top of page

Advies voor de beste babybox

Bopita retro box.jpg

De babybox is misschien wel het meest opvallende meubel in de woonkamer van jonge ouders. Vaak wordt al ruim voordat de baby er is de woonkamer omgetoverd zodat de baby box het nieuwe stralende middelpunt wordt. Het is een super handig meubel wat beste een tijdje in de woonkamer zal blijven staan. Het is dus belangrijk om goed over de aankoop na te denken. Maar, hoe weet je nu wat voor jouw situatie de beste babybox is en waar moet je goed op letten bij de aankoop? Dit leggen wij je op deze pagina graag uit om jou te helpen. Daarnaast vind je hier ook onze top 10 boxen van dit moment!

Wat is een babybox?

Met een babybox zorg je voor een veilig plek in huis voor jouw baby. Het is meestal een rechthoekige constructie van hout met houten spijlen, of van kunststof met zijkanten van gaas. Babyboxen zijn ontworpen om baby's en peuters een beschermde omgeving te bieden waarin ze vrij kunnen bewegen, spelen en slapen. Het kindje kan zelf niet uit de box vallen of klimmen. Op deze manier zijn ze beschermd zijn tegen mogelijke gevaren in huis. 

 

Babyboxen worden dan ook vaak gebruikt als een veilige plek om de baby even alleen te laten; bijvoorbeeld om te spelen of te slapen. Dit brengt meteen een groot voordeel voor de ouder mee. Want, jij weet precies waar jouw kindje is, dat het op een veilige plek is én dat het nergens heen kan. Zo kan jij met een gerust hart aan de slag met jouw dagelijkse bezigheden. 

Standaard afmetingen

 

De standaard afmetingen van een babybox zijn 100 x 80 x 80 centimeter (lengte x breedte x hoogte). Maar, de afmetingen van een babybox kunnen best wel variëren. Over het algemeen hebben ze een rechthoekige vorm met een lengte van 100 centimeter, een breedte van 70-100 centimeter en een hoogte van 60-100 centimeter.

Binnen deze afmetingen vind je best wat verschil tussen de boxen. Zo zijn de meeste rechthoekig, maar je kan ook vierkante, ronde of 6-hoekige babyboxen kopen. De nieuwste trend zijn de 6-hoekige boxen. Deze zijn super leuk, maar nemen ook veel ruimte in beslag.

 

Het is heel erg afhankelijk van de ruimte in jouw huis waar je de box gaat plaatsen, wat in jouw situatie een goede afmeting is. Als je maar een kleine ruimte hebt, dan is het advies altijd om een babybox te kopen met ongeveer de standaard afmetingen. Groter zal je kindje niet nodig hebben, maar kleiner werkt ook niet. Een kindje moet namelijk wel de ruimte hebben om zichzelf te kunnen vermaken in de box. Zo niet, dan zal het kindje dat snel genoeg laten merken en heb jij geen profijt van de box ;)

Direct naar de aanbiedingen?

Profielfoto Dyantha babyspullen-advies.nl.jpg

Geschreven door:

Dyantha

Een babyspullen kenner en liefhebber. Ik beoordeel allerlei babyspullen om jou te helpen bij het maken van je keuze. Zo vind je op deze pagina gemakkelijk een mooie babybox. Veel plezier!

Baby laten slapen in een babybox?

 

Natuurlijk, je kan een baby prima laten slapen in een babybox. De babybox geeft jouw baby een veilige plek om overdag in te slapen en lekker in te spelen. Een eigen eilandje in de vaak drukke woonkamer. Het is alleen niet de bedoeling dat je de baby er een hele nacht in laat slapen. Hiervoor is het matrasje vaak te dun, de bodem te hard en de slaapruimte te groot. Voor de nacht moet je dan ook echt op zoek naar een fijn wiegje of ledikant. Een campingbedje gebruik je voor op reis of voor af en toe, bijvoorbeeld tijdens het logeren bij opa en oma.

Koopadvies: hoe kies je de beste babybox?

