top of page

Op vakantie met je baby? Handige info & advies

Meisje met zwembandjes om heeft plezier in de zee

Ga jij binnenkort op vakantie met je baby? Leuk! Ook spannend, want er komt een hoop bij kijken als je gaat reizen met je baby. Wordt het de eerste keer vliegen met je baby, of een autovakantie? En wat dacht je van zwemmen met je baby? Wij vertellen je graag hoe je ontspannen op vakantie kan met je baby, zodat jij en je kind hier maximaal van kunnen genieten!

Goed voorbereid op vakantie met je baby

 

Er komt een hoop op je af wanneer jij voor het eerst op vakantie gaat met je kindje. Gaan we met de vliegtuig of met de auto, of is de trein ook een optie? Welk hotel is geschikt voor ouders met jonge kindjes? Wat neem ik allemaal mee en wat moet ik écht niet vergeten? Is het daar wel veilig voor mijn baby? Dit zijn zomaar wat vragen die je je zal stellen.

 

Wij kunnen nu alvast zeggen: maak je geen zorgen! Op vakantie gaan met je baby is harstikke leuk! Zeker de eerste vakantie zal jij je nooit meer vergeten. Het is heerlijk om je kindje in zijn zwembroekje of haar badpakje te zien genieten in het zwembad, met schattige grote drijvers aan.

Via de links bij de producten kan je de artikelen verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina handige informatie voor wanneer je op vakantie gaat met je baby. Veel plezier!

Reizen met een baby

Een groot en belangrijk aspect van de aankomende vakantie is natuurlijk de reis er naar toe. Ga jij bijvoorbeeld:

 

Moeder met twee kinderen wandelen in natuur tussen rotsen

Vliegen met een baby

 

Vliegen met je baby is meteen de spannendste reis die jij kan gaan maken met je baby. Als je met de auto of met de trein gaat heb je meer ruimte, kan je meer spullen meenemen en ben je vaak wat vrijer in het moment van vertrek. Met het vliegtuig gaan is een stuk lastiger: je mag minder spullen meenemen, je moet ruim van te voren aanwezig zijn op het vliegveld, je kan je in het vliegtuig bijna niet bewegen en je hebt zelf geen mogelijkheden om hapjes te bereiden. 

 

Als je op vliegvakantie gaat met je baby is het dan ook extra belangrijk om je super goed voor te bereiden. Bekijk onze speciale pagina over vliegen met een baby! Hier vind je o.a. de top 10 producten die super handig zijn voor aan boord.

Moeder en kind zitten in vliegtuig

Autovakantie met je baby

 

Samen met je baby in de auto op pad gaan heb jij vast al vaker gedaan. Een autovakantie met je baby is dan ook een makkie! Je kan je in alle rust goed voorbereiden, jullie kunnen vertrekken wanneer jullie er écht klaar voor zijn en als er onverwachts iets gebeurt kun je altijd stoppen, eten kopen of zelfs een stukje gaan wandelen. Toch zijn er een aantal punten waar jij extra op kan letten.

 

  • Bescherm je baby tegen de zon

  • Let extra goed op de temperatuur in achter in de auto

  • Rijd niet langer dan twee uur achter elkaar met je baby in het autostoeltje

  • Zorg dus voor voldoende lange stops!

  • Neem wat speeltjes mee aan boord

  • Zorg dat je altijd een flesje en eten bij de hand hebt

 

Binnenkort lees je hier nog meer uitgebreide informatie die je nodig hebt om goed voorbereid met je baby op vakantie te gaan met de auto. Houd de site dus goed in de gaten, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Als je nog op zoek bent naar handige spulletjes voor jullie eerst lange reis in de auto samen met de baby, dan vind je op bol.com een mooie en handige collectie.

vrouw met autostoeltje met speelboog

Met je baby in de trein

 

Met de trein op vakantie gaan is natuurlijk ook een hele leuke, en ook nog eens duurzame (!) optie! Reizen in de trein is zelfs eigenlijk de meest ontspannen optie, voor jou én voor je baby.

 

In de trein heb je namelijk meestal alle ruimte om te doen wat je wilt. Je kan een stukje gaan wandelen, je baby verschonen of zelfs een spelletje spelen. In de trein is ruimte genoeg!

Kind kijkt naar prachtige natuur vanuit trein

Zwemmen met je baby: onvergetelijk!

 

Eén van de leukste dingen om meteen te gaan doen als je je vakantieplek hebt bereikt, is om meteen in het zwembad te gaan zwemmen met je baby. Hoe oud een kindje ook is, bijna allemaal vinden ze zwemmen fantastisch! Daarnaast is het een heerlijke situatie. Jij ligt lekker bij het zwembad en je partner beleeft de grootste lol in het zwembad met jullie kindje. Het leven is goed!

 

Water en baby’s of kleine kindjes is natuurlijk altijd een gevaarlijke combinatie. Zelfs ondiep water kan al verschrikkelijke gevolgen hebben. Laat je baby of kindje dan ook nooit alleen en zonder toezicht in de buurt van een zwembad of plas of wat voor water dan ook komen!

 

Maar, met een beetje goede voorbereiding en gezond verstand is het eigenlijk alleen maar hartstikke leuk om in een zwembad te gaan zwemmen met je baby. Zwembandjes zijn natuurlijk het allerbelangrijkste voor je baby, deze mag je niet vergeten op vakantie!

meisje speelt in zwembad

Vanaf wanneer mag een baby zwemmen?

 

Goed nieuws, want jij kan bijna meteen gaan zwemmen met je baby! Je moet alleen even wachten tot je baby zijn eerste vaccinaties heeft gekregen. Aangezien dit al bij 8 weken gebeurt, kan je dus super snel al op vakantie. Het is natuurlijk wel de vraag of jullie hier na twee maanden al klaar voor zijn. 

Baby zwemmen: handige voorbereiding?

 

Babyzwemmen kan een handige manier zijn om extra goed voorbereid op vakantie gaan met je baby. Ook als niet op vakantie gaat kan baby zwemmen natuurlijk hartstikke leuk zijn om te doen. Jullie zijn allebei lekker in beweging, het stimuleert zo de ontwikkeling van de kind en het versterkt jullie band. Als je even googled kan je eenvoudig zien bij welke zwembaden bij jou in je buurt je kan gaan baby zwemmen. 

 

Het is trouwens echt niet nodig om eerst te gaan babyzwemmen voordat jullie samen op vakantie gaan, hoor! Met goede voorbereiding (weten wat je doet en de juiste spullen) en een extra voorzichtige aanpak kan je gerust met je baby gaan zwemmen zonder babyzwem ervaring in het lokale zwembad. Voorzichtigheid is het belangrijkste!

Goed voorbereid op vakantie met je baby
Reizen met een baby
Vliegen met baby
Autovakantie met je baby
Met je baby in de trein
Zwemmen met je baby: onvergetelijk!

Kijk ook eens bij:

Geraadpleegde bronnen:

bottom of page