top of page

Advies voor de beste loopwagen

Meisje met Little Tikes 3-in-1 Activity Walker Groen.jpg

Een loopwagen is te gek speelgoed wat jouw kindje ook nog eens helpt bij het leren lopen. Door achter de loopkar aan te lopen krijgt jouw baby net even dat beetje ondersteuning - net als een rollator - terwijl het toch zonder jouw hulp kan lopen. Geweldig! Loopwagens vind je in vele soorten en maten. Hieronder lees je alle info en onze kooptips. Wij hebben ook de beste loopwagens van dit moment voor je geselecteerd en beoordeeld in onze loopwagen top 11! 

Wat is een loopwagen?

 

Een loopwagen is een hartstikke leuk hulpmiddel voor je kindje om te leren lopen, wat tegelijkertijd een super leuke vorm van speelgoed is. 

 

Je komt loopwagens tegen onder verschillende soorten namen:

 

  • Loopwagen

  • Loopkar

  • Duwwagen

  • Duwkar

  • Blokkenwagen

  • Blocktrolley

  • Babywalker

 

Een loopwagen is een karretje met 4 wieltjes, en een hendel waaraan een jonge baby of peuter zich kan vasthouden wanneer deze rechtop staat. Grappig genoeg is dit eigenlijk een beetje zoals een rollator werkt voor ouderen. Jong geleerd, oud gedaan?

 

Je komt loopwagens tegen in veel verschillende vormen, van te gekke speelmachines met lichtjes en geluidjes tot eenvoudige houten varianten. Dat is het meteen het leuke van loopkarren: er is echt voor ieders smaak een leuke optie!

 

Loopwagens zijn ook best betaalbaar. Zo lopen de prijzen van de loopwagens in onze top-11 van ongeveer €35 tot €70 euro. Dat terwijl het best groot speelgoed is, wat een kindje ook nog eens veel zal gebruiken!

 

Voor welke leeftijd is een loopwagen geschikt?

 

De meeste kindjes zullen op zijn vroegst pas vanaf een maand of 9 een eerste poging kunnen doen om een eerste stapje te gaan zetten. Dit is dan ook de leeftijd vanaf wanneer de meeste loopwagens geschikt zijn. Voor veel kindjes zal dit echt nog aan de vroege kant zijn, en moet je eerder denken aan een jaar of 15 maanden. Het verschilt natuurlijk echt per kindje!

 

Tot hoe oud je een loopwagen kan gebruiken, verschilt echt per model. Maar, de meeste loopkarren zijn geschikt tot een kindje 2 jaar is. Natuurlijk kan een kindje het dan nog wel gebruiken, maar het is vaak zo dat het kindje dan de interesse hierin verliest. Simpelweg omdat ze al goed genoeg kunnen lopen, en ze weer andere dingen aan het ontdekken zijn; zoals bijvoorbeeld een loopfietsHet staat altijd duidelijk omschreven bij de product omschrijving van een verkoper voor welke leeftijd de loopwagen geschikt is, dus check dat altijd eventjes.

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina leuke tips voor de aanschaf van een loopwagen. Veel plezier!

Hoe gebruik je een loopwagen?

 

Het gebruik van een loopwagen is simpel: zet de loopkar neer, en laat je kindje het ontdekken. Wanneer je baby nog jong is zal deze er alleen zittend mee spelen. Wanneer jouw baby zich af en toe al eens zelfstandig omhoog trekt aan meubels, kan je kijken of deze dit ook aan de loopwagen doet. In dat geval moet je er wel zelf bij zijn, om te voorkomen dat de loopwagen wegrolt!

 

Wij adviseren sowieso om het lopen met een loopwagen niet te forceren. Zelfstandig lopen met een loopwagen is voor een jonge baby op het begin echt nog niet makkelijk. Het is daarom meestal pas slim om er mee te beginnen als het lopen aan jouw twee handen al best aardig gaat. Dan kan je jouw handen vervangen voor de loopkar.

 

Nog een tip: laat een kindje nooit alleen met de loopkar lopen - zeker op het begin! Een loopkar heeft wieltjes en van de werking hiervan heeft jouw baby nog geen enkel benul. Het kan daarom dat een loopwagen van je baby afschiet en je kindje voorover kukelt. Jouw taak om dit te voorkomen :)

 

Om deze reden is er bij sommige loopwagen een systeempje in de kar ingebouwd om de wieltjes stroever te laten draaien voor meer weerstand. Ook hebben sommige loopwagens een rem, zodat deze helemaal niet kan verplaatsen.

