top of page

De beste doppler? Koopadvies & Top 6

Zwangere vrouw met angelsound doppler.jpg

Een doppler is een apparaat waarmee je zelf naar het hartje van je ongeboren baby kan luisteren. Een doppler wordt ook wel een doptone of een baby hartje monitor genoemd. Ze zijn aardig populair onder zwangere vrouwen, omdat het een geweldig en ook geruststellend gevoel kan zijn om het hartje van je ongeboren kind te horen. Maar het gebruik van dopplers wordt ook vaak afgeraden, want men weet niet helemaal zeker of het gevaarlijk is voor het kind. Op deze pagina lees je alles over dopplers en ontdek je makkelijk jouw favoriet uit de top 6 van dit moment!


 

Wat is een doppler?

 

Zoals in de inleiding al even benoemd, is een doppler (of doptone) een babyhart monitor. Het is een monitor waarmee je naar de foetale hartslag kan luisteren. Je kan dus met een doppler thuis naar het hartje van je ongeboren kind luisteren. Je plaatst het apparaat op je zwangere buik, en je hoort via oordopjes of een luidspreker het hartje van je baby.

 

Ouders en meestal moeders gebruiken een doppler omdat ze het een geruststellend idee vinden om even het hartslagje te horen. Er kan soms best wel even een periode van meerdere weken zitten voordat je weer bij de verloskundige of gynaecoloog bent. Moeders gebruiken de doppler dan om als het ware zelf even in te checken bij haar kind.

 

Daarnaast vinden ouders het vaak ook gewoon een ontzettend leuke en bijzondere ervaring om het hartje van hun ongeboren kind op deze manier te horen kloppen. Het kan een bijzonder en intiem moment zijn om dit samen, geheel privé en thuis op de bank te ervaren. Dat is natuurlijk wel even wat anders dan bij de verloskundige.

 

Hoe werkt een doppler?

 

Een doppler of een doptone werkt met behulp van ultrasone geluidsgolven. Het maakt gebruik van het Doppler-effect, wat zich baseert op de waargenomen verandering van frequentie van geluid. Hiermee kan een doppler een simulatie van de hartslag van een baby laten horen. 

 

Doppler is een speciale vorm van echografie. De geluidsgolven kan je zelf niet horen, maar dringen wel je buik en je kindje binnen. Vervolgens weerkaatsen ze, en door deze echo kan je verschillende zaken waarnemen, zoals de hartslag.

 

Het is niet altijd even makkelijk om de hartslag van je kindje te vinden. Verloskundigen zijn hier natuurlijk voor getraind, en jij niet. Het kan dan dus ook even duren voor je het gevonden hebt. Dit is geen reden om je direct ongerust te gaan maken!

Wanneer kan ik een doppler gebruiken?

 

Je kan een doppler gebruiken vanaf de 12e week van de zwangerschap. Daarvoor ligt de foetus namelijk nog teveel achter het schaambeen verstopt, en bereiken de geluidsgolven het kindje dus nog niet. Gebruik hem voor die tijd dus ook gewoon niet, want het zou kunnen betekenen dat je geen hartslag vindt en dus onnodig ongerust kan worden.

Profielfoto Dyantha babyspullen-advies.nl.jpg

Geschreven door:

Dyantha

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk een doppler die bij je past. Veel plezier!

Is een doppler schadelijk voor mijn baby?

 

De kans is groot dat je iemand wel eens hebt horen zeggen dat een doppler schadelijk is voor het ongeboren kind. Nou is het zo, dat men simpelweg nog niet 100% zeker kan zeggen of het ongevaarlijk is voor ongeboren kindjes. Een foetus is zeker in het eerste trimester enorm in ontwikkeling op het bijvoorbeeld het gebied van de organen, en het is gewoon onbekend wat voor effect een doptone heeft op deze ontwikkeling. 

 

Maar goed, écht gevaarlijk zal het niet zijn omdat je de dopplers gewoon kan kopen. Het is vooral de vraag wat je er aan hebt, want je doet het alleen voor jezelf om voor de fun naar het hartslag te luisteren. Hoe dan ook is het advies om hem zo weinig mogelijk te gebruiken, bijvoorbeeld maar één keer in de week. 