Vorm en afmetingen

Zoals we eerder al zeiden, is de beste box voor jou geheel afhankelijk van jouw situatie en dan gaat het vooral om de ruimte die je in huis hebt. Als je klein woont, dan is het slim om een smallere box van zo'n 70 centimeter breed te kiezen. De lengte is bijna altijd 100 centimeter, dus daar ontkom je niet aan en heb je ook nodig voor de functie van de box. Een vierkante, ronde of 6-hoekige box zijn ontzettend leuk, maar nemen heel veel meer ruimte in beslag. Hier moet je dus ook wel de ruimte voor hebben, dus denk hier goed over na.

In hoogte verstelbare bodem

Een in hoogte verstelbare bodem is erg belangrijk om te hebben, en levert jou veel confort en ook meer plezier van de box op. Vaak kan je een babybox in drie hoogtes verstellen. Zo begin je hoog, en eindig je met de bodem laat wanneer je kindje groter wordt. Op die manier kan je op het begin makkelijk bij je baby. Dit scheelt rugpijn en maakt het ook makkelijker om je baby in- en uit de box te halen. Wanneer je kindje groter wordt verlaag je de bodem, zodat hij of zij er niet uit kan klimmen.

Inklapbaar

Een andere vraag je jezelf kan stellen, is of je graag zou willen dat de box inklapbaar is zodat je hem gemakkelijk kan opbergen als je hem niet nodig hebt. Als de box voor je eigen baby is, dan is dit meestal niet nodig. Want, de box staat altijd op zijn plek en pas wanneer je hem niet meer nodig hebt zal je de babybox op gaan ruimen. In dat geval zal je de box uit elkaar schroeven en opbergen voor het broertje of zusje, of kan hem verkopen op marktplaats.

Maar, er zijn genoeg situaties wanneer je de box wel graag even in zou willen kunnen klappen. Bijvoorbeeld als de box bij opa en oma komt te staan, in een vakantiehuisje of voor op reis. In dat geval is een inklapbare babybox erg handig. Hier heb je twee verschillen in:

  • Inklapbare box voor op reis

  • Inklapbare box voor in huis

De inklapbare box voor op reis is gemaakt van kuststof en heeft zijkanten van gaas. Deze kan je super makkelijk opbergen en vervoeren in een transporttas. Een nadeel van deze boxen is dat ze er wat minder mooi uit zien, en dat ze geen in hoogte verstelbare bodem hebben. 

De inklapbare box voor in huis, ziet er eigenlijk uit als een normale box maar heeft dan een wat lichtere constructie. Dit maakt hem wat minder massief, wat voor- en nadelen heeft. Het inklappen gaat wat minder makkelijk dan bij een box voor op reis, maar het kan wel. Eenmaal ingeklapt nemen ze ook meer ruimte in. En, bij deze boxen kan de bodem meestal in hoogte verstellen.

Matrasje

De meeste babyboxen worden geleverd zonder matrasje, deze dien je zelf nog aan te schaffen. Het fijnst is om te kiezen voor een boxmatras in combinatie met een boxkleedje. Op die manier zorg je voor een heerlijk plekje voor jouw kindje!

Let goed op de afmetingen van jouw box als je een extra matrasje gaat kopen. Het is namelijk super van belang om er voor te zorgen dat deze precies past. Als er ruimte tussen het matrasje en de buitenkant van de box zit, dan is dit potentieel gevaarlijk voor je kindje. Er bestaat dan de kans dat een kindje tussen het matrasje en de box kan komen, met het risico op verstikking als gevolg.

Reviews

Om jou op weg te helpen, hebben wij uitvoerig onderzoek gedaan naar de beste babyboxen op de markt. We presenteren je dan ook met trots deze babybox top 10. Welke babybox is jouw favoriet? 