 

 

Loopwagen kopen: onze tips

 

Bij het kopen van de loopwagen kan je niet snel een verkeerde aankoop doen. Als je bijvoorbeeld naar onze top-11 loopwagens kijkt, dan is iedere loopwagen een leuke optie

 

Het verschil zit hem vooral of je specifiek op zoek bent naar een houten loopwagen, of gewoon een kunststof model.

 

Dan kan je nog kijken naar de functionaliteit: wil je je kindje vooral plezier laten beleven met het lopen, en het meenemen van spulletjes, of zou je het ook leuk vinden dat er al zittend of staand mee gespeeld kan worden? De ene loopkar is eenvoudig, terwijl de andere loopkar veel verschillende speeltjes, muziekjes en zelf lichtjes heeft.

 

Voor de veiligheid van een loopwagen kan je kijken of je de wieltjes stroever kan instellen voor meer weerstand, en of er een rem op zit.

Hieronder kan je onze reviews bekijken voor de leukste loopwagens van dit moment. We horen graag van je welke je uiteindelijk gekozen hebt, en hoeveel plezier je kind er mee heeft!

Via de links bij de producten kan je de loopwagens verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Direct naar de aanbiedingen?

Wat is een loopwagen?
Voor welke leeftijd is een loopwagen?
Hoe gebruik je een loopwagen?
Loopwagen kopen: onze tips
Twee kindjes in woonkamer spelen met kleurrijke loopwagen.jpg
11. Chicco Happy Shopping babywalker

11. Chicco Happy Shopping

Kindjes gaan natuurlijk al op jonge leeftijd, graag of niet, met mama en/of papa mee boodschappen doen. Hoe leuk is dan ook niet om dit met deze Happy Shopping loopwagen van Chicco zelf thuis na te doen, met je allereerste stapjes die je kan lopen. 

Op het begin is de uitdaging natuurlijk al groot genoeg om met de loopkar te leren lopen. Maar daarna is er nog veel meer te ontdekken. 

Zo kan je met de handscanner 'producten' scannen en herkennen. Het apparaatje maakt geluid om te laten weten welk product het is. Daarnaast kan een kindje aan allerlei dingetjes draaien en zo heerlijk spelen. Bekijk het filmpje hieronder maar eens.

Ouders die de Happy Shopping loopwagen hebben gekocht zijn grotendeels super enthousiast en geven hem 4,7 / 5 sterren. Leuk om mee te lopen én te spelen.

 

Het enige nadeel dat we hebben kunnen ontdekken, is dat je de wielen niet in twee standen kan instellen. Je kan hem dus op het begin nog niet zelf vertragen. Dit kan je wel simpel zelf oplossen door wat zwaars in het boodschappenmandje te leggen, bijvoorbeeld een zak aardappelen.

Chicco Happy Shopping Babywalker.jpg

10. Brio loopwagen

De Brio loopwagen ziet er tof uit door zijn simpele, strakke design. Het voelt bijna een beetje retro aan. Hij is verkrijgbaar in het rood/oranje en het zwart. De Brio kan je het beste kenmerken door zijn eenvoud en functionaliteit.

Zo is het echt een prettige loopkar om achter te leren lopen. Je kan de wieltjes namelijk gemakkelijk zelf afstellen, door ze stroever of lichter te laten lopen. Door de wieltjes op het begin stroever te laten draaien, zorg je voor meer weerstand voor het kindje. Wanneer deze teveel op de loopkar leunt, schiet deze daardoor niet meteen naar voren. Veel ouders vinden dit een erg prettige functie!

Daarnaast kan je de duwstang in twee posities instellen; rechtop of een beetje naar achteren hellend.

En met zijn eenvoudige design is er ook nog een hoop ruimte om je favoriete speeltjes mee te nemen op avontuur.

Jongen met BRIO Geel en rode loopwagen.jpg
10. Brio loopwagen

9. Fisher-Price Loop met mij Zebra

De Loop met mij Zebra van Fisher-Price is echt een hele interactieve loopwagen. Het Zebraatje ziet er ook nog eens harstikke schattige uit, maar dat is echt niet de enige reden dat ouders hem 4,5 uit 5 sterren geven.

Voor een kindje is er echt ontzettend veel te ontdekken: de loopkar geeft licht, maakt geluidjes en nog veel meer.

Een kindje tussen de 9 maanden en 2 jaar oud kan er leuk mee lopen en spelen. Het lopen is natuurlijk ook een vorm van spelen, maar om de geluidjes en lichtjes te bedienen kan een kindje voor de loopwagen op de grond gaan zitten.

Het enige nadeel wat we vaak van consumenten horen is dat er geen rem op zit. Ook kan je de wieltjes niet verstellen qua stroefheid, maar dit lijkt niet echt een probleem te zijn bij deze loopkar.

