top of page
  • Foto van schrijverSandra

Zo kun je de perfecte babyshower organiseren

Wellicht gaat jouw zwangere zus, nicht, collega of beste vriendin binnenkort bevallen van een klein wondertje. Dat wil je natuurlijk zo groot en leuk mogelijk vieren! In de meeste gevallen wordt een babyshower georganiseerd door zussen, moeders, een beste vriendin of een gezellige combinatie hiervan. Ondanks dat de babyshower om de baby draait, wil je de mom-to-be ook echt goed in het zonnetje zetten. Wordt de baby in de zomer geboren en wil jij weten hoe je dan de perfecte babyshower kunt organiseren? Dan kun je hier in dit artikel daar meer over lezen!


Grappige foto van drie kindjes bij een babyshower

Begin met de zoektocht voor inspiratie


Wist je dat een babyshower een traditie uit India is die door Noord-Amerika is overgenomen? Van daaruit is deze trend overgeslagen naar andere landen over de hele wereld. Vroeger werd dit feest georganiseerd om aanstaande ouders te helpen met praktische spullen voor de baby. Tegenwoordig draait het feest voornamelijk om de viering van nieuw leven, gezelligheid, cadeautjes zoals allerlei luiertaart en het onthullen van het geslacht.

Voor het organiseren van een babyshower is het belangrijk om eerst de locatie voor ogen te hebben. Op het moment dat je weet waar de babyshower gehouden wordt, kun je beginnen met plannen. Voordat je van start gaat, kan het erg handig zijn om met een moodboard te beginnen. Hiervoor kun je het beste inspiratie opdoen door gebruik te maken van Instagram of Pinterest. Je kunt er makkelijk aan prachtige plaatjes vinden van andere mensen die jou voor zijn gegaan met het organiseren van een babyshower. Als de baby in de zomer geboren wordt, kun je ervoor kiezen om het feest in de tuin te organiseren en daarbij een goede partytent te kopen.


Maak het op jouw manier gezellig


Met een partytent kun je het feestje zo exclusief en privé maken als jij wilt. Daarnaast kan een partytent ook bijdragen aan de sfeer van het feest. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een prieel kun je de look van de babyshower naar een hoger niveau tillen. Het is ook goed om te weten dat een babyshower niet perse in roze en blauwe georganiseerd hoeft te worden. Er kan ook gewoon gekozen worden voor neutrale tinten, zoals bruin, beige, crème of wit - uiteindelijk is het belangrijk dat je voor kleuren kiest die het beste bij de aanstaande moeder past. Vergeet niet een leuk plekje te creëren waar de aanstaande moeder met haar gasten kunnen zitten. Doe je dit thuis bij iemand in de tuin, dan hoef je hier helemaal niet veel geld aan uit te geven, omdat je bijvoorbeeld met een loungeset goedkoop een erg gezelligplek kan creëren.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page