 

​Zoals je van onze top-10 beoordelingen gewend bent, kan iedere babybox uit de top-10 jouw persoonlijke nummer 1 zijn. Afhankelijk van jouw situatie, persoonlijke voorkeur en budget zal deze top tien voor jou een favoriet aanwijzen. Maar dat kan dus net zo goed nummer 10, als nummer 1 zijn. Lees snel verder om erachter te komen wat voor jou de beste babybox is - veel plezier!​

Via de links bij de producten kan je de babyboxen verder bekijken en aanschaffen bij verschillende webshops. Als je via deze links iets koopt, dan ontvangen wij hier mogelijk een commissie voor. Dit kost jou natuurlijk niets extra, maar het draagt wel bij aan het voortbestaan van deze site! Meer informatie

Wat is een babybox?
Slapen in een babybox
Hoe kies je de beste babybox?

3. Tectake Baby Tommy 

 

Een inklapbare babybox kan erg handig zijn wanneer je op reis gaat, en is net weer even anders dan een campingbedje. Deze Tommy babybox van het merk Tectake is een prima reis box.

 

De Tommy is ook handig wanneer je je kindje afzet bij de oppas, of opa en oma. Maar, natuurlijk ook als jij zelf opa of oma bent, en maar af en toe een babybox nodig hebt. Dan wil je niet constant een babybox in je woonkamer hebben staan, als de logé baby er maar 1 keer in de maand een weekendje in ligt. Je kan ze een stuk compacter opbergen dan een houten inklapbare box, zoals de Puck of Cabino.

 

Deze leuke inklapbare Tommy babybox van Tectake is simpel, lichtgewicht en kan tegen een stootje. De zijkant is van een ademend netstof en voorzien van een leuke vrolijke print.

 

In tegenstelling tot de meeste babyboxen die je niet in kan klappen kan je het slaapvlak van deze box niet in hoogte verstellen. Dat is wel echt een nadeel van deze inklapbare box.

 

Verder is deze Tommy babybox van Tectake makkelijk te reinigen, en komt hij met een handige hoes om de box te vervoeren. Opzetten is simpel, je schuift de box zo in zijn positie.

Tectake Tommy babybox.jpg
Top 10 best babyboxen
3. Tectake Baby Tommy 
10. Prénatal

2. Lionelo Sofie 2-in-1

 

Deze Sofie 2-in-1 box van het vrolijke merk Lionelo is een blije, praktische en veilige babybox. Je kan de box eenvoudig in- en uitklappen, waardoor je de box makkelijk mee kan nemen op reis of eenvoudig kan opbergen.

 

Dankzij een speciaal LockGuard systeem is de box beveiligd tegen enthousiast springen en spelen door je kindje in de box. Dit LockGuard systeem voorkomt namelijk dat de box onverwachts in kan klappen met een baby erin.

 

De Sofie babybox is 100x100x76 centimeter en geschikt voor kindjes tot zelfs 15 kilogram. De zijkanten zijn van een fijn geventileerde stof, wat zorgt voor optimale ventilatie en goed zicht op je kleintje.

 

Je kan zelfs een zijkant open ritsen. Dit wordt leuk wanneer je kindje wat ouder wordt, en dan zelfstandig de box in en uit kan kruipen. Daarnaast zijn alle harde delen voorzien van beschermend plastic en heeft de box twee handige wielen.

 

Vergeleken met de Tommy is de box naast de zijkant die open kan ook net even wat meer afgewerkt, en heeft hij wieltjes. 

Lionelo Sofie Babybox.jpg
2. Lionele Sofie 2-in-1

10. Prénatal basis

Als je op zoek bent naar gewoon een eenvoudige, maar kwalitatieve babybox, dan is deze Basis box van Prénatal misschien een leuke optie voor je. Je hebt de keuze uit deze variant met ronde spijlen, of de versie met platte spijlen. Deze zijn verder gelijk, dus - wat vind je leuker?

Prénatal geeft aan dat je de bodem in twee hoogtes kan verstellen. Bij de meeste kan dit in drie hoogtes, en volgens ons is dat bij deze box ook gewoon het geval. Want, Prenatal houdt geen rekening met de onderste positie: samen zijn dit drie verschillende hoogtes. De hoogste stand is alleen niet echt hoog.

