinden wij wel wat aan de 'mannelijke' kant. Hij is voor een premium kinderwagen niet echt vlot vormgegeven, al is dat natuurlijk wel een kwestie van smaak. 

De Sleek wint het van veel kinderwagens op het bebied van mobiliteit. Hij is met 12,7 kilo best licht, en hij klapt goed compact in. Ook is het een groot voordeel dat je hem eventueel als duowagen kan gebruiken, mocht er nog een kleine op komst zijn.

Thule Sleek stadskinderwagen grijs zwart.JPG

Pluspunten

 

 • Duowagen mogelijkheid

 • Klapt compact in

 • In lengte verstelbare rugleuning

Eigenschappen
 

 • Meest degelijke keuze

 • Score: 7,6

 • €1149

 • 3-in-1 mogelijk

 • Geboorte tot 22 kg

 • Gewicht: 12,1 kg

Minpunten

 • Neutraal design

 • Kleine boodschappenmand

7. Dubatti One

6. Easywalker Harvey 5

 


Easywalker is het - relatief - betaalbare Nederlandse sub-premiummerk. De Harvey 5 is in 2023 geïntroduceerd en het is alweer de vierde versie van deze geliefde kinderwagen (nr. 4 is een ongeluksgetal in China en wordt daarom net als bij Bugaboo overgeslagen). 

 

En, met deze nieuwe versie heeft Easywalker mooie verbeteringen doorgevoerd. Vergeleken met de Harvey 3 heeft de Harvey 5 nu namelijk een 10 kg boodschappenmand ipv 5 kg. Daarnaast klapt 'ie nu wat compacter in en de zonnekap is groter. Met nog wat andere kleine aanpassingen o.a. in het ontwerp is het een mooie vooruitgang!

 

Vergeleken met Bugaboo heeft de Harvey wat minder features, maar biedt wel alles wat je echt nodig hebt en merkt. Hij is amelijk super licht (11 kg), en klapt op kinderlijk eenvoudige wijze misschien wel het meest compact in van alle kinderwagens. Het wiegje til je er ook met één soepele beweging van af. Dit is een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld de Joolz Hub+, die vergelijkbare afmetingen heeft.

 

Tegelijkertijd is de Easywalker net zo stevig en biedt het vergelijkbare rijeigenschappen als zwaardere wagens. Ook handig en verrassend voor zo'n compacte kinderwagenwagen: je kan hem zelfs eenvoudig ombouwen tot een tweeling- en duowagen.

Dit maakt de Harvey 5 een hele prettige kinderwagen voor in het dagelijkse gebruik, zeker in de stad of als je wat kleiner wordt of een kleine auto hebt. Zonder al te veel poespas heb je een hele goede wagen tegen een relatief betaalbare prijs. Het premium model heeft voor ons geen toegevoegde waarde.

Easywalker harvey 5 met grote zonnekap groen.jpeg

Minpunten

 • Duurdere premiumversie heeft de mooiere afwerking

 • Autostoel- of verhoging adapters los te koop

Pluspunten

 

 • Super compact en licht

 • Klapt mega compact in

 • Eenvoudige bediening

 • Duowagen mogelijkheid

 • Werkt met bijna alle bekende autostoeltjes

 • 10 kg boodschappenmand

Eigenschappen
 

 • Beste prijs / kwaliteit

 • Score: 7,8

 • €849

 • 3-in-1 mogelijkheid

 • Geboorte tot 22 kg

 • Gewicht: 11,0 kg

6. Easywalker Harvey 5

5. UPPAbaby Vista V2


 

De Vista V2 is alweer de tweede versie van de populaire kinderwagen van het Amerikaanse UPPAbaby. Het is een ruime, comfortabele kinderwagen met een neutraal design en een hoog gebruiksgemak.

Vergeleken met de vorige versie is o.a. het stoeltje verbeterd. Deze is nu ruimer gemaakt, waardoor kindjes er ook op latere leeftijd nog goed in kunnen zitten. Je kan nu bijvoorbeeld de zonnekap in hoogte verstellen.

Op het gebied van gebruiksgemak en comfort scoort de Vista V2 erg goed. Zo kan je hem eenvoudig inklappen, wordt hij mooi compact én blijft hij zelfstandig rechtop staan. Het blijft wel een flinke wagen, ook ingeklapt. Qua comfort is er een goede zitting en heeft de wieg veel ventilatiemogelijkheden. Zo goed zelfs, dat je een baby er prima een nachtje in kan laten slapen. Zo kan je de reiswieg dus ook thuis of op vakantie af en toe als wiegje gebruiken.

