top of page
  • Foto van schrijverSandra

Je babykamer samenstellen in 3 stappen

Wanneer jullie het prachtige nieuws hebben gekregen dat jullie een kindje mogen verwachten gaan natuurlijk alle radars op scherp. Er komt ontzettend veel op je af, en er dienen allerlei zaken te worden geregeld. Naast de praktische zaken zoals flesjes, luiers, hydrofiele doeken en een kinderwagen is natuurlijk ook de babykamer niet geheel onbelangrijk. Vooral voor de vrouw is het vaak erg belangrijk dat deze tijdig klaar is en volledig naar wens is ingericht. Maar wanneer kun je daadwerkelijk beginnen met het inrichten van je babykamer en, nog belangrijker, hoe stel jij je babykamer samen? Wanneer je vooraf niet wilt weten wat het geslacht wordt, kan het inrichten een enorme uitdaging zijn. Kies je voor neutrale kleuren of ga je toch voor ietwat sprekende kleuren?


Inspiratie


Wanneer het eindelijk zover is en jij na een positieve zwangerschap eindelijk helemaal mag losgaan, is de babykamer natuurlijk het ultieme wat geregeld moet worden voordat je uiteindelijk bevalt. Niets is namelijk zo fijn en rustgevend voor een vrouw die op het punt staat te bevallen, dat alles ver voor de tijd is geregeld. Doordat er ontzettend veel mogelijkheden zijn, is het belangrijk al vroegtijdig te beginnen met het oriënteren op zowel het internet als in winkels. Op deze manier kun je bepalen welke stijl bij je past en niet geheel onbelangrijk, wat de levertijden op bepaalde spullen zijn. 12 weken lijkt namelijk heel kort, maar wanneer je vrouw al 20 weken zwanger is, zal ze je dit niet in dank afnemen. Door tijdig te beginnen, kom je niet voor verrassingen te staan. Je hoeft je gelukkig ook geen zorgen te maken over je verzekering, de babykamer valt uiteraard gewoon onder je inboedelverzekering.


Moodboard


Eén van de perfecte manieren om je babykamer volledig naar wens te kunnen samenstellen is door het maken van een moodboard. Het grote voordeel aan een moodboard, is dat je deze kunt aanpassen zo vaak je dit zelf wilt, net zolang totdat deze helemaal naar wens is. Een moodboard is in principe de huisstijl van je babykamer. Hier leg je vast voor welke materiaalkeuze voor bijvoorbeeld je ledikant je gaat, maar ook welke kleuren en stijl de babykamer wordt. Het moodboard is in principe de blauwdruk voor je uiteindelijke ontwerp. Neem hier dus ook serieus de tijd voor en bekijk allerlei verschillende websites en bezoek winkels. Zo kun je voldoende inspiratie opdoen zodat je exact weet hoe jij de babykamer graag wilt hebben ingericht.


Decoratie


Het samenstellen van de babykamer is natuurlijk nog niet klaar wanneer je enkel een bedje, kast en commode hebt uitgezocht. De decoratie van een babykamer zorgt voor de finishing touch. Zo kun je kiezen voor een prachtig sfeervol kleed voor op de vloer, maar ook de keuze voor je gordijnen speelt een grote rol. Door de stijl, die jij hebt uitgewerkt op je moodboard door te laten werken in zowel de inrichting als de decoratie, zorg jij dat de babykamer één geheel wordt. Je zult versteld staan van het prachtige resultaat. Zo ben jij er helemaal klaar voor om je kleintje te verwelkomen voor de eerste nacht in z’n nieuwe huis!Wanddecoratie aan de muur van een babykamer

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page