 

Belangrijk: doe op dit gebied altijd je eigen onderzoek en neem niet zomaar iets van ons of een ander aan!


 

Koopadvies

 

Als je toch graag een doppler wil gaan gebruiken, dan zijn er een aantal kenmerken waarop de dopplers die je kan kopen voor thuisgebruik van elkaar verschillen. Hierbij kan je o.a. letten op:

 

  • Sonde

  • LCD display

  • Luidspreker

  • Batterijen

  • Audio uitgangen

  • Opname mogelijkheden.

 

Sommige dopplers werken met een aparte sonde om te meting mee te verrichten. Deze noemen ze zelf vaak ‘professionele dopplers’. Echt professioneel zijn ze niet, maar je kan er wel nauwkeurig mee mikken. Dit gaat echter wel ten koste van het gebruiksgemak.

 

Ook hebben sommige dopplers een LCD-display waarop je de hartslag kan zien. Daarnaast hebben sommige doptones naast oordopjes ook een luidspreker. Weer andere hebben juist twee audio uitgangen, waardoor je twee koptelefoons kan aansluiten. Daarnaast verschillen ze qua batterijen, AA, AAA of 9V. Ten slotte is het met sommige dopplers mogelijk om de audiofragmenten op de computer op te nemen.

Wat je belangrijk vindt is vooral een persoonlijke kwestie, er is niet echt een goed of slecht. De dopplers hebben over het algemeen vergelijkbare prestaties. Hieronder vind je onze beoordeling van de top 6 beste dopplers van dit moment. Hopelijk helpt dit jou in het maken van je keuze.

 

Via de links bij de producten kan je de dopplers verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Direct naar de aanbiedingen?

Wat is een doppler?
Hoe werkt een doppler?
Wanneer kan ik een doppler gebruiken?
Is een doppler schadelijk voor mijn baby?
Koopadvies
Zwangere vrouw luistert naar hartslag baby met doppler.jpg

6. SleepyKids Professionele Doppler

 

De SleepyKids Professionele doppler komt je misschien wel bekend voor, want je komt hem onder verschillende merken tegen. Het is een zogenaamd white label product, dat verschillende bedrijven onder hun eigen merk verkopen. Zo heb je er op bol.com alleen al meerdere, bijvoorbeeld van Honeyy en Pro Belia.

 

Aangezien het een doppler voor thuisgebruik is, is de naam professionele doppler ietwat overdreven. Neemt niet weg dat het wel een prima baby hartjes monitor is, en wel professioneel aanvoelt door de losse sonde en het LCD scherm. Hij is erg makkelijk in gebruik en het is leuk dat je de hartslag kan aflezen.

Gebruikers van de Sleepykids vinden hem over het algemeen top, en zijn vooral blij dat ze het harstslagje snel hebben weten te vinden. De set van SleepKids is ook lekker compleet, met batterijen, ultrasound gel en een opbergzakje.

SleepyKids Professionele Doppler - Baby hartje monitor.jpg
6. SleepyKids Professionele Doppler

5. Jumper AngelSounds

 

Deze AngelSounds doppler van Jumper is eigenlijk de namaak versie van de originele AngelSounds die je op nummer 1 ziet staan in dit overzicht. Hij is als kopie iets goedkoper, maar doet het wel ook erg goed.

In tegenstelling tot de "professionele" dopplers heb je niet een display en een losse sonde, maar je plaatst de hele Angelsounds op je buik en je luistert via de meegeleverde oortjes. Dit maakt hem iets makkelijker in gebruik, en de ervaring wordt hierdoor ook wat meer ontspannen. Gewoon je ogen dicht en genieten van de hartslag die je hoort.

De meegeleverde oortjes zijn wel niet zo goed, en ook de batterij is snel leeg. Gebruik dus eerder je eigen oortjes of koptelefoon, en haal ook alvast wat batterijen in huis om teleurstelling te voorkomen.

Jumper angelsound Doppler.jpg
5. Jumper AngelSounds

4. Sensitest doppler professional 100B

De Sensitest Doppler Professional 100B is een vergelijkbare doppler als die van Sleepykids. Welke je voorkeur heeft is echt een persoonlijke kwestie, want ze kunnen hetzelfde en zijn van dezelfde prijsklasse. De Sensitest wordt alleen nog breder positief beoordeelt, vandaar de hogere notitie in deze top 6.