Je kan de UPPAbaby Vista V2 ook erg gemakkelijk als duowagen gebruiken. Hiervoor hoef je alleen adapters en een extra wieg of stoeltje te kopen. Qua minpunten vinden we het design wat aan de saaie kant, en hadden we het mooier gevonden als de wandelwagen echte luchtbanden had gekregen.

UPPAbaby Vista V2 blauw.jpg

Minpunten

 • Vrij fors met 91,4 x 65,3 x 100,3 cm (lxhxb)

 • Neutraal design vergelijkbaar aan Thule Sleek

Pluspunten

 

 • Duowagen mogelijk

 • Goede ventilatie 

 • Reiswieg kan als normale wieg gebruikt worden

 • Klapt goed compact in

 • 13,6 kg boodschappenmand 

Eigenschappen
 

 • Scoort hoog op gebruiksgemak en comfort

 • Score: 8,4

 • €1190

 • 3-in-1 mogelijkheid

 • Geboorte tot 22 kg

 • Gewicht: 12,4 kg

5. UPPAbaby Vista V2
4. Nuna Demi Grow

2. Joolz Day+

De Joolz Day plus is het topmodel kinderwagen van het Amsterdamse merk. Het is de meest comfortabele kinderwagen van Joolz, die handig in gebruik is en ook duurzaam is. Niet alleen is het een kinderwagen die gemakkelijk meerdere gezinnen aan kan, maar de stof wordt tegenwoordig ook gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

Het grote voordeel van de Day + ten opzichte van de Cybex Priam is dat hij kindjes aan kan tot 22 kilogram. Zo kan je hem een stuk langer  als wandelwagen gebruiken. Ook is hij lekker compact, en klapt 'ie ook mooi compact in. Het enige nadeel is wel dat hij hierbij rust op het handvat, die dus kan beschadigen als je hem op straat bij de auto inklapt.

De Joolz Day plus scoort daarnaast erg goed op comfort en rijeigenschappen. Het zitje en de wieg zijn beiden erg comfortabel, en de kinderwagen rijdt erg soepeltjes - zowel in de stad als in de natuur.

Wat we wel jammer vinden van het ontwerp is dat de ouderwetse draagbeugel van de wieg. Dit komt omdat je het zitje zelf moet ombouwen van het wiegje, en daar werkt hij als valbeugel. Naast dat dit ombouwen best een gedoe is, zal je deze ook altijd eerst aan de kant moeten schuiven om bij je kindje te kunnen. Bij andere reiswiegjes draag je ze makkelijk aan de zonnekap. Het voordeel van het ombouwen is wel weer dat je het wiegje of het zitje niet apart ergens hoeft op te bergen.

Joolz Day+ groen met kinderzitje.JPG

Minpunten

 • Draagbeugel van wieg zit in de weg

 • Handvat raakt ingeklapt de grond

 • Zitje moet je zelf ombouwen van het wiegje

 • Geen duowagen optie

Pluspunten

 

 • Goede ventilatie

 • Led verlichting

 • Klapt eenvoudig compact in

 • Comfortabele zitting groeit met kindje mee

 • Rijdt erg soepel

Eigenschappen
 

 • Meest comfortabele zitje

 • Score: 9

 • €1249

 • 3-in-1 mogelijk

 • Geboorte tot 22 kg

 • Gewicht met stoel: 13,3 kg

3. Cybex Priam

3. Cybex Priam

De Cybex Priam is de meest luxe kinderwagen van deze top 10. Hij heeft een bijzondere persoonlijke uitstraling, waarbij echt ieder detail volledig is uitgewerkt. Zo is alles mooi afgewerkt met lederlook accenten, en kan je hem gebruiken met een matching wieg, zitje én autostoeltje. Ook is er de optie om een cocon te gebruiken in plaats van een wieg, bijvoorbeeld zoals bij de YOYO.

Het mooie van de Priam is dat hij ondanks de luxe afwerking met 12,6 kg nog steeds lekker licht is. Dit geldt bijvoorbeeld niet voor de Demi Grow. Ook handig is dat je autostoeltjes van Cybex zo kan gebruiken, bijvoorbeeld de Cloud Z.

