top of page
  • Foto van schrijverSandra

Tips voor het reizen met een baby

Reizen met een baby kan zenuwslopend zijn, maar juist ook een hele leuke en onvergetelijke ervaring. Met de juiste voorbereidingen kun je ervoor zorgen dat je reis soepel en stressvrij verloopt. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het reizen met een baby.


Plan op tijd

Probeer je reis zo goed mogelijk te plannen. Reis je met het vliegtuig, dan is het raadzaam om niet te vroeg of midden in de nacht te vertrekken, zodat je de tijd hebt om naar het vliegveld te gaan. Hier vind je onze tips voor het reizen met een baby in het vliegtuig. Ook is het verstandig om je bagage ruim van tevoren in te pakken. Zo kan je op je gemak alle spullen verzamelen die je nodig hebt voor je kindje. Onthoud dat baby's vaak moe zijn na lange reizen. Plan daarom ook voldoende rustpauzes in tijdens de reis, zodat je kleintje de kans heeft om te rusten en op te laden.


Kies het juiste vervoersmiddel

Reizen met het vliegtuig is vaak de snelste optie, maar als je de mogelijkheid hebt, dan is het een goed idee om met de auto of trein te reizen. Je kunt dan tussendoor stoppen en zulke reizen geven baby’s ook meer de gelegenheid om te bewegen en te spelen. Let er op dat je een baby ongeveer om de twee uur even uit een autostoeltje moet halen; hier kan je ze niet te lang in laten zitten zonder pauze.


Zorg voor ruim voldoende voeding

Neem extra voeding mee. Zorg ervoor dat je genoeg voeding hebt voor de hele reis. Het is ook een goed idee om een paar flessen meer mee te nemen dan je normaal gebruikt, zodat je voorbereid bent als je kind meer voeding nodig heeft tijdens de reis. Als je baby borstvoeding geeft, neem dan extra flessen met schoon water mee, zodat je de fles kunt vullen als je onderweg bent. Zorg daarnaast ook voor extra luiers. Zorg ervoor dat je een goede voorraad luiers bij de hand hebt als je op reis bent. Luiers kunnen een grote opluchting zijn als de baby onderweg verschoond moet worden.


Zorg voor vermaak tijdens de reis

Neem spulletjes mee om je kind te vermaken. Denk aan een paar speeltjes of boekjes voor je kind om de tijd te doden. Dit kan een grote hulp zijn als je kind moe is en het vervelend wordt om in een krap vliegtuig te zitten. Neem een aantal rugzakken mee om hier de spelletjes, boekjes en andere spullen in te vervoeren. Om de reis af te maken, kan je rugzakken bedrukken met een leuke print of tekst. Niet alleen rugzakken, maar ook katoenen tasjes bedrukken als handbagage is een goed idee.


Pak je bagage slim in

Pak de juiste bagage. Neem een draagzak, buggy of kinderwagen mee als je met het vliegtuig reist, zodat je je kind niet altijd hoeft te tillen. Breng ook extra verzorgingsitems mee, zoals een washandje, babyolie, desinfecterende doekjes en een thermometer. Deze items kunnen je reis een stuk comfortabeler maken als er onverwachte gezondheidsproblemen optreden.


Nog meer leuke tips voor het reizen met een baby bekijk je op onze speciale pagina over op vakantie gaan met een baby, of bekijk deze leuke pagina van Naviva.
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page