De bodemplaat is niet slechts een houten plank maar heeft al een beetje een zachte topping. Toch raden we wel aan om hier nog een boxkleed of matrasje bij te gebruiken. Daarnaast is hij best makkelijk in elkaar te zetten!

Afmetingen: 100x75 cm

Prenatal basis box ronde spijlen naturel hout.jpg
9. Cabino Finn
7. Bopita Brent​

7. Bopita Brent​

Bopita is een super leuk Nederlands merk met een groot assortiment aan premium kwaliteitsmeubels voor baby's en kinderen. Deze Bopita Brent box is een klassiek model uit hun collectie, qua design vergelijkbaar met de nummers 8, 9 en 10 uit dit overzicht.

Het grote verschil zit hem in het materiaal, deze box is gemaakt van echt beukenhout in plaats van MDF. Dit maakt hem een stuk massiever waardoor deze box ook gemakkelijk jaren of zelfs generaties meegaat. Dit kwaliteitsverschil zie je natuurlijk ook terug in de prijs, de Brent is meteen een stuk duurder.

Ook leuk, mocht je de box af en toe van plekken willen gaan wisselen dan kan je er los wieltjes bij bestellen. En, hij is verkrijgbaar in een XXL versie; bijvoorbeeld handig met een tweeling.

Afmetingen: 102x82 cm

BOPITA Box Brent Wit.jpg
4. Europe Baby Evy

2. Childwood Park 94


 

De Park 94 babybox van Childwood (Childhome)  is een stijlvolle babybox gemaakt van massief beukenhout en een bodemplaat van MDF. Het is een erg populaire box, en wij begrijpen wel waarom. Dit model is erg stevig en premium afgewerkt.

 

Natuurlijk is deze box afgewerkt met een kindvriendelijke lak op waterbasis.  Erg handig zijn de vier wieltjes met remmen, waardoor je Park 94 babybox van Childwood erg gemakkelijk kan verplaatsen. Verder is de bodem in drie verschillende hoogtes in te stellen

 

Eventueel kan je er zelfs een bijpassende opberglade met wieltjes los bij aanschaffen. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte in je woning. De Park 94 box is verkrijgbaar in meerdere leuke en frisse kleuren, o.a. van zwart tot groen en wit. Welke kleur is jouw favoriet?

Afmetingen: 98 x 78 cm

Childwood Park 94 babybox zwart.jpg
2. Childwood Park 94

3. Bopita Retro

 

Weer een gave box van Nederlandse bodem: deze Retro babybox van Bopita. Het gave retro design ontstaat door de ronde spijlen en de schuine poten - vergelijkbaar aan de Evy. Deze heeft wat langere spijlen en kortere poten, waardoor de uitstraling toch anders is.

 

De spijlen zijn gemaakt van beukenhout, de bodem van MDF (zoals bij alle boxen).  De bodem is natuurlijk in verschillende hoogtes te verstellen, zodat je baby er niet op eigen houtje uit zou kunnen klimmen.

 

In elkaar zetten is niet moeilijk dankzij de duidelijke handleidingen van Bopita. En je merkt de kwaliteit: zo zijn de schroeven zodanig dat je ze vaak los kan draaien als je hem op wilt bergen om vervolgens weer in elkaar te zetten.

Afmetingen: 99 x 77 cm

Bopita Retro babybox blank hout.jpg
3. Bopita Retro

1. Bopita Lisa


 

Deze box van Bopita uit de Lisa serie vinden wij wel erg mooi. Hij is dan ook net even een klasse duurder. De Lisa box heeft zoals je kan zien een bijzonder design met wit hout en gelakt naturel hout. De box is ook verkrijgbaar in het zwart.

Als een van de weinige babyboxen heeft deze box een ingebouwde lade. Dat vinden wij erg handig gebruik van de ruimte. Een box neemt namelijk zelf altijd veel ruimte in beslag, en dit is een slimme manier om die ruimte extra goed te benutten.