Wat wel echt een nadeel is, is dat je de Priam maar tot 17 kg in het zitje kan gebruiken. Dit is een stuk minder dan de 22 kilogram van veel kinderwagens uit dit segment.

Als dat geen belemmering voor je is, dan is het wel een mooie kinderwagen met een bijzonder design en fijne rij- en mobiliteits eigenschappen. Zo klap je hem super makkelijk en compact met één hand in.

CYBEX priam rose goud frame en zwarte wieg.jpg

Minpunten

 • Geen duowagen optie

 • Maar tot 17 kg te gebruiken

Pluspunten

 

 • Klapt compact in met één hand

 • Handige strand-stand

 • Werkt met Cybex autostoeltje

 • Duitse kwaliteit met hoogwaardige afwerking

Eigenschappen
 

 • Meest luxe kinderwagen

 • Score: 8,8

 • €1199

 • 4-in-1 mogelijkheid

 • Geboorte tot 17 kg

 • Gewicht: 12.6 kg

2. Joolz Day+

4. Nuna Demi Grow

 


De Nuna Demi Grow is een fijne premium kinderwagen die het meest compleet geleverd wordt van de wandelwagens uit dit overzicht. Zo krijg je er direct al de adapters bij voor een autostoeltje, maar ook zelfs ook een regenhoes en een voetenzak.

De gebruikte materialen voelen erg kwalitatief aan, en de Demi Grow is goed op te toekomst voorbereid (vandaar de naam). Je kan hem namelijk ook als tweeling- of duowagen gebruiken. 

Leuke details zijn de verwijderbare boodschappenmand (handig!) en de grotendeels verwijderbare zitting van het stoeltje wat er comfortabel is op warme zomerdagen.

De Demi Grow klapt mooi compact in, maar het is wel een best grote wandelwagen. Ook is 'ie, waarschijnlijk mede door het gebruik van de mooie stoffen, best aan de zware kant. Het grootste nadeel vinden wij dat je hem maar tot 15 kg kan gebruiken.

Nuna Demi Grow blauw.jpg

Pluspunten

 

 • Compleet geleverd met accessoires

 • Duowagen mogelijk

 • Boodschappenmandje los draagbaar

 • Klapt compact in

Eigenschappen
 

 • Meest complete kinderwagen

 • Score: 8,6

 • €1149

 • 3-in-1 mogelijk

 • Geboorte tot 17 kg

 • Gewicht: 13,8 kg

Minpunten

 • Tot 15 kg te gebruiken

 • Groot: 98x62x112 cm (lxbxh)

 • Relatief zwaar

1. Bugaboo Fox 2

Zo hebben wij de kinderwagens getest

Om tot onze tien favoriete kinderwagens van dit moment te komen, hebben we natuurlijk uitgebreid onderzoek gedaan. Iedere kinderwagen hebben we getest op de 5 belangrijkste kenmerken van een kinderwagen.  De vijf belangrijkste kenmerken van een kinderwagen zijn: mobiliteit, gemak, rijeigenschappen, opbergruimte en comfort.

Op ieder onderdeel geven we een score van 1 tot 10. Het gemiddelde hiervan bepaalt uiteindelijk de eindscore. Je vind de resultaten van deze test in het overzicht

Mobiliteit

Mobiliteit heeft alles te maken met de mate waarin je de kinderwagen compact kan opbergen, meenemen en verplaatsen. Hierbij stellen we vragen zoals:

 • Wat is het gewicht van de kinderwagen?

 • Kan je de kinderwagen makkelijk tillen?

 • Kan je de kinderwagen inklappen?

 • Hoe compact wordt de kinderwagen als deze ingeklapt is?

 • Hoe makkelijk is het om de kinderwagen ingeklapt te tillen?

 • Til je de kinderwagen makkelijk in- en uit een auto?

​Gemak

​Gemak heeft alles te maken met het gebruiksgemak van de kinderwagen. Hierbij gaat het er om dat de kinderwagen intuïtief in elkaar zit en te gebruiken is. Bij deze test stellen we ons vragen zoals:

 • Hoe makkelijk is het om de kinderwagen in te klappen?

 • Kan je de kinderwagen met één hand inklappen?

 • Hoe lang duurt het om de kinderwagen in te klappen?

 • Blijft de kinderwagen ingeklapt zelfstandig rechtop staan?

 • Is het moeilijk om het kinderzitje aan te passen?

 • Is het gordeltje makkelijk te bevestigen?

