top of page
  • Foto van schrijverSandra

Voorbereiden op de zwangerschap: welke babyspullen heb je nodig?

Wanneer je in verwachting bent van een kindje, dan is het verstandig om goed voorbereid de bevalling in te gaan. Je wilt namelijk dat je baby in een goede omgeving thuiskomt. Voor de bevalling kun je namelijk nog van alles regelen, zoals het kopen van babyspullen. Op die manier kan jouw baby gerust settelen in je huis. Hieronder lees je precies welke babyspullen je aan kunt schaffen.Geboorteplan


Allereerst is het voor jezelf fijn om een geboorteplan te maken. Wanneer je namelijk zwanger bent, wil je graag op alles voorbereid zijn. Een geboorteplan is een plan voor de geboorte, jij als moeder kan al je wensen invullen waar ze bijvoorbeeld in het Geboortecentrum Amsterdam rekening mee kunnen houden. Wanneer je het lastig vindt om zelf een geboorteplan in elkaar te zetten, omdat je bijvoorbeeld niet weet wat er in moet, dan kun je ondersteuning vragen van de verloskundigenpraktijk. Op die manier weet je een beetje wat je te wachten staat en kun je gerust gaan genieten van je zwangerschap.

Babyspullen in de slaapkamer


Nu je een mooi geboorteplan hebt geschreven, dan is het tijd om een babykamer in te richten. Je hebt namelijk verschillende babyspullen nodig zodat de babykamer helemaal babyproof is. Zo heb je natuurlijk een mooi wiegje nodig waar je baby in kan slapen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een commode aanschaft, zodat je een plek hebt waar je bijvoorbeeld de luiers, kleren en schoenen in kan bewaren. Ook kun je door middel van een commode je kind op een fijne manier verschonen. Als laatste kun je in de babykamer ook gerust een lekkere stoel neerzetten waarin jij je kind kunt voeden. Daarnaast kun je de stoel ook gebruiken om lekker met jouw baby te knuffelen. Op die manier kan je kind gerust wennen aan jou en de kamer.Babyspullen in de woonkamer


Naast een slaapkamer is het ook belangrijk dat je spullen in de woonkamer hebt staan waar je je kind gerust in kan leggen. Denk hierbij aan een mooie box. Een baby kan in een box lekker liggen, wellicht wat spelen of zichzelf vermaken. Jij hoeft je geen zorgen te maken dat je kind eruit valt, een box heeft namelijk hekjes. Verder is het ook leuk om een wipstoel te regelen voor je baby. Een wipstoel is een stoeltje waarin je je kind kunt zetten. De wipstoel gaat zachtjes heen en weer, hierdoor wordt je baby lekker rustig en kan hij of zij lekker beginnen met slapen.


Daarnaast is het verstandig om er ook voor te zorgen dat je kind mee kan naar buiten. Zo kun je bijvoorbeeld een kinderwagen aanschaffen zodat je gerust een stukje kunt wandelen met je kind. Zo krijg je genoeg frisse buitenlucht binnen en je kind ook. Geniet dus van een mooie ronde door de buurt.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page