Denk er aan dat je nog wel een boxmatrasje en een boxkleedje moet aanschaffen. Ook is de box echt bedoeld om op één plek te laten staan. Deze is te zwaar om makkelijk te kunnen verschuiven!

Afmetingen: 101 x 81 cm

Bopita Lisa box met lade - Wit+Naturel.jpg
1. Bopita Lisa

8. Europe Baby Casper

 


Europe Baby heeft een leuke collectie van goede kwaliteit babyboxen die redelijk geprijsd zijn - zoals de Casper. In de basis is het een eenvoudige box, het type model waar veel mensen naar op zoek zijn. Lekker licht in de kamer, neemt niet onnodig veel ruimte in en staat stevig.

Vergeleken met de vorige twee boxen heeft hij net wat meer body en voelt hij meer premium aan. Dit merk je bijvoorbeeld aan de afwerking en gebruikte materialen. Daarnaast is hij ook verkrijgbaar in leuke hippe kleuren, zoals deze klei kleur of een mat witte versie.

Een nadeel vergeleken met andere boxen is bijvoorbeeld dat deze geen lade heeft, of extra bodemplaat waar je weer spullen tussen kan opbergen. Maar, dit zorgt er wel weer voor dat hij een ruimtelijke uitstraling heeft. Mocht je dit wel graag willen, dan is er gelukkig ook een versie met lade. En heb je een tweeling, dan kan je kiezen voor de speciale Casper tweelingbox versie die langer is.

Afmetingen: 100x79 cm

Europe Baby Casper Babybox.jpg
8. Europe Baby Casper

1. TitaniumBaby inklapbare reis box

Deze Titanium baby inklapbare reis box is een prima, degelijke box met een toegankelijke design. Wat hem bijzonder maakt, is dat je de bodem van deze box kan verhogen. Dit kan bij de vorige twee inklapbare reisboxen niet.

 

Je kan namelijk een tussenplateau monteren, voor wanneer het kindje nog jong is! Wanneer je kindje een maand of 6 is, is de bodem al snel te hoog en is het aan te raden om deze te verwijderen.

 

Als je ook op zoek bent naar een campingbedje, dan moet je niet denken dat je op deze manier twee vliegen in één klap kan slaan. Een box is namelijk niet bedoelt om in te slapen, en datzelfde geldt ook voor zo'n inklapbare box. Denk daar aan!

Titanium baby inklapbare box zwart

Top 3 beste inklapbare reis babyboxen

Beste inklapbare reis baby box

4. Europe Baby Evy

Persoonlijk vinden wij deze Europe Baby Evy box een ontzettend leuk ontwerp hebben; vergelijkbaar aan de Retro en de SixtiesDe schuine poten zorgen in één klap voor een totaal andere uitstraling. Helemaal hip!

Daarnaast is hij gemaakt van beukenhout - lekker stevig en duurzaam dus. Eén nadeel, je kan de bodem maar in twee verschillende hoogten verstellen. Op zich geen ramp, maar was toch lekker geweest als je hem nog net wat hoger had kunnen instellen.

Net als de Casper box heb je de keuze uit hippe kleuren die heel goed bij dit model passen, zoals mat klei of mat zeegroen.

Afmetingen: 77 x 98 cm

Europe Baby Evy babybox in matt clay kleur.jpg
5. Kidsmill Sixties

6. Bopita Home

Ook gaaf van Bopita, een box in de vorm van een bedhuisje: de Home babybox. Het toffe van deze box is dat je hem later om kan toveren tot een speelhuisje.

De Home is een premium, super kwalitatieve box gemaakt van beukenhout en verkrijgbaar in het wit, zwart en naturel. Het dakje op de box maakt de box heel knus. Hier kan je namelijk versiering, knuffels en speelgoed aan hangen. Of zelfs helemaal bedekken met een doek.

De bodem is natuurlijk in hoogte verstelbaar, en als je kindje de box ontgroeid is kan je deze zelfs weghalen. Dan heb je een heel leuk speelhuisje! Op deze manier kan je langer plezier hebben van de box, en is het ook een duurzame optie.