 • Is het makkelijk om te verwisselen van reiswieg naar buggy?

 • Wat is de compatibiliteit met een autostoeltje?

 • Is het zitje omkeerbaar?

Rijeigenschappen

Voor de rijeigenschappen testen we het gebruik van de kinderwagen waar hij voor bedoelt is: een baby vervoeren! Bij dit onderdeel van de test stellen we ons vragen als:

 • Hoe rijdt de kinderwagen op de stoep?

 • Hoe rijdt de kinderwagen op onverharde paadjes?

 • Hoe rijdt de kinderwagen in drukke winkelstraten?

 • Wat is de draaicirkel van de kinderwagen?

 • Wat voor banden heeft de kinderwagen?

 • Hebben de banden vering?

 • Kan je van rijstand verwisselen?

 • Wat zijn de rijeigenschappen op sneeuw en natte wegen?

 • Is de rem makkelijk te bedienen en werkt deze goed?

 • Is de duwbeugel omkeerbaar?

Opbergruimte 

Het woord zegt het al: voor dit onderdeel testen we de opbergruimte van de kinderwagen. De kinderwagen wordt vaak gebruikt tijdens het doen van boodschappen en je moet sowieso al veel spullen meenemen. Daarom stellen we voor dit onderdeel van de test vragen zoals:

 • Hoe groot is de opbergmand?

 • Wat is de capaciteit van de opbergmand?

 • Is de opbergmand makkelijk te bereiken?

 • Zijn er nog meer ruimtes waar je spullen kan opbergen?

 • Zijn er haakjes om je luiertas aan te bevestigen?

Comfort

Voor het onderdeel comfort testen we het comfort voor de baby en voor de gebruiker. Bij dit onderdeel van de test stellen we vragen zoals:

 • Hoe is de padding van de reiswieg?

 • Hoe is de padding van de buggy?

 • Hoe prettig zit de kinderwagen?

 • Kan je de rugleuning en voetensteun goed verstellen?

 • Is de stof ademend en is er voldoende luchtcirculatie?

 • Zorgen de banden en de eventuele vering voor een comfortabele rit?

 • Is de duwstang in hoogte aanpasbaar?

 • Is de kinderwagen op meer mogelijkheden aanpasbaar aan de gebruiker?

 • Is er een houder voor mijn paraplu of flesje drinken?

 • Heeft de zonnekap een kiekeboevenster?

 • Hoe is de bescherming tijdens regen en wind?

Testresultaten

Kinderwagen
Adviesprijs
Mobiliteit
Gemak
Bewegen
Ruimte
Comfort
Eindscore
Stokke Xplory X
€1199
7
8
7
6
8
7,2
Maxi-Cosi Plaza +
€799
6
7
8
8
8
7,4
Dubatti One
€999
7
8
9
6
8
7,6
Thule Sleek
€1149
7
7
8
8
8
7,6
Easywalker Harvey 3
€879
9
8
8
7
7
7,8
UPPAbaby Vista V2
€1190
8
9
8
8
9
8,4
Nuna Demi Grow
€1149
8
9
8
9
9
8,6
Cybex Priam
€1199
9
9
9
8
9
8,8
Joolz Day+
€1249
9
9
9
9
9
9
Bugaboo Fox 5
€1279
9
9
10
9
10
9,4

1. Bugaboo Fox 5

 


De Bugaboo Fox 5 is door ons als beste getest, en vinden wij het dan ook de beste kinderwagen van dit moment. Je kan hier lezen hoe we de kinderwagens getest hebben. De 5 heeft in maart 2023 de Fox 3 vervangen (er is geen Fox 4). De nieuwe versies volgen elkaar snel op, want niet lang geleden schreven we nog speciale blogpost over wat er is verbeterd in model 3 t.o.v. de Fox 2.

 

Net als bij de Day + moet je zelf het zitje ombouwen van het wiegje. Dit kan je eigenlijk als een voor- en nadeel zien. Het is namelijk even een gedoe om het te doen en separaat hebben ze vaak meer functies, maar het scheelt wel weer ruimte in huis en het is duurzamer. Het zorgt er wel ook voor dat je bij het wiegje te maken hebt met een draagbeugel die je op zij moet schuiven om bij je kindje te komen. Dit vinden we wel echt een nadeel.

