top of page
  • Foto van schrijverDaan

Op reis naar Australië met je baby - hoe pak je dat aan?

Je wilt met je baby een reis maken naar Australië, maar je weet niet hoe je dat aan moet pakken. Het kan best spannend zijn om met je baby zo’n verre reis te maken en er komt voor vertrek en tijdens de reis heel wat bij kijken om alles in goede banen te leiden. Om de spanning iets te verzachten, staat hieronder een lijst met tips en tricks over hoe je het beste je reis met je baby kunt plannen en hoe je een visum Australië voor jou en je baby kunt aanvragen.

Vluchten uitkiezen

Bijna de meeste Australische luchtvaartmaatschappijen beschouwen een kind jonger dan twee jaar als een baby, waardoor je samen met je kind in een stoel kunt blijven zitten. Bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar moet je een extra kinderstoel kopen. Het is verstandig om vooraf bij de luchtvaartmaatschappij na te vragen in het geval er andere regels gelden.


Idealiter is het aan te raden om een non-stop vlucht te maken als je met baby’s vliegt. Vooral baby’s en kleine kinderen kunnen moeite hebben met de drukwisselingen in de cabine. Nu is een non-stop vlucht naar Australië niet altijd mogelijk, en zul je ergens een tussenlanding moeten maken. Kies dan in dat geval voor een lange tussenstop in plaats van op de luchthaven te wachten op een lange aansluiting. Zo krijgt je baby de kans om goed te slapen en uitgerust te zijn voor de tweede vlucht. Mocht je een korte overstap hebben tussen twee vluchten, probeer er dan minstens een uur tussen de aankomst van de ene vlucht en het vertrek van je aansluitende vlucht te laten zitten. Lees hier meer tips over het vliegen met een baby.


Kindvriendelijke bestemmingen in Australië

Als je er nog niet helemaal uit bent waar je met je baby naartoe kunt gaan in Australië, volgen hieronder enkele tips.


  • Sunshine Coast. De Sunshine Coast in het noordoosten van Australië is een ideale plek om als gezin naartoe te reizen, vooral als je jonge kinderen hebt. Het is er aangenaam warm, er zijn genoeg activiteiten te doen, en het is een van de gezinsvriendelijkste bestemmingen van Australië. Langs deze kust zijn er veel vakantieparken en lodges te vinden, die voorzien zijn van alle gemakken van thuis. Daarnaast zijn er genoeg babyvriendelijke activiteiten, zoals boottochten op kalm water, waar zowel jij als je kleine van kunnen genieten.

  • Byron Bay. Byron Bay ligt in het noordoosten van New South Wales en heeft net zoals aan de Gold Coast aangename temperaturen en een grote verscheidenheid aan activiteiten. Daarnaast is Byron Bay gespecialiseerd in boetiek winkelen, en veel van de handgemaakte spullen die er worden verkocht, zijn gericht op baby’s en jongere kinderen.

  • Tasmanië. Tasmanië is een eiland ten zuiden van Australië en is een groenrijk eiland met een aangenaam koel klimaat voor het grootste deel van het jaar. Op Tasmanië zijn veel nationale parken te vinden, waar je baby niet alleen een goede dosis frisse lucht krijgt, maar ook de kans om inheemse dieren van dichtbij te zien. Parken zoals Mt Field National Park en het Hobart-gebied rondom Mount Wellington zijn toegankelijk voor kinder- en wandelwagens en door de koelere temperatuur kun je je kind voor langere tijd in de wandelwagen houden.


Een visum Australië voor jou en je baby aanvragen

Om je reis zo stressvrij mogelijk te laten beginnen, is het aan te raden om op tijd het visum Australië aan te vragen. Er zijn twee verschillende varianten van het visum Australië, het eVisitor visum en het ETA Australië. Nederlandse reizigers voldoen over het algemeen aan de voorwaarden van het eVisitor visum Australië, dat eenvoudig online aan te vragen is. Het visum is bij toekenning 12 maanden geldig en je mag binnen deze geldigheidstermijn een onbeperkt aantal keren naar Australië reizen. De maximale verblijfsduur is drie aaneengesloten maanden. Houd er rekening mee dat ook kinderen in het bezit moeten zijn van een eigen paspoort en visum.Mooie luchtfoto van sydney australie


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page