Afmetingen: 101x81 cm

Bopita Home box - Wit.jpg
6. Bopita Home
Afmetingen baby box
1. TitaniumBaby
Bopita babybox Sill naturel in mooie groene kinderkamer met tipitent.jpg
Top 5 beste inklapbare babyboxen

5. Puck

Deze Joep inklapbare babybox van Puck heeft wieltjes. Het is dan ook een fijne box als je op zoek bent naar eentje die zowel inklapbaar is, als wieltjes heeft. En, de bodem is op drie hoogtes verstelbaar!

 

De box is inklapbaar, maar hij is niet bedoelt voor op reis. Eenmaal ingeklapt houd je namelijk een plat, maar groot pakketje over. Dit kan je wel makkelijk opbergen, bijvoorbeeld door het onder een bed te schuiven. Als je op zoek bent naar een box voor op reis, of wil je hem vaker in- en uitklappen en opbergen, bekijk dan deze top 3 reisboxen.

 

 Het ontwerp is simpel en neutraal, verkrijgbaar in naturel, wit & zwart, en past naar ons idee prima in vrijwel iedere woonkamer. Al is de afwerking wel minder mooi dan bij een box die niet inklapbaar is.

 

Afmetingen: 102x76 cm

Puck inklapbare babybox met wieltjes.jpg

Top 5 beste inklapbare babyboxen

Introductie

Om meteen duidelijk te zijn, eigenlijk zit er ontzettend weinig verschil tussen de inklapbare babyboxen. Ze hebben allemaal een vrijwel identiek ontwerp, klappen op dezelfde manier in en de bodem kan op dezelfde manier op drie verschillende hoogtes worden ingesteld. De verschillen zitten hem in hele kleine details, die je zelfs bijna niet ziet als je de boxen naast elkaar zet.

Dit top 5 overzicht moet je dan ook vooral zien als een fijne verzameling van de beschikbare boxen, in plaats van een volgorde met een waardeoordeel. Welke box voor jou het beste is, is vooral een kwestie van smaak of gevoel bij een bepaal merk. Onze tip: let vooral op de prijs ;)

5. Puck

1. Bopita Rondo

 


De Rondo babybox van Bopita is een super mooie, kwalitatieve ronde box. Het ronde ontwerp maakt de box erg speels. Je moet er wel echt de ruimte voor hebben thuis, want het is zeker minder praktisch dan een rechthoekig model. Hij zal dan ook niet voor velen de juiste keus zijn.

Maar, als het past in huis, dan creëer je wel een heel bijzonder plekje voor je kindje. De bodem is natuurlijk in hoogte verstelbaar, en de box voldoet aan de Europese veiligheidseisen. Je kan zelfs de pootjes omwisselen voor wieltjes, als je dat prettiger vindt.

 

Je dient er wederom wel weer apart een boxmatras en babykleedje bij aan te schaffen. Door het ronde ontwerp heb je hierin minder keus dan bij een rechthoekig model.

Bopita Rondo Babybox zwart hout.jpg
1. Bopita Rondo

9. Cabino Finn

De Cabino Finn is een keurige budget baby box waar weinig op is aan te merken. Cabino heeft een mooi assortiment basic babyproducten, waar deze Fin box met recht onderdeel van is.

De box is lekker stevig en ziet er strak en eenvoudig uit. Bij deze Cabino box kan je de bodem in 3 verschillende hoogtes instellen. Vergeleken met die van Prénatal is de bovenste positie een stuk hoger, wat prettig is met een klein en kwetsbaar pasgeboren kindje.

Consumenten die de box in huis hebben zijn enthousiast: de box staat mooi, hij is prima afgewerkt en staat lekker stevig. Ook is het in elkaar zetten best goed te doen. Let er op dat je een matrasje of boxkleed nog apart moet aanschaffen.

Afmetingen: 100x80 cm

Cabino Box Finn - Wit.jpg

4. Petite Amélie

Ook het hippe Petite Amélie heeft een inklapbare babybox in hun assortiment. In principe is hij vrijwel exact aan de andere inklapbare boxen in dit overzicht. 