Hij werkt goed, makkelijk en weet vooral het hartje snel te vinden. Dat is natuurlijk wel prettig voor een baby hartje monitor. Consumenten geven hem dan ook 4,8 uit 5 sterren.

 

Ook lekker dat 'ie, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de AngelSounds op AA batterijen werkt, de kans is groter dat je die al in huis hebt.

Sensitest doppler professional 100B - babyhartje monitor.jpg
4. Sensitest doppler professional 100B

3. Luvion Doppler Deluxe-80


 

Het Nederlands Luvion is voor zover wij weten het enige premium merk baby dopplers dat je in Nederland vindt. Je kent het merk misschien ook wel van hun mooie babyfoons.

Er zijn een paar belangrijke verschillen met deze doppler Deluxe-80 en de meer bekende AngelSounds. Dit zit hem vooral in het aantal weken waarop je al naar het babyhartje kan luisteren. Met de Doppler Deluxe-80 kan dit namelijk al vanaf 12 weken, en met de AngelSounds kan dit vanaf 14 weken. 

Daarnaast heeft de Deluxe-80 een display waarop je de hartslag kan aflezen, en hij werkt op AAA batterijen. De AngelSounds heeft geen display en werkt op 9V batterijen. De Angelsounds is daarentegen wel prettiger in gebruik: hij is makkelijker vast te pakken en ligt vlak op de buik.

Wat daarnaast leuk is, zijn twee twee uitgangen voor koptelefoons. Zo kan je tegelijk met je partner naar het hartje luisteren. Hij heeft dan wel geen luidspreker, maar op deze manier hoor je het geluid toch veel beter. Dit kan bij de AngelSounds ook.

Luvion Doppler Deluxe-80 - Baby hartje luisteren.jpg
3. Luvion Doppler Deluxe-80

2. Baby and More Doppler

Deze Baby and More doppler heeft net als de "professionele" dopplers in dit overzicht een losse sonde waarmee je naar het hartslagje luistert. Het een daarentegen een veel frissere babyhartje monitor met een leuk design en ene mooi display.

Consumenten vinden hem erg prettig in het gebruik, en zijn zeer te spreken over het gemak waarmee ze het baby hartje weten te vinden. Het geluid is goed, en je kan er zowel via oortjes als via de speaker naar luisteren.

Ook een leuke optie, is dat je het geluid op kan nemen op je computer als je hem verbindt met usb. Dit kan bij de dopplers van Luvion ook, al vragen wij ons wel af of je dit ook echt gaat doen. Maar dan zou je het bijvoorbeeld kunnen delen met familie of vrienden.

Baby and more doppler baby.jpg
2. Baby and More Doppler

1. Luvion AngelSounds

 

De Luvion AngelSounds de enige echte originele AngelSounds doppler. Deze doppler van het Nederlandse merk is niet zonder reden de meest populaire doppler van dit moment.

De reden waarom de AngelSounds zo populair is, zit hem vooral in het gebruiksgemak. Hij moet het namelijk doen zonder een LCD-display, zonder een aparte sonde en zonder een speaker. Maar door zijn fijne vorm en goede werking wint hij het ook wat ons betreft van de competitie.

Je plaatst de AngelSounds doppler namelijk plat op je zwangere buik. Hij is zo vormgegeven dat je hem rustig over je buik kan bewegen om op zoek te gaan naar de harstslag. Fijn aan deze babyhart monitor is, dat wanneer je de hartslag eenmaal gevonden hebt, je hem heel makkelijk op dezelfde plek kan houden. Dit maakt het een fijne ervaring.

Daarnaast heeft hij in plaats van een speaker, twee audio uitgangen. Zo kan je samen met je partner of kind het geluid goed horen. Gebruikers geven hem dan ook 4,4 uit 5 sterren, verdeel over 150 beoordelingen.

Luvion Doppler – Angelsounds - Baby hartje monitor.jpg
1. Luvion AngelSounds
bottom of page