Maar voor de rest is de Fox 5 een hele mooie, premium kinderwagen die super comfortabel is, ontzettend lekker rijdt en er erg leuk uit ziet. Wij hebben gemerkt dat je hem zowel in de stad als in de natuur gemakkelijk kan bewegen. Dit komt vooral door het fijne frame en de goede vering, zowel op de wielen als op het frame.

Ook zijn het zitje en de wieg super comfortabel, met fijne stoffen en goede ventilatie mogelijkheden. Dit maakt de Fox vijf niet alleen een comfortabele kinderwagen voor jezelf, maar vooral ook voor je kindje. Ook is hij vergeleken met de Joolz Day+ lichter én goedkoper.

Minpunten

 • Draagbeugel van wieg zit in de weg

 • Zitje moet je zelf ombouwen van het wiegje

 • Dure reserve onderdelen

 • Geen duowagen optie

Pluspunten

 

 • Met één hand te gebruiken

 • Heel licht om te duwen

 • Compact ingeklapt

 • Echt all-terrain met goede vering

Eigenschappen
 

 • Beste kinderwagen van 2023

 • Score: 9,4

 • €1279

 • 3-in-1 mogelijk

 • Geboorte tot 22 kg

 • Gewicht: 12,2 kg

Bugaboo Fox 5 kinderwagen paars babyspullen-advies.nl winnaar.jpg
Kleurrijke illustratie met pastelkleuren van kinderwagens herhalend patroon achtergrond.jp
Moeder met baby in blauwe easywalker harvey 3 kinderwagen op straat met spelend kind.jpg

5. Safety 1st Hello

 


De Hello kinderwagen van Safety 1st is veruit de goedkoopste kinderwagen op heel deze pagina. Verwacht er dan ook niet te veel van, maar als je op zoek bent naar een eenvoudige budget kinderwagen met zitje en een reiswieg, dan kan dit wel een leuke optie voor je zijn.

Het is namelijk een lekker complete kinderwagen. Zo is het een 3-in-1 model, wat wil zeggen dat je hem met het zitje, de reiswieg of een autostoeltje kan gebruiken. De adapters voor een Maxi-Cosi worden er gratis bijgeleverd. Bij premium kinderwagen betaal je alleen al voor zulke adapters een serieus bedrag.

Het zitje bouw je gemakkelijk om naar een reiswieg, en andersom. Nadeel is wel dat er geen matrasje voor het wiegje bij zit. Dit compenseren ze weer met een gratis regenhoes - altijd handig voor in de herfst. 

Voor een budget kinderwagen heeft de Safety 1st toch ook wat premium opties in huis, zoals een verstelbare duwstang en vering op de achterwielen. Met 12,1 kilogram is hij niet zwaar, en je kunt hem redelijk compact inklappen. Ouders die de kinderwagen gebruiken zijn er dan ook heel blij mee!

Safety 1st Hello 2-in-1 Kinderwagen zwart grijs.jpg
Budget kinderwagens top 5
5. Safety 1st Hello

4. Baninni Otto

 


De Baninni Otto is een populaire budget kinderwagen. Vergeleken met de Safety 1st is hij een stukje duurder, maar hij komt wel inclusief een bijbehorend autostoeltje in groep 0+. Dat maatk het toch een heel aantrekkelijke kinderwagenset.

Vergeleken met de Hello is de Otto ook net even wat hipper vormgegeven. De olijfgroene kleur is helemaal on trend en samen met het strakke frame oogt hij zelfs best premium. De boodschappenmand is daarentegen wel een stuk kleiner.

Het autostoeltje van deze set is simpel, maar wel handig voor ongeveer het eerste levensjaar. Een autostoeltje uitzoeken kan best een gedoe zijn, dus lekker makkelijk dat je nu in één keer klaar bent. Het is een eenvoudig model die je vast maakt met de autogordel, dus hij werkt niet met een losse (en dure) base.

De kinderwagen is, net als de meeste in deze top 5, geschikt tot 15 kilogram. Hieraan merk je dat het om een budget model gaat, want de premium kinderwagens kunnen meestal tot 22 kg aan.

Baninni Kinderwagen en autostoel Otto olijfgroen.jpg
4. Baninni Otto

3. Lionelo Amber

 


De Lionelo Amber kinderwagen is een MEGA complete set. Zo wordt de budget kinderwgaen niet alleen geleverd met een losse reiswieg incl. zacht matrasje, maar ook met het Astrid autostoeltje met universele adapters, een heerlijke voetenzak, luiertas, regenhoes en zelfs een klamboe!

