top of page
  • Foto van schrijverDaan

Het belang van een goede autostoel

Wanneer jij je kleine wondertje wilt vervoeren in de auto, dan kan dit natuurlijk niet zonder een goede autostoel. Vooral omdat een kind enorm kwetsbaar is, is het gebruik van een goede autostoel essentieel voor de veiligheid van je kind. Voor zowel korte- als lange ritten is het goed bevestigen van het zitje ontzettend belangrijk. Doordat het aanbod in stoelen gigantisch is, kan het een hele uitdaging zijn om de juiste stoel voor jouw kleintje te vinden. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we enkele belangrijke tips, waar jij op moet letten bij de aanschaf voor je op een rijtje gezet.Waarom een autostoel?


Waar het in principe overbodig is om te benoemen, gaan we het toch doen. Helaas zien we nog te vaak dat ouders zich er niet helemaal van bewust zijn wat nu exact het belang is van het vervoeren van een kind een autostoel. De voornaamste reden is natuurlijk de veiligheid van een kind. Je kunt je voorstellen, dat wanneer jij je kleintje zonder extra bescherming op de achterbank zet met de gordel om, dit zal leiden tot enorm letsel met onomkeerbare gevolgen wanneer het mis gaat. Wanneer je kindje in een autostoel zit, dan is de bescherming van verschillende kanten een stuk groter, waardoor de kans op eventueel letsel bij een ongeluk een stuk kleiner is. Ga je met de auto op vakantie, dan is naast het hebben van een goede autostoel, ook een reisverzekering en inzittenden verzekering ontzettend belangrijk.Hoe weet ik welke autostoel goed is?


De keuze in autostoelen is enorm, toch zijn niet alle autostoelen even goed. Het kan namelijk heel goed zijn, dat je oog wellicht is gevallen op een tweedehands autostoel. Waar een nieuwe stoel uitvoerig is getest, weet je bij een tweedehands stoel niet wat er eventueel al mee is gebeurt. Door de kiezen voor een nieuwe stoel hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Een praktische bijkomstigheid is het kunnen losmaken van de bekleding. Vooral wanneer je kleintje slaapt en eet, is een ongelukje geen uitzondering. Een autostoel die makkelijk te bevestigen is, voorkomt een hoop stress en irritatie. Heb je een nieuwere auto, dan zal deze beschikken over ISOFIX. Dit is een aansluiting waarop jij je kinderstoel veilig kunt aansluiten. Heb je een oudere auto, dan zal je de stoel moeten vastmaken met de gordel.Tot 12 maanden tegen de rijrichting in!


Wanneer je een baby wilt vervoeren in de autostoel, dan is het belangrijk rekening te houden met hoe kwetsbaar je kleintje nu nog is. Vooral bij kinderen tot 12 maanden zijn onder andere de hals en nekspieren nog ontzettend kwetsbaar. Zorg er dus altijd voor, dat je kind tegen de rijrichting in wordt gezet. Oftewel, met de rug naar de bestuurders- of bijrijdersstoel toe. Wanneer je dan betrokken raakt bij een ongeluk, dan zal de klap op de nek, rug en schouders een stuk minder heftig zijn, dan wanneer je kindje met het hoofd naar voren kijkend in de stoel wordt geplaatst.Baby (jongen) zit met speen veilig in autostoeltje

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page