top of page
  • Foto van schrijverSandra

Waarom kiezen voor het inbakeren van je baby?

Heeft jouw baby last om in slaap te komen of slaapt hij ontzettend onrustig, dan kan het inbakeren van je baby enorm goed helpen. Dit komt, doordat wanneer jij je baby inbakert, ze het vertrouwde gevoel hebben wat je ook hebben gehad gedurende de zwangerschap toen ze veilig, strak en warm in de baarmoeder hebben gezeten. Door te kiezen voor het inbakeren van je kindje, zal je kleintje doorgaans een stuk fijner en rustiger slapen. Wanneer ze onrustig slapen, dan is de kans namelijk vrij groot, dat ze ook vaak wakker worden en dus gaan huilen. Een slechte nachtrust voor een baby is net zoals bij ons volwassenen desastreus voor het humeur en gemoedstoestand. De keuze of jij je kind wilt inbakeren in helemaal aan jezelf, maar kan wel een hoop voordelen met zich meebrengen.Wat is inbakeren?


Inbakeren is in principe niets meer dan het inwikkelen van je je baby in één of meerdere doeken. Waar dit vroeger echt met doeken gebeurde, zijn er tegenwoordig allerlei speciale inbakermatten, waarmee jij je kleintje heel eenvoudig van schouder tot voetjes kun inpakken. Doordat een baby vaak ongecontroleerde bewegingen maakt door het nog in ontwikkeling zijn van het cognitief, is de kans vrij groot dat ze zichzelf gedurende slaap door verschillende reflexen per ongeluk slaan. Vervolgens worden ze wakker en beginnen ze te huilen. Zelfs wanneer je baby z’n middagslaapje gaat doen, is het wel zo fijn dat ze volledig doorslapen. Uiteraard kan het altijd voorkomen dat ze een keertje wakker worden, maar als jij net bezig bent je vaste lasten onder de loep te nemen, dan is het wel zo fijn dat je zonder dat je gestoord wordt kunt uitzoeken of je autoverzekering nog wel past bij de huidige staat van je auto.Waarom?


Het inbakeren van je kleintje is al een eeuwenoude manier om ervoor te zorgen dat je kleintje goed, veilig en rustig slaapt. Vooral wanneer ze nog ontzettend klein zijn is voldoende en vooral kwalitatieve slaap essentieel voor de ontwikkeling van lichaam en geest. Door je kleintje in te bakenen hebben ze een geborgen gevoel en kunnen ze nauwelijks bewegen. Dit betekent dat je kleintje een stuk sneller in slaap zal vallen, simpelweg omdat er niets meer te ontdekken valt dan enkel met de ogen. Door het inbakeren is de kwaliteit van slaap een stuk beter, waardoor een kind fitter wakker wordt, wat positief doorwerkt op de rest van de dag.Wanneer?


Wanneer je gaat inbakeren, dat is helemaal aan jezelf. Waar de één er groot fan van is, kiest de ander er niet voor dit te doen. Wel is het aan te raden, wanneer je ermee begint, dit direct te doen vanaf het eerste moment. Doordat ze op deze manier hetzelfde gevoel ervaren als in de baarmoeder, zal je merken dat ze hier direct een stuk beter op reageren dan wanneer je dit pas na enkele weken doet. Doorgaans wordt er gekozen voor het inbakeren van een kind wanneer het lastig in slaap kan komen en daardoor veel huilt en onrustig slaapt.


Baby gaapt en ligt ingebakerd klaar om te slapen


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page