top of page
  • Foto van schrijverDaan

Vaarwel gecrashte ooievaar, welkom geboortebord!

Ja! Je bent zwanger! Het is zover, je mag je de komende tijd ongegeneerd te buiten gaan aan alles dat te maken heeft met het krijgen van een baby. Van het verzinnen van een naam tot het inrichten van de babykamer en van de gender-reveal tot het geboortebord! Het wat? Het geboortebord!


Waar je op sommige ramen nog steeds gecrashte ooievaren ziet schitteren, kiezen steeds meer mensen voor een wat sierlijker variant. Een bord in de tuin of op het raam met daarop de aankondiging van de geboorte van jullie wonder.

 


Geboortebord aan raam geplakt met tekst welkom lieve noviThe sky is the limit

Het leuke van deze nieuwe trend is dat je op een geboortebord helemaal los kunt gaan op de vormgeving. Natuurlijk kun je in het thema van het kaartje blijven, maar je kunt er ook een mooi losstaand kunstwerk van maken en hierbij is de sky natuurlijk de limit. Een heerlijke bezigheid als je dikke buik je dwingt om rust van je normale werk te pakken. En, het is natuurlijk ook heel erg leuk om te geven als kraamcadeau.


Spread the joy

Het leuke van deze opkomende traditie rondom deze blije gebeurtenis, het ter wereld brengen van een nieuw mens, is dat het meteen de hele straat opfleurt. Hoeveel glimlachen tover je niet op het gezicht van onbekende voorbijgangers? Daarnaast kan het plaatsen of ophangen van een geboortebord leiden tot leuke gesprekken tussen buren die anders misschien niet met elkaar zouden praten, zo versterken ze de band binnen de buurt.


Het leuke van een geboortebord is ook dat je eventuele oudere broertjes en/of zusjes kunt betrekken bij het ontwerpen en versieren van het bord. Je kunt het bord helemaal zelf maken van bijvoorbeeld stevig karton, hoewel je wel rekening moet houden met regenachtig weer. Gelukkig kun je de borden ook online ontwerpen en laten bezorgen. Voordeel hiervan is dat deze borden geleverd worden inclusief bevestigingsmateriaal en dat ze weerbestendig zijn.

 

Making memories

Na de kraamperiode is een geboortebord ook een leuk bewaaritem en een mooie herinnering aan deze eerste periode van jullie nieuwe kind. Je kunt het bord een blijvende plaats geven in huis, of het bewaren voor een bijzondere gelegenheid. Hoe leuk is het om op je 21e verjaardag verrast te worden met je eigen geboortebord?


Kortom, een geboortebord is een van die trends waarvan wij hopen dat ze blijvend zijn. Ze fleuren de straat op met een blijde boodschap, ze leveren stof voor een praatje en vormen een blijvende herinnering aan een bijzondere periode!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page