top of page

De mooiste luiertaart? Koopadvies & Top 10

Een luiertaart, ook wel pampertaart genoemd, is een te gek kraamcadeau! Hoe verzin je het om luiers op een leuke manier te versieren en als cadeau te geven? Toch is dit al lang wereldwijd een gebruikelijk kraamcadeau. Op deze pagina vind je handige informatie over luiertaarten, bijvoorbeeld hoe je er zelf eentje kan maken. Ook hebben wij de tien leukste luiertaarten van dit moment voor je op een rijtje gezet.


 

Wat is een luiertaart?

 

Een luiertaart is een kraamcadeau, bestaande uit luiers in de vorm van een taart. De luiers worden op een vrolijke manier versierd, vaak met handige producten voor de jonge ouders. Denk aan hydrofiele doekjes, rompertjes of speentjes. Het is dus naast een leuk cadeau ook een erg praktisch cadeau om te geven!


 

Verschillende soorten

 

Het leuke van luiertaarten is dat de creativiteit van de makers echt tot uiting komt. Er zijn namelijk mega veel verschillende soorten luiertaarten. Zo kan je ten eerste indelen op geslacht, afhankelijk of er een jongetje of een meisje is geboren.

 

 • Luiertaart unisex / neutraal

 • Luiertaart jongen

 • Luiertaart meisje

 

Naast de bovenstaande indeling kan je luiertaarten echt in geweldige vormen en maten krijgen, zoals: 

 

 • Luiertrein

 • Luiertaart motor  

 • Luiertaart kasteel 

 • Luiertaart olifant 

 • Luierboot

 • Luiertaart bulldozer

 • Luiertaart driewieler

 • Luiertaart wieg

Luiertaart meisje flamingo XL.jpg
Profielfoto Dyantha babyspullen-advies.nl.jpg

Geschreven door:

Dyantha

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk een leuke luiertaart. Veel plezier!

Direct naar de aanbiedingen?

Een luiertaart zelf maken

 

Het is natuurlijk ook hartstikke leuk om een luiertaart zelf te maken! Hoeveel luiers heb je dan nodig? Je hebt voor een luiertaart een kleine verpakking nodig, bijvoorbeeld van 44 stuks. Dit zijn genoeg luiers om een luiertaart van te maken. 

 

Tip: koop een grotere maat dan newborn. Zo hoeven de luiers nog niet meteen gebruikt de worden en kan de mooie taart nog even blijven staan :)

 

Hoe moet je nou de luiertaart maken? Dit duidelijke filmpje van Eveline Maureen laat je zien hoe je het doet. Het is niet moeilijk, maar kost wel best wat tijd. Als je het leuk vindt om te doen dan is het natuurlijk een leuk idee. Maar luiertaarten zijn niet duur en je kan ze gemakkelijk online bestellen.

Wat is een luiertaart?
Verschillende soorten luiertaarten
Luiertaart zelf maken
Baby luiers
De luiertaarten top 10

De top 10 leukste luiertaarten

 

Hieronder zie je onze selectie van de top 10 leukste luiertaarten van dit moment. De luiertaarten zijn gemakkelijk online te bestellen en zitten in alle prijscategorieën, van goedkope luiertaarten tot dure luiertaarten. Met welke luiertaart als kraamcadeau ga jij de show stelen?

Via de links bij de producten kan je de luiertaarten verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

10. Prinses met kroon

Deze schattige roze luiertaart is een mooi instap modelletje. Versierd met een roze kroon is dit er eentje voor de pasgeboren prinsesjes.

De luiertaart bestaat uit 25 luiers van Pampers in maat 2. Het kroontje dient slechts ter versiering en kan dus niet gedragen worden.
 

De kwaliteit is goed en volgens de reviews wordt hij geleverd zoals op de foto. Wel komt de luiertaart zonder nuttige cadeaus zoals een fopspeentje of knuffel, maar daar is de prijs ook naar.

Luiertaart meisje princes met kroon ti
10. Luiertaart meisje prinses / met kroon

9. Roze met olifant


 

Te gek! Deze roze luiertaart wordt afgetopt met een heuse roze olifant. Door slim gebruik te maken van twee spuugdoekjes weet Chouette-Chouette de luiertaart te versieren met een prachtig olifantje tegen lage kosten.

De luiertaart bestaat uit maar liefst 3 lagen van in totaal 40 luiers. Wederom gaat het hier om luiers van Pampers in maat 3.

De grote hoeveelheid luiers verdeeld over 3 lagen en compleet met handige monddoekjes in de vorm van schattig olifantje maken deze luiertaart bijzonder imposant voor een schappelijke prijs.

Luiertaart Olifant Roze meisje.jpg
9. Luiertaart roze met olifant

8. Slingeraapje

Een schattig lichtblauw luiertaartje, die wordt omarmt door een braaf slingeraapje. Een erg leuke luiertaart voor een baby jongetje!

De luiers zijn van Pampers in maat 2, ongeveer 20 stuks. De luiertaart wordt ingepakt in doorzicht folie en afgemaakt met een lint. 

Geleverd op een kartonnen plaat en schappelijk geprijsd is dit een erg leuke luiertaart met een knuffel.

