top of page

Advies voor de beste watertafel

Kinderen spelen met Step2 Tropical Rainforest Watertafel.JPG

In de zomer is er voor kinderen eigenlijk niets leuker dan waterpret. Lekker buiten spelen met water, welk kind wil dat nou niet? Het leuke van waterpret is dat de jongste kindjes er al mee kunnen beginnen. In het begin rustig in een babybadje, en zodra kindjes kunnen staan kan er al gespeeld worden met een watertafel. Op deze pagina ontdek je alles over watertafels, en ook zandtafels. Wat is een watertafel, welke soorten zijn er en wat zijn de leukste van dit moment? Veel leesplezier! 

Wat is een watertafel?

 

Een watertafel is een bijzondere vorm van buitenspeelgoed voor kinderen. De naam zegt het al: een watertafel is een tafel met ruimtes voor water. Door de bakken te vullen met water kunnen kindjes hiermee spelen. Bijvoorbeeld met speeltjes. 

 

Een waterspeeltafel maakt het mogelijk om heerlijk met water te kunnen spelen, zonder dat de hele omgeving nat wordt of dat er meteen een zwembad nodig is. Zo kunnen kinderen heerlijk spelen en op warme dagen tegelijkertijd lekker afkoelen door het water. 

 

Doordat kinderen niet zelf in de water speeltafel plaats nemen, in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld een babybadje, is er ook vrijwel geen verdrinkingsgevaar. Spelen met water blijft natuurlijk altijd opletten, maar bij normaal gebruik is een watertafel veilig. 

 


 

Verschillende soorten watertafels

 

Watertafels vind je in vele verschillende soorten en maten, van een simpele bak op poten tot een bijna echte piratenboot. Maar je vindt ze ook verstopt in traditionele picknicktafels.

 

Daarnaast bestaan er ook watertafels in combinatie met een zandtafel. Extra veel pret door de combinatie van zand en water. Maar het zorgt ook voor extra veel viezigheid ;)

Profielfoto Daan.JPG

Geschreven door:

Daan

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina leuke tips voor de leukste watertafels. Veel plezier!

Wat is een zandtafel?

 

Weet je niet wat een zandtafel is? Simpel, een zandtafel is hetzelfde als een watertafel alleen vul je hem dan met zand. Het idee is hierbij ook hetzelfde. In plaats van spelen met water kunnen kinderen nu buiten spelen met zand.

 

Sommige speeltafels bestaan uit combinatie van een watertafel en een zandtafel. Dit kan erg leuk zijn. Het nadeel hierbij van een zand en watertafel is wel dat het zand er een smerige bende van kan maken. Dit vinden ouders vaak niet zo prettig, maar kinderen zijn er vaak dol op.

 

Let er op dat je zand en water tafels niet zomaar ook gewoon kan gebruiken voor water of voor zand. Een watertafel heeft namelijk vaak onderdelen om het water weg te laten lopen, wat verstopt kan raken door zand. En een zandtafel kan het water juist weer niet of moeilijker weg laten lopen. 

Koopadvies: welke watertafel kan je het beste kopen?

 

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je op zoek bent naar een leuke watertafel. Mogelijk heb je dan ook al ontdekt dat er super veel keus is. Dit maakt het uitzoeken van een leuke watertafel best lastig. 

 

Wat is de beste watertafel? Het antwoord hierop ligt aan jou, het budget en je kinderen. Door de vele verschillende soorten watertafel is er altijd wel eentje die goed bij jullie situatie past. Om je op weg te helpen vind je hieronder onze persoonlijke top 10 van de leukste watertafels van dit moment!

 

Via de links bij de producten kan je de watertafels verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Direct naar de aanbiedingen?

9. Feber Play Island table

De Feber Play Island Table is een traditionele zand en water speeltafel. De tafel bestaat uit twee verschillende bassins - eentje kan je vullen met water en de ander met zand.

De watertafel komt met verschillende leuke accessoires waar kindjes heerlijk mee kunnen spelen. En wat ook erg leuk is, is dat je de tafel af kan dekken met een deksel. Dit verandert hem in een echte tafel om op bijvoorbeeld lekker op te kleuren.

Ouders die de Feber watertafel gekocht hebben zijn erg enthousiast. Hij is lekker stevig, makkelijk te verplaatsen en je kan hem in de winter handig opbergen met de poten in de bak.