Wij zijn bij dit model best onder de indruk van wat voor premium opties hij allemaal heeft. Zo kan je het stoeltje zelfs naar voren en naar achteren opstellen, iets wat je niet vaak bij goedkope wandelwagens ziet. 

Een leuk detail vinden wij bijvoorbeeld de luchtbanden achter. Alle premium kinderwagens kiezen tegenwoordig voor massieve banden met PU schuim, terwijl luchtbanden toch echt het meeste comfort bieden. Dit compenseert meteen een nadeel van de Lionelo Amber, want hij heeft namelijk geen aparte vering.

Het frame van aluminium kan zelfs kindjes tot 22 kilogram aan, weer een premium eigenschap. Wat ons betreft is dit dan ook, zeker voor deze prijs, een hele mooie kinderwagenset. Uit de reviews van gebruikers blijkt dat zij het ook met ons eens zijn.

Lionelo Amber budget kinderwagen grijs met bruine accenten.jpg
3. Lionelo Amber

1. Kinderkraft Xmoov

 


De Kinderkraft Xmoov vinden wij de beste budget kinderwagen van dit moment. Als je op zoek bent naar een goedkope kinderwagen en het liefst in één keer klaar betn met een complete set, dan is dit een hele leuke optie voor je. 

Hij verschilt ten opzichte van de Zelia S Trio omdat deze naar ons idee wat meer comfort biedt tijdens het rijden. Dit komt doordat hij grote luchtbanden heeft achter en wielen met vering voor. Hij is dan ook wel vrij groot. Ook is de set nog net even een stuk completer, met bijvoorbeeld ook nog een klamboe en een bekerhouder.

De duwbeugel kan je in hoogte verstellen. Op zich handig, maar het nadeel hierbij is wel dat hij in tegenstelling tot duurdere kinderwagens niet uit kan schuiven. Hierdoor kom je dus dichter bij de kinderwagen te lopen als je de duwbeugel omhoog doet, terwijl je dat precies niet wilt als je lange benen hebt. 

Let er ook op dat bij deze goedkopere kinderwagens de reiswieg niet los van de kinderwagen kan worden gebruikt, om je baby bijvoorbeeld binnen even in verder te laten slapen. Deze kan namelijk niet zelf blijven staan. Maar gezien de kwaliteit (tot 22kg) en de super complete set, krijg je bij deze goedkope Kinderkraft Xmoov kinderwagen wel ontzettend veel waar voor je geld!

Kinderkraft Xmoov kinderwagen autostoel en luiertas set zwart.jpg
1. Kinderkraft Xmoov

2. Maxi-Cosi Zelia S Trio

 


De Maxi-Cosi Zelia S Trio is een van de goedkopere kinderwagens van het merk. Wij vinden het erg mooi dat dit kwaliteitsmerk zo'n leuke budget kinderwagenset in hun assortiment heeft. De Zelia S is een fijne kinderwagen die super kwalitatief aanvoelt en lekker rijdt.

In deze set wordt hij geleverd als 3-in-1 kinderwagen, inclusief het Cabriofix S i-size autostoeltje. Deze staat op de 10e plek in onze autostoeltjes top 10, en is een prima groep 0+ stoeltje voor de eerste 12 maanden. Hij heeft weinig verstelmogelijkheden, maar is wel super licht.

Net als bij de Lionelo wordt de Zelia geleverd als super complete set inclusief een prettige bijpassende luiertas en een regenhoes. De reiswieg bouw je zelf om tot het stoeltje. Dit zie je ook bij premium modellen zoals die van Bugaboo. Het is even een gedoe, maar op zich wel handig want je hoeft de reiswieg dan niet apart nog te bewaren als je deze zo na ongeveer een half jaar toch niet meer gebruikt.

Wat we daarnaast mooi vinden aan dit model, is de grote boodschappenmand. Deze loopt over de hele breedte en lengte van het onderstel. Daarnaast is hij lichtgewicht (9.5 kg) en kan hij toch een kind van max. 22 kg aan. De kinderkraft Xmoov vinden wij nog net iets beter, al scheelt het niet veel en zal het vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur zijn.

Maxi-Cosi Zelia S Trio kinderwagen, autostoel en luiertas set grijs.jpg
2. Maxi-Cosi Zelia S Trio
Kinderwagen vs. buggy
Een stukje geschiedenis
Testresultaten
bottom of page