Luiertaart Slingeraapje.jpg
8. Luiertaart slingeraapje

7. Cupcakes XL

Hoe leuk! Deze luiertaart van pamper-taart.be is gemaakt als een doos vol met cupcakes. Een ontzettend originele luiertaart voor zowel jongetjes als meisjes.

De taart bestaat uit 16 luiers van Pampers in maat 3. Groot genoeg om dus om de cupcakes nog even leuk op tafel te laten staan. 

De luiers zijn individueel prachtig versierd als een echte cupcake. Jammer dat je ze niet op kan eten :)

Luiertaart - Pampertaart Meisje Cupcake
7. Luiertaart cupcakes XL

6. Uil lichtblauw

Wat is dit toch ook weer een ontzettend schattige luiertaart van Chouette-Chouette. Dit keer wordt er creatief gebruik gemaakt van een spuugdoekje en grote uilenogen om een uiltje te maken.

De taart bestaat uit maar liefst 41 luiers van Pampers in maat 2. Met twee lagen is hij van gemiddelde grootte, maar het uiltje maakt hem wel echt helemaal af.

De kleurrijke linten houden de luiers op zijn plek. De taart wordt geleverd op een kartonnen plaat en ingepakt in doorzichtig folie. je kan hem dus zo cadeau doen!

Luiertaart Uil Lichtblauw jongen.jpg
6. Luiertaart Uil lichtblauw

5. Treintje jongen

Te gek, dit creatieve knutselwerkje van een luiertaartje in de vorm van een trein! ​De taart bestaat uit 'slechts' 20 luiers in maat 2, maar wordt geleverd met leuke extra's.

Want de luiertaart in de vorm van een trein komt compleet versierd met: 

 • Speen

 • Speenkoord

 • 1 paar sokjes

 • Kam & borstel setje

 • 1 badeendje

Conclusie: een super leuk klein luiertaartje, creatief verpakt met boordevol nuttige cadeau!

Luiertaart Treintje jongen.jpg
5. Luiertaart treintje jongen

4. Motor met beertje

Vroem, vroem! Aan de kant want deze luiertaart in de vorm van een motor is op weg naar een hele stoere baby. De luiers worden niet opgerold maar in elkaar gewikkeld. Zo bestaat dit redelijk kleine luiertaartje uit maar liefst 43 luiers.

De berijder van deze luiermotor is een schattig knuffelbeertje van het mooie merk Happy Horse. En alsof dat nog niet genoeg is, komt de luiertaart compleet met twee dekens en een fles!

Luiertaart motor Jongen met happy horse
4. Luiertaart motor met Happy Horse beertje

3. Met naam en knuffel

Deze premium luiertaart bestaat uit maar liefst 45 luiers van Pampers in maat 2 verdeeld over 3 lagen! Dat is nog eens een lekkere binnenkomer. Zou er nog genoeg plek zijn voor andere cadeaus op de cadeautafel?

Wat meteen opvalt is de grote naam op de taart. Je kan deze taart namelijk personaliseren met een naam naar keuze, tof!

Deze luxe roze luiertaart is versierd met een mooi satijnen lint en een paar schattige sokjes. Bovenop de taart zit een lief knuffeltje van Nijntje van 20 centimeter groot.

Wat een leuk detail is, is dat de luiertaart wordt geleverd met een XL geboortekaart. Oh ja, hij is ook verkrijgbaar in blauw!

Luiertaart meisje 3-laags met Nijntje -
3. Luiertaart meisje met naam en Nijntje knuffel

2. Luiertaart met bloemen roze

Wow! Deze luiertaart van the Family Boutique is bijna een kunstwerk. En hij is groot! Met 80 (!) luiers van Pampers in maat 2 is dit een van de grote luiertaarten die je kan krijgen.

De taart is versierd met prachtige kunstbloemen. Dit is dan ook een taart voor de moeders die ieder hoekje in de babykamer roze hebben geverfd.

De taart komt met leuke nuttige cadeaus: een knuffelbeertje, een Bibs speen en een handgemaakt knuffeldoekje. Aanrader!

Luiertaart full flowers pink bloemen.jpg
2. Luiertaart met bloemen roze

1. Luiertaart Flamingo XL 

TE GEK! Deze G-I-G-A-N-T-I-S-C-H-E roze luiertaart is helemaal versierd met flamingo's en roze bloemen en details. 

De taart bestaat uit maar liefst 97 luiers, natuurlijk van Pampers in maat 3. Maat 3 is handig aangezien de baby daar waarschijnlijk nog te klein voor is. Zo kunnen de ouders en de visite nog even wat langer van de prachtige luiertaart genieten voordat de luiers gebruikt gaan worden.

De luiertaart komt compleet met super leuke flamingo producten:

 • Een flamingo kwijlslap

 • Een flamingo spaarpotje

 • Een flamingo tetradoek

 • Een grote siliconen flamingo

 • Een flamingo tetradoek

De taart wordt geleverd in een goed beschermende doos en komt precies zoals op de foto. Een super luiertaart!

Luiertaart meisje flamingo XL.jpg
1. Luiertaart Flamingo XL 

Kijk ook eens bij:

Geraadpleegde bronnen:

bottom of page