top of page
  • Foto van schrijverSandra

Op (vlieg)vakantie met je baby? Zo doe je dat!

September is voor ouders met jonge kinderen een heerlijke maand om op vakantie te gaan. In deze periode, direct na het hoogseizoen, heb je wel (bijna) alle lusten en niet de lasten. Zo zijn de prijzen lager, is het weer vaak nog super en is het minder druk. Als je toch nog niet gebonden bent aan de schoolvakanties, waarom zou je dan in juli of augustus op vakantie gaan? In deze blog post helpen wij je graag goed op weg, met tips 'n tricks voor een ontspannen vakantie met baby's of kleine kinderen.


Kies een bestemming die geschikt is voor kleine kinderen


De voorpret begint natuurlijk al bij het uitzoeken van de bestemming; waar ga je heen met je geliefde en je kleine baby? Niet iedere bestemming is even geschikt om op vakantie te gaan met jonge kinderen. Maar, of een een bestemming geschikt is ligt ook aan jouw drang voor avontuur. Sommige ervaren reizigers willen hun kindje namelijk al meteen meenemen op de tofste backpack avonturen, en... dat kan ook!


Een handige tip is de Reisapp van de overheid (Buitenlandse zaken en Douane). In deze app vind je voor ieder land de actuele reisinformatie, huidige corona-maatregelen, noodnummers, kwaliteit van zorg en ziekenhuizen, etc... Eigenlijk alles wat je zou willen weten om met een gerust hart op vakantie te gaan. Met een klein kindje op reis is het namelijk echt even belangrijker om je goed voor te bereiden - je wilt niet voor vervelende, onverwachte verassingen komen te staan!


Maar, welke bestemming is nu geschikt voor kleine kinderen? Eigenlijk is het antwoord hierop bijna niet te geven. Veel bestemmingen zijn namelijk geschikt, maar het ligt er vaak vooral aan hoe je op vakantie gaat. Als je naar een lekker resort met zwembad gaat, dan kan dat overal natuurlijk goed, zolang er zorg geboden kan worden als er in een bijzonder geval iets mis gaat. Om je wat inspiratie te geven: dit zijn de meest populaire baby vakantiebestemmingen volgens Ouders van nu.Baby op vakantie

Pak je babyspullen slim in


Het inpakken van alle spullen die je baby nodig heeft op vakantie is misschien wel de grootste uitdaging! Voor jezelf pakken kan voor sommigen al wat stress opleveren, laat staan voor je aller dierbaarste kleintje. Zeker de eerste keer is dit écht lastig. Onze grootste tip? Start hier lang van tevoren mee!!


Begin bij het opstellen van een paklijst. Zo houd je het overzicht en kan je met zo min mogelijk stres inpakken en op vakantie. Een handige app hiervoor is Google Keep. Hiermee kan je op ieder apparaat (telefoon, computer, tablet) lijstjes maken die je kan delen met je partner. Handige afvinklijstjes, lijstjes met foto's, noem maar op.


Op de site van 24Baby vind je een handige baby vakantie paklijst. Neem het lijstje over in je Google Keep en laat je zorgeloze voorpret beginnen!


Check onze speciale baby vakantie pagina's


Wij hebben twee pagina's voor je opgesteld, geheel besteed aan vakantie's en reizen met baby's.


De op vakantie met baby's pagina zit boordevol informatie, adviezen én handige producten voor op vakantie met baby's.


De speciale vliegen met baby's pagina helpt jou als je van plan bent om op vliegvakantie te gaan. Een vliegvakantie is natuurlijk geweldig, maar het brengt wat extra uitdagingen met zich mee ten opzichte van een vakantie met de auto of trein. Met onze tips ga jij als meest ontspannen ouder het vliegtuig in!0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page