Meisje met Fisher-Price Loop Met Mij Zebra - Looptrainer.jpg
9. Fisher-Price Loop met mij zebra

8. Janod Crazy konijn of hond

Janod is een mooi Frans merk wat kwalitatief houten speelgoed maakt. Je vind het bijvoorbeeld ook terug met een houten loopauto in onze loopauto top 10. Deze schattige loopwagen is nog zo'n mooi product van het merk. De loopkar is verkrijgbaar in een konijn variant (zie foto) of als een hondje (zie filmpje).

Het is een eenvoudige maar stijlvolle loopwagen van goede kwaliteit zonder toeters, maar wel met een klein belletje om de nek van de konijn of hond. Om de houten wieltjes zit een laagje rubber, wel zo prettig tegen lawaai en krassen op je vloer.

Je kan de wieltjes niet afremmen, maar mocht de duwwagen nog wat te licht rijden voor jouw kindje, dan is onze tip om het karretje te vullen met wat zware spulletjes.

Kindje met Janod Crazy Konijn - Duwkar.jpg
8. Janod Crazy Konijn of hond
7. New Classic Toys Houten loopwagen​

7. New Classic Toys Houten loopwagen​

Deze houten loopwagen van New Classic Toys heeft duidelijk een ander ontwerp dan de overige loopwagens in dit overzicht. Het leuke hieraan is dat het net zo leuk is om achter de loopwagen te lopen, als om er voor te zitten en er mee te spelen.

De gehele loopkar is van hout. Hij is niet verstelbaar, en ook niet te verzwaren of stroever af te stellen. Toch zullen de meeste kindjes hier lekker achter aan lopen.

Al zittend is er een hele hoop te beleven aan de voorkant en aan beide zijkanten. Zo kan een kindje vormpjes door de juiste gaten duwen, schuiven met kralen of zichzelf bewonderen in het spiegeltje.  Er is ook een soort trommel muziekinstrumentje. Deze is alleen net als de rest van hout, en zal dus niet voor een al te bijzondere muzikale klank zorgen.

New Classic Toys Houten Activiteiten Duw- Loopwagen.jpg

6. Chicco baby steps activity walker​

Net als de Happy Shopping is deze babywalker nog zo'n leuk model loopwagen van Chicco. Waar je bij de Happy Shopping vooral staand kan spelen, is deze al eerder geschikt voor jongere baby's om zittend mee te spelen.

Wat allereerst handig is, is de rem. Dit hebben we bij de vorige loopkarren nog niet gezien, en helpt je om te voorkomen dat een kindje er ongezien en ongewild mee kan gaan lopen. Eenmaal lopend gaat er automatisch een leuk muziekje aan. 

Verder helpt de Chicco baby steps bij de ontwikkeling van je kind door lerend te spelen. Zo kan je er een balletje ingooien die er aan twee kanten weer uit kan gooien, figuurtjes door het juiste vormpje krijgen, draaien aan radjes en nog veel meer.

Veel ouders zijn dan ook super enthousiast en geven de Chicco babywalker 4,5 / 5 sterren. Naar ons idee komt dat ook zeker door de goede prijs / kwaliteit verhouding.

Baby met Chicco Babywalker - Looptrainer Rood.jpg
6. Chicco Babywalker​

5. Playwood houten auto

Deze duwwagen van Playwood is weer een leuk voorbeeld van een klassieke houten loopwagen. Naast deze rode kleur is hij ook verkrijgbaar in het zwart en grijs.

Erg veel is er eigenlijk niet over te zeggen. Hij is lekker stevig, leuk om mee te spelen en lekker klassiek. Er zitten verder geen features op, zoals en remmetje.

Wel kan een kindje al zijn favoriete speeltjes en knuffels meenemen op avontuur. En als er eenmaal een jonger broertje of zusje is, kan deze zelfs in het autootje gaan zitten :)

Playwood - Houten loopwagen auto - Rood.jpg
5. Playwood houten auto

4. Little Dutch blokkenkar

De Little Dutch blokkenkar is een gaaf voorbeeld van klassiek speelgoed wat nog steeds harstikke populair is bij kinderen. Zoek maar eens naar antieke blokkenkarren op marktplaats. Generaties lang wordt er al heerlijk met houten blokkenkarren gespeeld!

Deze blokkenkar van Little Dutch is in een prettig nieuw jasje gegoten, verkrijgbaar in het roze (wild flowers thema) of het blauw (oceaan thema). 