Kindjes spelen met Feber Play Island Table zand- en watertafel.jpg

10. KnorrToys Piratenschip

Dit piratenschip van KnorrToys is een leuke, kleine zand- en watertafel. Er zitten allerlei vormpjes en schepjes bij, zodat er er leuk mee kan spelen met zowel zand als water.

Let er wel op dat het een kleine watertafel is; inclusief vlaggenmast is hij 57 centimeter hoog. Ondanks zijn kleine formaat is hij wel lekker stevig en biedt hij veel speelplezier voor kleine kindjes.

De KnorrToys watertafel krijgt goede reviews: hij is wel echt klein, maar van goede kwaliteit en leuk om mee te spelen voor de kleinsten.

KnorrToys Zand- en Watertafel Piratenschip.jpg

8. Step2 Splish Splash Seas

De Step2 Splish Splash Seas is een luxe watertafel in de vorm van een tropisch eiland.  Qua vormgeving en kwaliteit is hij sterk vergelijkbaar aan de watertafels van Little Tikes.

Deze watertafel komt met 10 accessoires. Hiermee wordt het mogelijk om met een beetje creativiteit op ontzettend veel manieren met de tafel te spelen. Bv. varen met de bootjes, glijden van de glijbaan of klooien met emmertjes water.

 

Consumenten zijn dan ook zeer positief over deze watertafel. Hij is van goede kwaliteit en geeft ontzettend veel speelplezier. Je kan hem ook vullen met zand en je zou hem zelfs binnen kunnen gebruiken met korrels of balletjes.

Kindjes spelen met Step2 Watertafel Splish Splash Seas.jpg

7. Little Tikes Vis en Spetter

Deze Little Tikes Vis en Spetter is een leuke watertafel voor kindjes die het leuk vinden om met vissen bezig te zijn. Het is een simpele watertafel met leuke accessoires om mee te vissen en vooral lekker met het water te spelen.

Kindjes kunnen visjes en waterdieren in de watertafel laten glijden om ze er vervolgens weer uit te proberen te vissen. De tafel heeft ook een goed formaat, hij is niet groot maar ook niet te klein.

Ouders vinden het geweldig om hun kindjes met de Fish 'n Splash watertafel te zien spelen. Perfect voor de dagen dat het buiten nog te koud is voor het zwembadje. De tafel is lekker stabiel en ook makkelijk in elkaar te zetten.

Kindjes spelen met Little Tikes Vis en Spetter - Watertafel.jpg

6. Feber Zand & Water

Deze Feber Zand & Water speeltafel is een leuke eenvoudige watertafel vergelijkbaar aan de Feber Play Island. Hij heeft net even wat meer franjes en bewegende elementen wat het een erg leuke tafel maakt om mee te spelen.

Zo klap je de deksel uit tot een extra deel van de tafel, handig en leuk. In het midden zijn twee verwijderbare bassins die je kan vullen met water en / of zand. In de hoeken van de tafel is ruimte voor de losse speeltjes.

Consumenten vinden het een goede watertafel. Hij is goed van formaat en vooral erg stevig. Zelfs de deksels kunnen niet makkelijk kapot. De kindjes die er mee spelen raken niet uitgespeeld, en qua prijs / kwaliteit vindt men het een aanrader.

Kindjes spelen met Feber Zand en Watertafel - Speeltafel.jpg

3. Little Tikes Fountain Factory

De Little Tikes Fountain Factory is een mega populaire watertafel - qua prijs en vorm vergelijkbaar aan de Vis & Spetter. Met de waterfontein op deze speeltafel kunnen kindjes nog meer waterplezier beleven.

Kinderen kunnen de fontein namelijk zelf bouwen, met o.a. buizen en radjes, tot hun eigen waterfontein. Het water kan er van bovenaf ingegooid worden, en zelfs met de pomp zelf omhoog worden gepompt.

Niet iedere ouder is echter even te spreken over de kwaliteit. Kindjes kunnen de fontein zelf in elkaar zetten, en dit maakt hem wat kwetsbaarder. Sommige ouders vinden de tafel dan ook van slechte kwaliteit, terwijl andere ouders juist de kwaliteit top vinden.

Kindjes spelen met Little Tikes Watertafel Fountain Factory.jpg

4. AXI Nick Picknicktafel

De Axi Nick is is de enige speeltafel in dit overzicht gemaakt van hout. In principe is het ook gewoon een mooie picknicktafel, met daarin op een slimme manier een zandtafel en een watertafel voor buiten verwerkt.