Het is dus vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur wat betreft merk, en prijs. Deze is namelijk ook van hout, klapt op dezelfde manier in, je kan de bodem op dezelfde hoogtes instellen (namelijk 3), etc...

Petite Amélie is daarentegen wel een fijn merk met persoonlijke service, wat voor jou misschien de doorslag kan geven om hier voor te kiezen.

Afmetingen: 100 x 75 cm

Petite amelie inklapbare babybox in sfeervolle babykamer met knuffels.jpg

2. Prénatal

Ook Prénatal heeft een inklapbare box op wieltjes. De kwaliteit is prima en geheel in lijn met de andere boxen uit dit overzicht. Gewoon een degelijke babybox die je kan inklappen.

Hij is verkrijgbaar in wit en zwart. Dus als je op zoek bent naar een kinderbox in naturel hout, dan kan je beter voor een ander gaan. Zo niet, dan is ook dit een prima optie!

Let er op dat je apart een boxkleed aanschaft. Alleen de bodem dan wel gelamineerd en ietsjes zacht, maar dit is alsnog veel te hard!

Afmetingen: 100 x 75 cm

Prenatal basis inklapbare box met rood boxkleed.jpg
4. Petite Amélie
3. Cabino met poten

3. Cabino met poten

Hé, leuk! Afwisseling binnen de inklapbare boxen. Deze heeft namelijk poten in plaats van wieltjes. De afwerking en constructie zijn verder vergelijkbaar.

De pootjes zijn van beukenhout en maken hem net even wat meer bijzonder om te zien. Het geeft de box een beetje dat Scandinavische gevoel. Daarnaast is hij ook verkrijgbaar als een zwarte baby box, met witte pootjes.

Deze Cabino box kan dan ook een leuke optie voor je zijn als je op zoek bent naar een inklapbare box die er net even bijzonder uitziet, en je hierbij geen behoefte hebt aan wieltjes onder de box. 

Afmetingen: 100 x 75 cm

Cabino Babybox Inklapbaar Met In Hoogte Verstelbare Bodem Luxe Wit.jpg
2. Prénatal
1. Cabino met wieltjes

Ronde babyboxen

Overzicht

1. Bopita Rondo

5. Kidsmill Sixties

Kidsmill is net als Bopita ook een Nederlands merk. Je kent ze misschien wel van hun bekende Up! kinderstoel. Ze maken super goede kindermeubelen van vergelijkbare kwaliteit. Deze Sixties box is onderdeel van hun toffe Sixties serie.

Helemaal in stijl van de jaren '60 zijn de poten schuin, en hebben ze een andere kleur dan de box zelf. Dit zorgt voor een opvallend maar stijlvolle uitstraling in de woonkamer.

Eén nadeel, je kan de bodem maar in twee posities verstellen. De middelste zoals op de foto, of helemaal onderaan. Dit vinden we eigenlijk te weinig voor een box in deze prijsklasse.

Afmetingen: 103 x 85 cm

Kidsmill Sixties box wit met houten poten.jpg

1. Cabino

Zoals we al eerder zeiden verschillen de babyboxen met wieltjes maar heel beperkt van elkaar. Ze lijken zo allemaal uit dezelfde fabriek te komen. Dit is dan ook een prima model van Cabino, vergelijkbaar aan de rest in deze top 5. 

De bodem kan je in drie hoogtes verstellen, en het in- en uitklappen gaat eenvoudig. Het kwaliteit is goed. De box is gemaakt van hout, waardoor hij er heel fris uitziet. 

De wieltjes zijn wel van eenvoudig plastic, maar dit functioneert prima. Consumenten die deze inklapbare kinderbox in huis hebben zijn er erg blij mee - hij wordt goed beoordeeld.

Afmetingen: 99 x 75 cm

Cabino babybox inklapbaar met wieltjes naturel.jpg
Top ronde boxen
bottom of page