top of page
  • Foto van schrijverSandra

Hoe kom je met je baby de herfst door?

Bijgewerkt op: 19 okt. 2022

De herfst staat op het punt te beginnen, morgen is het zo ver. Voor veel mensen is dit de minst favoriete periode van het jaar. En misschien is dat gevoel dit jaar wel extra sterk, zo na de geweldige Summer of Love na corona. Het wordt weer sneller donker buiten, het begint harder te waaien en het gaat veel regenen. Nu is dat allemaal niet zo erg als jij lekker thuis op de bank zit met een lekkere warme plaid en een heerlijk kopje thee. Een tevreden ouder voor de tv en een heerlijk slapende baby in het ledikantje. Toch knaagt er iets… je moet morgen overdag veel op pad met je kindje en het wordt koud én het gaat regenen én het gaat waaien. Hoe kan jij dan het beste op pad gaan met je baby? Wij hebben 3 handige items voor je op een rijtje gezet, waarmee jij zonder problemen de herfst doorkomt met je baby!Een regenhoes voor je kinderwagen, buggy of autostoeltje...

Dit is misschien wel de must have accessoires voor bij de kinderwagen in de herfst: een goede regenhoes. Een goede kinderwagen of buggy kan je namelijk vaak best goed afsluiten met het zonnescherm, maar dit houdt nooit alle regen tegen en de voetjes worden sowieso nat - al helemaal wanneer het ook nog eens waait. En als je nog een jonge baby vervoert in een kinderwagen met reiswieg, dan wil je ook niet dat deze helemaal nat wordt en dat het naar binnen regent. Een autostoeltje is natuurlijk al helemaal open, maar gelukkig kan je ook daar fijne regenhoezen voor krijgen.


Je kan op zoek gaan naar een speciale hoes die hoort bij jouw specifieke model kinderwagen. Als dat niet lukt, dan kan je ook gewoon een universele hoes gebruiken. Jollein maakt prima universele hoezen. Verwacht er niet te veel van, maar ze zijn niet duur en doen gewoon wat ze moeten doen. Hier kan je de hoes voor de kinderwagen bij bol.com bekijken en hier vindt je hun hoes voor een autostoeltje. Als je op zoek bent naar een hoes voor een buggy, dan is dit universele model van Topmark misschien een goede optie voor je!


Zolang je baby droog en warm blijft, kunnen jullie ook in de herfst gewoon samen op avontuur. Zolang jij het ook nog leuk vindt in de regen... ;)

Een lekkere warme voetenzak...

Na de regenhoes is dit meteen de andere must have voor je kinderwagen: een lekkere warme voetenzak. Een voetenzak is heerlijk voor baby’s en lekker makkelijk voor de ouder. Je zorgt er namelijk zo voor dat jouw kindje er lekker warm en comfortabel bij zit. Zo kan het bijvoorbeeld soms voor een klein stukje na de kinderopvang warm genoeg zijn, en hoeft je baby geen jas aan. Een voetenzak is namelijk een stuk groter dan de naam doet vermoeden, en komt helemaal tot aan het middel en de hele rug van een kindje. Je steekt de riempjes van de kinderwagen of buggy er zelfs doorheen. En, als je kindje nog in de reiswieg mee op pad gaat dan is het praktische een slaapzak! Als je nog geen voetenzak gebruikt, dan is de herfst een handig moment om er eentje te kopen, want straks in de winter heb je er nog net zo veel plezier van.


...en een warmtekussen!

Ok, je kindje zit heerlijk warm in de voetenzak in de kinderwagen of buggy en wordt beschermd tegen de regen en wind door de regenhoes. Dit gaat goed! Onze laatste tip om het al helemaal extra lekker te maken is een warmtekussen. Dit zijn pittenzakken die je in de magnetron op kan warmen en vervolgens best een tijdje warm blijven. Een soort kruik dus, maar dan zonder water. Dit kan heerlijk zijn als extra warmtebron in de kinderwagen. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, bijvoorbeeld deze schattige varianten van Doomoo. De bekendste voor baby’s is de warmtekussen van KipKep, die ook nog eens erg goed werkt tegen darmkampjes.Moeder met baby in draagzak met regenponcho en paraplu in regen bij molen

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page