Onder het afneembare tafelblad zitten twee bakken verstopt die je kan vullen met water of zand. Zo kunnen kindjes lekker gaan spelen, maar je kan hem ook perfect gebruiken als normale picknicktafel. Net als de Zand & Zee komt deze watertafel met een parasol.

 

Het speelhuisje is gemaakt van duurzaam FSC Hemlock hout. Dit is door de fabrikant al geïmpregneerd, al horen we wel van consumenten dat het beter is als je hem zelf ook nog beits omdat het hout anders grijs kan worden.

Kindjes spelen met AXI Nick Zand & Water Picknicktafel Bruin.jpg

5. Little Tikes Zand & Zee

Little Tikes is een van de beste merken op het gebied van buitenspeelgoed; het is dan ook niet gek dat je ze 4 keer tegenkomt in deze top 10. Deze Zand & Zee tafel is groter dan de Vis en Spetter en heeft een aparte bak voor zand en voor water.

Op de zandtafel kunnen kindjes hun fantasie kwijt met het zand, en in de watertafel is met het water. Er zijn leuke accessoires voor beide speeltafels. De combinatie zand en water kan zeker een vieze bedoeling opleveren, maar kinderen vinden het geweldig.

Leuk en slim detail is de grote parasol in het midden van de speeltafel. Dit zorgt er voor dat kindjes ook op zonnige dagen lekker kunnen spelen zonder te veel zon te pakken.

Kindjes spelen met Little Tikes Zand & Zee watertafel.jpg

1. Little Tikes Piratenboot

 

De Little Tikes piratenboot is de populairste watertafel van dit moment. Naast de gave vorm van een piratenboot heeft hij een hoop leuke spelelementen. Dit maakt het niet alleen een leuke watertafel om te zien, maar zeker ook om mee te spelen.

Zo heeft de piratenboot verschillende spelfiguren, een haai die waterspuit en een heus waterkanon. Kindjes kunnen mede dankzij hun eigen creativiteit hier de spannendste avonturen mee beleven.

De watertafel is lekker stevig en qua formaat en prijs vergelijkbaar aan de overige Little Tikes watertafels in dit overzicht. In elkaar zetten is relatief eenvoudig en hij kan in principe het hele jaar buiten staan. Het enige nadeel is dat hij geen deksel heeft, zodat je hem niet als normale speeltafel kan gebruiken.

Ouders die de piratenboot hebben gekocht zijn over het algemeen super enthousiast. De watertafel heeft een goede prijs / kwaliteit verhouding en zorgt voor ontzettend veel waterpret bij de kinderen.

Kindjes spelen met Little Tikes Watertafel Piratenboot.jpg
Wat is een watertafel?
De top 10 leukste watertafels van 2022!
9. Feber Play Island table
10. KnorrToys Piratenschip
8. Step2 Splish Splash Seas
7. Little Tikes Vis en Spetter
6. Feber Zand & Water
5. Little Tikes Zand & Zee
4. AXI Nick Picknicktafel
3. Little Tikes Fountain Factory
2. Step2 Rain Showers Splash Pond
Wat is een zandtafel?

2. Step2 Rain Showers Splash Pond

De Step2 Rain Showers Splash Pond is een hele leuke, stevige en ook vrij grote watertafel. Zoals je kan zien bestaat deze watertafel uit twee lagen, wat het extra leuk maakt om mee te spelen. 

Kindjes kunnen namelijk de bovenste laag vullen met water uit de grote bak. Dit komt  vervolgens via mooie regenbuien weer uit. Heerlijk om lekker mee af te koelen op warme dagen!

Verder zijn er nog meer toffe spelelementen in verwerkt. De zijkant heeft een technische watertrap en in de grote zijn waterraden en springplanken verwerkt.

Ouders die deze watertafel gekocht hebben zijn er vrijwel allemaal enthousiast over. De tafel is van goede kwaliteit en zorgt voor ontzettend veel waterpret.

Kindjes spelen met Step2 Watertafel Rain Showers Splash Pond Blauw.jpg
1. Little Tikes Piratenboot
Verschillende soorten watertafels
Koopadvies
Kindje speelt met Step2 watertafel.JPG
bottom of page