top of page
  • Foto van schrijverSandra

Tips voor het organiseren van een leuk kraamfeest

Wil je de geboorte van je zoon of dochter graag vieren? Dan heb je de mogelijkheid om een leuk kraamfeest te organiseren. Op deze manier kun je iedereen in één keer uitnodigen en komt niet iedereen afzonderlijk bij je langs. Als je een leuk kraamfeest wilt organiseren, is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Er zijn een aantal tips die je erbij helpen om er een groot succes van te maken. Wij zetten ze hieronder voor je op een rij!
Sfeerfoto met confetti, toeters, donut en versieringVier het feest niet te vroeg

Het is een handige tip om je kraamfeest niet te snel na de geboorte te organiseren. Het is eerst belangrijk dat jullie als kersverse ouders te tijd krijgen om van de roze wolk te genieten. Ook is het van belang dat de moeder echt helemaal hersteld is. Het is om deze redenen een aanrader om het kraamfeest minstens zo’n vier maar liever zelfs minimaal acht weken na de bevalling te organiseren.


Geef alvast cadeauwensen door

Als je een kraamfeest organiseert, is het goed om ook na te denken over kraamcadeau ideeën. Er gaat hoe dan ook aan je gevraagd worden wat jullie als ouders graag willen hebben, dus denk daar van tevoren goed over na. Denk bijvoorbeeld aan leuke rompertjes, speelgoed, kindersieraden, knuffels en ga zo maar door. Door je cadeau ideeën door te geven, voorkom je dat je dingen krijgt waar je al genoeg van hebt.


Bedenk een leuke en handige locatie

Hebben jij en je partner een datum bedacht? Dan is het goed om na te denken over de locatie. Vieren jullie het feest gewoon thuis, of doen jullie het liever ergens anders? Als jullie ervoor kiezen om een locatie te huren voor het feest, is het belangrijk om diverse locaties met elkaar te vergelijken en vergeet ook niet om te checken welke op de door jullie gekozen datum beschikbaar zijn.


Denk na over lieve kraambedankjes

Wil je iedereen na afloop graag bedanken voor hun komst? Dan is het ook een idee om voor kraambedankjes te zorgen. Daarbij kun je aan van alles denken. Denk aan bijvoorbeeld kaarsen, chocolaatjes, een mini potje gevuld met snoepjes en ga zo maar door. Doe vooraf inspiratie op, zodat het lukt om iets origineels samen te stellen. Heb je besloten om ook kinderen uit te nodigen op je kraamfeest? Dan is het ook mogelijk om hen wat mee te geven. Als je op zoek bent naar een kleinigheidje, dan zijn uitdeelcadeautjes een absolute aanrader.


Regel lekkere hapjes en drankjes

Een kraamfeest is natuurlijk niet compleet zonder wat hapjes en drankjes. Om al je gasten van wat lekkers te voorzien, is het handig om vooraf te bedenken welke hapjes en drankjes je geeft. Bepaal of je alcohol schenkt of niet en welke hapjes je passend vindt. Denk bij dranken aan bijvoorbeeld thee, koffie en frisdrank. Bij hapjes kun je denken aan bijvoorbeeld een combinatie van zoete en hartige hapjes. Bijvoorbeeld gebakjes, sandwiches, brownies, fruit en ga zo maar door.


En vergeet de aankleding niet!

Wil je de locatie van je feest meteen al meer sfeer geven? Dan is de aankleding essentieel. Decoreer je de locatie op een leuke manier, dan ziet het er gelijk al gezellig uit. Denk bijvoorbeeld aan slingers, ballonnen, lichtjes, lampionnen en bloemen. Besteed hier genoeg aandacht aan, zodat je kraamfeest mooi gedecoreerd is. Dan zien de gasten ook dat jullie er veel moeite voor hebben gedaan.


Deze tips helpen je erbij om een spetterend kraamfeest te organiseren. Zo nodig je iedereen in één keer uit om de geboorte van jullie baby te vieren. Het wordt vast een feest om nooit meer te vergeten!0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page