top of page
Mooie luxe Slaapkamer met ledikant.jpg

Alles om als baby lekker te slapen

Goed slapen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Zelfs tot je 21ste is je lichaam nog aan het groeien, en dit gebeurt voornamelijk in je slaap. Zeker voor een jonge baby is het dus van belang om goed te kunnen slapen.

 

Het leuke van de categorie slapen is dat er een erg breed aanbod aan producten verkrijgbaar is. Van een eerste wiegje, ledikant, of campingbedje tot een co-sleeper om heel dicht bij mama of papa te kunnen slapen.

Ook tijdens het slapen is de veiligheid van je kindje een van de belangrijkste factoren. Zo moet gevaar op verstikking natuurlijk ten allen tijden vermeden worden. We hebben voor diverse producten uitgebreide informatie voor je opgesteld. In combinatie met de top 10 beoordelingen kom je snel en gemakkelijk uit bij de producten waar jouw baby heerlijk in kan dromen.

  • Veiligheid

  • Comfort

  • Thuis of op reis

  • Geen verstikkingsgevaar

  • Kind veilige verf

Bedhekje​

Het is altijd een bijzonder moment wanneer je kindje oud genoeg is om in een kinderbed te slapen. En dat is wel even wat anders dan een ledikant. Kinderen bewegen veel meer dan volwassenen in hun slaap. Het is dan ook niet gek als een kindje tijdens zijn slaap uit bed rolt.

Een bedhekje zorgt gelukkig voor een veilige slaapplek. Je schuift een bedhekje eenvoudig met de pootjes onder het matras. Zo heb je een opstaande rand die er voor zorgt dat je kindje tijdens het slapen niet uit bed kan rollen.

Childhome Beukenhout Bedhekje - 120 cm -

Babyfoon

Je baby uit het zicht laten is iets dat je op het begin liever niet doet. Toch ontkom je er niet aan. Alleen dan krijgen je baby en jijzelf de rust die jullie beiden hard nodig hebben. Gelukkig biedt een babyfoon uitkomst.

Met een babyfoon zorg je voor een heldere verbinding tussen de ruimte waarin je baby slaapt en waar dan ook in huis jij zelf bent. Je hebt ze in verschillende vormen: babyfoon met alleen geluid, babyfoons met camera, babyfoon met app, en nog meer. Wij hebben de belangrijkste kenmerken voor je op een rijtje gezet. Welke babyfoon uit de babyfoon top 10 2023 vind jij het beste?

Luvion Essential - Babyfoon Met Camera.j
Hauck Babycenter Campingbedje - Birdie g

Campingbedje

Je komt weleens op plekken waar er niet een mooi ledikantje voor je baby klaar staat. Bijvoorbeeld als als je op reis bent. In dat geval is een campingbedje de uitkomst. 

Een campingbedje is een opvouwbaar bedje inclusief een matrasje waar je kindje een of enkele nachten in kan slapen. Niet alleen handig op reis, maar bijvoorbeeld ook tijdens het logeren bij opa en oma!

Bednest Co-slaap baby wiegje 4 in 1 co-s

Co-sleeper

Als jonge ouder laat je jouw baby maar lastig uit het oog. Zeker tijdens de nacht wil jij het liefst iedere seconde kunnen weten of het goed gaat met je kindje. Als een babyfoon je hier niet genoeg bij helpt, dan kan je denken aan een co-sleeper.

Een co-sleeper is een geweldig prodcut waarin je baby direct aan je bed kan slapen. Een soort wiegje wat je aan een zijde open maakt. Door de co-sleeper op dezelfde hoogte in te stellen als jouw matras is het net alsof je baby bij je in bed ligt, maar dan veilig!

Cabino Memphis Combi Ledikant - WitGrijs

Ledikant

Na een eerste periode in een wieg te hebben doorgebracht wordt het al snel tijd voor het eerste echte bedje voor je baby: een ledikantje. Een heerlijke veilige plek om lekker in te slapen, te dromen en te groeien en te ontwikkelen.

Een ledikant is een kostbare aanschaf die je niet zomaar doet. Belangrijk dus om goed te weten waar je op moet letten. Onze adviezen en de ledikanten top 10 van 2023 helpen jou met het maken van de juiste keuze!

Jollein Deken Confetti knit 100x150cm -

Ledikantdeken

Heerlijks slapen onder een super zacht ledikantdekentje, dat wil toch iedereen! Voor ouders is het altijd weer een mooi moment om je baby veilig in te stoppen in het bady bedje onder een baby dekentje.

Wist je dat het belangrijk is om hierbij te letten op de TOG waarde? Weet je niet wat de TOG waarde is, welke voering het veiligst is en wat de tien leukste ledikantdekens zijn van 2023, kijk dan snel verder!

Peuterbed

Een peuterbed is de ideale tussenstap tussen een ledikant en een kinderbed. Een peuterbed is namelijk veiliger, zelfstandiger en prettiger voor een peuter dan meteen de overstap naar een kinderbed. Vanaf zo’n 24 maanden tot ongeveer een jaar of 6 a 7 kan een peuter in een peuterbed slapen.

Een peuterbed wordt ook wel een juniorbed genoemd en zit qua afmetingen tussen een ledikant en een kinderbed in. Klik op de knop hieronder om meer te weten te komen en ontdek de peuterbed top 10 van 2023!

Top Beds Peuterbed 140x70 Midi Wit - Inc

Slaaptrainer

Een slaaptrainer is een geweldig hulpmiddel om kinderen tijdsbesef te leren ontwikkelen en nachtrust te stimuleren bij zowel ouder als kind!

Met vaak leuke visuele effecten wordt er op een simpele manier weergegeven of het tijd is om te slapen en in bed te blijven, of dat het s' ochtends tijd is om op te staan. Zo voorkom je dat kinderen te vroeg al in jouw eigen slaapkamer staan, en leer je kinderen zelfstandig worden.

Kindje met Zazu Sam Slaaptrainer.jpg

Wieg​

Een wieg is de veiligste, schattigste en meest comfortabele slaapplek voor een pasgeboren kindje. Je vind een babywieg in verschillende soorten en maten.

Zo heb je naast de 'normale' wieg, ook de schommelwieg, hangwieg, mozes mand, reiswieg, rotan wieg of co-sleeper.  Wij vertellen je hier graag alles over- van veilig gebruik van een babywieg tot aan de top 10 leukste baby wiegjes van 2023!

Childhome Wieg - Groen - 40 x 90 cm.jpg
bottom of page