Als houten loopwagen is hij vrij eenvoudig, zonder rem of instelbare weerstand op de wieltjes. Toch functioneert hij prima om de eerste stapjes mee te zetten. De loopwagen is simpel, maar van goede degelijke kwaliteit.

En zittend bij de loopkar is er een hoop speelplezier te beleven met de houten blokjes. Het is best een gepuzzel om de verschillende vormen in de juiste positie weer samen terug in de blokkenkar te krijgen. Dit helpt weer bij de motorische ontwikkeling, en het herkennen van vormen en kleuren.

Meisje speelt met Little Dutch Blokkenkar Wild Flowers.jpg
Little Dutch Blokkenkar blauw.jpg
4. Little Dutch Blokkenkar

3. Little Tikes Light 'n Go

Little Tikes maakt gewoon super leuk buiten en het wat grotere binnen speelgoed van kunststof, zoals bijvoorbeeld hun Cozy Coupe loopauto. Deze Light 'n Go 3-in-1 acitivity walker loopkar is net zo gaaf.

Zo is het namelijk een loopwagen, een staande acitiviteitentafel en een zittend speelcentrum in één. Baby's kunnen er dus zittend mee spelen door hem plat te vouwen, hun eerste stapjes mee leren zetten en later staand mee spelen.

De manieren waarop je er mee kan spelen zijn bijna eindeloos. Of ja, 70+ verschillende manieren dan. Te veel op noemen wel! Wat kindjes sowieso geweldig is het grote disco licht voorop. Bekijk het filmpje hieronder maar eens om te zien wat je er allemaal mee kan doen.

Wat voor ouders mooi is aan dit model, is dat je de snelheid kan 'begrenzen'. Zo kan je er voor zorgen dat beginnende lopers alleen langzaam kunnen bewegen. Ook zorgen de wijd uitstaande poten ervoor dat een kindje hier niet over kan struikelen.

Wij zijn erg enthousiast over de Light 'n Go van Little Tikes. Net als de vele consumenten, die hem een beoordeling van 4,8 uit 5 sterren geven.

Kindje met Little Tikes 3-in-1 Activity Walker Groen.jpg
3. Little Tikes Light 'n Go
2. I'm Toys houten Konijn of brandweer
I'm Toy Loop-duwwagen Konijn - Roze.jpg

2. I'm Toy houten Konijn of brandweer

Deze I'm Toy duwkar is weer een schattig voorbeeld van een houten loopwagen. Hij is verkrijgbaar in deze roze variant in de vorm van een konijn, maar ook in nog andere vormen. Wat dacht je van een stoere rode brandweerwagen, een lieve giraffe, een roze tijger of een oranje puppy?

Het is een simpele houten loopkar, maar toch met een aantal leuke eigenschappen. Zo kan een kindje er ook op gaan zitten, om hem meer als een loopauto te gebruiken. Jammer genoeg kan je er dan niet mee sturen.

De loopkar is vooral super om mee te leren lopen, maar ook leuk om mee te speln. Bijvoorbeeld met de vormpjes die door de juiste openingen heen moeten, of met het schattige ride along speetje wat achter de loopkar aanrolt. 

Consumenten vinden het een leuke degelijke loopwagen van goede kwaliteit, en zien dat hun kindje er goed mee leert lopen én er met veel plezier mee speelt.

1. VTech Baby Walker​

 

Deze Vtech Baby Walker is misschien wel de meest populaire loopwagen van dit moment. En met zo veel leuke elementen tegen een super schappelijke prijs, begrijpen wij dit heel goed!

Allereerst is het een top loopwagen om mee te leren lopen. Zo staan de achterste poten lekker wijd naar buiten, om struikelen te voorkomen. De wieltjes kan je in twee weerstanden instellen, om als het nog nodig is extra weerstand te bieden en te snel lopen of voorover vallen te voorkomen. Eenmaal lopen maakt de Vtech baby walker motiverende geluidjes.

En aan de voorkant is er een mega centrum vol met speeltjes, geluidjes (100+ liedjes) en dingetjes om te ontdekken. Niet alleen leuk om mee te spelen, maar het draagt ook bij aan de motorische ontwikkeling van kindjes.

Niet voor niets dat de vele ouders die deze loopwagen hebben gekocht hem samen 4,8 uit 5 sterren geven. Waarschijnlijk ook omdat 'ie helemaal niet duur is.

 

Het enige minpuntje wat wij hebben kunnen ontdekken, is dat er geen rem op zit. Hiermee zou je kunnen voorkomen dat een kindje gaat ermee gaat lopen als dat even niet gewenst is.

Meisje met VTech Baby Baby Walker loopwagen.jpg
1. VTech Baby Walker​
bottom of page